Готови за първия звънец

Снимка: БГНЕС, архив

В община Разград на първия учебен ден прага на класните стаи ще прекрачат 454 първокласници. В общинските училища през новата учебна година ще се учат общо 4537 ученици. На територията на община Разград има и пет професионални гимназии, в които ще се обучават 1423 ученици. В община Разград новата учебна година ще започнат общо 5650 ученици.

В детските градини в община Разград ще се отглеждат 1542 деца.

Завършени са ремонтните дейности в Средно училище „Христо Ботев“ и ППМГ „Акад. Н. Обрещков“, а през 2019 г. в образователните институции в община Разград по проект са извършени и продължават реконструкцията и обновяването на 6 обекта от образователната инфраструктура. Освен изпълнение на строително монтажни работи, в него са предвидени доставка и монтаж на оборудване за нуждите на обновените образователни институции по проекта. Община Разград финансира допълнително извън проекта и ремонтни дейности в още 5 детски градини


ВИЖТЕ ОЩЕ

Разкриха крадец на акумулатори

39-годишен мъж от Исперих е задържан за поредица кражби на акумулатори. Мъжът е криминално проявен и осъждан. Земеделските машини са на различни собственици – от Владимировци, Конево и Исперих. Нанесените щети са в процес на изясняване. За случая е уведомен дежурен прокурор. Започнато е бързо производство.  

публикувано на 22.10.19 в 11:41

Ремонтират пътя Разград - Русе

Започна ремонтът на най-прекия път между областите Разград и Русе. Това са над 15 км от третокласния път Юпер - Бисерци. До края на строителния сезон ще се обновят първите 3 км в района на с. Юпер. Участъкът, който ще бъде ремонтиран, започва при границата със съседната област Русе, преминава през Юпер и завършва в края на селото. Предвижда се..

публикувано на 22.10.19 в 09:02

Баба издаде внука си на полицията

61-годишна жена от село Савин подала сигнал, че 20-годишният й внук държи в къщата им в Кубрат наркотични вещества. Това съобщиха от Областната дирекция на МВР в Разград. В джоб на връхната му дреха бабата открила хартиена обвивка с неизвестно вещество. При тестване то реагирало положително на амфетамин. По случая е започнало досъдебно..

публикувано на 21.10.19 в 11:20

Опит за подкуп с 50 лева

61-годишен мъж от Цар Калоян опитал да подкупи полицейски служители от РУ-Кубрат. Това съобщиха от разградската полиция. Около 12.30 ч. на 20 октомври в района на битака в Кубрат автоконтрольори извършвали проверка за неправилно паркиране. Водачът на „БМВ Х5“ подал банкнота от 50 лв., за да не извършат униформените съответните действия по служба...

публикувано на 21.10.19 в 11:15

Безплатни прегледи

Информационна кампания за профилактика на остеопорозата ще има в Разград. Организатор на кампанията е асоциация "Жени без остеопороза" и Националното сдружение на общопрактикуващите лекари, съобщи председателят на регионалната структура на сдружението д-р Селиме Карагьозова, цитирана от БТА. Профилактичните прегледи с измерване на костната плътност ще..

публикувано на 21.10.19 в 09:46

Жена пострада при пожар

69-годишна жена обгоря при пожар в дома си, информират от полицията в Разград. Съобщението е постъпило в пожарната служба в Завет в 13:44 ч. на 19 октомври. Пожарът е бил предизвикан от газова бутилка в къща в с Острово, община Завети, собственост на Мария Гацева. Жената е със 7-8% изгаряния от I и II степен на ръцете, врата и краката. При пожара..

публикувано на 20.10.19 в 12:11

12-годишен пострада при катастрофа

12-годишен велосипедист пострада при пътно-транспортно произшествие в Разград, съобщават от Областната дирекция на МВР. Около 12.50 часа на 19 октомври по улица „Искър“ лек автомобил „Фолксваген Пасат“ е блъснал внезапно изскочилото на пътното платно момче с колело от село Градина. 31-годишният водач от Цар Калоян е тестван за употреба на алкохол –..

публикувано на 20.10.19 в 12:02