С програма "Днес" в следобеда на 17 септември

Любомир Христов - кмет на Община Шумен
Снимка: Тошко Йорданов

Каква оценка поставя на мандата си кметът на Община Шумен Любомир Христов? Колко и какви са кандидатите за местния вот в Русе? Говори новият председател на Общинската избирателна комисия в дунавския град. Какво предвижда следващият етап от развитието на Географската информационна система в Шумен? Отговор на тези и други въпроси чуйте в програма „Днес“. Тя започва след новините в 13:00 ч. и продължава до 17:00 ч.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Четвъртък с "Оттука започва денят"

Как музиката помага на децата със специални образователни потребности ще научим на 14 ноември в „Оттука започва денят“. В предаването ще чуем защо в дуловското село Долец има проблем с покритието на един от мобилните оператори и какво се прави, за да имат жителите на населеното място достъп до мобилните услуги. Ще ви разкажем и за съвместната..

публикувано на 13.11.19 в 16:38

Спука ли се лавандуловият балон?

Спука ли се лавандуловият балон така както се очакваше? Защо стопани от Североизточна България не могат да продадат добитото масло? Защо е необходима Национална диабетна програма? Обсъждат втората пенсия Какви са ползите и негативите за бъдещите пенсионери? Тези и още теми очаквайте в програма „ДНЕС“ в сряда. И още актуална информация, покани..

публикувано на 13.11.19 в 10:09

За сбъднатите мечти - в "Бялата лястовица"

Проблемите на образованието и трудовата реализация на хората със зрителни затруднения ще бъдат във фокуса на матинето, организирано от Центъра за социална интеграция и рехабилитация на незрящите в Шумен. В днешното издание на „Бялата лястовица“ ще чуем лесно ли е да имаш проблеми със зрението, но да работиш и учиш. Ще ви разкажем и за дейността..

публикувано на 13.11.19 в 08:28

13 ноември с "Оттука започва денят"

Очаква ли ни безводие заради сухото време? Отговорът на този въпрос ще търсим в „Оттука започва денят“ на 13 ноември. На тази дата се отбелязва Световният ден на добротата. Срещаме ли я по-често и кое е последното добро което сте направили или някой друг е сторил за вас? Отговорите на шуменци ще чуете в анкета. Ще погледнем и между страниците на..

публикувано на 12.11.19 в 15:40

С програма „Днес“ в следобеда на 12 ноември

Кой заслужи наградата на името на проф. Рашо Рашев?  Защо заплашват с напускане анестезиолозите от болницата в Търговище?  Какви са проблемите в Мадара, които първо трябва да бъдат решение от новоизбрания кмет?  „PLACEMAKER-и в действие“. Кои са младежите в Силистра, които преобразиха част от централната алея и какви са следващите им идеи?..

публикувано на 12.11.19 в 11:20

В “Денят на совите“ на 11-ти ноември

Ще уважим поводите за поздрав на днешния ден, ще чуем за какво предупреждават 11 хиляди учени и ще размишляваме на това: може ли за един ден да се засеят 11 милиона дръвчета. Това са някои от интересните щрихи на понеделника, които ще коментираме в актуалната част на вечерното предаване на Радио Шумен след 21,00. А по-късно ще говорим за спестяването и за..

публикувано на 11.11.19 в 20:13

Оттука започва 12 ноември

История за добро, революционен образователен метод и празникът на Русенския университет са трите основни акцента в утрото на 12 ноември по Радио Шумен. Защо младежи от силистренската земеделска гимназия осиновиха спирка – подробности за поредната им инициатива в полза на хората от ръководителя на доброволците - инж. Галина Даскалова. Филм..

публикувано на 11.11.19 в 17:31