Последна общинска сесия

Велики Преслав
Снимка: Радио Шумен

Общинските съветници във Велики Преслав приеха единодушно докладите на кметовете на кметства за извършеното от тях през последните 8 месеца и за проблемите, които остават нерешени. Сред тях са подмяна на водопроводи в Кочово и Миланово, укрепване на общински сгради и спешно почистване на речните корита, минаващи през селата Драгоево и Хан Крум. За неотложно кастрене на клони, застрашаващи ел. проводниците, настоява кметът на Мостич.

На последната общинска сесия за този мандат стана ясно, че планираните улични ремонти и кърпежи по селата се бавят заради липсата на средства. Изпълнител е избран, но очакваните приходи от продажби на общинско имущество не са постъпили и това спъва строителните работи, обясниха от администрацията. Финалната сесия завърши със снимки за спомен.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Финансирането на скаутите - на съд

Скаутският клуб „Мадарски конник“ да бъде конституиран като отделна страна по делото, оспорващо общинското финансиране на организацията. С 3 гласа „за“ и 2 „против“ това решиха на извънредно заседание представителите на правната комисия към Общинския съвет в Шумен. Областният управител проф. Стефан Желев оспорва пред Административния съд отпуснатите от..

публикувано на 15.10.19 в 15:29

Обраха жена в полунощ

43-годишна жена от Шумен съобщила в полицейското управление, че неизвестен извършил кражба на раницата й, в която имало пари и лични документи. По нейни данни, случката станала около 00:30 ч. на 14 октомври. Седяла на пейка срещу заведение на бул. “Велики Преслав“, когато минал непознат и й взел раницата. В нея имало портмоне със сумата от..

публикувано на 15.10.19 в 13:07

Нови случаи на чума

Нови случаи на африканска чума по свинете са открити в Шуменска област. Пробите са от отстреляни диви прасета край селата Сини вир и Венец.  Положителните проби за африканската чума по свинете са от диви свине, отстреляни по време на първия за сезона ловен уикенд, поясни заместник областният управител Петко Шаренков. Месото от заразените животни..

публикувано на 15.10.19 в 12:49

Време за ваксина

Противогрипна ваксина вече се предлага в имунизационния кабинет на Регионалната здравна инспекция в Търговище. За това съобщават от здравната служба. Желаещите граждани могат да закупят ваксина и да бъдат имунизирани на място всеки ден от 8,30 до 17 ч. В кабинета се поставят само ваксини закупени от Регионалната здравна инспекция. Цената на..

публикувано на 15.10.19 в 11:48

Дали да стана програмист?

Кариерен форум на тема „Професия програмист“ ще се проведе днес в Шумен. Организатор е Общинският младежки съвет в града. „Целта е да подпомогнем и насочим ученици, които се колебаят дали да се занимават с програмиране и да им представим какви възможности и перспективи предоставя тази професия“, каза за Радио Шумен председателят на Общинския..

публикувано на 15.10.19 в 11:32

Библиотека в дървото

Малка библиотека за свободно ползване на открито ще бъде обособена в градинката над Военното училище в Шумен. Това е поредният проект на екипа, който изгради Младежката сфера в града. Дънерът на старо отрязано дърво ще бъде преобразен в своеобразна библиотека. Това обясниха за Радио Шумен Емил Личев – технически ръководител и Михаел Върбанов –..

публикувано на 15.10.19 в 11:19

Катастрофа на гара Каспичан

Двама машинисти пострадаха при инцидент на каспичанската жп гара снощи. Това съобщиха от Областната дирекция на МВР - Шумен. Около 19:30 ч. вчера на жп гара Каспичан дизелов локомотив, управляван от 53-годишен мъж от Търговище и 55-годишен мъж от село Белокопитово, който бил помощник-машинист, извършвали маневра за прикачване. При извършване на..

публикувано на 15.10.19 в 11:06