За безопасен празник

Снимка: Радио Шумен

От КАТ предупреждават за засилени мерки за сигурност по пътищата по време на предстоящите почивни дни около честването на Деня на независимостта.

Ограничено движение по пътищата и засилени проверки започват от утре. Това каза гл. инспектор Веселин Георгиев от "Пътна полиция" - Шумен.

"В петък от 14 ч. до 20 ч. ще бъде ограничено движението на товарни автомобили път I-4 и автомагистралите. Във връзка с това ще има засилено присъствие на екипи от "Пътна полиция",които ще контролират движението и ще следят за нарушения на водачите. През почивните дни, особено в тъмната част на денонощието, сме планирали провеждането на операции за употреба на алкохол и за неправоспособност от страна на водачите. Призовавам участниците в движението да бъдат внимателни", посочи той. 

Съвети, с които да предпазим домовете си от обири, ни даде ст. инспектор Десислав Райчинов – началник на група „Оперативен анализ и полицейска статистика".

"През почивните дни много граждани ще напуснат домовете си, за да отидат на почивка или в малки населени места. Призоваваме ги жилищата да бъдат добре заключени, вратите и прозорците да бъдат добре затворени, особено на ниските етажи на жилищните блокове. Характерно през последните месеци на територията на област Шумен бе, че имаше няколко кражби от леки автомобили на вещи, пари и ценности. Призоваваме гражданите да заключват добре автомобилите си", коментира той.

От полицията предупредиха да напомним на възрастните си близки да не се доверяват на никого по телефона, ако им бъдат искани пари или ценности, за да не станат жертви на телефонни измамници по време на празниците.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Тежка катастрофа на "Станционна"

Тежка катастрофа стана преди минути на кръстовището между бул. "Плиска" и ул. "Станционна" в Шумен, известно като критичен участък в града. От полицията обясниха, че водач на автомобил не спрял на "Стоп" и ударил два автомобила. В едната кола шофьорът е със затиснат крак. В момента екип на Пожарната извършва необходимото, за да го освободи. Екип на..

публикувано на 18.10.19 в 12:06

Нов случай на чума в Смядово

Ново огнище на болестта африканска чума при свинете е обявено в община Смядово. Огнището е първично възникнало в стадо в обект за отглеждане на свине от породата "Източнобалканска свиня", намиращ се в местност западно от града. Обявено е със заповед на директора на Българската агенция по безопасност на храните. Определена е 3 км предпазна и 10 км..

публикувано на 18.10.19 в 11:01

Шанс за млади висшисти

Безработни висшисти до 29 години могат да започнат работа за девет месеца по специалността си в централните ведомства на държавната администрация в рамките на програмата „Старт на кариерата“. Заявленията на желаещите се приемат до края на деня в бюрата по труда по местоживеене или по електронен път. Във втория етап на програмата кандидатстването..

публикувано на 18.10.19 в 10:47

Изпепелиха "Субару" на платото

Лек автомобил "Субару" е откраднат в Шумен, а по-късно е открит опожарен на Шуменското плато, съобщиха от Областната дирекция на МВР. Собственикът на колата, 35-годишен мъж, е съобщил за откраднатия автомобил още вчера предобед. Колата е била паркирана зад жилищен блок на ул. “Добруджа“ в града. По-късно през деня на 112 е получен сигнал, че до..

публикувано на 18.10.19 в 10:36

Д-р Златко Златев - лекар на годината

Шуменският патоанатом   д-р Златко Атанасов Златев е носител на тазгодишната национална награда „Лекар на годината“. Тя му бе връчена снощи в София  на традиционния коктейл на Българския лекарски съюз в навечерието на Деня на българския лекар, който по традиция се отбелязва на празника на Свети Иван Рилски - 19 октомври. Районната лекарска..

публикувано на 18.10.19 в 09:13

Есенната сеитба приключи

Преславската кооперация „Напредък” приключи със сеитбата на есенници. 5000 дка са засети с пшеница и още 1000 дка с ечемик. Падналият през октомври дъжд от 18 литра/кв. метър помогна на механизаторите, като подобри структурата на почвата и я направи по-лесна за обработване, коментира председателят на кооперацията Йордан Спасов. Той изрази..

публикувано на 18.10.19 в 08:59

Без ток на 18 октомври

Спирания на тока ще има от 8,30 ч. до 16,30 ч., днес в част от Велики Преслав. Това се налага заради профилактика на електросъоръженията. От 9 ч. до 17 ч., без електричество ще бъдат шуменските села Дибич и Боян. По същото време ток няма да има в част от Разград и Лозница, както и в района на село Хърсово. В силистренските села Добротица,..

публикувано на 18.10.19 в 06:47