Последна лятна Щура събота

Още в първите минути на срещата ни от 21 септември ще ви отведем на празника "Кюлевчиада", ако не се сещате къде, слушайте ни. Ще чуете вълнуващ репортаж от завръщането на шуменският хор "Бодра песен" след 10-дневно творческо пътуване и пореден успех в Европа. Ще станем съпричастни и на старта на поредните ученически дебати в Шумен в среща с едни от най-дебатьори на домакините. Ще чуем разказ за избора, предизивкателствата, еднопосочния билет и още емигрантски неволи и успехи от един млад българин в Англия. Ще ви разкажем и любопитни подробности за първият у нас конкурс за красота, провел се преди 90 години. Слушайте ни от 15 до 18 часа в ефира на Радио Шумен.

ВИЖТЕ ОЩЕ

Кое е най-голямото приключение в живота ви?

Кое е най-важното за вас събитие от отминаващата седмица? Това ще бъде въпросът в актуалната част на „Денят на совите“. И понеже е неделя- ден за почивка - във втората част на предаването ви предлагам да поговорим за спомени и мечти : Кое е най-голямото приключение в живота ви? Васил Манев и Мина Денева ви очакваме от 21 часа до полунощ на..

публикувано на 20.10.19 в 19:23

С какво сме длъжници на лекарите?

>Ще попитаме на 19-ти октомври, празник на Свети Иван Рилски Чудотворец и Ден на българския лекар. И заедно ще търсим отговорите веднага след 21,00 в „Денят на совите“, обещава вечерният екип на Радио Шумен. Тази събота ще чуем и що е това библиотерапия и ще разменяме рецепти за здраве. Това е още една покана да останете на тези вълни между 21,00 и..

публикувано на 19.10.19 в 19:17

Оттука започва 21 октомври

Новата седмица ще започнем с усмивка и с полезна информация за хората, които са без документи за самоличност - до кога може да получите удостоверение за гласуване. Плащат ли се данъци върху възнагражденията за членове на районна, общинска и секционна избирателна комисия? Ще припомним и до кога може да продадете на държавата частната си гора. От..

публикувано на 18.10.19 в 18:27

Добра компания в съботното утро!

В съботното утро ви каним на едно ефирно пътешествие, което ще ни отведе до различни краища на Североизточна България. Ще започнем обиколката си от Шумен, за да чуем как чрез танц и музика можем да релаксираме рано сутрин. След това ще се отправим към Търговище, където деца и юноши ще участват в четвъртия национален фолклорен фестивал „Мисионис..

публикувано на 18.10.19 в 15:09

Живеем ли във виртуална реалност?

 В съботното предаване „ПАЯЖИНАТА“, аз водещият  Владо Генов  ще Ви запозная с навлезлият вече трайно в живота ни термин -  виртуална реалност .  Ще Ви разкажем за това, какво представлява тя, кога възниква, къде се прилага и какви са ползите от нея. С  проф. Толя Стоицова  - доктор на психологическите науки и професор по социална и медийна..

публикувано на 18.10.19 в 12:20

Цветна петъчна вечер с ,,Денят на совите"

  Какво ще нарисувате ако животът ви е картина? Това ще ви попитаме в предаването ,,Денят на совите“ на 18 октомври. В световния ден, посветен на художниците ще ви срещнем и с младия творец Теменуга Христова от Шумен. Разговор за момента, когато хобито се е превърнало в професия, за местата по света, които успя да посети заради рисуването...

публикувано на 18.10.19 в 10:00

Какво е да си лекар в Североизточна България?

Какво е да си лекар в Североизточна България? Това ще бъде темата на разговор в навечерието на Деня на Свети Иван Рилски. Какви са най-новите тенденции в трансграничния туризъм по Дунав? Това са част от темите в петъчната програма „ДНЕС“. Както винаги ще следим актуалните събития в Североизточна България и ще ви поканим на най-значимите изложби..

публикувано на 18.10.19 в 09:41