С програма „Днес“ в следобеда на 9 октомври

Снимка: БГНЕС

Как изглеждат бюлетините за местния вот в шуменско? Къде е мястото на психично болните хора? Поставяме въпроса в навечерието на Световния ден за психично здраве. Кой е най-младият хижар в България и защо е избрал живота в Стара планина пред градските удобства? Каква е трагичната история на двама български революционери, загубили живота си на австрийския кораб? Отговори на тези въпроси чуйте в програма „Днес“. Тя започва след новините в 13:00 ч. и продължава до 17:00 ч.


ВИЖТЕ ОЩЕ

В навечерието на постите в „Денят на совите“

Ще зададем въпроса: Защо бихте или не бихте постили? Така ще имаме повод да поговорим за смисъла и различните аспекти на пречистването преди Рождество Христово. Освен това тази вечер в ефира на Радио Шумен ще бъде вечер на тайните, защото ще ни гостува един човек, чиято професия е направила животът му секретен. А по-късно ще попитаме какво трябва да се..

публикувано на 14.11.19 в 18:27

Оттука започва 15 ноември

Излъгани ли са възрастните хора с безплатните ваксини? Защо изчезнаха и от аптеките - отговорите в петъчното утро от репортерска проверка на Радио Шумен. Топла храна, баня и филм - това е само част от грижата за бездомниците, които предлага от понеделник Кризисния център към БЧК- Русе. Защо крайдунавският град е с най-добрата грижа за бездомни лица в..

публикувано на 14.11.19 в 17:45
Анна Павлова-Лайерер и Тамара Ангелова

"Без рамки" с музика и литература

Изданието на 14 ноември на предаването за изкуство и култура на Радио Шумен "Без рамки" ще посветим на музиката и литературата. В него ще ви поканим на концерта на Симфониета Шумен и солистката Анна Павлова - Лайерер. Ще ви срещнем с младата пианистка. Преводът от руски е на музиколога Тамара Ангелова. Ще анонсираме и първото за България изпълнение на..

публикувано на 14.11.19 в 10:09

Колко струва времето?

Всички сме чували, че времето е пари. В "Денят на совите" питаме, щом е пари, колко струва? Помислете върху факта, че макар и да печелим различно, всички разполагаме с еднакво време - 24 часа на денонощие. Дали пък не е по-скъпо от парите? Вярваме, че трите часа ефир ще ни стигнат да чуем достатъчно отговори и за актуалния въпрос. В деня на свети Йоан..

публикувано на 13.11.19 в 18:27

Четвъртък с "Оттука започва денят"

Как музиката помага на децата със специални образователни потребности ще научим на 14 ноември в „Оттука започва денят“. В предаването ще чуем защо в дуловското село Долец има проблем с покритието на един от мобилните оператори и какво се прави, за да имат жителите на населеното място достъп до мобилните услуги. Ще ви разкажем и за съвместната..

публикувано на 13.11.19 в 16:38

Спука ли се лавандуловият балон?

Спука ли се лавандуловият балон така както се очакваше? Защо стопани от Североизточна България не могат да продадат добитото масло? Защо е необходима Национална диабетна програма? Обсъждат втората пенсия Какви са ползите и негативите за бъдещите пенсионери? Тези и още теми очаквайте в програма „ДНЕС“ в сряда. И още актуална информация, покани..

публикувано на 13.11.19 в 10:09

За сбъднатите мечти - в "Бялата лястовица"

Проблемите на образованието и трудовата реализация на хората със зрителни затруднения ще бъдат във фокуса на матинето, организирано от Центъра за социална интеграция и рехабилитация на незрящите в Шумен. В днешното издание на „Бялата лястовица“ ще чуем лесно ли е да имаш проблеми със зрението, но да работиш и учиш. Ще ви разкажем и за дейността..

публикувано на 13.11.19 в 08:28