И "Не подкрепям никого"

Снимка: Архив

В сайта на Общинската избирателна комисията в Шумен са  публикувани утвърдените образци на бюлетините за гласуване за кмет на община Шумен, за общински съветници и кметове на малките населени места. Новост в бюлетините за местните избори е опцията „Не подкрепям никого“. Чрез отбелязване на това квадратче гражданите могат да изразят протестния си вот, като тези гласове ще бъдат отчетени за действителни и ще влияят на избирателната активност, обясни за Радио Шумен говорителят на Общинската избирателна комисия Дилян Нанев.

"Квадратчето "Не подкрепям никого" е на всички бюлетини, като идеята е да не се пренася гласът на този избирател към дадена партия и да не се разпределя. Хората, които са отбелязали квадратчето "Не подкрепям никого", са казали ясно, че не желаят техният глас да тече към никоя от партиите пропорционално. Квадратчето е валиден вот", посочи той.

Общо 200 800 бюлетини ще бъдат отпечатани за гласуване за кмет на община Шумен и за общински съветници на предстоящите местни избори. Одобрен е и тиражът на бюлетините за избор на кметове в 15 села от общината, обясни още Дилян Нанев.

Той  добави, че обучения на членовете на секционните избирателни комисии ще се проведат на 16, 21 и 23 октомври в зала проф. Венета Вичева на община Шумен. До момента в Общинската избирателна комисия са постъпили две жалби и един сигнал, по които комисията се е произнесла.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Пета ВиК авария

Локализирано е мястото на голямата авария, заради която Шумен и Велики Преслав са без вода. Това съобщи за Радио Шумен  главният инженер на ВиК – Шумен Дарина Мартева. Проблемът е в изоставена ябълкова градина на разклона за село Драгоево, община Велики Преслав. В момента се работи по осигуряването на достъп до мястото на аварията. „До тъмните..

публикувано на 23.10.19 в 15:55

Свалят плакати от дървета

Заповед за премахване на плакати от дървета и други нерегламентирани места издаде и.д. кмет на община Велики Преслав Димо Бодуров. Заповедта излиза след подаден сигнал в ОИК за разпространяване на предизборни материали на забранени места. Сигналът е пуснат от привърженик на политическа партия, след което местната комисия взема решение да уведоми..

публикувано на 23.10.19 в 15:47

Синдикална подписка

200 души са подкрепили подписката на КНСБ срещу злоупотребите от страна на работодателите при сумираното изчисляване на работното време и некоректното заплащане на извънредния труд. Това съобщи днес вицепрезидентът на синдиката Пламен Нанков. „Все по-често има прикриване и неизплащане на трудови възнаграждения при сумирано изчисляване на работно..

публикувано на 23.10.19 в 15:32

Ротари клуб в акция

Благотворителна инициатива в подкрепа на борбата с полиомиелита „Вземи вещ – дари надежда за живот“ организира в събота шуменският Ротари клуб. На принципа на гаражната разпродажба всеки може да купи аксесоар, бижу или вещи за дома.   Базарът ще е на ул. „Черноризец Храбър“ № 8, ще започне в 10 ч. и ще продължи до 16 ч. на 26 октомври. Членовете на..

публикувано на 23.10.19 в 15:18

Дарение за най-малките бебета

Пациентен монитор на стойност 2720 лева получи днес Неонатологично отделение на болницата в Шумен. Дарението е изпълнено по кауза „Дари шанс за живот на новородените деца в тежко състояние” по проекта „Дарявай, докато четеш” на Инер Уил Клуб - Шумен. Това каза главният координатор на проекта Здравка Йорданова и обясни за какво се използва уредът...

публикувано на 23.10.19 в 14:43

ВиК търси голяма авария

В момента нямам прогнози кога ще започне водоподаване за Шумен. Това заяви за Радио Шумен главният инженер на ВиК Дарина Мартева. "Имаме преднапорна помпена станция "1300" две атмосфери. Трябва да намерим голяма авария и да започнем да я отстраняваме. За да пуснем помпите в помпената станция, ни трябва поне минимален напор четири. Имаме индикация за..

публикувано на 23.10.19 в 14:23

Помощ за специални деца

Във Велики Преслав днес бяха представени новите социални услуги, които се предоставят в Дневния център за подкрепа на деца с увреждания и в Центъра за обществена подкрепа. Двете заведения бяха изградени по проект. Те заработиха през септември с 24 непълнолетни потребители, като набирането на желаещи продължава. Дневният център е с капацитет 50..

публикувано на 23.10.19 в 12:18