Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

140 изрядни ловци

Снимка: ОД на МВР - Силистра

Няма установени нарушения при полицейските проверки за откриването на ловния сезон в Силистренско. Това стана ясно на работна среща днес в Областната дирекция на МВР.

140 ловци от 13 ловни дружинки са били инспектирани на 5 и 6 октомври. Контролът засяга мерките за безопасност при носене и боравене с огнестрелно оръжие. Остава в сила изискването ловците да бъдат тествани за употреба на алкохол преди началото на всеки излет. На срещата беше припомнено, че ловците трябва да са екипирани с ленти, шапки или облекло с ярък сигнален цвят.

Стриктно се изпълняват мерките за биосигурност и дезинфекция заради опасността от африканска чума по свинете, информираха още участниците в днешното събиране в Силистра. Инструктажи във връзка със заболяването проведени и с председателите на ловните дружинки, предоставени са им дезинфекционни материали и GPS координати на местата за загробване на остатъците от отстреляните диви свине.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Две банди вилняха

Двама души са задържани за грубо нарушаване на обществения ред, отличаващо се с изключителен цинизъм и дързост, съобщават от Областната дирекция на МВР - Силистра.  В неделния ден около 17:00 часа в питейно заведение в центъра на дунавския град две групи се спречкват, при което на 27-годишен мъж е сцепена веждата. Напрежението ескалирало и..

публикувано на 15.04.24 в 11:12

Женско сдружение с кампания

Кампания за събиране на средства за отоплителна инсталация в Центъра за обществена подкрепа организират от силистренското Сдружение „Екатерина Каравелова“, съобщават от там. Основната цел на благотворителната инициатива е да се подобрят условията за работа в приемната на сдружението.  Необходими са 7000 лв. за закупуване на електрически..

публикувано на 12.04.24 в 09:26

60 години любов

„Животът е любов!” - под този надслов премина специална среща в Тутракан. В една от етнографските къщи на Архитектурен комплекс „Рибарска махала” се събраха семейни двойки с над 60-годишен граждански брак. Те бяха представени от аниматора Анка Монева и разказаха интересни моменти от съвместния си живот. С най-дългогодишен брак е семейство..

публикувано на 12.04.24 в 08:19

Полицията - в класните стаи

С професията на полицейския служител се запознаха първокласници от ОУ „Иван Вазов“ в Силистра. С нетърпение и много вълнение децата посрещнаха инспекторите от група „Териториална полиция“ при Районно управление - Силистра.  Децата се запознаха със специфичните задачи, които полицаите изпълняват по противодействие на престъпността и опазване на..

публикувано на 11.04.24 в 09:01
Общински съвет Тутракан

Извънредна сесия в Тутракан

Извънредна сесия ще проведе Общинският съвет в Тутракан днес от 9:00 ч. В предварителния дневен ред са включени две докладни записки.  С първата ще се търси положителното решение от местния парламент за кандидатстване на община Тутракан с проект „Благоустрояване на паркинг в прилежащо пространство на МБАЛ - Тутракан ЕООД“.  Втората докладна записка..

публикувано на 11.04.24 в 08:27

Забравена цигара подпали къща

Мъж забравил цигара и причинил пожар в къща в Дулово. Това съобщават от силистренската полиция. Екип на пожарната се отзовал на сигнал, получен на 10 април в 00:59 часа, но пожарът бил овладян от обитателите на къщата, преди да пристигне.  Изгорели мебели, битова техника и дограма и се опушили около 30 кв. м стени. Къщата е спасена.

публикувано на 10.04.24 в 09:36
РИОСВ Русе

Фотоволтаична централа на прокурор

Сигнал до Окръжната прокуратура в Силистра подадоха експерти от Регионалната инспекция по околната среда и водите в Русе във връзка с изграждането на фотоволтаична централа на блатото при с. Пожарево, община Тутракан. Инвестиционното намерение е депозирано в екоинспекцията месец, след като на терен са установени подготвителни дейности, свързани с..

публикувано на 10.04.24 в 08:57