Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

От 21° до 26° ще са температурите днес

Снимка: pixabay.com

Между 8 и 12 градуса са измерените тази сутрин температури в Североизточна България – 8 градуса е в Търговище, 11 е в Русе, а 12 в Силистра и Разград. В Шумен са отчетени 8 градуса, атмосферното налягане е 991 хектопаскала, а влажността на въздуха е 92%. През деня над региона ще е предимно слънчево. Привечер високата облачност ще се увеличи. Ще духа слаб до умерен южен вятър. Максималните температури ще са между 21 и 26 градуса, за Шумен около 25-26 градуса. Утре облачността ще е променлива, по-често значителна и на отделни места е възможно да превали. Дневните стойности ще се понижат с 3-4 градуса. През почивните дни времето ще е предимно ясно и слънчево, сутринта на места около водните басейни ще се образуват мъгли. Минималните температури ще са от 8 до 13 градуса, а максималните ще достигнат 21 – 26 градуса.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Остава забраната за изложби на птици

В Шумен няма регистриран случай на птичи грип. Заради откритите огнища в страната, със заповед на изпълнителния директор на Българската агенция по безопасност на храните са въведени някои ограничения, каза за Радио Шумен началникът на отдел „Здравеопазване по животните“ към Областната дирекция по безопасност на храните в Шумен д-р Наташа Баева...

публикувано на 29.03.24 в 16:07

Христо Стоичков идва в Шумен

Среща с легендарния Христо Стоичков организира община Шумен за всички любители на футбола на 6 април 2024 г. в зала „Арена Шумен“.  Събитието, което започва от 16:30 часа е под надслов „30 години от САЩ 1994“. Желаещите могат да получат автограф на книгата „Христо Стоичков – историята“ от бронзовия медалист на Световното първенство по..

публикувано на 29.03.24 в 14:37

Проверяват електропастирите

До 29 април междуведомствена група от представители на държавната и местната власт и на Областната дирекция на агенцията по безопасност на храните в Шуменска област ще извършат проверки за незаконно поставени електропастири на държавни и общински терени, за да бъдат взети мерки за премахването им. Решението бе взето на заседание на Областната..

публикувано на 29.03.24 в 13:54
Пречиствателна станция за питейни води - Шумен

ДНСК бави пускането на пречиствателната

Пречиствателната станция за питейни води в Шумен е напълно готова.  "Подали сме документацията за получаване на Акт 16 преди месец и половина в Дирекцията за национален строителен контрол (ДНСК), но все още нямаме отговор", заяви управителят на ВиК Шумен Иван Пушкаров. По думите му това бави пускането ѝ в експоатация. Според него новият водопровод от..

публикувано на 29.03.24 в 11:57

Електропровод без стопанин

Въздушният електропровод "Белия баир", който захранва помпената станция "1300", няма стопанин. Това стана ясно днес по време на заседанието на "Асоциацията по ВиК" в Шумен.  С промени в Закона за енергетиката от 2012 г. общините у нас трябва да прехвърлят всички мрежи, които са тяхна собственост на съответните енергодружества. Срокът за завършване на..

публикувано на 29.03.24 в 11:44

Фиданки край училища

Над 100 деца от СУ „Паисий Хилендарски“ във Върбица и ОУ „Св. св. Кирил и Методий“ в село Бяла река се включиха в залесяване организирано от Държавното горско стопанство (ДГС) във Върбица по повод Седмицата на гората.  20 широколистни и иглолистни фиданки, отгледани в разсадника на стопанството, ще красят от днес зелените площи на двете училища...

публикувано на 29.03.24 в 09:50

По аварията ще работят през нощта

"Разкрита е авариралата част от тръбопровода за Шумен. Екипи вече започват да работят по ремонта". Това съобщи шефът на ВиК-Шумен Иван Пушкаров. Компрометиран е близо метър от тръбата, доставяща вода до Шумен. Вероятно работата по заваряването ще продължи и през нощта. Припомняме, че водопроводът се спука под коритото на река Камчия рано тази сутрин...

публикувано на 28.03.24 в 20:25