Днес в "Без рамки"

Този четвъртък в Русе се открива националният конкурс за млад театрален режисьор „Слави Шкаров”. Кои са тазгодишните номинации ще научим от режисьора Орлин Дяков.

За изложбата „100 години от рождението на проф. Симеон Халачев“, която се открива следобед в Търговище ще ни разкажат неговият син и внук, които са също художници.

105 г. от кончината на Яворов - ще си припомним прекрасните стихове на поета.


ВИЖТЕ ОЩЕ

За пътя и парите в "Денят на совите"

Трябва ли да бъде тайна заплатата ни? Това ще ви попитаме в първата част от срещата ни в „Денят на совите“. Повод за въпроса са последните коментари и примери, според които споделянето на подобна информация би могло да има сериозни административни последици. След това ще се отдадем на една по-философска тема. Кога не е необходимо пътят да има..

публикувано на 21.10.19 в 18:41

Престъпление и наказание в "Часът на репортера"

Има ли проблемни деца или проблемът е на друго място? – това е въпросът, който поставяме в предаването „Часът на репортера“ на 22 октомври. 8% от всички престъпления в Шуменско през миналата година са извършени от малолетни и непълнолетни. Това показва анализът на областната дирекция на МВР. Кога децата стават контингент на детските педагогически..

публикувано на 21.10.19 в 17:12

От рано сутринта с Радио Шумен

  П редаването ,,Оттука започва денят“ на Радио Шумен - четири часа с актуална информация, покани за различни събития и много музика в ефира. Бъдете с него и във вторник от 6 до 10 часа, за да посрещнем заедно новия ден. В студиото ще бъде екипът: водещ - Жулиета Герова, звукорежисьор и музикален редактор – Розалина Райчева. Приятно..

публикувано на 21.10.19 в 11:53
лула

Стресът, тютюнопроизводството и пушенето - теми в програма "Днес"

В програма "Днес" на Радио Шумен в понеделник, 21 октомври, от 13 до 17 часа можете да проследите: - Как експертите на КНСБ коментират стреса на работното място? Как използването на социалните мрежи се отразява на продуктивността и тонуса на хората, търси Христина Димитрова; - 30% от тютюнопроизводителите не са включени в регистъра за 2019 г., което..

публикувано на 21.10.19 в 10:04

Кое е най-голямото приключение в живота ви?

Кое е най-важното за вас събитие от отминаващата седмица? Това ще бъде въпросът в актуалната част на „Денят на совите“. И понеже е неделя- ден за почивка - във втората част на предаването ви предлагам да поговорим за спомени и мечти : Кое е най-голямото приключение в живота ви? Васил Манев и Мина Денева ви очакваме от 21 часа до полунощ на..

публикувано на 20.10.19 в 19:23

С какво сме длъжници на лекарите?

>Ще попитаме на 19-ти октомври, празник на Свети Иван Рилски Чудотворец и Ден на българския лекар. И заедно ще търсим отговорите веднага след 21,00 в „Денят на совите“, обещава вечерният екип на Радио Шумен. Тази събота ще чуем и що е това библиотерапия и ще разменяме рецепти за здраве. Това е още една покана да останете на тези вълни между 21,00 и..

публикувано на 19.10.19 в 19:17

Оттука започва 21 октомври

Новата седмица ще започнем с усмивка и с полезна информация за хората, които са без документи за самоличност - до кога може да получите удостоверение за гласуване. Плащат ли се данъци върху възнагражденията за членове на районна, общинска и секционна избирателна комисия? Ще припомним и до кога може да продадете на държавата частната си гора. От..

публикувано на 18.10.19 в 18:27