С програма „Днес“ в следобеда на 11 октомври

От какви работници има нужда област Шумен? Отговорите дава анкетно проучване от септември, което представят по време на Областния съвет за развитие. Как България ще се утвърди като арт дестинация? С какво земите между Дунав и Черно море привличат чужденци, ценители на изкуството? Готова ли е Община Русе за зимата? Какви разкази е събрал Еди Румян в дебютния си сборник „Баница с локум”?

Отговори на тези въпроси чуйте в програма "Днес". Тя започва минути след 13:00 ч. и продължава до 17:00 ч. Изберете компанията на репортерите на Радио Шумен, музикалните редактори Данаил Денчев и Диана Лазарова и водещия Стоян Стоянов.

ВИЖТЕ ОЩЕ

Времето в "Денят на совите" на 18 ноември

Според изчисления на Синдикатите, за да осигурят нормален живот на своите две деца, двамата родители трябва да получават не по-малко от 1 236 лева нетна заплата. В „Денят на совите“ ще се опитаме да изясним какво означава нормален живот, а във втората част на предаването ще ви попитаме „За какво не ви достига време?“. В „Денят на совите“ на 18..

публикувано на 18.11.19 в 19:25

Приятно начало на 19 ноември с Радио Шумен

  Рано сутринта във вторник бъдете с п редаването ,,Оттука започва денят“ на Радио Шумен! Да посрещнем заедно от 6 до 10 часа новия ден. Ще има много полезна информация и музика за приятно разсънване. В студиото ще бъде екипът: водещ - Жулиета Герова, звукорежисьор и музикален редактор – Петромил Кулев. На 19 ноември - точно и навреме с..

публикувано на 18.11.19 в 15:24

Неделна вечер с „Денят на совите“

И още един начин да разговаряме на различни теми. Днес една от водещите е, че 17-ти ноември е обявен от ООН за ден, в която да почетем жертвите от пътнотранспортни произшествия. В ефира на Радио Шумен ще го направим след 21,00 с първия въпрос: Какво правите, когато срещнете нахален шофьор на пътя? И по този повод ще предложим най- подходящата музика и..

публикувано на 17.11.19 в 19:44

Хороскопи, роботи и рекорди

Това са ключовите думи към темите в "Щура събота" на 16 ноември. Наръчник за аматьори в астрологията – бившият учител по география Цветан Спасов превръща астрологията в професия, когато губи зрението си. Сертифициран астролог е от Московската академия и ще сподели любопитни факти за науката, на която се гледа все по-сериозно. Едни минават 300..

публикувано на 16.11.19 в 13:35

Какво ни обединява?

Лъжем ли, че сме болни? Това ще бъде въпросът в актуалната част на предаването. В „Денят на совите“ в петък вечер ще ви срещнем с председателя на руския клуб „Славяне“ в Шумен Тамара Стилиянова, която разказа за Деня на народното единство. Ще използваме повода за да поговорим за общочовешките ценности, които ни обединяват. Диана Лазарова и Мина..

публикувано на 15.11.19 в 18:50

Що е то тиквендюл?

Ще попитаме в сутрешното предаване на Радио Шумен в събота на 16-ти ноември и веднага ще отговорим с подробности за Фестивала на тиквата и дюлята, който ще се проведе в с.Юпер. Подробностите след 8,00 сутринта заедно с още няколко приятни теми. Заедно ще отбележим Деня на толерантността с гостуване в училището в с.Мадара, както и Нощта на театрите, която..

публикувано на 15.11.19 в 16:50

Неделя с "Оттука започва денят"

И   тази неделя ви каним да бъдете с Радио Шумен и предаването „Оттука започва денят“. В Световния ден на недоносените бебета ще поговорим за грижата за най-малките пациенти на неонатологичното отделение на шуменската болница. Ще ви разкажем за благотворителното соаре, което организира русенското сдружение „Заедно си помагаме“. За Деня на..

публикувано на 15.11.19 в 16:44