"Оттука започва денят" в събота сутрин

Кулинарни майстори и самодейци ще се съберат в Сребърна, за да покажат автентичните вкусове и обичаи на региона. Още за фестивала „Гозбите на Добруджа“ ще чуете в събота сутрин. В „Оттука започва денят“ ще закрием и летния сезон подобаващо – с много домашна бира в шуменското село Кюлевча. „Драгоево пее и танцува“ е фестивалът, който ще събере на площада в селото танцьори, певци и разказвачи на весели истории. И след толкова ядене и пиене няма да пропуснем топлото и слънчево есенно време, за да повървим пеша – в Разград ще отбележат Световния ден на ходенето.

В „Оттука започва денят“ на 12 октомври след новините в седем ви очакват музикалният редактор Данаил Денчев и водещата Людмила Борисова.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Времето в "Денят на совите" на 18 ноември

Според изчисления на Синдикатите, за да осигурят нормален живот на своите две деца, двамата родители трябва да получават не по-малко от 1 236 лева нетна заплата. В „Денят на совите“ ще се опитаме да изясним какво означава нормален живот, а във втората част на предаването ще ви попитаме „За какво не ви достига време?“. В „Денят на совите“ на 18..

публикувано на 18.11.19 в 19:25

Приятно начало на 19 ноември с Радио Шумен

  Рано сутринта във вторник бъдете с п редаването ,,Оттука започва денят“ на Радио Шумен! Да посрещнем заедно от 6 до 10 часа новия ден. Ще има много полезна информация и музика за приятно разсънване. В студиото ще бъде екипът: водещ - Жулиета Герова, звукорежисьор и музикален редактор – Петромил Кулев. На 19 ноември - точно и навреме с..

публикувано на 18.11.19 в 15:24

Неделна вечер с „Денят на совите“

И още един начин да разговаряме на различни теми. Днес една от водещите е, че 17-ти ноември е обявен от ООН за ден, в която да почетем жертвите от пътнотранспортни произшествия. В ефира на Радио Шумен ще го направим след 21,00 с първия въпрос: Какво правите, когато срещнете нахален шофьор на пътя? И по този повод ще предложим най- подходящата музика и..

публикувано на 17.11.19 в 19:44

Хороскопи, роботи и рекорди

Това са ключовите думи към темите в "Щура събота" на 16 ноември. Наръчник за аматьори в астрологията – бившият учител по география Цветан Спасов превръща астрологията в професия, когато губи зрението си. Сертифициран астролог е от Московската академия и ще сподели любопитни факти за науката, на която се гледа все по-сериозно. Едни минават 300..

публикувано на 16.11.19 в 13:35

Какво ни обединява?

Лъжем ли, че сме болни? Това ще бъде въпросът в актуалната част на предаването. В „Денят на совите“ в петък вечер ще ви срещнем с председателя на руския клуб „Славяне“ в Шумен Тамара Стилиянова, която разказа за Деня на народното единство. Ще използваме повода за да поговорим за общочовешките ценности, които ни обединяват. Диана Лазарова и Мина..

публикувано на 15.11.19 в 18:50

Що е то тиквендюл?

Ще попитаме в сутрешното предаване на Радио Шумен в събота на 16-ти ноември и веднага ще отговорим с подробности за Фестивала на тиквата и дюлята, който ще се проведе в с.Юпер. Подробностите след 8,00 сутринта заедно с още няколко приятни теми. Заедно ще отбележим Деня на толерантността с гостуване в училището в с.Мадара, както и Нощта на театрите, която..

публикувано на 15.11.19 в 16:50

Неделя с "Оттука започва денят"

И   тази неделя ви каним да бъдете с Радио Шумен и предаването „Оттука започва денят“. В Световния ден на недоносените бебета ще поговорим за грижата за най-малките пациенти на неонатологичното отделение на шуменската болница. Ще ви разкажем за благотворителното соаре, което организира русенското сдружение „Заедно си помагаме“. За Деня на..

публикувано на 15.11.19 в 16:44