Слънчева събота - 12 октомври

Снимка: Радио Шумен

Днес ще бъде предимно слънчево. Сутринта на места ще има мъгла, или ниска слоеста облачност. Ще духа слаб южен вятър, по крайбрежието следобед – до умерен от юг-югоизток.

Максималните температури ще са между 19 и 24 градуса, за Шумен – около 22.


ВИЖТЕ ОЩЕ
Петър Ганев

Ганев: Ограничават се права

„В опит да се преборят тези, които правят злоупотреби, се отива твърде далеч и се ограничават права на честните данъкоплатци“. Това коментира пред Радио Шумен икономистът Петър Ганев по отношение на предложението първият ден от болничния да не се заплаща нито от работодателя, нито от НОИ. Ако се спрат измами с по-големи болнични за 5, за 10 дни,..

публикувано на 18.11.19 в 15:45

Готвят протест заради болничния

Подготовка за национални стачки и протести започва Синдикат „Образование“ към КТ „Подкрепа“, ако не бъде спрян дебатът за неплащането на първия ден от болничния отпуск. "С този дебат държавата отхвърля от себе си една основна социална отговорност, като я вменява на работника. С това си намерение държавните институции признават, че на практика не..

публикувано на 18.11.19 в 10:05

Бранят свободата на словото

Асоциацията на европейските журналисти - България (АЕЖ-България) настоява в официална позиция премиерът Бойко Борисов да поеме ангажимент,  че натискът върху свободата на словото ще бъде преустановен и че няма да толерира арогантно отношение към журналисти от страна на членове на кабинета му или партийни функционери на ГЕРБ, съобщиха от..

публикувано на 18.11.19 в 09:26

Топло и мъгливо на места

Днес ще има променлива, по-често значителна облачност, а сутринта на отделни места ще е и мъгливо. Ще духа слаб до умерен югоизточен вятър. Максималните температури ще са между 16 и 21 градуса, за Шумен - 19 градуса.

публикувано на 18.11.19 в 06:23

Доброволци в акция

Десетки бойци от СК "Шуменска крепост" се включиха като доброволци в днешната инициатива за освежаване двора на детска градина "Светулка" в кв. "Боян Българанов". В двора на детската градина малко преди обяд се събраха малко над 100 мъже, жени, девойки и младежи - състезатели от СК "Шуменска крепост", и една част от родители на деца в това детско..

публикувано на 17.11.19 в 14:15

Най-хубава влакова снимка

Европейски железопътен фотографски конкурс организира Общността на европейските железници и инфраструктурни компании (CER) Целта му е да стимулира творческото мислене на пътуващите с влак и да разпространи позитивния имидж на железниците в Европа. От изпратените фотографии ще бъдат отличени 12 снимки, подчертававащи темата „Към мобилността с..

публикувано на 17.11.19 в 13:53

Недоносените най-малки герои

Днес отбелязваме Световния ден на недоносените бебета. Целта е да се акцентира върху нуждите на тези най-малки герои, както и върху усилията, които се полагат за оцеляването им. Да се привлече вниманието на обществото за подкрепа на семействата, в които се раждат недоносени деца. А те са 10% от всички новородени у нас. В родилното отделение..

публикувано на 17.11.19 в 08:41