Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Временен кмет на Ценово

Снимка: Община Ценово

Заместник–кметът по регионално развитие и инвестиционна политика Цветомир Петров ще ръководи временно община Ценово. Той ще изпълнява длъжността от края на мандата до полагане на клетва от новоизбраното управление. Това решение беше гласувано единодушно на извънредно заседание на Общинския съвет.

Местните парламентаристи се съобразиха с изискванията на Закона за местното самоуправление и местната администрация. В нормативния документ е записано, че когато кмет на община, район или кметство са регистрирани като кандидати за общински съветници или кметове в седемдневен срок преди края на мандата Общинският съвет избира временно изпълняващ длъжността, който трябва да е един от заместник-кметовете. В закона е посочено, че трябва да се определят и временни кметове за селата от общината.

Временното управление в село Белцов се поверява на Зорка Аврамова, в Караманово - на Борислав Билчев, в Кривина - на Стефка Петрова, в Долна Студена - на Анджелина Миланова, в Новград - на Мариета Игнатова. Три от населените места в общината - Джулюница, Пиперково и Беляново, поради намалелия брой на избирателите през новия мандат ще се ръководят от кметски наместници.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Деца с коклюш в Русе

Два случая на деца, заболели от коклюш, са регистрирани за последните две седмици в Русе. Това съобщи за БТА заместник-директорът на Регионалната здравна инспекция в крайдунавския град д-р Искра Генева.  Първият случай е от 10 април. Става дума за 12-годишно момиче, на което е трябвало да бъде направена реимунизация до края на тази година. Ученичката е в..

публикувано на 24.04.24 в 16:56

Ограничават тротинетките

Да се забрани движението на електрически тротинетти в пешеходните зони на Русе. Това предлагат общинските съветници от ГЕРБ.  За целта е нужно изменение в наредбата за обществения ред при ползване на превозни средства на територията на общината.  Причината за исканата промяна са зачестилите напоследък инциденти с електрически превозни средства.  Според..

публикувано на 24.04.24 в 16:10

Още 16 хиляди за водния център

Близо 16 хил. лв. събра Арена на Титаните в подкрепа на Фондация „Александър Русев“.  Общо 56 отбора, състоящи се от по един възрастен и едно дете, премериха сили на терена в зала Арена Русе.  Каузатата е за изграждането на Водно-рехабилитационен център за деца и възрастни с менталнии физически затруднения към Фондация „Александър Русев“.  По време на..

публикувано на 19.04.24 в 10:04

Историята на всеучилищния химн – в изложба

Изложба на открито разказва историята зад написването на химна „Върви, народе възродени“ през 1892 г. от Стоян Михайловски в Русе. 16 пана съдържат предоставени от музея, архива и библиотеката в Русе фотографии, документи и спомени за историята на рода на Стоян Михайловски, за творчеството му и за работата му като учител по френски език в Мъжката..

публикувано на 18.04.24 в 11:13

Цветни градини в Караманово

Нови цветни градини променят облика на русенското село Караманово. Поводът е наближаващият Ден на земята – 22 април. Идеята за обновяването на центъра на селото е на местното читалище и кметството.  В засаждането на цветята се включиха служители на кметството и деца от детската градина и местното училище. Акцията продължи два дни.  Нови цветни..

публикувано на 17.04.24 в 12:26

Разбиха престъпна група

Трима мъже от Русе са задържани за участие в престъпна група с имотни измами. Единият от тях е служител на МВР. Окръжният прокурор Георги Георгиев потвърди информацията и поясни, че подробности по случая ще бъдат изнесени по-късно през деня.

публикувано на 17.04.24 в 10:11

Предупреждават за опасно време

Заради очакваното влошаване на времето от община Русе призовават гражданите да бъдат внимателни и при интензивна буря, обилен дъжд или ураганен вятър да не предприемат пътувания. Да бъдат внимателни за летящи във въздуха предмети, да не се движат в близост до жилищни сгради и строителни обекти.  Собствениците на търговски и рекламно-информационни..

публикувано на 17.04.24 в 08:10