Служители в социалните мрежи

КНСБ провежда в цялата страна кампания "Арена Работеща България" под формата на дискусионни форуми "Фирмени политики за поведение на служителите в социалните мрежи".  Днес такъв форум се състоя в Силистра с участието на вицепрезидента на КНСБ Чавдар Христов и националния секретар на конфедерацията Тодор Капитанов.

Основните теми бяха свързани с  поведението на служителите в социалните мрежи и стреса на работното място. Според статистиката, в България най-популярната социална мрежа все още е Фейсбук с над 3 600 000 потребители. Интернет ползват 83 на сто от жените и 75 на сто от мъжете. Потребителите са най-активни през работната седмица между 13 и 15 часа следобед.

Според Тодор Капитанов, нуждата от регулация и подобряването на културата и хигиената на общуване е назряла, понеже се отразява на професионалния живот на хората и става дума за лични свободи. Резултатите от проведените в страната срещи ще бъдат обобщени в национален доклад и ще бъдат предоставени на институциите и социалните партньори за законово предложение или предложение за нови политики и действия.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Спор завърши в болницата

36-годишен е заподозрян в причиняване на средна телесна повреда на мъж от Тутракан. В неделната вечер в града между двамата възникнал спор, при който 36-годишният нанесъл няколко удара на своя опонент – мъж на 49 години, причинявайки му фрактура на 3 ребра. Пострадалият е настанен в болница без опасност за живота. По случая е образувано..

публикувано на 12.11.19 в 10:52

Цветни пейки в алеята

Младежите от неформална група „PLACEMAKER-и в действие“ преобразиха част от Централната алея пред входа на Художествената галерия в Силистра . В партньорство със Сдружение „Дуросторум-Дръстър-Силистра“ новото арт пространство е наречено „Творческата пейка“. Атрактивните съоръжения внасят цвят и създават отношение към изкуството – 3 от тях изглеждат..

публикувано на 11.11.19 в 14:43
Общински съвет - Силистра 2019

И в Силистра се заклеха

Първото заседание на новоизбрания Общински съвет в Силистра откри днес областният управител Ивелин Статев. Клетва положиха 33 общински съветници, кметът  на Общината д-р Юлиян Найденов и кметовете на Айдемир, Калипетрово, Бабук, Сребърна, Брадвари и Йорданово. Деловата част на заседанието бе ръководена от Иван Ковачев - най-възрастният общински..

публикувано на 11.11.19 в 14:31

Ученик помага на болницата

Десетокласник от силистренска гимназия „Свети Климент Охридски“ издаде стихосбирка благотворително за болницата в областния град. Изданието със заглавие „Година и половина“ е факт с помощта на местното читалище „Бачо Киро“ в Искра – родното село на автора Емре Серхат. Стихосбирката е издадена миналия месец и до момента са продадени близо 50 книги,..

публикувано на 11.11.19 в 11:02

Спасиха гори от пожари

Осем са пожарите в сухи треви, стърнища и отпадъци, загасени от екипи на противопожарните звена в Силистренска област в периода от 8 ноември до тази сутрин, съобщават от полицията. Няма материални щети. Спасени са гори край селата Подлес и Добротица. Материални щети са предотвратени след намесата на огнеборците и при други два пожара в битовата..

публикувано на 11.11.19 в 10:52

Състезание по английски език в Североизтока

Националният кръг на състезанието за Речеви и комуникативни умения на английски език се провежда днес в Силистра. Тема на надпреварата е „ Мислене извън кутията – бъдещето на градовете от екологична гледна точка“. В националния кръг участват 47 ученици от 23 области на страната. Те ще се състезават в две възрастови групи: VI-VIII клас – 23 ученици..

публикувано на 09.11.19 в 08:47

Мерки срещу АЧС в Силистренско

Предприети са мерки във връзка с първичен случай на африканска чума по свинете (АСЧ) при дива свиня на територията на Държавното горско стопанство "Тутракан", съобщават от областната администрация в Силистра. Със заповед на директора на Регионалната дирекция по горите в Русе инж. Огнян Савянов от 8 ноември 2019 г., е ограничен достъпът до горски..

публикувано на 09.11.19 в 08:18