84-годишен блъснат на пътя

Снимка: Радио Шумен

84-годишен мъж е със счупен крак след пътнотранспортно произшествие, станало вчера около 10:00 ч. по ул. „Шуменско шосе“ в Дулово. Това съобщиха от Областната дирекция на МВР в Силистра.

Мъжът пресичал пътното платно, когато бил ударен от лек автомобил „Сеат“, управляван от 75-годишен водач. Пострадалият е настанен в болница.

Причините за произшествието се изясняват, образувано е досъдебно производство.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Треньори в училище

Часовете по физическо възпитание в началния етап на образованието трябва да се водят от специализирани треньори и учители, завършили специалност „Физическо възпитание”. Така смятат спортните специалисти в Силистренска област. По този начин ще се даде възможност за подобряване на качеството на физическата подготовка на децата и за ранното откриване..

публикувано на 19.11.19 в 16:30

Автоинструктори на протест

Протест на автоинструктори и ръководители на автошколи се подготвя днес в Силистра, съобщиха от организационния комитет на протеста. Разпространена е декларация, в която се изразява несъгласие за въвеждане  на електронна система за контрол, промяна в броя на учебните часове, „недостатъчността на адекватни институционални и браншови решения в..

публикувано на 18.11.19 в 11:09

Спорт за толерантност

С турнир по народна топка в Силистра отбелязаха Международния ден на толерантността, съобщиха от Общината. Силистренската община заедно с Общинския съвет за сътрудничество по етническите и интеграционни въпроси и Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетните и непълнолетните е организатор на проявата...

публикувано на 15.11.19 в 16:00

Баща на три дъщери

Тутраканското Средно училище "Йордан Йовков" се включи в инициативата "Седмица на бащата". Днес Ученическият съвет съвместно с Общинския център за извънучилищни дейности в Тутракан организираха провеждането на беседа на тема "Защо най-голямата ти сила е да бъдеш Баща?". В нея се включи д-р Юрий Василев, който разказа как успява да съчетае..

публикувано на 14.11.19 в 16:36

Велосипедист се блъсна в кола

35-годишен велосипедист в нетрезво състояние се ударил в лек автомобил „Мерцедес“, след като навлязъл в насрещната лента на кръговото кръстовище на бул. „Македония“ и ул. „Симеон Велики“ в Силистра. Произшествието е станало малко преди полунощ вчера. Велосипедистът, който получил само контузни рани, бил тестван с дрегер от пристигналия на мястото..

публикувано на 13.11.19 в 10:53

Млад мъж загина на пътя

28-годишен мъж е загинал при пътнотранспортно произшествие днес около 14 ч. по пътя Силистра - Добрич, в района на село Средище, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Силистра. Водачът шофирал лек автомобил „Форд“ в посока Добрич, но изгубил управлението и се ударил в дърво край пътя. Загинал е на място, а другият мъж, пътувал в автомобила, не е..

публикувано на 12.11.19 в 15:59

Конфискуваха казан за ракия

Работещ нелегален казан за варене на ракия с вместимост от 250 литра са открили служители от Главна дирекция „Митническо разузнаване и разследване“, съобщиха от митницата. Казанът е намерен при митническа проверка в селище в Тутраканска община на Силистренска област. Съоръжението е иззето. По случая ще бъде образувано..

публикувано на 12.11.19 в 15:48