Бюлетините за вота идат

Снимка: БГНЕС

При строги мерки за сигурност днес в Областната администрация в Шумен ще пристигнат бюлетините за местните избори. В присъствието на представители на десетте общински избирателни комисии ще бъдат приети бюлетините за кметове на общини, общински съветници и за кмет на кметство за предстоящите на 27 октомври избори на територията на област Шумен.

Днес ще бъдат доставени и изборни книжа и материали – протоколи за работата на секционните комисии в изборния ден, чернови от протоколи, отличителни знаци на СИК.

Бюлетините и книжата ще бъдат раздадени на общинските администрации по график през следващата седмица. Дотогава те ще се съхраняват в специално помещение, определено със заповед на областния управител, охранявано от органите на Областната дирекция на МВР-Шумен.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Борят се за живот след катастрофата

С тежка черепно-мозъчна травма е една от пострадалите в катастрофата край Хитрино. Това съобщи за Радио Шумен директорът на МБАЛ - Шумен д-р Димитър Костов. Пациентката е на изкуствена вентилация, лекарите от Интензивното отделение се борят за живота й. Останалите четири жени са приети за наблюдение в Хирургичното отделение. Д-р Костов уточни,..

публикувано на 13.11.19 в 16:50

Масови нарушения на пътя

333 нарушения на скоростните режими са засечени от мобилна камера на полицията в Нови пазар за времето от 9 до 13:30 ч. днес. Контролът на скоростта е бил в гр. Каспичан, където ограничението на скоростта е 50 км/час. Седем от водачите са преминали през периметъра на мобилната камера с повече от 50 км/час над максимално разрешената скорост и ще..

публикувано на 13.11.19 в 15:56

Тежка катастрофа край Хитрино

Тежка катастрофа е станала на разклона за Хитрино по пътя Шумен - Силистра, съобщиха за Радио Шумен очевидци. От полицията уточниха, че 5 жени са в болница след пътния инцидент. Те са пътували в лек автомобил „БМВ“ със силистренска регистрация, управляван от 19-годишно момиче. В колата са били още две 19-годишни момичета и две жени на 21 и 41 години...

публикувано на 13.11.19 в 15:53

Кметът - при незрящите

Членовете на териториалната организация на слепите във Велики Преслав се срещнаха днес с новия кмет на общината Янко Йорданов по случай Международния ден на незрящите. Йорданов посети клуба на хората със зрителни увреждания, за да се запознае на място с ръководния състав, с постоянните посетители на клуба и техните проблеми.  „Ръководим се от..

публикувано на 13.11.19 в 15:36

Подкрепа за незрящите

С матине, посветено на Международния ден на слепите, Центърът за социална рехабилитация и интеграция на лица със зрителни увреждания в Шумен сложи край на проявите по повод Месеца на белия бастун. По време на днешната среща бяха показани различни методи за обучение на незрящи, които включват музикотерапия, литературотерапия и занимания с други видове..

публикувано на 13.11.19 в 14:11

Да поговорим за пехотата

Публичен разговор под надслов „Да поговорим за пехотата“ организират Военното окръжие в Шумен и Радио Шумен. Ученици, студенти и хора от града ще задават въпроси на старши сержант Росен Цанков от 29-и механизиран батальон в Шумен. Командирът на разузнавателна група ще разкаже за историята на българската пехота, за техниката, която използват в момента,..

публикувано на 13.11.19 в 13:57

Тройна експертиза за бюлетините

Административният съд в Шумен откри производство за оспорване на истинността на изборните протоколи за общински съветници в Шумен. Назначена е тройна експертиза от вещи лица, които от утре започват повторно преброяване на бюлетините. Според решението на съда, на него могат да присъстват жалбоподателите от Националния фронт за спасение на България и..

публикувано на 13.11.19 в 13:25