Шуменските мажоретки на европейския връх

4
Снимка: Община Шумен

Мажоретките от спортен клуб „Ритмик“ в Шумен спечелиха шампионската титла на Европейското първенство за мажоретки. Състезанието се проведе от 10 до 13 октомври в град Линяно Сабиадоро, Италия. 

Шуменските мажоретки, които са част от националния отбор на България, завоюваха първото място при дебюта си в новата категория „помпони“, която бе включена за първи път в тазгодишното издание на шампионата.
Това е втора титла от Европейско първенство за шуменските мажоретки, след като през 2013 година те за първи път спечелиха трофея в шампионата, който тогава се проведе в Норвегия.

Днес временният кмет на Шумен Росица Антонова и нейният заместник Найден Косев се срещнаха с възпитаничките на Марийола Спасова и Снежана Иванова. Те поздравиха момичетата за големия успех и пожелаха на целия състав още много призови места и отличия.Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Ударно събират данъци

При годишен план 17 060 000 лева за десетте месеца на годината в общинската хазна са постъпили 14 385 000 лева, показва отчетът на Община Шумен към 31 октомври 2019 г. С най-голям дял са приходите от такса битови отпадъци – 5 722 000 лева, което е 88 % от планираното. Изпълнението на годишния план от налога върху недвижимите имоти към..

публикувано на 14.11.19 в 09:35
СУ

Иновации в училище

Три шуменски училища представят новите методи, с които работят по Националната програма „Иновации в действие“. От 14 ч. днес (14.11.) в   кабинета по музика на Средното училище „Йоан Екзарх Български“ ще се проведе дискусия на тема „Повишаване на качеството на училищното образование чрез прилагане на иновативни подходи и дигитализиране на учебния..

публикувано на 14.11.19 в 09:10

Борят се за живот след катастрофата

С тежка черепно-мозъчна травма е една от пострадалите в катастрофата край Хитрино. Това съобщи за Радио Шумен директорът на МБАЛ - Шумен д-р Димитър Костов. Пациентката е на изкуствена вентилация, лекарите от Интензивното отделение се борят за живота й. Останалите четири жени са приети за наблюдение в Хирургичното отделение. Д-р Костов уточни,..

публикувано на 13.11.19 в 16:50

Масови нарушения на пътя

333 нарушения на скоростните режими са засечени от мобилна камера на полицията в Нови пазар за времето от 9 до 13:30 ч. днес. Контролът на скоростта е бил в гр. Каспичан, където ограничението на скоростта е 50 км/час. Седем от водачите са преминали през периметъра на мобилната камера с повече от 50 км/час над максимално разрешената скорост и ще..

публикувано на 13.11.19 в 15:56

Тежка катастрофа край Хитрино

Тежка катастрофа е станала на разклона за Хитрино по пътя Шумен - Силистра, съобщиха за Радио Шумен очевидци. От полицията уточниха, че 5 жени са в болница след пътния инцидент. Те са пътували в лек автомобил „БМВ“ със силистренска регистрация, управляван от 19-годишно момиче. В колата са били още две 19-годишни момичета и две жени на 21 и 41 години...

публикувано на 13.11.19 в 15:53

Кметът - при незрящите

Членовете на териториалната организация на слепите във Велики Преслав се срещнаха днес с новия кмет на общината Янко Йорданов по случай Международния ден на незрящите. Йорданов посети клуба на хората със зрителни увреждания, за да се запознае на място с ръководния състав, с постоянните посетители на клуба и техните проблеми.  „Ръководим се от..

публикувано на 13.11.19 в 15:36

Подкрепа за незрящите

С матине, посветено на Международния ден на слепите, Центърът за социална рехабилитация и интеграция на лица със зрителни увреждания в Шумен сложи край на проявите по повод Месеца на белия бастун. По време на днешната среща бяха показани различни методи за обучение на незрящи, които включват музикотерапия, литературотерапия и занимания с други видове..

публикувано на 13.11.19 в 14:11