Промяна на мегахерците

Заради планова годишна профилактика, предавателят на Радио Шумен за Силистра на честота 90,3 мегахерца, днес (21.10.) няма да излъчва програмата ни от 9 до 17 ч. 

Можете да ни слушате на честота 87,6 мегахерца или онлайн.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Проверка на сигнала

Започва щателна проверка в дуловските села Долец, Паисиево и Боил, където има проблем със сигнала на един от мобилните оператори. Това съобщи за Радио Шумен Мартин Маев - експерт „Корпоративни комуникации“ в компанията. Специалисти, които се занимават с поддръжката на мрежата, ще направят проверката, уточни той. Повече от месец около 80% от..

публикувано на 20.11.19 в 10:56

Треньори в училище

Часовете по физическо възпитание в началния етап на образованието трябва да се водят от специализирани треньори и учители, завършили специалност „Физическо възпитание”. Така смятат спортните специалисти в Силистренска област. По този начин ще се даде възможност за подобряване на качеството на физическата подготовка на децата и за ранното откриване..

публикувано на 19.11.19 в 16:30

Автоинструктори на протест

Протест на автоинструктори и ръководители на автошколи се подготвя днес в Силистра, съобщиха от организационния комитет на протеста. Разпространена е декларация, в която се изразява несъгласие за въвеждане  на електронна система за контрол, промяна в броя на учебните часове, „недостатъчността на адекватни институционални и браншови решения в..

публикувано на 18.11.19 в 11:09

Спорт за толерантност

С турнир по народна топка в Силистра отбелязаха Международния ден на толерантността, съобщиха от Общината. Силистренската община заедно с Общинския съвет за сътрудничество по етническите и интеграционни въпроси и Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетните и непълнолетните е организатор на проявата...

публикувано на 15.11.19 в 16:00

Баща на три дъщери

Тутраканското Средно училище "Йордан Йовков" се включи в инициативата "Седмица на бащата". Днес Ученическият съвет съвместно с Общинския център за извънучилищни дейности в Тутракан организираха провеждането на беседа на тема "Защо най-голямата ти сила е да бъдеш Баща?". В нея се включи д-р Юрий Василев, който разказа как успява да съчетае..

публикувано на 14.11.19 в 16:36

Велосипедист се блъсна в кола

35-годишен велосипедист в нетрезво състояние се ударил в лек автомобил „Мерцедес“, след като навлязъл в насрещната лента на кръговото кръстовище на бул. „Македония“ и ул. „Симеон Велики“ в Силистра. Произшествието е станало малко преди полунощ вчера. Велосипедистът, който получил само контузни рани, бил тестван с дрегер от пристигналия на мястото..

публикувано на 13.11.19 в 10:53

Млад мъж загина на пътя

28-годишен мъж е загинал при пътнотранспортно произшествие днес около 14 ч. по пътя Силистра - Добрич, в района на село Средище, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Силистра. Водачът шофирал лек автомобил „Форд“ в посока Добрич, но изгубил управлението и се ударил в дърво край пътя. Загинал е на място, а другият мъж, пътувал в автомобила, не е..

публикувано на 12.11.19 в 15:59