Изложбата "Елементи" на Камен Теофилов

Камен Теофилов
Снимка: Антоний Петров Димов

Камен Теофилов, преподавател в Шуменския университет "Епископ Константин Преславски", откри на втория етаж на Художествена галерия „Елена Крамихайлова“ в Шумен своята самостоятелна изложба с фотографии. Тя носи заглавието "Елементи" и е дебютна за автора, откакто той е част от Катедрата по визуални изкуства. В експозицията са включени още мултимедия, детска играчка и текстови фрагменти. Композицията е линейна, а текстовите елементи и номерата насочват реципиента към импресии, философски прозрения или състояния на духа. Още чуйте от разговора с Камен Теофилов.


ВИЖТЕ ОЩЕ
Читалището в село Александрово

Читалище грейна с 10 000 лв.

Народното читалище „Христо Ботев-1944“ в смядовското село Александрово бе обновено със спестени собствени средства, съобщи кметът на Общината Иванка Петрова. Със сумата от 10 000 лева е направен основен ремонт на фасадата. Преди години с общински пари и сменена дограмата, подменен е и покривът.

публикувано на 11.11.19 в 16:48
доц. Стойчо Стойчев

3 десетилетия след 10 ноември

10 ноември за хората, които сега са на 40, 50 години или повече, е важна преломна дата, която разделя живота им на 2 съвършено различни части. Първата е доминирана от идеология, колективизъм и всесилна държава, втората е деидеологизирана, демократизираща се, далеч по-индивидуализирана и индивидуализираща. Преминаването от планова към пазарна икономика..

публикувано на 10.11.19 в 06:00

100 години читалище в с. Красен

100-годишния юбилей от създаването на Народно читалище „Просвета – 1919г.“ отпразнуваха днес в село Красен, Русенска област. Библиотечният фонд на читалището наброява над 11 хиляди тома и непрекъснато се обогатява, а първото училище в населеното място е открито още през 1874 г. „Читалището е създадено точно в годината след края на Първата..

публикувано на 09.11.19 в 13:42

Академия за творческо писане

Семинар "Академия за творческо писане" ще се състои в Регионалната библиотека "Партений Павлович" в Силистра на 11 ноември от 13 до 17 часа. Инициатор за провеждането му е Регионалното управление на образованието в дунавския град. В него ученици ще могат да провокират творческите си дарби и умения, в процеса на създаване на оригинални авторски текстове,..

публикувано на 08.11.19 в 15:23

Деца рисуват есента

Награди на победителите от националния конкурс „С багрите на есента” ще бъдат връчени в 17 ч. днес. Конкурсът се организира за втора година от читалището в преславското село Имренчево, а награждаването ще бъде в артгалерията на Община Велики Преслав. Повече от 200 ученици изпратиха рисунки, пана и произведения на приложното изкуство...

публикувано на 08.11.19 в 13:53
Велики Преслав

Ямболски актьори на преславска сцена

Пиесата „Перушаната и ченгето” от Робер Тома ще бъде представена от ямболския драматичен театър „Невена Коканова” на преславска сцена днес. Криминалната интрига, за която пише френският драматург, ще бъде пресъздадена на сцената на читалище „Развитие” от 18.30 ч. Билетите се продават на цени от 6 и 8 лв. Ямболските актьори пристигат във Велики..

публикувано на 07.11.19 в 12:54

Нов българо-турски речник

Нов българо-турски речник ще бъде представен от 14:00 ч. в зала 211 на корпус 2 на Шуменския университет „Епископ Константин Преславски“ на 7 ноември. Той е издаден от Университетско издателство „Св. Климент Охридски“ на Софийския университет. Съставител на речника е писателят, преводач и журналист Ахмет Атасой. Той е роден в 1944 г., в село..

публикувано на 06.11.19 в 16:45