Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Обработват първи протоколи

Снимка: Радио Шумен

Обявен е край на изборния ден в общините Каспичан, Нови пазар и Велики Преслав, съобщиха от общинските избирателни комисии. В 20 ч. пред нито една секция не е имало желаещи да гласуват.

В старата столица вече обработват и първия протокол, пристигнал от секционна избирателна комисия.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Присъдиха почетните отличия на Шумен

Общинският съвет в Шумен удостои акад. Дамян Дамянов с награда Почетен знак „Ключ на град Шумен“.  Решението беше взето след прегласуване с 22 гласа „за“ и трима "въздържал се".  Съветниците решиха и н ай- високото почетно отличие на Община Шумен да получи и  Александър Узунов, дългогодишен кмет на Шумен.  Посмъртно на шуменския журналист Красимир..

публикувано на 25.04.24 в 12:37

Не решиха нищо и за басейна

Докладната за подялба на имущество между община Шумен и хотелски комплекс „Шумен“ беше отлеглена от дневния ред на общинската сесия, след продължителни дебати.  Предложението на кмета Христо Христов предвиждаше община Шумен да получи басейна в хотелския комплекс и сградата на Безистена в близост.  О бщинските съветници предложиха да бъдат наети..

публикувано на 25.04.24 в 12:06
КОЦ - Шумен

Казусът с КОЦ-а остава

Кметът на Шумен проф. Христо Христов обяви в сесийна зала, че през следващия месец ще обмисля нови варианти по въпроса с КОЦ.  В началото на днешното заседание на Общинския съвет той изтегли докладната, в която предлага временно изпълняващ длъжността управител на Комплексния онкологичен център на Шумен да бъде бившият директор на лечебното..

публикувано на 25.04.24 в 11:43

Планово без ток

Прекъсвания на електрозахранването заради ремонти и профилактика на съоръженията ще има днес (25 април) и в петте области в обхвата на Радио Шумен. В Шуменско ток от 9 ч. до 17 ч. няма да има в селата Загориче, Лятно и Веселиново, а от 9 ч. до 16 ч. – в Драгоево. В градовете Шумен и Велики Преслав са възможни временни смущения в..

публикувано на 25.04.24 в 07:49
Антонин Горчев

Отиде си поетът Антонин Горчев

На 72 години почина почетният гражданин на Шумен Антонин Горчев. Авторът на стиховете от химна на Шумен е роден през 1952 г. в Омуртаг, но над шест десетилетия живее и работи в Шумен.  Завършил е ВТУ "Св. св. Кирил и Методий", специалност "Българска филология", работил е като журналист в Радио Шумен, директор "Реклама" на шуменска фирма, бил е..

публикувано на 25.04.24 в 06:51

Времето се разваля

12 градуса е измерената в 6 ч. тази сутрин температура в Шумен, атмосферното налягане е 979 хектопаскала, относителната влажност на въздуха е 95%.  11 градуса е в Търговище, 12 градуса е в Русе, 13 – в Разград. Най-топло в региона е в Силистра, където термометрите сутринта показват 15 градуса. През деня ще има значителна облачност и по-късно следобед..

публикувано на 25.04.24 в 06:25

Ще плати ли Шумен част от спектакъл в НДК?

19 000 лв. без ДДС поиска от община Шумен продуцентът на ансамбъл „Българе” Христо Димитров. Средствата са нужни за реализирането на спектакъла „Шуменската гара”, който ще се играе на 11 май в голямата зала на Националния дворец на културата в София. Димитров е създал концепцията за мащабен концерт, вдъхновен от 130-годишнината от откриването на..

публикувано на 25.04.24 в 06:05