Христов се връща във властта

7
Снимка: Радио Шумен

„Благодаря на всички, които ме подкрепиха. Ще оправдая тяхното доверие. Ще продължа да бъда кмет на всички шуменци. Ще работя, без да се променям. Ще продължим да развиваме нашия град, защото за мен Шумен е кауза“. Това каза повторно избраният кмет на Община Шумен Любомир Христов, след като получи удостоверението за поста си от Общинската избирателна комисия.

"Още от понеделник се захващам с важните за всяка Община дейности. Предстои зима, а и почистването на падналите есенни листа трябва да бъде координирано по-добре", посочи за Радио Шумен Христов.

Като „празни приказки, за да успокоят аудиторията си“ кандидатът на партия ГЕРБ коментира обещанието на опонентите му от БСП да поискат касиране на изборите в Шумен. Жалба срещу решението за избор на общински кмет все още не е постъпвала, допълни председателката на Общинската избирателна комисия Василина Кънчева. 11 ноември е крайният срок за подаването на такъв документ. „Дори и да бъде пусната жалба, тя няма да спре нашето решение“, допълни Кънчева.

Първата сесия на новосформирания Общински съвет в Шумен ще се проведе в понеделник.

Вчера премиерът Бойко Борисов се обърна към новоизбраните кметове:

"Не само, че трябва да сте много добри, много честни, много прозрачни. Като видиш една хартийка, ще се наведеш да я вземеш. Като видиш паднало дърво - иди го премести. Метни го на гръб. Хората трябва да видят, че вие милеете за тях, за общината, за всичко останало. Докато дойде фирмата, има опасна шахта - ти застани до нея".

Кои завети ще следва преизбраният кмет на Община Шумен – чуйте по-долу:

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

500 фиданки край Овчарово

500 фиданки залесиха днес членовете на Съюза на лесовъдите в Шумен, за да отбележат 110 години от създаването на организацията. Председателят на Съюза Николай Колев припомни, че това е най-старата лесовъдска структура в Европа и в нея членуват няколко поколения горски. В залесяването край село Овчарово днес се включиха много от ветераните на..

публикувано на 14.11.19 в 15:02

Оглед на бюлетини

Оглед на бюлетини започва днес в 97 секции в Община Шумен. Това съобщиха от Административния съд. Чувалите ще бъдат отворени в помещения в сградата на Общината, а проверката на бюлетините ще се извърши от 3 вещи лица под полицейска охрана. Тройната експертиза бе постановена от шуменския Административен съд, който откри производство за оспорване..

публикувано на 14.11.19 в 14:42
Автогарата във Върбица

Спряха автобуси от Върбица

Всички автобуси, които извършват превоз на пътници от Върбица за Шумен и обратно са спрени от движение   за почивните и празничните дни. Курсовете са преустановени от началото на този месец, сигнализираха граждани. Разредени са и автобусите през делничните дни, тъй като действат само линиите на община Шумен. Причината е липсата на договор за..

публикувано на 14.11.19 в 12:47

Събират пари за пребита жена

Неджля Мехмедова от Нови пазар започна кампания за събирането на средства, с които да бъде подпомогнато лечението на 62-годишна жена от града. Преди дни тя беше бита от свой съсед и сега се възстановява в Ортопедичното отделение на МБАЛ - Шумен. Пострадалата има седем счупени ребра, счупен е и кракът й. Хората от Нови пазар вече са събрали пари, за..

публикувано на 14.11.19 в 11:34

Среднощна гонка и удар в дърво

Ауди“ с шуменска регистрация са преследвали пътни полицаи по улиците на Шумен. Колата е била засечена от патрул на „Пътна полиция“ около 3:30 ч. тази сутрин на ул. „Алеко Консатнтинов“ в Шумен. Водачът не е спрял на подадения сигнал със стоп палка и е продължил, при което е бил последван от патрулната кола. На ул. “Марица“ шофьорът на „Ауди“-то е..

публикувано на 14.11.19 в 11:18
Шумен, паметник

Гласувайте за Шумен!

Две са номинациите за Шумен в годишните награди за туризъм. Мемориалният комплекс „Създатели на българската държава“ се състезава в категорията „Туристическа атракция/обект и устойчивост на инвестицията“ от четвъртото издание на годишните награди. В гласуването на сайта на Министерството на туризма паметникът се конкурира с още 15 туристически..

публикувано на 14.11.19 в 11:12
Шумен , административен съд

Парите на скаутите

Делото срещу общинското финансиране на скаутския клуб „Мадарски конник“ бе гледано в Административния съд в Шумен. Областният управител проф. Стефан Желев оспори отпуснатите от шуменския Общинския съвет 14 000 лв. за дейности на сдружението. "Всеки административен акт трябва да притежава всички реквизити, предвидени в Админстративнопроцесуалния кодекс...

публикувано на 14.11.19 в 11:07