Първо заседание в Иваново

4
Снимка: Областна администрация - Русе

Мариян Драшков бе избран за председател на Общинския съвет на Община Иваново.

13 са общинските съветници в Иваново, 8 от тях са от ГЕРБ, 4-ма от коалиция" БСП за България" и един от ВМРО – Българско национално движение.

Клетви положиха и кметът на Общината Георги Миланов и избраните кметове на селата Красен, Сваленик, Тръстеник, Щръклево, Пиргово и Мечка.


Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Бъдещи капитани по Дунав

Учениците от специалността корабоводене на Професионална гимназия по речно корабостроене и корабоплаване в Русе се запознаха с особеностите на водният туризъм. Те участваха в гребен поход с каяци около остров „Люляка“. Младите хора имаха възможността да наблюдават богатството на дунавския животински и растителен свят. Във втора акция ученици от..

публикувано на 19.11.19 в 16:06

Край на съдебната сага във Ветово

Административният съд в Русе остави без разглеждане жалбата на кмета на Община Ветово срещу 8 решения на Общинския съвет – Ветово, с които е бил приет бюджетът на общината за 2017 година. На 14.11.2019 г. е депозирана молба, с която настоящият кмет е заявил волята си да оттегли жалбата. Съобразявайки фактите, съдът прекрати производството по..

публикувано на 19.11.19 в 14:16
Пенчо Милков

Вдигат данъка на колите в Русе

Данъкът за автомобилите в Община Русе ще се увеличи, тъй като е установен недостиг в бюджета в размер на 4,4 милиона лева. Това е първото предложение, което новият кмет Пенчо Милков ще предложи на общинските съветници. Причината за формирания недостиг е в наредба № 7 за размера на обезпеченията и отчисленията, изисквани от общините при..

публикувано на 19.11.19 в 08:59

Удар с хероин за 4 милиона

Над 90 кг хероин с висока чистота са били заловени на Дунав мост. Стойността на задържаната стока, която е била предназначена за Западна Европа, достига 4 милиона лева по първоначални данни. Заместник-главният прокурор Иван Гешев, главният секретар на МВР Ивайло Иванов и директорът на агенция "Митници" Георги Костов разясниха подробности по..

публикувано на 18.11.19 в 12:24
УМБАЛ „Канев“ в Русе

Празнична среща в Русе

Празнична среща организира отделение Неонатология на Университетската многопрофилна болница „Канев“, днес от 15ч. в зала "Батенберг" на Регионалния исторически музей в Русе. Екипът на отделението кани най-малките и пораснали герои и техните майки и бащи, за да отпразнуват заедно Световния ден на недоносените деца! В момента в отделение..

публикувано на 17.11.19 в 11:17

Обяд и баня за бездомници

Топъл обяд от 12 ч. и баня от 13 до 14 ч. за бездомници ще предлага от понеделник - 18 ноември, Кризисният център към Българският червен кръст в Русе. С капацитет за 40 души центърът подпомага дейността на приюта „Добрият самарянин“ през зимните месеци, каза за Радио Шумен координаторът му Павлин Петров. "Ние не ги осъждаме, ние ги подкрепяме...

публикувано на 15.11.19 в 09:16

Промяна в движението

Северното платно на булевард „Липник" в Русе се затваря за движение на МПС в участъка от ул. „Братислава" до ул. „Чипровци" и ул. „Никола Петков". Движението на МПС ще се осъществява двупосочно по южното платно. Промяната е от утре и е заради рехабилитацията на булеварда от кръговото кръстовище при бул. „Цар Освободител" до кръговото кръстовище при..

публикувано на 14.11.19 в 16:21