Мерки срещу АЧС в Силистренско

Снимка: netinfo.bg

Предприети са мерки във връзка с първичен случай на африканска чума по свинете (АСЧ) при дива свиня на територията на Държавното горско стопанство "Тутракан", съобщават от областната администрация в Силистра. Със заповед на директора на Регионалната дирекция по горите в Русе инж. Огнян Савянов от 8 ноември 2019 г., е ограничен достъпът до горски територии, които попадат в подзона А на всички, които нямат отношение към претърсването и прилагането на мерките за предотвратяване и ликвидиране на болестта АЧС. Достъпът, преминаването и престоят в подзона А се разрешава на служители за изпълнение на служебните им задължения, свързани с претърсването и прилагането на мерките за ликвидиране на болестта при спазване на всички мерки за биосигурност. Срокът за действие на заповедта е до 8 декември.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Трета жертва на катастрофата

Трета жертва на катастрофата в района на село Сребърна. Починал е третият участник в тежкото пътнотранспортно произшествие, станало днес по пътя Силистра – Русе, в отсечката между село Сребърна и разклона за село Ситово. Сигналът за произшествието бе получен в 12,43 ч.  Според информацията към момента челно са се ударили лек автомобил „Фолксваген“ и..

публикувано на 21.11.19 в 15:18

Тежка катастрофа взе две жертви

Тежка катастрофа е станала по пътя Силистра – Русе, двама са загинали. Това съобщиха от Областната дирекция на МВР в Силистра. Сигналът за пътен инцидент в отсечката между село Сребърна и разклона за село Ситово е получен днес в 12.43 ч. По първоначални данни, челно са се сблъскали два леки автомобила. Загинали са двама, един е тежко ранен...

публикувано на 21.11.19 в 13:35

Пожарната спаси петел

Възрастна жена потърсила помощ от пожарната в Силистра, след като петелът ѝ паднал в триметрова шахта. За това съобщават от Областната дирекция на МВР. Произшествието е станало вчера около 15:25 ч. в областния град. Огнеборци от местната противопожарна служба успели да извадят невредима птицата и я предали на собственичката.

публикувано на 21.11.19 в 09:47

Проверка на сигнала

Започва щателна проверка в дуловските села Долец, Паисиево и Боил, където има проблем със сигнала на един от мобилните оператори. Това съобщи за Радио Шумен Мартин Маев - експерт „Корпоративни комуникации“ в компанията. Специалисти, които се занимават с поддръжката на мрежата, ще направят проверката, уточни той. Повече от месец около 80% от..

публикувано на 20.11.19 в 10:56

Треньори в училище

Часовете по физическо възпитание в началния етап на образованието трябва да се водят от специализирани треньори и учители, завършили специалност „Физическо възпитание”. Така смятат спортните специалисти в Силистренска област. По този начин ще се даде възможност за подобряване на качеството на физическата подготовка на децата и за ранното откриване..

публикувано на 19.11.19 в 16:30

Автоинструктори на протест

Протест на автоинструктори и ръководители на автошколи се подготвя днес в Силистра, съобщиха от организационния комитет на протеста. Разпространена е декларация, в която се изразява несъгласие за въвеждане  на електронна система за контрол, промяна в броя на учебните часове, „недостатъчността на адекватни институционални и браншови решения в..

публикувано на 18.11.19 в 11:09

Спорт за толерантност

С турнир по народна топка в Силистра отбелязаха Международния ден на толерантността, съобщиха от Общината. Силистренската община заедно с Общинския съвет за сътрудничество по етническите и интеграционни въпроси и Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетните и непълнолетните е организатор на проявата...

публикувано на 15.11.19 в 16:00