Състезание по английски език в Североизтока

Националният кръг на състезанието за Речеви и комуникативни умения на английски език се провежда днес в Силистра. Тема на надпреварата е „Мислене извън кутията – бъдещето на градовете от екологична гледна точка“. В националния кръг участват 47 ученици от 23 области на страната. Те ще се състезават в две възрастови групи: VI-VIII клас – 23 ученици и IX-XI клас – 24 ученици. Участието е индивидуално и е свързано с публично представяне по темата в рамките на 15 минути: 10 минути за устно презентиране на предварително подготвено устно изложение по темата и 5 минути – за свободен разговор. Откриването на състезателния ден е днес, 9 ноември от 08:45 часа в Езиковата гимназия „Пейо Яворов“. Тържествената церемония по награждаването на победителите е довечера  от 19:30 часа в хотел „Данубе“.

ВИЖТЕ ОЩЕ

Трета жертва на катастрофата

Трета жертва на катастрофата в района на село Сребърна. Починал е третият участник в тежкото пътнотранспортно произшествие, станало днес по пътя Силистра – Русе, в отсечката между село Сребърна и разклона за село Ситово. Сигналът за произшествието бе получен в 12,43 ч.  Според информацията към момента челно са се ударили лек автомобил „Фолксваген“ и..

публикувано на 21.11.19 в 15:18

Тежка катастрофа взе две жертви

Тежка катастрофа е станала по пътя Силистра – Русе, двама са загинали. Това съобщиха от Областната дирекция на МВР в Силистра. Сигналът за пътен инцидент в отсечката между село Сребърна и разклона за село Ситово е получен днес в 12.43 ч. По първоначални данни, челно са се сблъскали два леки автомобила. Загинали са двама, един е тежко ранен...

публикувано на 21.11.19 в 13:35

Пожарната спаси петел

Възрастна жена потърсила помощ от пожарната в Силистра, след като петелът ѝ паднал в триметрова шахта. За това съобщават от Областната дирекция на МВР. Произшествието е станало вчера около 15:25 ч. в областния град. Огнеборци от местната противопожарна служба успели да извадят невредима птицата и я предали на собственичката.

публикувано на 21.11.19 в 09:47

Проверка на сигнала

Започва щателна проверка в дуловските села Долец, Паисиево и Боил, където има проблем със сигнала на един от мобилните оператори. Това съобщи за Радио Шумен Мартин Маев - експерт „Корпоративни комуникации“ в компанията. Специалисти, които се занимават с поддръжката на мрежата, ще направят проверката, уточни той. Повече от месец около 80% от..

публикувано на 20.11.19 в 10:56

Треньори в училище

Часовете по физическо възпитание в началния етап на образованието трябва да се водят от специализирани треньори и учители, завършили специалност „Физическо възпитание”. Така смятат спортните специалисти в Силистренска област. По този начин ще се даде възможност за подобряване на качеството на физическата подготовка на децата и за ранното откриване..

публикувано на 19.11.19 в 16:30

Автоинструктори на протест

Протест на автоинструктори и ръководители на автошколи се подготвя днес в Силистра, съобщиха от организационния комитет на протеста. Разпространена е декларация, в която се изразява несъгласие за въвеждане  на електронна система за контрол, промяна в броя на учебните часове, „недостатъчността на адекватни институционални и браншови решения в..

публикувано на 18.11.19 в 11:09

Спорт за толерантност

С турнир по народна топка в Силистра отбелязаха Международния ден на толерантността, съобщиха от Общината. Силистренската община заедно с Общинския съвет за сътрудничество по етническите и интеграционни въпроси и Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетните и непълнолетните е организатор на проявата...

публикувано на 15.11.19 в 16:00