„У дома“ с Викторио Ангелов

18-годишният шуменец Викторио Ангелов, който е единственият българин, участвал в „Х Фактор – Финландия“, ще пее днес от 19:30 часа в зала „Арена Шумен“. Концертът е под наслов „У дома“ и в него ще се включат Шуменската симфониета, хоровете „Симеонис“ и „Бодра песен“, МеРок бенд и победителят от шоуто „Като две капки вода“ Стефан Илчев. Диригент на спектакъла ще бъде маестро Славил Димитров. В шоуто ще участват още сестрата на Викторио – Християна Ангелова – и приятели на талантливия изпълнител: финалистката от българския „Х Фактор“ Антоана Димитрова, възпитаниците на студио „Стани звезда“, както и приятели от детството – Симеон и Ивона Йовчеви, и Невена Викова.

ВИЖТЕ ОЩЕ

Недоказано оспорване на вота

Не бяха открити жалби в чувалите на 4-те изборни секции, прегледани днес от състав на Административния съд в Шумен. Огледът бе по повод жалбата на коалиция "БСП за България" за оспорване резултатите от избора за кмет на Община Шумен. В две от черновите на протоколите е отразено, че сигнали за нарушения няма. В оригиналите обаче нулите в тях са..

публикувано на 21.11.19 в 16:41
Орлин Куздов - заместник окръжен прокурор в Шумен

Гласът на прокуратурата

Заместник окръжният прокурор Орлин Куздов е определен със заповед на административния ръководител на Окръжната прокуратура в Шумен Маргарита Георгиева за говорител. Новият глас на Окръжната прокуратура в Шумен е добре познат на журналистите от местните медии, тъй като прокурор Куздов беше говорител от 2012 до 2017 г. В качеството си на говорител..

публикувано на 21.11.19 в 15:57

Нов салон за децата от Бяла река

Довършителни дейности вървят във физкултурния салон на училището във върбишкото село Бяла река. Сградата беше изцяло санирана, подновиха покрива и изградиха парна инсталация. Сега боядисват салона, който се намира в приземния етаж и заради лошото му състояние не е бил използван от много години. Училищното ръководство възнамерява да закупи..

публикувано на 21.11.19 в 15:07

Гурме ресторант във Върбица

Община Върбица е готова да започне строителство на гурме ресторант в панаирното градче.   Изпълнителят на проекта е избран, дадена е строителна линия и има заложени средства в бюджета, каза кметът инж. Мердин Байрям.  Гурме ресторантът ще се строи върху 250 кв. м на мястото на старите кебапчийници и фургони. Изграждането ще струва към 300 000..

публикувано на 21.11.19 в 14:38

Най-добрите информатици дойдоха в Шумен

180 състезатели от девет страни пристигнаха в Шумен, за да вземат участие в XI Международен есенен турнир по информатика. Отборите от Азербайджан, Армения, България, Казахстан, Молдова, Румъния, Русия, Сърбия и Украйна се състезават в единствения по рода си турнир, който се провежда в две възрастови групи – младежка за ученици до 15.5 г. и старша..

публикувано на 21.11.19 в 14:23

Помощи от Европа

БЧК - Шумен започва раздаването на продукти по Оперативната програма за храни. Те ще се разпределят поетапно от 2 декември в десетте общини на областта. Всеки правоимащ ще получи хранителни пакети с основните продукти и консерви. В пакета са прибавени листовка за предоставяните услуги, финансирани от Европейския социален фонд; книжка за..

публикувано на 21.11.19 в 14:03

Съдии-кулинари с кауза

Кулинарна изложба базар беше организирана днес в Районния съд в Шумен. Проявата е с благотворителна цел, каза за Радио Шумен Ростислава Георгиева – заместник-председател на шуменския Районен съд. "Искаме да избягаме от традиционната цел да се подпомагат институции, за които се събират средства непрекъснато. Затова търсим информация за деца и..

публикувано на 21.11.19 в 13:12