Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Политически дуели

Снимка: Личен архив

Политическият спор за нарушения по време на изборите в община Попово продължава. Той бе предизвикан от кмета д-р Людмил Веселинов.

Областният управител на Търговище Митко Стайков е лично засегнат от изявленията на Веселинов и каза, че е възможно да си търси правата в съда.

"На Веселинов всеки му пречи, всеки му създава проблеми, едва ли не всички са му виновни за несвършени неща. При управлението на ГЕРБ в Община Попово са инвестирани около 134 милиона лева. И ти да казваш, че управлението на ГЕРБ ти пречи, това е парадокс. За последните две години в Община Попово има инвестиции на стойност 50 милиона лева само за пътна инфраструктура. И то републиканска пътна инфраструктура с пари от държавата", посочи Митко Стайков.




БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Затвор за смърт на пътя

С лишаване от свобода за 7 години беше осъден 44-годишен мъж. Той е обвинен, че е управлявал автомобил без право на това, след употреба на алкохол и с превишена скорост, като в резултат на това е причинил пътен инцидент със загинал край Търговище.  Мъжът е от Шумен, а произшествието е станало на 1 март миналата година на пътя София-Варна, до..

публикувано на 18.03.24 в 13:47
Община Попово

1041 дела в Попово

Действителната натовареност на Районния съд в Попово е под средната натовареност за страната на районните съдилища, предаде БТА.  Хиляда четирдесет и едно дела са постъпили в поповския Районен съд през миналата година. Отчита се намаление спрямо 2022 година.  Към края на годината приключените дела са 85.28% спрямо всички разгледани. Има 11 изготвени..

публикувано на 18.03.24 в 09:23

По-малко семейства с помощи

По-малко семейства от област Търговище ще получат втория транш от еднократната помощ за ученици. Това съобщиха от Регионалната дирекция „Социално подпомагане".  За тази учебна година са подадени малко над 3300 заявления от родители на деца в първи, втори, трети, четвърти и осми клас. Първата половина от сумата от 300 лева беше отпусната в началото на..

публикувано на 18.03.24 в 09:06

Нови кметове в две села

Петър Арсов е новият кмет на поповското село Еленово. На балотажа на частичните местни избори кандидатът на партия „Българска социалдемокрация – Евролевица“ получи 93 гласа, а подкрепа за опонента му Диян Станев от ГЕРБ дадоха 56 души. Избирателната активност е под 50%.  До изборите в Еленово се стигна, след като избраният през есента на миналата година..

публикувано на 17.03.24 в 23:26

Стипендии за ученици

Еднократни стипендии от по 150 лева получиха седем възпитаници на Първо Средно училище „Свети Седмочисленици“ в Търговище. Средствата са осигурени от съвместната стипендиантска програма на Международната награда на херцога на Единбург и УНИЦЕФ България. В продължение на шест месеца се отпускат по 10 стипендии на ученици от цялата страна, като тази..

публикувано на 17.03.24 в 12:40

Жителите на две села избират кмет

Балотаж ще определи кметовете на две села в Североизтока днес. В Еленово, община Попово досегашният кмет Джемал Бозов поиска прекратяване на правомощията му по лични причини и така се стигна до частичния вот. Кандидатите за поста му бяха трима, като на първия тур, двамата, получили най-голяма подкрепа, бяха съответно с 67 и 49 гласа. Според..

публикувано на 17.03.24 в 08:11

Ново преброяване на гласовете

Общинската избирателна комисия в Омуртаг ще извърши ново преброяване на гласовете, подадени в три секционни избирателни комисии на 16 и 17 март от 9:00 часа. Решението беше взето на заседание, свикано след като на две съдебни инстанции – Административен съд в Търговище и Върховен административен съд, беше отменен изборът на Ешреф Ешрефов за кмет..

публикувано на 15.03.24 в 07:56