Щура събота

Some Details

С "Щура събота" в следобеда на 27 юли

Защо един 26-годишен разградчанин изобрети сам рикша, а после я подари? Как млада учителка по информационни технологии в Шумен стана фризьор на домашни любимци? Шарен ли бе светът на спорта и струва ли си да отидем на кино в края на юли? Това са темите,..

публикувано на 27.07.19 в 14:01

В „Щура събота“ на 6-ти юли

Ще ви предложим щури идеи за летни преживявания, едни по-опасни, други по-безопасни. Затова не пропускайте да бъдете с нас след 15,00, ако сте запалени по екстремното изкачване. Маршрутът, който ще ви предложим започва от най-красивото и най-безлюдно..

публикувано на 05.07.19 в 17:00

"Щура събота" на 29 юни

Защо шуменец реши да постави на лондонска сцена „Епопея на забравените“? С какви игри и атракции музейните специалисти обогатяват знанията на децата в Шумен? На кого ще помагат през лятото скаутите от Русе? Отговор на тези въпроси очаквайте в „Щура..

публикувано на 29.06.19 в 14:08
Мадарски конник

С "Щура събота" в следобеда на 22 юни

С какви исторически провокации събира посетители средновековният събор "Магическата Мадара"? Докъде стигна шуменският полицай Тихомир Радев в приключението си по Дунав? Защо един безумно влюбен мъж каза "Не" на сватбено предложение? Отговорите на тези..

публикувано на 22.06.19 в 14:56

Графити, паметна плоча и кулинарни емоции в "Щура събота"

Кои са уличните артисти, които рисуват графити през уикенда в шуменския парк „Студентски“? Какво може да се прочете на паметната плоча, открита днес в каспичанското село Кюлевча? Защо шуменски готвач, който от четири години работи в Лондон, се върна в..

публикувано на 08.06.19 в 14:24

Щура събота на 18 май

Ретро автомобили и малки самолети ще гастролират в темите на третата майска "Щура събота". През Шумен минава ретро-рали, а Русе за пореден път е домакин на Авиорали, където освен малки самолети, ще летят дронове и въздушен балон. За двете атрактивни събития..

публикувано на 18.05.19 в 13:56

На Велика събота щури спортни предизвикателства

Как стартира Първият кръг от Републиканския шампионат по автокрос край дуловското с.Златоклас и как протича международното състезание по спортно ориентиране за купа “Великден ” в Търговище? Това ще научите днес след 15 в предаването „Щура..

публикувано на 27.04.19 в 14:43

"Щура събота" на 13 април

В Световния ден на рокендрола любопитстваме къде има клубове за акробатичен рокендрол, буги-вуги и линди-хоп. Още интересни факти от Милена Панова от Българската федерация по акробатичен рокендрол. Трети ден продължава пещерната експедиция "Орлова чука" -..

публикувано на 13.04.19 в 13:29

Щура събота в следобеда на 9 март

Как пътешественикът Тодор Андреев стигна от Берлин до Шипка? Какво остана скрито от преминаването през шестте европейски столици? Има ли бензин в кръвта дрифт състезателя Иван Божков? Какво казват критиците за новия комиксов филм „Капитан Марвел“? Колко..

публикувано на 08.03.19 в 16:35

"Щура събота" на 2 февруари

С шахматното чудо Нургюл Салимова ще започне първото за февруари издание на следобедното предаване. 16-годишното момиче от търговищкото село Крепча е втори месец на върха на световната ранглиста за девойки. След златното момиче, ще ви разкажем за истинските..

публикувано на 02.03.19 в 14:08