Щура събота

Some Details

Щура събота на 7 юли

Щурото съботно настроение в ефира на Радио Шумен е гарантирано и днес. Ще преодолеем трудни терени по време на първият офроуд събор в България. 4х4 машините търкат гуми край шуменското село Лозево. Ще посетим и етнофолклорния фестивал „Черга“ в Плиска...

публикувано на 07.07.18 в 15:12

Щура събота на 23 юни

Съботата ще е наистина щура. Само трябва да изберете компанията на Радио Шумен. Ще ви пренесем в средновековна Мадара, за да усетим нейната магия. Ще научим историята на фотографията, с която проф. Евдокия Борисова от ШУ спечели награда от международен..

публикувано на 23.06.18 в 14:59

Щура събота на 2 юни

С почит към Ботев и загиналите за свободата ни започва "Щура събота" на 2 юни и с размислите на шуменци, секунди след воя на сирените. След това ще гостуваме в къщата-музей на Христо Ботев в Калофер / снимката към анонса/, а русенски родолюбци разказват за..

публикувано на 01.06.18 в 18:07

Колко щур ще е следобедът на 26 май?

За синоптиците съботата ще е дъждовна, за мнозина шуменци все още е безводна, а за всички нас ще е щура. В търговишко организират състезание с охлюви, в Шумен отваря врати бонсай градина, а във Велики Преслав пускат хиляди малки пъстърви в река Голяма..

публикувано на 26.05.18 в 14:21

"Щура събота" на 19 май

Изобилие от любопитни събития с национален характер ни провокират да ги споделим с вас в предпоследната събота на май. Ще гостуваме на  Националния фестивал на алтернативното кино "Мини-филм" в Попово, където се състезават дори филми от 1 минута. Ще..

публикувано на 18.05.18 в 18:14
Захари Бахаров

"Щура събота" с Милентин Койнов

  Преодолени ли са споровете около легитимността на Изпълнителното бюро на БСП в Шумен? Това стана ясно след приключване на Общинската конференция на партията днес.    В края на научната конференци във Велики Преслав „Българите в основата..

публикувано на 12.05.18 в 14:12

Звездна "Щура събота"

Световноизвестният маг Астор, повелителят на животните от десетки български и холивудски  игрални филми - Стоян Лазаров,  Мис и Мистър "Русенски университет"- 2018 - всички те са гости в "Щура събота" днес от 15 часа. Все още ли номерът със свалянето на..

публикувано на 21.04.18 в 13:57

На Конски Великден в "Щура събота"

Паради, конски кушии и хиляди празнуващи името си -това е денят 24 -ти на февруари. Поздравете своите близки и приятели в "Щура събота", където ще усетите и настроението от събитията в този ден. Репортаж от шуменския Хиподрум и всичко свързано с Конския..

публикувано на 23.02.18 в 19:10
„плача от смях“

Щура събота с Милентин Койнов

  В „Щура събота” на 17 февруари ще разберем как е протекъл и кои са наградените от „Винария” - традиционния конкурс за домашни вина в Тутракан.     Ще се пренесем след в пробните за тоалети където трескаво върви подготовката за баловете и..

публикувано на 19.02.18 в 20:43

Танци и вино поддържат щурото съботно настроение

В съботния следобед ще подсилим щурото настроение в ефира на Радио Шумен с разговори за танци, които могат да изведат формациите „Феникс“ (Разград) и „Емоушън“ (Шумен) на световната сцена. Ще уважим празненствата, посветени на виното, в Осмар. Включваме се..

публикувано на 26.01.18 в 15:26