тунел

Възстановено е движението през тунела "Топли дол"

Движението в тунела "Топли дол" на магистрала "Хемус" в посока София е възстановено, съобщиха от агенция "Пътна инфраструктура". Тръбата беше затворена малко преди 18,00 ч. заради пътно-транспортно произшествие, което наложи пренасочване на трафика.

публикувано на 26.09.17 в 20:02

Директорът на Регионалния исторически музей във Варна проф. Валентин Плетньов е в болница с опасност за живота

Директорът на Регионалния исторически музей във Варна проф . Валентин Плетньов е получил тежка черепно-мозъчна травма и е с опасност за живота в реанимацията на областната болница във Велико Търново. Прогнозите не са оптимистични , съобщиха за „Хоризонт“..

публикувано на 26.09.17 в 19:57
Редник Николай Тошев

Редник Николай Тошев е загиналият днес войник на полигона в Сливница

Редник Николай Тошев от  Благоевград  е загиналият днес служител на Министерството на отбраната. Инцидентът стана по време на планирано военно учение на полигона в Сливница. 31 годишният картечар   от военно формирование "26 400" е бил прострелян..

публикувано на 26.09.17 в 19:50

Над 30 души участваха в учение, симулиращо реакция при земетресение и инцидент с влак в Горна Оряховица

Учебна тревога и проиграване на аварийна ситуация се разигра днес на гара Горна Оряховица. Отработени бяха действия при земетресение от 4,5 по скалата на Рихтер, което предизвика дерайлиране на цистерна, превозваща над 30 тона амоняк в района на..

публикувано на 26.09.17 в 18:56

Студенти поискаха нов закон за висшето образование

За изцяло нов закон за висшето образование настояват студенти, взели участие в дискусия организирана от Гражданско сдружение Лидери за европейско образование.  На конференцията взеха участие студенти от почти всички университети в България. Те настояват за..

публикувано на 26.09.17 в 18:45

Катастрофа между ТИР и 2 коли затвори тунела "Топли дол" на АМ "Хемус" в посока София

Затворен заради катастрофа е тунелът Топли дол на автомагистрала "Хемус" - посока София. Около 17: 30  ч., на входа на тунела, ТИР е ударил две коли. Един човек е ранен и е откаран в болница без опасност за живота. Заради инцидента движението в района е..

публикувано на 26.09.17 в 17:54

Разбита е престъпна група за рекет, лихварство и наркоразпространение във Враца

При масирана акция в различни населени места във Врачанска област са задържани 9 души за рекет, палежи, лихварство и разпространение на наркотици. Това съобщиха от пресцентъра на прокуратурата. В акцията са участвали служители на ГДБОП и жандармерията..

обновено на 26.09.17 в 17:43

КТ "Подкрепа" иска по-високи обезщетения за безработица за хората, които напускат работа по свое желание

Обезщетения за безработица в максимален размер и поне за 4 месеца да могат да получават и хората, които напускат работа по свое желание, както и уволнените за провинения, предлага КТ „Подкрепа“.  Месечното обезщетение за безработица, по закон, не може..

публикувано на 26.09.17 в 17:39

Суперкомпютърът "Авитохол" помага за разработването на системи за ранно предупреждение в НИМХ

Една от стоте най- мощни изчислителни системи в света- суперкомпютърът "Авитохол" подпомага  разработването на системи за ранно предупреждение от Националния институт по хидрология и метеорология. Това ще помогне и за създаването на национална програма за..

публикувано на 26.09.17 в 17:21
Гюнай Хюсмен

Установени са опасни нива на сероводород във въздуха над Разград

След повече от две години сигнали на разградчани за неприятни миризми във въздуха и опасения че дишат отрови, институциите признаха, че засичаните наднормени стойности на сероводород в града достигат нива, криещи риск за здравето. Констатацията оповести..

публикувано на 26.09.17 в 16:50

Служители на Опитната станция по земеделие във Видин не са получавали заплати от 18 месеца

Без заплати поне от година и половина са в Опитната станция по земеделие във Видин. Държавното предприятие, което е към Селскостопанска академия, е на самоиздръжка, а парите от научна дейност не достигат.   Умират животни, а научна дейност, с каквато цел..

публикувано на 26.09.17 в 16:29

Военен загина, след като се простреля при преместване на картечница на полигон „Сливница“

Военен от поделението в Благоевград е починал след инцидент на полигон „Сливница“. От Военно-окръжната прокуратура в София съобщиха, че военният се е прострелял, докато е премествал картечница. Образувано е досъдебно производство. 

публикувано на 26.09.17 в 15:59

Временно е спряно движението по първата линия на метрото

Авария спря движението по първата линия на метрото в района на Софийския университет "Св. Климент Охридски". Причината е закъсал влак на метростанция "Васил Левски". Директорът на столичния метрополитен Стоян Братоев информира за "Хоризонт", че влакът ще..

публикувано на 26.09.17 в 15:15

Проф. Милан Миланов е бил освободен от "Пирогов"

Преди месец доктор Милан Миланов е бил освободен от болница "Пирогов", но информацията беше оповестена днес. Пред "Хоризонт" професор Миланов потвърди, че на 14 септември е получил официално писмо за прекратяване на гражданския му договор без мотиви:..

публикувано на 26.09.17 в 14:41

Над 200 учители и 40 медиатори са обучени да работят в мултикултурна среда

Над 40 ромски образователни медиатори и над 200 учители за работа в мултикултурна среда са обучени по програмата "Младежи в риск", която е на стойност над 10 милиона евро. По нея са изградени четири младежки центъра в Стара Загора, Пловдив, Мездра и община..

публикувано на 26.09.17 в 14:04
Ивайло Иванов

МВР обследва големите болници в страната до края на месеца

До края на септември МВР ще е обследвало всички големи болници в страната, а след това ще бъде направен анализ на сигурността в тях. Това съобщи директорът на Столичната полиция Ивайло Иванов , след като дискутира с директори на болници какви мерки трябва..

публикувано на 26.09.17 в 14:00
Алфонсо Сабела

Алфонсо Сабела: Мафията е преди всичко насилие

Мафията е преди всичко насилие и клане. Това каза в интервю за предаването "Хоризонт до обед" известният италиански магистрат Алфонсо Сабела , автор на книгата "Заразената столица. Може ли са се освободи Рим от мафията и корупцията", който е и бивш..

публикувано на 26.09.17 в 13:46

"Алфа рисърч": ГЕРБ запазва електорална преднина от 6% пред БСП

Половин година след предсрочните избори за  44-то Народно събрание съотношението на силите между основните парламентарни партии остава без съществени промени. Това показват резултати от регулярното проучване на обществено-политическите нагласи,..

публикувано на 26.09.17 в 13:45

Здраве на работното място - мисията възможна

С Диян Михайлов, експерт по здраве на работа, разговаряме за това кои са начините да водим здравословен начин на живот в професионална среда и от какво значение е добрата организация за мотивацията на един екип? „Понятието „бърнаут“ означава професионално..

публикувано на 26.09.17 в 13:35

Бивши и настоящи кметове с криминални прояви

Кражби, данъчни престъпления, корупция, трафик на хора, изнасилвания са част от криминалните прояви на бивши и настоящи кметове. Кметът на община Главиница Насуф Насуф беше осъден през 2015 г. за престъпления по служба. Като кмет Насуф е..

публикувано на 26.09.17 в 13:06