Рибари

Рибари от Резово срещу общината в Царево

Рибари от Резово недоволстват от решението на община Царево да премахне постройка, използвана от тях като клуб за срещи. От общината предлагат на нейно място да бъде изградена алея с кътове за отдих. Днес базата на рибарите трябваше да бъде разрушена с..

публикувано на 24.07.17 в 20:35
паяци паяк

Административният съд постанови, че общината във Велико Търново незаконно репатрира автомобили

Общината във Велико Търново незаконно репатрира автомобили, за които не е платена такса за паркиране, постанови Административният съд там.  Принудителното преместване на превозно средство, без знанието на водача, е незаконно, ако автомобилът не е паркиран..

публикувано на 24.07.17 в 20:25

Заводът за обезвреждане на боеприпаси в Горни Лом ще заработи отново

Заводът за обезвреждане на боеприпаси "Миджур" в село Горни Лом, в който преди 3 години загинаха 15 работници, има нов собственик. Очаква се фабриката да заработи отново. Заводът край Горни Лом спря работа, след като 15 души намериха смъртта си при взрива..

публикувано на 24.07.17 в 20:18

Полицай простреля криминално проявен мъж от Дупница

Полицай простреля в крака 26-годишен криминално проявен мъж от Дупница. Униформеният е бил принуден да използва оръжието си в неизбежна самоотбрана, след като е бил нападнат с нож в ромския квартал Горна махала, съобщиха от областната дирекция  в Кюстендил...

публикувано на 24.07.17 в 20:11
Петр Низамов - Перата

Петър Низамов-Перата остава в ареста

Районният съд в Асеновград остави за постоянно в ареста Петър Низамов с прякор Перата. Той е обвинени за хулиганство и нанасяне на лека телесна повреда, а задържането му стана след най-големия от протестите в Асеновград през последния месец, по време на..

публикувано на 24.07.17 в 20:04

Десет области в Италия поискаха въвеждане на извънредно положение заради горещините

Десет области в Италия, включително Сицилия и остров Сардиния, поискаха  въвеждане на извънредно положение заради горещините, съобщи телевизия РАИ.  Заради горещото време и липсата на валежи равнището на реките и езерата е спаднало до критично ниски..

публикувано на 24.07.17 в 18:20

107 души са били арестувани в рамките на общоевропейско разследване срещу трафика на хора

Европол съобщи, че 107 души са били арестувани в рамките на общоевропейско разследване срещу трафика на хора и сексуалната експлоатация, предаде ДПА. Разследването е било с голям обхват и в хода му са проверени над 125 000 души на повече от 4 000..

публикувано на 24.07.17 в 18:14

"Безмълвните затворници" - изложба за съдбата на кучетата от приюта в Богров

Двайсет и осем от кучетата, отглеждани от общинското предприятие "Екоравновесие", са във фокуса на обектива във фотоизложба под наслов "Безмълвните затворници", организирана от WPX Hosting и фондацията "Дана", съобщиха от Столичната община. Изложбата..

публикувано на 24.07.17 в 17:43

Русия започна разполагането на патрули в безопасните зони на Сирия

Русия е започнала да разполага в Сирия военна полиция, която ще патрулира в т.нар. безопасни зони. Това съобщи говорителят на руската армия Сергей Рудской .  Руските сили вече са изградили пропускателни и наблюдателни пунктове в югозападната част на..

публикувано на 24.07.17 в 17:15

Готова ли е София да се превърне във велостолица на България

Знаем, че моторизираният трафик е основен замърсител на въздуха в градовете, особено с фини прахови частици. По данни на Центъра за устойчиви политики „Екополис" от 2012 г. столицата ни е градът с най-мръсен въздух в Европейския съюз. Нивото на фини..

публикувано на 24.07.17 в 18:20

Няма промяна в общата устойчивост на НПО у нас през 2016 г.

Няма промяна в общата устойчивост на неправителствените организации у нас през 2016 г., съобщи директорът на Българския център за нестопанско право Любен Панов . Най-лошо е класирането ни спрямо останалите страни в категорията Организационен капацитет..

публикувано на 24.07.17 в 16:38

Къде се събира зелен хайвер или за трафика на хора

Миналата седмица правителството прие Национална стратегия за борба с трафика на хора, в която акцент се поставя не само върху закрилата, помощта и подкрепата, но и върху ефективното преследване и наказание на престъпленията. А също и върху засилената..

публикувано на 24.07.17 в 15:32
Йорданка Фандъкова

Столичната община разработва дългосрочна визия за развитие на града

500 хиляди лева ще струва на Столичната община разработването на "Дългосрочна визия за развитие на София и крайните територии до 2050 година". Документът трябва да е готов до септември 2018 година и да бъде одобрен от Столичния общински съвет...

публикувано на 24.07.17 в 14:01

Партия "Възраждане" дари партийната си субсидия на Центъра за асистирана репродукция

Единствената извънпарламентарна партия, която има право на партийна субсидия, дари сумата на Центъра за асистирана репродукция. Партия "Възраждане" депозира 133 700 лева. Председателят Костадин Костадинов каза, че страната ни е в демографска..

публикувано на 24.07.17 в 13:23

Минералните бани в село Ощава

Село Ощава е едно от най-самобитните селища в община Кресна, разположено сред югозападните гънки на величествената Пирин планина. Намира се на 13 км след разклонението от главния път от София за Кулата, минаващ през Кресненското дефиле. Селото има повече от..

публикувано на 24.07.17 в 13:22

Първа стъпка към спасяването на рушащия се археологически обект "Източна могила" - Караново

Близо 200 подписа бяха събрани в защита на рушащия се археологически обект "Източна могила" в с. Караново, като подписката бе изпратена до премиера, президента, до министри. Инициативата получи подкрепата дори на европейски археологически..

публикувано на 24.07.17 в 12:48
Владимир Борачев

Лидерство в действие или историята на един сандал

Теориите и анализите на лидерството са десетки и битуват в научните среди от векове. Днешният свят има своето предизвикателство към лидерите, както го е имал и преди хилядолетия. Разказват, че веднъж когато слизал от влака Ганди изпуснал сандала си на..

публикувано на 24.07.17 в 12:48

14-годишно момче от Цар Калоян е задържано за побой над възрастен мъж

14-годишно момче от град Цар Калоян е задържано за побой над възрастен мъж. При спречкване пред магазин в града момчето ударило 55-годишен мъж, който паднал и наранил главата си.  Пострадалият е в Интензивното отделение на болницата в Разград с..

публикувано на 24.07.17 в 12:47

Разширяват базата на болницата във Велико Търново

Областната болница във Велико Търново започва проект за разширяване на базата. Новият корпус ще струва близо 4 милиона лева. Според обявената обществена поръчка корпусът ще приеме седемте отделения, които сега работят в болничната база в стария град...

публикувано на 24.07.17 в 12:40

За парите и тяхната справедливост

Почти всеки работен ден оправдан от съда осъжда прокуратурата. Плаща данъкоплатеца. Парите с лихвите минават 3 млн. лв. годишно. Бюджетът на съдебната власт е близо 600 млн. лв. Дреболия. Може би. Но и двете цифри ги дава плащащият българин. И за вършенето..

публикувано на 24.07.17 в 12:30