Три секции за гласуване ще има в Генералното консулство в Мюнхен

Три секции за гласуване ще има в Генералното консулство в Мюнхен.  Съгласно указанията на ЦИК, в две от комисиите ще бъдат поставени допълнителни кабини, за да бъдат облекчени българските граждани, които искат да упражнят правото си на глас на утрешните..

обновено на 25.03.17 в 19:55

Мрежата на доброволците-изборни активисти започва провеждането на мащабна анкета сред българските граждани

Мрежата на доброволците-изборни активисти започва утре провеждането на мащабна, географски представителна анкета сред българските граждани, живеещи извън страната.  Неформалната мрежа обхваща над 130 изборни секции на 6 континента, а целта на..

публикувано на 25.03.17 в 19:31

Недостигът на специалисти в ловешката болница е голям

20% от лекарите, които работят в ловешката болница са пенсионери, а недостигът на специалисти в лечебното заведение, което в тежко финансово състояние е голям.  В момента болницата има 20 свободни места за лекари и 30 за медицински специалисти...

публикувано на 25.03.17 в 19:28

Регионалната библиотека в Габрово обучава безплатно своите читатели

Регионалната библиотека в Габрово обучава безплатно своите читатели за придобиване на начални компютърни умения. Желаещите трябва да се запишат на място, като единственото изискване е да са регистрирани читатели. Първото обучение е в началото на..

публикувано на 25.03.17 в 19:20

Много от компютърните специалисти работят допълнително, според проучване

Неизплащане на извънредния труд, работа през почивните дни са само част от проблемите, свързани с условията на труд в сферата на информационните технологии.  Поради недостигът на кадри в сферата на информационните технологии, наетите работят..

публикувано на 25.03.17 в 16:56

"Поход за Европа" се проведе в Берлин

Около шест хиляди души излязоха по улиците на Берлин в "Поход за Европа", с който да отбележат подкрепата си за ЕС, предаде Ройтерс. Инициативата е по повод 60-ата годишнина от подписването на Римските договори, положили основите на ЕС. Много съм..

публикувано на 25.03.17 в 16:43

Полицията затвори терминал на германското летище Кьолн-Бон заради подозрителен предмет

Полицията затвори терминал на германското летище Кьолн-Бон заради подозрителен предмет в ръчния багаж на пътник, предаде ДПА.     Около 500 души са били евакуирани от зоната за заминаващи за около два часа.  Подробности за въпросния предмет не се..

публикувано на 25.03.17 в 16:36

Днес е празникът на град Елхово

Днес е празникът на град Елхово.  Той се отбелязва в последната събота на март и тази година съвпада с големия християнски празник Благовещение. Знак за какво е това споделят жителите на града: Благовещение е един много хубав празник. Това, че..

публикувано на 25.03.17 в 16:26

62 са образуваните досъдебни производства против избирателните права на гражданите

В навечерието на изборите от прокуратурата обявиха, че общо 62 са образуваните досъдебни производства против избирателните права на гражданите.  Най-много са те на територията на Апелативен район София - 18.  По 15 са делата в Апелативните райони Бургас..

публикувано на 25.03.17 в 16:23

Общината в Ловеч започна мащабно пролетно почистване

Общината в Ловеч започна мащабно пролетно почистване. Пролетното почистване включва и измиване на улиците в града, което се извършва след 22.00 часа, съобщи кметът Корнелия Маринова :  Да премахнем този слой прах, който вятърът носи и който е опасен и..

публикувано на 25.03.17 в 15:47

Сигнал за агитация на пазар в Хасково е бил подаден по обед в полицията

Сигнал за агитация на пазар в Хасково е бил подаден по обед в полицията.  Проверка от Районната избирателна комисия е установила, че под навес са намерени кашони с тениски и шапки с логото на една от политическите сили, която се явява на изборите...

публикувано на 25.03.17 в 15:43

Тържествена света литургия за Благовещение във Варна

Тържествена света литургия за Благовещение отслужиха в катедралния храм „Свето Успение Богородично” във Варна.  Стотици варненци и гости на града дойдоха с цветя, за да украсят иконите на Божията майка и да измолят закрила за децата и семействата си...

публикувано на 25.03.17 в 14:55

Ефрем Камберов: Напливът от гласоподаватели от България в Аджалар ще е много голям

Ще има много голям наплив от гласоподаватели, дошли от България в Аджалар, прогнозира в интервю за предаването "Събота 150"   Ефрем Камберов , който е спечелил за България две европейски титли по борба свободен стил и който от 2004-а насам..

публикувано на 25.03.17 в 14:48

Поклонници от цялата страна се събраха на Благовещение в Черепишкия манастир

Стотици поклонници от цялата страна се събраха на празника Благовещение в Черепишкия манастир. Звън на прочутите Черепишки камбани възвести началото на Празничната литургия, оглавена от Врачанския митрополит Григорий . В проповедта си той открои..

публикувано на 25.03.17 в 14:41

Иракската армия временно спря офанзивата в Мосул

Иракските сили временно спряха настъплението към Мосул заради голям брой цивилни жертви, предаде Ройтерс. Граждани, успели да избягат от обсадения район, са съобщили, че въздушните удари на коалицията, в която участват Ирак, САЩ и други страни, разрушават..

публикувано на 25.03.17 в 14:25

Стотици миряни се събраха на Благовещение в Рупите, за да почетат имения ден на Ванга

По заръка на Ванга в комплекс „Рупите“ беше открита нова зала за кръщаване и венчаване.  Стотици миряни се събраха на  Благовещение, за да почетат имения ден на пророчицата, а сред официалните гости беше и премиерът Огнян Герджиков . Новият свещен..

публикувано на 25.03.17 в 14:23

Според РИК в Пазарджик не е имало незаконна агитация във велинградското село Света Петка

Според Районната избирателна комисия в Пазарджик не е имало незаконна агитация от имама Ибрахим Юмер във велинградското село Света Петка. Сигналът е препратен за становище от Централната избирателна комисия.  Говорителят на РИК в Пазарджик  Георги..

публикувано на 25.03.17 в 14:20

Доц. З. Попов: Римските договори са трасетата, по които тръгва да се развива процесът на интеграция

Днешният ден е доста знаменателен в целия процес на европейска интеграция, защото за разлика от договора за въглища и стомана, който е сключен няколко години преди Римските договори, Римските договори са може би по-съществената част на регламентиране на..

публикувано на 25.03.17 в 14:05
Роб Уотсън

Роб Уотсън: Нападателят в Лондон се е насочил към най-близкия и достъпен вход на парламента

Случайно или не в седмицата, в която Европа отдаваше почит към загиналите при терористичните атаки от 22 март миналата година в Брюксел, а във Вашингтон международната коалиция срещу терористичната групировка "Ислямска държава" обсъждаше по-ефективни..

обновено на 25.03.17 в 13:42
Константин Егерт

Константин Егерт: Кремъл иска да види Европа "на различни скорости"

Не очаквам нищо сензационно от срещата на лидерите на Европейския съюз в Рим. Мисля, че това ще бъде демонстрация на единство по случай юбилея ,  заяви в интервю за предаването "Събота 150" руският журналист Константин Егерт : В края на краищата..

публикувано на 25.03.17 в 12:02