Голям взрив е имало в района на международното летище в Дамаск

Голяма експлозия е поразила района на международното летище в сирийската столица Дамаск, съобщи Сирийският център за наблюдение на човешките права. Взривът беше огромен и е можелo да бъде чут в Дамаск , обясни говорителят на центъра Рами Абдурахман..

обновено на 27.04.17 в 08:08
Висш съдебен съвет

Очаква се ВСС да обсъди казуса "ЦУМ-гейт"

Напрегнато се очертава да е днешното заседание на Висшия съдебен съвет. Шестима от съдебните кадровици предлагат Съветът да провери фактите и да предприеме конкретни действия във връзка с публично оповестената информация за среща между главния прокурор..

публикувано на 27.04.17 в 07:52

Пловдивският общински съвет отново ще обсъди въпроса за държавния дял в Международния панаир

Очаква се днес пловдивският общински съвет отново да обсъди въпроса за държавния дял в Международния панаир, чийто мажоритарен собственик е Георги Гергов . Решението от предишната сесия за прехвърляне на акциите беше върнато от областния управител Здравко..

публикувано на 27.04.17 в 07:41

Здраве и стил на живот - избрано от печата

4000 по-малко са местата за студенти в университетите, информират повечето централни всекидневници тази сутрин. Държавно субсидираните студенти у нас ще намалеят поне с около 4000 души, или с 8%. 19 от 37-те ни държавни университета увеличават..

публикувано на 27.04.17 в 07:15

Преглед на печата

Темата за прокурорската проверка в НЕК е сред водещите за печатните издания днес. Вестник "24 часа" поставя акцент върху това, че НЕК е ощетена с един милион лева от неизгодни договори с адвокатски кантори.  "Разследват НЕК за договори с адвокати" пише..

публикувано на 27.04.17 в 07:05

Пожар изпепели печатницата в Марикостиново

Голям пожар изпепели печатницата в петричкото село Марикостиново. Пожарът е възникнал около 18ч. в голяма производствено-складова база, намираща се непосредствено да главен път Е-79. По първоначални данни, огънят е тръгнал от голямо помещение, което се е..

публикувано на 26.04.17 в 21:56

Предвижда се таксата за смет в Сливен да бъде увеличена с близо 20%

Събирането и извозването на отпадъците в Сливен струва на общината близо 8 милиона лева годишно. В хазната обаче постъпват едва 3,5 милиона лева от такса смет и се налага тя да бъде увеличена. Предвижда се таксата да нараства с по 17 на сто през следващите..

публикувано на 26.04.17 в 20:51

В Разград не достигат средствата за безплатен транспорт на учениците

В Разград се очертава огромен дефицит на средства за осигуряване на безплатния транспорт на учениците, който е задължителен по новия закон за средното образование. За шестте месеца от началото на годината общината е получила 73 000 лева субсидия за тази..

публикувано на 26.04.17 в 20:43

10 деца с хранително натравяне в Русе

10 деца и две жени от персонала в детската градина в село Босилковци, община Бяла, са приети в Университетската болница на Русе с хранително натравяне. Децата са на възраст между 3 и 5 години. Седем от тях са приети в болницата рано тази сутрин с оплаквания..

публикувано на 26.04.17 в 19:59
Весислава Антонова

В. Антонова: Журналистите и медиите са развили резистентност към това, което констатира докладът на "Репортери без граници"

България не само е на 109-о от 180 места в годишната класация за свобода на словото на „Репортери без граници“,   но е и първата,  с която започва категорията „лошо състояние на свободата на медиите“. В Европа в такова състояние са само още 3..

публикувано на 26.04.17 в 18:56

В. Дърева: Гергов е водил сепаративни разговори с ГЕРБ за коалиция ГЕРБ-БСП, но никой не го е упълномощавал

Вън от съмнение е, че Сашо Дончев е сериозен интригант. Той се опита да забърка, да омърля в този скандал президента на Републиката. Ходи и тръби как писмо от Съюза на издателите е било изпратено до президента, но излезе че съюзът не се е събирал да..

публикувано на 26.04.17 в 17:56

Ирански гражданин е задържан с 214 кг хероин на "Капитан Андреево"

Окръжната прокуратура-Хасково привлече като обвиняем 31 годишен иранец за контрабандата на 214 килограма хероин за близо 14 милиона лева. Хероинът е открит във фабрично затворени консерви с подправка за пилета. Стоката е превозвана от Иран за Полша. При..

публикувано на 26.04.17 в 17:55

Отложиха приемането на Стратегията за личностно развитие на образованието

Общинските съветници от Постоянната комисия по образование, култура и наука   отложиха приемането на Стратегията за личностно развитие на децата и учениците 2017-2019 г. Мотивът за забавянето е, законовият срок, според който стратегията трябва..

публикувано на 26.04.17 в 17:41

А. Христова: Мотивацията на всички страни е за далечен хоризонт на кабинета „Борисов -3“

Струва ми се, че темата за срещата в кабинета на Георги Гергов се преекспонира, защото българите знаят, че всички ръководители на големи институции в тази държава „пият кафе“. Те се познават и много често комуникират неформално.   Това е норма в..

публикувано на 26.04.17 в 17:14

Павел Генадиев и списание „Художник” – изискан вкус в началото на ХХ век

В българската културна история има периоди, когато са ставали неща, равни, а понякога дори превъзхождащи събития и случки не само в балканските, а и в европейските страни. Един такъв период е в началото на ХХ век, когато у нас се разгръща културно движение,..

публикувано на 26.04.17 в 17:10

Жителите на община Сухиндол настояват държавата да вземе спешни мерки за ремонта на общински път, затворен от свлачище

Жители на 4 села от община Сухиндол излязоха на протест с искане за ремонт на четвъртокласния път, който свързва селата със Севлиево и София.   Протестиращите, които събраха 1200 подписа, предупредиха, че ако институциите не се задействат, ще..

обновено на 26.04.17 в 17:01

Антимафиотите задържаха мъж, разпространявал в интернет детска порнография

Антимафиотите задържаха мъж, разпространявал в интернет детска порнография.  Акцията  е проведена след като от Главната дирекция за борба с организираната престъпност са засекли, че мъжът разпространява в интернет файлове с брутални сцени с участието на..

публикувано на 26.04.17 в 16:46

Започна акцията „Дари речници и учебници за българско училище в Молдова“

Акцията „Дари речници и учебници за българско училище в Молдова“ търси доброволци, които да дарят лични учебници и помагала на училището в Тараклия, където учат 120 български деца. За предаването „12+3“ по „Хоризонт“ Валери Вълчев, организатор..

публикувано на 26.04.17 в 16:38

Движението по АМ "Тракия" в посока София при пътен възел "Гелеменово" е пренасочено

На 77-и километър на автомагистрала "Тракия", където по-рано днес катастрофира ТИР, и ма разсипан цинков прах.   Камионът с металния отпадък е пътувал в посока София, когато шофьорът е загубил управление. Няма пострадали при пътния инцидент...

публикувано на 26.04.17 в 15:09

Методът Монтесори – насочен към цялостното развитие на личността

Методиката Монтесори придобива все по-голяма популярност и в България. За значението на този тип педагогика разказа създателят на   Монтесори училище у нас Анна Мария Йоцова . Мария Монтесори изучава децата през целия си живот и формира методологията..

публикувано на 26.04.17 в 14:59