Горна Оряховица е домакин на традиционния Празник на суджука

В Горна Оряховица с кулинарни игри, викторини и фолклорни концерти отбелязват Празника на суджука. Той започна вчера с регионален преглед на старата градска песен. За 11-а година в Горна Оряховица честват празника на запазената си кулинарна марка...

обновено на 27.05.17 в 13:03

Жълт код за валежи в 19 области

Жълт код за обилни валежи от дъжд е в сила за 19 области на страната. Предупреждението важи за областите Видин, Монтана, Враца, Плевен, Велико Търново, Габрово, Ловеч, София област, София, Перник, Кюстендил, Благоевград, Пазарджик, Пловдив, Стара Загора,..

публикувано на 27.05.17 в 11:35

Продължава кампанията за премаркиране в Централния Балкан

Продължава инициативата по премаркиране на Централния Балкан. Ще се работи не само в рамките на националния парк, но и около него. Преди две седмици инициативата започна с премаркиране на отсечката от Ком-Емине между хижа Чумерна и Ришкия проход. Сега..

публикувано на 27.05.17 в 10:15

Преглед на чуждестранния печат: Ариана Гранде планира благотворителен концерт в Манчестър

23 хиляди ислямски екстремисти живеят във Великобритания, показват данни на разузнаването, цитирани във в.”Таймс”. Около 3 хиляди от потенциалните терористи се смятат за пряка заплаха за сигурността на Обединеното кралство и срещу тях се водят разследвания..

публикувано на 27.05.17 в 09:53

Общото събрание на прокурорите излъчва членове на ВСС

Общото събрание на прокурорите в България избира четирима членове на Висшия съдебен съвет. Право да участват в заседанието имат 1505 души, които ще определят изборната комисия и избирателните секции. Общото събрание ще бъде излъчвано в реално време в..

публикувано на 27.05.17 в 09:52

Размирици при протестите във Венецуела

По време на продължаващите от седмици протести във Венецуела се стигна до размирици, предават световните агенции. Със сълзотворен газ полицията спря протестиращите да не нахлуят в най-голямата военна база в Каракас. Маскирани противници на президента..

публикувано на 27.05.17 в 09:00

Роджър Шанахан: Планиралите атентата в Манчестър не са имали предварителна идея за концерта

Експертът по сигурност Роджър Шанахан призова за по-сериозни мерки срещу радикализацията на младите хора. Според него атентаторът от Манчестър е класически пример на млад човек, увлечен по радикалните идеи. За предаването "Събота 150" той заяви: По..

публикувано на 27.05.17 в 08:39

Празник на розата събира почитатели на розовите продукти в Карлово

Традиционният празник на розата събира десетки розопроизводители и гости от страната и чужбина в Карлово. Празникът ще започне с традиционен ритуал в розовите градини край града. В района на община Карлово розовите насаждения са над 6 хиляди декара...

публикувано на 27.05.17 в 08:37
ГКПП

Валентин Радев на инспекция на ГКПП Кулата

Министърът на вътрешните работи Валентин Радев ще инспектира организацията на работа на граничния пункт Кулата. Заедно с него ще бъдат главният секретар на МВР Младен Маринов и директорът на Гранична полиция - Смолян Стоян Мандаджиев .  Ден след като..

публикувано на 27.05.17 в 08:35
Ограда в буферната зона на Кипър

Преговорите за Кипър отново в задънена улица

Специалният представител на ООН за Кипър Еспен Барт Айде прекрати преговорите с лидерите на етнически разделения остров, след като те не успяха да се договорят за свикване на финална конференция за постигане на цялостно споразумение. Въпреки това от ООН..

публикувано на 27.05.17 в 08:27

В Алабама екзекутираха мъж след 7 отлагания на присъдата му

В американския щат Алабама беше екзекутиран осъден на смърт, който 7 пъти преди това е успявал да избегне изпълнението на присъдата му, предаде Франс прес. Тя е издадена на 75-годишния сега Томи Артър през 1983-а - за убийство на съпруга на любовницата..

публикувано на 26.05.17 в 22:00

Поп звездата Ариана Гранде планира да направи благотворителен концерт в Манчестър

Поп звездата Ариана Гранде обяви, че планира да направи благотворителен концерт в Манчестър, след като в понеделник атентатор самоубиец отне живота на 22 души и рани десетки след на нейно изпълнение в английския град, преде Франс прес. В социалните..

публикувано на 26.05.17 в 21:56

Д. Панов: Концесионерът на автобусните спирки във Велико Търново не спазва договора

Концесионерът на автобусните спирки във Велико Търново не си изпълнява задълженията по договора. След приемането на новия транспортен план на старата столица 35-годишният контракт ще бъде преразгледан. Според концесионния договор между общината и фирма..

публикувано на 26.05.17 в 20:31

ЕК одобри вписването на "пастърма говежда" като традиционен български продукт

Българският продукт "Пастърма говежда" да бъде вписван в Европейския регистър на храните с традиционно специфичен характер. Одобрението си за това е дала Европейската комисия, съобщиха от Министерството на земеделието, храните и горите. "Пастърма..

публикувано на 26.05.17 в 20:26

Проверка установи ниска степен на риск от наводнения в област Добрич

При проверка на речните корита и водосборните дерета в област Добрич е установена ниска степен на риск. Това е в резултат на приетите сериозни мерки след наводнението през юни 2014 година. В резултат на проверката на Междуведомствената комисия е изготвен..

публикувано на 26.05.17 в 20:05

Спират движението в тръбата за София в тунел "Витиня" на АМ "Хемус"

Движението на магистрала "Хемус" в тунела "Витиня" ще бъде спряно в тръбата за София. Ограничението влиза в сила от 11:00 часа в понеделник, 29-и май, и ще продължи до 14:00 часа на 2 юни.  Причината е ремонт за подобряване на състоянието на..

публикувано на 26.05.17 в 19:39

Заловена е голяма част от терористичната мрежа, организирала атентата в Манчестър

Голяма част от терористичната мрежа, която стои зад атентата в Манчестър е арестувана. Това съобщи директорът на отдела за борба с тероризма на британската полиция Марк Роули , цитиран от Франс прес. По думите му има "огромен" напредък в разследването на..

обновено на 26.05.17 в 18:33

Къщи в пернишкия квартал "Рудничар" пропадат заради незаконен добив на въглища

Eкологично сдружение „За Земята“ подаде официален сигнал до Община Перник и Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане към Министерския съвет за продължаващите процеси на срутване на земни маси в квартал Рудничар. Според сдружението..

публикувано на 26.05.17 в 18:02

От утре на ГКПП "Кулата" ще бъде отделен кантар за обработка на празни камиони и товарни микробуси

От утре на ГКПП "Кулата" ще бъде отделен кантар за обработка на празни камиони и товарни микробуси за облекчаване на трафика. За това са се договорил представители на Съюза на международните превозвачи, Агенция "Митници" и МВР.   Агенция "Митници" и..

публикувано на 26.05.17 в 17:59

Решението на ВАС, което отхвърли минималната работна заплата за тази година, ще бъде обжалвано

Решението на Върховния административен съд, което отхвърли минималната работна заплата за тази година, ще бъде обжалвано. Това съобщи социалният министър Бисер Петков и посочи, че вече е публикуван за обществено обсъждане новият проект на..

обновено на 26.05.17 в 17:54