Ранените при катастрофите в Ловешко се възстановяват

Шестима от пострадалите при тежките катастрофи на пътя София - Варна в Ловешко бяха изписани днес от Ловешката болница. В лечебното заведение остава един от ранените край Микре, но и той се възстановява и ще бъде изписан до няколко дни.

публикувано на 22.11.17 в 19:47

Полицията задържа заподозрян за убийството в „Хиподрума“

Задържан е заподозрян за убийството в столичния квартал „Хиподрума“. Източници от МВР обясниха пред „Хоризонт“, че става дума за лични отношения между задържания и убития 46-годишен мъж. Арестуваният е бивш съпруг на сегашната жена на жертвата. Вече му..

публикувано на 22.11.17 в 19:36
Малина Крумова

Малина Крумова: Предвижда се цената на такса "солидарност" за кубик вода да бъде 10 стотинки

Цената на такса "солидарност" за кубик вода да бъде 10 стотинки - това предвижда проектът на стратегията за развитие на водния сектор. Заместник-министърът на регионалното развитие Малина Крумова уточни, че социално слабите ще плащат 1 лв. за цялото..

публикувано на 22.11.17 в 18:20

Скандал около погребението на 16-годишното момче, прегазено на пешеходна пътека край село Атия

Скандал при погребението на 16-годишния Костадин , който беше прегазен на пешеходна пътека край село Атия преди дни. Близки на семейството заявиха, че са изнудвани да платят голяма сума, за да вземат тялото на детето, и да ползват услугите на..

публикувано на 22.11.17 в 18:11
Проф. Ангел Димитров

Проф. Ангел Димитров представя новата си книга за Македония

Първият български посланик в Република Македония Проф. Ангел Димитров представя тази вечер в Благоевградския исторически музей своята книга „ Раждането на една нова държава - Република Македония между югославизма и национализма“. В интервю за..

публикувано на 22.11.17 в 17:43

За първи път от 10 години насам квотата за улов на калкан за България ще бъде увеличена

Квотата за улов на калкан за България и Румъния ще бъде увеличена през следваща година. Това е първото повишение на квотата от 10 години насам. С 32 процента ще бъде увеличена квотата за калкана за България и Румъния през следващата година, обясни..

публикувано на 22.11.17 в 17:40

Горан Благоев: Инициативата за признаване на македонската църква се нуждае от силна обществена подкрепа

Общественици, учени, журналисти и потомци на видни фамилии от Македония призоваха Българската партиаршия да приеме протегнататат ръка на Македонската архиепископия и да се прояви като нейна църква - майка. Писмото е адресирано до Патриарх Неофит и Светия..

публикувано на 22.11.17 в 17:31
Нено Димов

Нено Димов: Основен източник на замърсяването на въздуха в София е битовото отопление

Експериментално измерване за качеството на въздуха в четири района на София, направено миналата седмица, е установено замърсяване в квартал "Бояна", съобщи министърът на околната среда Нено Димов . Той  повтори, че основен източник на..

публикувано на 22.11.17 в 17:25
Пламен Димитров

Пламен Димитров: Синдикатите ще организират кампания за премахване на плоския данък

Увеличението на заплати, заложено в бюджета, е недостатъчно. Това обяви президентът на КНСБ Пламен Димитров след среща с парламентарната група на "Обединени патриоти". В началото на следващата година синдикатите ще организират обществена кампания, с..

публикувано на 22.11.17 в 17:12

Увеличават часовете за подготовка на кандидат-шофьорите

Предстоят промени в обучението на кандидат-шофьорите. Ще бъдат увеличени часовете за подготовка от 31 на 45, съобщи заместник-министърът на транспорта Ангел Попов . Промяна ще има и в изпитните, като целта е да се подобри подготовката на младите..

публикувано на 22.11.17 в 16:56

Служители на затворническото общежитие в Смолян излязоха на символичен протест

Служители на затворническото общежитие в Смолян и колегите им от Главна дирекция "Охрана" и следствения арест протестираха символично в центъра на града. Председателят на синдикалната организация в затворническото общежитие Николай Баташки обобщи..

публикувано на 22.11.17 в 15:40

Две малки деца загинаха при пожар в къща в село Шума

Две деца загинаха при пожар в къща в село Шума близо до Годеч.  Полицията задържа родителите им. Най-вероятно огънят е тръгнал от печка, намираща се в бараката, където е живеело семейството. Загиналите деца са момче на 1 година и 6 месеца и момиче..

обновено на 22.11.17 в 15:34

"Нов старт за живот" - проект от кампанията "Избери, за да помогнеш"

Започна тазгодишното издание на кампанията "Избери, за да помогнеш". Един от проектите, които ще бъдат подкрепени, е "Нов старт за живот" на столичната Акушеро-генекологична болница "Шейново". Средства ще бъдат дарени за животоподдържаща апаратура за..

публикувано на 22.11.17 в 15:25

Набират средства за апарат за детска диагностика за клиника в "Пирогов"

Клиниката по детска анестезиология и интензивно лечение на МБАЛСМ "Пирогов" се е обърнала към Софийската света митрополия да започне кампания за набиране на средства за закупуване на апарат за диагностика на кръвозагубата при децата. До Коледа от..

публикувано на 22.11.17 в 15:18

От днес русенци могат да се прегледат безплатно в рамките на националната кампания "Дишам спокойно"

Три хиляди и петстотин души в Русе са диспансеризирани с диагноза Хронична обструктивна белодробна болест, като броят на заболелите се увеличава постоянно. От днес русенци могат да се прегледат безплатно в рамките на националната кампания "Дишам..

публикувано на 22.11.17 в 14:56

Дуалното образование усъвършенства професионалното

В София се провежда Национална конференция „ Дуалното образование - път на възможностите “. Първото по рода си събитие в България   предлага визия за развитие на дуалното образование в България през следващите 10 години като очертава..

публикувано на 22.11.17 в 14:51
Нова Бяла река

Нова Бяла река - едно от селата, които се препитават от чужбина

Нова бяла река - така се казва едно малко селце в община Върбица, Шуменска област. То е от оцеляващите засега, защото жителите му са около 500, макар доста от тях да се препитават в чужбина. Всяка пролет напускат и отиват предимно във..

публикувано на 22.11.17 в 14:10

Единственият задържан за обира на банкомат в Сапарева баня остава за постоянно в ареста

Трийсет и пет годишният Господин Динев , който е единственият задържан за обира на банкомат в Сапарева баня на 9 ноември, остава за постоянно в ареста, реши Кюстендилският окръжен съд. Според магистратите са събрани достатъчно доказателства за вината на..

публикувано на 22.11.17 в 13:33
Димитър Маргаритов и Светла Милчева в студиото на програма

Мобилно приложение ще помага на туристите в зимните ни курорти

Това сподели председателят на Комисията за защита на потребителите Димитър Маргаритов по програма „Христо Ботев“. От началото на декември ще заработят и виртуални приемни по примера на летните. В момента се търсят подходящите места за позиционирането им. Да..

публикувано на 22.11.17 в 13:31
Офелия Кънева, председател на Държавната агенция за закрила на детето

Над 17 000 случаи на деца, въвлечени в родителски конфликти, установени през 2016-а

През 2017 на националната телефонна линия 116 111 месечно постъпват по 9000 сигнала за насилие. По 70 сигнала на 10 дни постъпват и през онлайн системите. Не се знае колко данни не влизат в системата. Това каза за предаването "Хоризонт до обед" Офелия..

публикувано на 22.11.17 в 12:41