Градушка причини сериозни щети в Луковит

Щети за десетки хиляди левове е нанесла вчерашната буря в Луковит. Градът се възстановява от пораженията. Няма пострадали хора. Само за шест минути стихията е изкоренила десетки дървета, едно от тях е паднало върху лек автомобил пред сградата на..

публикувано на 27.07.17 в 20:42

ВМА започва през септември курсове за медици, които комуникират с агресивни пациенти

През септември във ВМА ще се провеждат курсове за комуникация с агресивни пациенти. Това каза за предаването „Нещо повече“ по „Хоризонт“ Велислава Донкина от Центъра за психично здраве и превенция във ВМА.  Тя обясни, че ще бъдат..

публикувано на 27.07.17 в 19:35

Антоанета Василева: Трафикантите се възползват от притъпената бдителност на хората

Затормозяването на хората на битово и икономическо ниво води до притъпяване на тяхната бдителност и критичното им мислене. Хората изглежда са доста затормозени от това да осигурят добра прехрана за семейството си и са склонни да приемат лъжи за..

публикувано на 27.07.17 в 19:00

Шест патета се настаниха в Езерото на водоплаващите в Борисовата градина

Шест зеленоглави патета и 4 керкенеза, лекувани от Спасителния център за диви птици в гр. Стара Загора, бяха пуснати в Борисовата градина. От Зелени Балкани пусната патетата в Езерото с водоплаващите птици близо до детската площадка...

публикувано на 27.07.17 в 16:59

За тези, които искат да вървят напред

Речено е, че си струва да се помогне не само на този, който просто има нужда от помощ, но и на онзи, който иска да върви напред, а и знае какво иска. Единствената засега преакселераторска програма за подкрепа на млади хора със свежи зелени идеи във висше..

публикувано на 27.07.17 в 16:55

Русенски и столични лекари обединиха усилията си, за да спасят Мишо от Русе

Преди месец "Хоризонт" излъчи първия репортаж за 7-годишния Михаил Георгиев от Русе, за когото трябваше да се осигури достъп до най-добрите специалисти по детска онкология и да продължи борбата с рака на щитовидната му жлеза. Той вече стана на 8...

публикувано на 27.07.17 в 16:16

Христо Георгиев: Не е доказано дали са ислямизирани ромите в гетата

Интеграцията на ромите в България е несъстояла се. Парите въобще не са попаднали в ромските квартали и гета, които са в плачевно положение. Но за това бездействие се обвиняват ромите – че те са причината животът в България да не върви и да няма..

публикувано на 27.07.17 в 15:13

Дъжд и градушка унищожиха реколтата в района на Кирково

Пороен дъжд и градушка унищожиха реколтата в района на Кирково. Най-пострадали са селата Врана поляна и Малкоч, където има наводнени къщи и отнесени пътища. Кметът на Кирково Шинаси Сюлейман : Листо не е останало нито по дърветата, говоря за..

публикувано на 27.07.17 в 15:10

Докато училището е просто сграда с проблеми – децата ще страдат

Добре дошли в Училището по толерантност! Привидно то няма местоположение и сграда, защото изначално е сътворено вътре в ценностната система на човека. Човешката цивилизация често го игнорира в продължения на цели хилядолетия и днес сякаш е на път да повтори..

публикувано на 27.07.17 в 14:42

България все още е „развиваща се“, а не „развита“ страна по отношение на гражданското общество

Индексът за устойчивост на НПО за 2016 година показва, че България все още е „развиваща се“, а не „развита“ страна по отношение на гражданското общество. Вече пета година нашата оценка не се променя. Това каза за предаването „12+3“ по „Хоризонт“..

публикувано на 27.07.17 в 14:38

Кюстендил е на критичния минимум с дебита на питейната вода

Кюстендил е на критичния минимум с дебита за питейната вода заради продължителното засушаване, казаха от оператора "Кюстендилска вода". За областния град са необходими по 240 литра в секунда. През почивните дни консумацията на вода се увеличава и това..

публикувано на 27.07.17 в 14:33

БЧК припомня: Не забравяйте правилата за безопасност във водата

Как днес - за съвсем кратко време и без да се намокрите, може да научите най-важните неща, за да спасите някого от удавяне? Това предлага БЧК, който организира тази вечер от 19.30 в Дома на киното в София прожекция на информационни..

публикувано на 27.07.17 в 14:00

За жътвата като такава

Над 85% от добре образованите българи до 38 години напускат страната ни. Основно това са IT специалисти, лекари, инженери, средни медицински кадри, преподаватели. Така е според последен евродоклад. Причините са ясни. Като допълнение – у нас над 3000 души..

публикувано на 27.07.17 в 13:45

Безплатни консултации за пациенти със сложни счупвания ще се провеждат в Пирогов през август

През месец август в Клиниката по ортопедия на "Пирогов" ще се провеждат безплатни консултации за пациенти със сложни счупвания на горен крайник, съобщи директорът проф. Асен Балтов :  Тази кампания се налага, защото всеки ден, аз като специалист по..

публикувано на 27.07.17 в 13:36

"Медиана": ГЕРБ с 24%, БСП - 21,5%, Обединените патриоти - 7,8%, ДПС - 6,7%, ако днес се проведат избори

Ако днес се проведат парламентарни избори ГЕРБ ще получат 24%, БСП - 21,5%, Обединените патриоти - 7,8%, ДПС - 6,7%, Реформаторският блок - 3,5%, "Воля" - 3,4%, "Да, България" - 1,2%. Това показват данни от национално представително за страната..

публикувано на 27.07.17 в 13:35

МОН предвижда изпитите за 7-и и 12-и клас да се провеждат на различни дати

Националното външно оценяване в 7-и клас и държавните зрелостни изпити на дванадесетокласниците да се провеждат на различни дати. Това предвижда Министерството на образованието и науката. Провеждането на двата изпита в различни дни ще е облекчение за..

публикувано на 27.07.17 в 13:28

Ураганният вятър в Севлиево откърти 60 кв. м изолация от новосаниран блок

Изолацията на новосаниран блок в Севлиево беше повредена при разразилата се снощи буря. Ураганният вятър е откъртил 60 квадратни метра изолация от новосанирания блок номер 1 в жилищния комплекс "Митко Палаузов". Фирмата - изпълнител ще възстанови щетите,..

публикувано на 27.07.17 в 13:23

Мобилно приложение помага за разкриването на незаконна сеч и нарушения в горите

Изсичането на горите е сериозен проблем, който не спира да тревожи както обществото, така и еколози, лесовъди и държавни институции. По данни на природозащитни организации, близо 1% от горите се изсичат, а приходите от дърводобива са около 100..

публикувано на 27.07.17 в 13:17

На кого пречат децата!?

На кого пречат децата? Тази провокативно звучаща тема коментираха в ефира на „Хоризонт“ Веселина Докузова и Красимира Хаджииванова . Те разказаха за личния си опит от сблъсъка със служители или охранители в различни институции и частни..

публикувано на 27.07.17 в 13:15

Протести в Гърция заради плановете за въвеждане на пътни такси в отсечката Солун - Александруполис

В Гърция стачкуват работещите в магистралната компания "Егнатия одос". Причина за протеста стана планът на правителството за въвеждането на пътни такси в отсечката Солун - Александруполис. Според протестиращите налозите ще се отразят отрицателно върху..

публикувано на 27.07.17 в 13:08