Хотелите на Халкидики, Кавала и Тасос се напълниха с български туристи

Хотелите в Халкидики, Кавала и Тасос са пълни само с български туристи. Трафикът на автомобили от граничните пунктове с България е засилен от вчера, без да има задръствания в Гърция. След влизане в Гърция има екипи на полицията, които проверяват..

публикувано на 22.09.17 в 10:08

Акценти от чуждестранния печат

Британската полиция не е в състояние да се справи с тазгодишното увеличение на терористичните атаки, пише " Телеграф ". Според Сара Торнтън, председател на Националния съвет на полицейските началници на Великобритания, броят на офицерите и служителите..

публикувано на 22.09.17 в 10:07

Любомир Червенков прави хороскоп на българите

Какво казва астрологията за чертите на българина и за неговия характер? На този въпрос се опитва да отговори Любомир Червенков в книгата си "Рождена карта на българския етнос". Според автора, който е българин, живеещ в Австралия, където в Пърт основава..

публикувано на 22.09.17 в 09:26
Майя Динева

„Отново за таралежчетата“ от Майя Динева – събота, 23 септември, от 19.30 часа

„Отново за таралежчетата“ е документална радиопиеса от Майя Динева, създадена през 1992 година. Разказва за беззащитните и изоставени деца в България. Безспорно от тогава до сега ситуацията с децата, отхвърлени от родителите си с основателни или..

публикувано на 22.09.17 в 09:00

Велопоход "Заедно с велосипед" минава през столичните паркове

Велопоход "Заедно с велосипед" ще започне от 10.00 ч. днес до лятната сцена на Борисовата градина. Ще присъстват заместник-кметът на София по транспорт Евгени Крусев , Екатерина Йорданова - председател на постоянната комисия по транспорт към..

публикувано на 22.09.17 в 08:37

САЩ отпуска още 700 милиона долара хуманитарна помощ за Сирия

Американският Държавен департамент обяви, че отпуска още близо 700 милиона долара хуманитарна помощ за Сирия. От тях близо 200 милиона ще бъдат за страни от региона, които са приели бежанци. Така общата помощ, предоставена досега от САЩ, възлиза на..

публикувано на 22.09.17 в 08:32

10 000 бойци от Общността на независимите държави са воювали на страната на терористите в Сирия

Около 10 000 бойци от Общността на независимите държави са воювали на страната на терористите в Сирия, съобщи Иля Рогачев, ръководител на отдела "Нови заплахи и предизвикателства" към руското външно министерство. От тях близо половината са имали руско..

публикувано на 22.09.17 в 07:42

Центърът на София е затворен за автомобили до 19.00 часа днес

От 8.00 до 19.00 часа центърът на София ще бъде затворен за автомобили в обхвата на синята зона за паркиране. Причината е традиционната за Европа инициатива Ден без автомобили, в която се включват столицата и още много градове в страната. Целта е да се..

публикувано на 22.09.17 в 07:20

Преглед на печата

Близо 50% се е повишила цената на маслото у нас за една година, показва проверка на "24 часа" . По данни на асоциацията на млекопреработвателите около 80% от кравето масло у нас е вносно. "Луксозните имоти минаха 2000 евро на квадратен метър",..

публикувано на 22.09.17 в 06:30
Княз Фердинанд I, премиерът Александър Малинов, министри, офицери и други официални лица при обявяването на независимостта на България на 22 септември 1908 година във Велико Търново

Директно предаване от Велико Търново по случай Деня на Независимостта на България

…Българският народ непоколебимо верен към паметта на народните дейци за своята свобода, и, въодушевен от техните завети, неуморно работи за уреждането на хубавата си земя и създаде от нея под Мое ръководство и онова на О`Бозе почившия Княз..

публикувано на 22.09.17 в 06:00
Военни духови оркестри

С военни духови оркестри започнаха празненствата във Велико Търново за Деня на независимостта

За 11-а поредна година във Велико Търново тази вечер беше открит Международният фестивал на военните духови оркестри. Фестивалът на музикантите под пагон по традиция е част от празничната програма във Велико Търново за Деня на независимостта. Тази..

публикувано на 21.09.17 в 20:26

"Информационно обслужване" АД ще разработи сайта на Българското председателство на Съвета на ЕС

Дружеството беше единственият кандидат за изпълнител, след като срокът на подновената обществена поръчка беше удължен с три дни, съобщиха от Министерството за българското председателство.  Сайтът трябва да бъде разработен за 20 календарни дни от подписване..

публикувано на 21.09.17 в 20:18

В Брюксел е задържан полицай, който подавал информация на терористи

Полицай, работел в диспечерски пункт на полицията в Брюксел, е бил задържан заради това, че подавал информация към терористи, съобщават местни медии. Първите данни по случая се появиха тази сутрин, а по-късно бе уточнено, че полицаят е контактувал с..

публикувано на 21.09.17 в 17:42

Ураганът "Мария" се засили отново близо до източния бряг на Доминиканската република

Ураганът "Мария" се засили отново близо до източния бряг на Доминиканската република, предаде Ройтерс, като цитира Националния център на САЩ за наблюдение на ураганите. Ураганът вече е от категория 3 по петстепенната скала и е на около 90 км северно от..

публикувано на 21.09.17 в 17:38
Папа Франциск

Папа Франциск обеща най-строги мерки срещу свещеници, които извършват блудства с деца

Папа Франциск обеща днес възможно най-строги мерки срещу свещеници, които изнасилват и извършват блудства с деца, като заяви, че ще се търси отговорност от епископите и други висши духовници, които ги прикриват, предаде Асошиейтед прес. Франциск се..

публикувано на 21.09.17 в 17:31

Жена загина при катастрофа на пътя Варна - Бургас

Възрастна жена е загинала при катастрофа на пътя Варна - Бургас, съобщиха от пресцентъра на полицията във Варна. Сигналът, че на пътя Варна - Бургас, на около 2 километра след село Старо Оряхово в посока Бургас, е станала тежка катастрофа е подаден малко..

публикувано на 21.09.17 в 17:22
Иван Димов

Иван Димов: Творческият елемент има много важно място при обучението на децата

За да бъдат успешно приложени информационните технологии в образованието, управляващите трябва да си сътрудничат с учени и преподаватели. Това препоръчаха участниците в световния форум "Едюсъмит", който събра в София изследователи и преподаватели от..

публикувано на 21.09.17 в 17:19

На прага на четвъртата индустриална революция

„Дано живееш в интересни времена!“ – било любимото проклятие на древните китайци. „Да намериш това, което търсиш!“ – другото. Че живеем в интересни времена е факт. Въпросът е наясно ли сме какво точно търсим. В бъдеше време. Напоследък все-повече в..

публикувано на 21.09.17 в 17:10

Расте, не старее, но трудно диша

По данни на Световната здравна организация и Европейската агенция за  околна среда нашата столица, четвърта по височина сред столиците на Стария континент, се нареди като шампион сред градовете с най-замърсен въздух по много показатели – най-вече що се..

публикувано на 21.09.17 в 17:00

МВР: Евентуалното увеличение на заплатите тепърва ще бъде обсъждано

Евентуалното увеличение на заплатите в МВР тепърва ще бъде обсъждано. Това се казва в позиция на вътрешното министерство, изпратена до медиите. Писмото е по повод интервю на заместник вътрешния министър Красимир Ципов в Народното събрание. От МВР..

публикувано на 21.09.17 в 16:55