Евгени Крусев получи обвинение за длъжностно престъпление

Бившият заместник-кмет на София Евгени Крусев бе обвинен днес за длъжностно престъпление заради ремонта на столичната улица „Граф Игнатиев“. Той е с най-леката мярка за неотклонение „подписка“. След петнадесетина минути престой при следователите,..

обновено на 11.12.18 в 19:04

Строители излизат утре на мирен протест в защита на бранша

Строителна техника ще бъде разположена утре сутринта на изхода на София по „Цариградско шосе“, но не за ремонтни дейности, а за протест срещу политически нападки срещу бранша, обявиха от Камарата на строителите в България. Защо се стигна до..

обновено на 11.12.18 в 18:52

Българските фирми за международни превози на протест пред ЕП заради новия пакет "Мобилност"

Българските фирми за международни превози ще организират протест пред Европейския парламент през януари заради одобрения от евродепутатите нов пакет "Мобилност". А ако протестът им не успее ще инициират референдум за излизане на България от Евросъюза. Това..

обновено на 11.12.18 в 18:45

Синдикатите и ръководството на Пожарната на среща при министър Маринов

Министърът на вътрешните работи Младен Маринов ще се срещне със синдикатите в Пожарната и ръководството на Главната дирекция. Очаква се да бъдат обсъдени проблемите, свързани с облеклото и оборудването на служителите. Пред "Хоризонт" директорът..

обновено на 11.12.18 в 18:17

Гигантски делфин в атмосферата на Юпитер

Сондата на НАСА "Юнона", който обикаля около Юпитер, е направил снимки на най-голямата планета, на които се вижда изображение, приличащо на делфин, съобщава Esoreiter.ru. Сондата, която беше изстреляна на 5 юли 2016 от космодрума в Кейп..

публикувано на 11.12.18 в 18:05

Прокуратурата в Асеновград започва проверка след жалби за нерегламентирано преградена улица

Районната прокуратура в Асеновград започва проверка след жалби на граждани за преградена улица от собствениците на терен, които имат намерение да го застрояват. Телена мрежа и бетонна ограда вече дни наред блокират улица "Сливница"...

публикувано на 11.12.18 в 17:47

Родители от община Кирково подготвят нов протест заради неремонтиран път

Родители от община Кирково подготвят за четвъртък нов протест заради неремонтиран път. Те твърдят, че въпреки отпуснатите пари за рехабилитация на 17-километровата отсечка между селата Чорбаджийско и Пашинци, в момента не се работи по цялото проблемно..

публикувано на 11.12.18 в 17:42

Чешки специалист констатирал критично състояние на инфраструктурата на гара Хитрино

Критично състояние на инфраструктурата и остарели осигурителни системи за безопасност - това е видял чешкият специалист Зденек Жак на гара Хитрино два дни след влаковия инцидент. Той даде показания чрез видеоконференция. Единствените обвиняеми за..

публикувано на 11.12.18 в 17:34

Кметицата на Амстердам поде битка срещу „Червените фенери“

Фемке Халсема,първата жена кмет на Амстердам, иска да ограничи проституцията в града, пише Bloomberg . Кметицата смята, че сегашната репутация на града като секс дестинация работи против него. Халсема коментира, че в последните години..

публикувано на 11.12.18 в 17:11

Националното сдружение на общините разработва дългосрочна стратегия за развитие на местната власт

Нова дългосрочна стратегия за развитието на местната власт през следващите 10 години ще бъде изготвена от Националното сдружение на общините през 2019 година. Това заяви председателят на сдружението и кмет на Велико Търново Даниел Панов. Той..

публикувано на 11.12.18 в 16:58

От КНСБ предупредиха за вероятност от спекулативно поскъпване на основни стоки

От КНСБ настояват да бъде свикан спешно Националният съвет за тристранно сътрудничество (НСТС) и да бъде приет комплекс от мерки, които да защитят населението от „спекулативно поскъпване на основни стоки в разгара на зимния сезон“. От синдиката..

публикувано на 11.12.18 в 16:54

Инж. Илиян Терзиев: Някои хора се опитват да "употребят" строителите

„Строителният бранш трябва да бъде защитен от нападки за това, че работи скъпо и некачествено, без доказателства и без конкретика. Това не е добре за никой, особено когато става дума за усвояване на европейски средства“. Това заяви в предаването..

публикувано на 11.12.18 в 16:45
Невяна Митева

Полк. Невяна Митева: Жените в армията се представят достойно

За жена генерал в българската армия трябва да има само политическа воля. Това казва председателят на Сдружението на жените военнослужещи полковник Невяна Митева.  Процедурата е Министерството на отбраната да предложи на правителството, а президентът..

публикувано на 11.12.18 в 16:36
пари,портфейл,кредитна карта

Социалната пенсия за инвалидност в намален размер става част от помощта, отпускана от АСП

340 хиляди души, които получават като допълнение социална пенсия за инвалидност в намален размер, ще бъдат уведомени, че от януари парите няма да бъдат изплащани от Националния осигурителен институт (НОИ). Те ще станат част от месечната помощ, която се..

публикувано на 11.12.18 в 16:24
Елена Алтимирска

Психологът Елена Алтимирска: Когато дълго работим нещо не по сърце, има опасност да прегорим

„Когато дълго време правим нещо, което не е по сърце, тогава има опасност да прегорим и да започнем да търсим други възможности. Може да се окаже, че всъщност проблемът е в нуждата от почивка, от поспиране, от това да си дадеш сметка какво правиш..

публикувано на 11.12.18 в 16:09
В сградата на Националния дворец на културата бе открита интерактивна инсталация на УНИЦЕФ в рамките на кампанията „Заедно срещу насилието в училище”.

Виртуална инсталация показва какво чувства дете, подложено на насилие

Детският фонд на ООН – УНИЦЕФ, представи интерактивна инсталация с виртуална реалност. Това е част от кампанията "Заедно срещу насилието в училище". От днес до края на седмицата всеки ще може да се постави на мястото на стотици ученици в България,..

публикувано на 11.12.18 в 16:07

Счупени релси са причина за инцидента с бързия влак София - Варна

Счупени релси са причината за днешния инцидент, при който л окомотивът на ранния сутрешен влак София - Варна излезе от релсите между гарите Реброво и Своге. Това потвърди министърът на транспорта Росен Желязков. Проверки по линията се..

обновено на 11.12.18 в 16:03
Две от четирите корици на американското сп. „Тайм“ за „Личност на годината“. Те показват Джамал Хашоги (вляво) и журналисти в „Кепитъл газет“, Анаполис, щата Мериленд, който стана обект на атака през юни тази година.

Джамал Хашоги и други журналисти са „Човек на годината“ в класацията на „Тайм“

Убитият на 2 октомври в консулството на Саудитска Арабия саудитски журналист и други журналисти бяха обявени за „Човек на годината“ в традиционната класация на списание „Тайм“. На второ и трето място са класирани американският президент Доналд Тръмп и..

публикувано на 11.12.18 в 15:38

Майките от "Системата ни убива" с кампания за подпомагане на гладуващи хора с увреждания

Майките на деца с увреждания от инициативата "Системата ни убива" започват нова кампания за подпомагане на гладуващи хора с увреждания с хранителни продукти. Това каза за "Хоризонт" една от майките Вера Иванова. Продуктите се купуват с пари от дарения:..

публикувано на 11.12.18 в 15:14

Вера Ганева: Искам да разкажа за всички онези добри хора, които са помагали в живота ми

На 20 години започнах работа. Всички ми помагаха и ме насърчаваха да уча нови неща. През целия ми живот, когато съм била зле, се е намирал някой, който да ми подаде ръка. Винаги. Обичах да чета и все още обичам. Трудно си намирам интересни книги, обичам..

публикувано на 11.12.18 в 14:55