АПИ спря търга за тол системата заради жалби, министърът обеща тя да бъде въведена "максимално бързо"

Министърът на регионалното развитие Николай Нанков отхвърли възможността да не бъде въведена у нас тол таксата за автомобилите от над 3,5 тона. Държавата има начини - подчерта Нанков - да се справи с жалбите, които временно спират поръчката за..

обновено на 22.05.17 в 17:05
Людмил Фотев (крайният вляво) - член на журито, по време на 5-я Международен конкурс за домашно пиво, заедно с Темелко Пампов, председател на Асоциацията на домашните пивовари, и Лоренцо Дабове, един от най-изтъкнатите европейски експерти и автори на книги

Езикът на бирата и на бирената капачка

По подобие на хората, които започват от копчето и стигат до палтото, при Людмил Фотев нещата тръгват от една бирена капачка. С нарастването на сбирката, и той самият трупа опит, знания, истории, превръщайки се в един от безспорните професионални..

публикувано на 23.05.17 в 11:10

Съдът отстрани професорите от УХТ - Пловдив, поискали подкуп от студенти

Пловдивският окръжен съд отстрани от длъжност проф. Николай Банков от Университета по хранителни технологии в града заради поискан подкуп от 600 лева от двама студенти.  По-рано беше отстранен и другият професор, срещу когото се води разследване за..

публикувано на 22.05.17 в 17:00

Пациентски организации алармират: ТЕЛК-овете вече не могат да издават решения

ТЕЛК спира да работи, алармираха пред "Хоризонт" пациентски организации на хората с увреждания. Министерство на здравеопазването не е обжалвало в срок решение на Върховния административен съд, с което се отменят Приложенията от Наредбата за медицинската..

публикувано на 22.05.17 в 16:57
Сотир Цацаров

Прокуратурата проверява в НЗОК сигнали за неизгодни договори

Прокурорска проверка е започнала в Националната здравноосигурителна каса. Това каза в Бургас главният прокурор Сотир Цацаров . Целта е да бъдат проверени сигнали за сключването на неизгодни договори, както и сигнал на бившия министър на здравеопазването..

публикувано на 22.05.17 в 16:55

Обществено недоволство в Плевен заради премахването на дървета в градската градина

Мащабните ремонтни дейности в Плевен предвиждат изцяло обновяване на градската градина, реконструкция на водната каскада и на площада пред драматично-кукления театър. Преди дни бяха маркирани и дърветата в града, които трябва бъдат премахнати. Част от..

обновено на 22.05.17 в 16:50
монтана дом за медикосоциални грижи дом майка и дете сираци деца

Намалява броят на децата, настатени в специализирани заведения

42 на брой са институциите за деца - преди 5 години те са били 122, отчитат от Агенцията за социално подпомагане. Тенденцията децата, настанени в специализираните заведения, да намаляват е устойчива, целта е всички детски домове да се закрият...

публикувано на 22.05.17 в 16:05

Федерацията за защита на потребителите завежда колективен иск в съда заради радиоактивната вода в Хасково

С 30 пъти е завишена нормата на алфа-активност на водата в Хасково, съобщи секретарят на Федерацията за защита на потребителите Емил Георгиев, който уточни, че от Федерацията ще заведат колективен иск в съда заради радиоактивната вода: Имаме вече..

публикувано на 22.05.17 в 15:58

Българско онлайн приложение брани децата в интернет

Първото българско онлайн приложение за защита на децата в интернет е достъпно от днес за сваляне и инсталиране и е напълно безплатно. Приложението е предназначено за родителски контрол над всички мобилни устройства. Първата българска мобилна апликация..

публикувано на 22.05.17 в 15:51

ВМА: Космонавтът Георги Иванов е получил исхемичен инсулт

Началникът на реанимацията на военно-медицинска академия   Евелина Одисеева обясни, че първият ни космонавт - Георги Иванов е бил докаран в болницата тази сутрин, след като снощи е претърпял битов инцидент и е получил лек удар на главата. След инцидента..

обновено на 22.05.17 в 15:34
Да помогнем на Бобчо - ако обичате вкусните сладкиши, майсторски приготвените печива, сладките изкушения елате на 9, 10 и 11 юни на

Пукнатините в социална политика спрямо хората с увреждания

Полина Божилова е самотна майка на 11-годишния Божидар Спасов. Бобчо страда от церебрална парализа и епилепсия и е едно от многото деца с увреждания, за които държавата не прави достатъчното. „Ние желаем адекватна грижа и експертна оценка!“ – допълва..

публикувано на 22.05.17 в 15:14

България на първо място в ЕС по брой загинали в катастрофи

България заема първо място по брой на убитите при катастрофи в целия Европейски съюз, сочи изследване, подготвено от студенти на Техническия университет. В предаването "12+3" Ивайло Търпанов от Съюза на българските автомобилисти обясни: Това е..

публикувано на 22.05.17 в 14:25

"10 минути само за теб" - информационна кампания за превенция на рака на маточната шийка

От началото на май до края на юни и от септември до края на октомври в големите градове на страната ще се проведе информационна кампания за предпазване от рак на маточната шийка. Тя ще протече на два етапа под мотото "10 минути само за теб". Целта е..

публикувано на 22.05.17 в 14:18
Здравко Здравков

Арх. Здравко Здравков: Законът за възстановяване на земеделските земи продължава да създава проблеми

Проблемите с реституираните имоти дълго време ще стоят пред администрацията за решаване, защото възстановяването на земеделска земя в реални граници е изключителна грешка. Това заяви главният архитект на София Здравко Здравков , който отчете първата..

публикувано на 22.05.17 в 14:08

Мними прокурори, поискали 70 000 лева от сириец, отиват на съд

Трима мъже отиват на съд, защото се представили за прокурори пред сирийски гражданин и му поискали 70 000 лева, за да помогнат на негови близки, разследвани за убийство. Тримата бяха задържани миналия февруари, в района на столичен мол, при получаване на..

публикувано на 22.05.17 в 14:04

Заместник-министър проверява на място сигнали за проблеми в санираните блокове

Започват проверки на санирани сгради. Министърът на регионалното развитие Николай Нанков е разпоредил заместник-министър Малина Крумова да провери на място сигнали за проблеми в многофамилни жилища. Проверката започва във вторник от блок в Мездра,..

публикувано на 22.05.17 в 13:59

По пътя на Ботевата чета: Козлодуй – Околчица

В далечната 1876 г., в нощта срещу 17 май, от румънския крайдунавски град Гюргево към изстрадалата от петвековно османско владичество България потегля чета от български емигранти. Начело е революционерът и поет Христо Ботев. Целта на четата е да..

публикувано на 22.05.17 в 13:53

Карта на имотите с променено предназначение поискаха екозащитници

Коалицията „За да остане природа в България“ настоява Министерството на земеделието, храните и горите да публикува списък и карта на имотите с променено предназначение. Природозащитниците призовават общинските администрации да изпълнят законовото..

публикувано на 22.05.17 в 12:59

Психично болна жена ритна пенсионерка на трамвайна спирка

Психично болна 45-годишна жена ритна и повали 70-годишна пенсионерка на спирка на столичния бул. "Мария Луиза" тази сутрин. Нападението е станало около 10:15 ч. преди обед, докато пенсионерката е чакала трамвая. Към нея се е приближила 45-годишна..

публикувано на 22.05.17 в 12:56
Антон Станков

Антон Станков: Специалните отговорности на тримата големи в съдебната власт трябва да се уредят в Конституцията

За мен верният механизъм е промяна в Конституцията. Въвеждането на специални отговорности за тримата големи в съдебната система трябва да се случи на това ниво. Дискусията трябва да бъде изтеглена в парламента. Самата съдебна власт няма как да..

публикувано на 22.05.17 в 12:31