Иво Христов

СГП: Началникът на президентския кабинет не е чел секретни документи

Софийската градска прокуратура (СГП) отказа да образува досъдебно производство за нерегламентиран достъп до класифицирана информация от началника на президентския кабинет Иво Христов . Сигнал срещу него подаде Антон Тодоров малко преди да подаде..

публикувано на 23.10.17 в 13:51

От 2019 г. и самолети ще се борят с градушките в страната

От 2019 година в борбата с градушките ще се включат и самолети. Така 90% от територията на страната ще бъде покрита, каза директорът на Изпълнителната агенция "Борба с градушките" инж. Ваньо Славеев . Поради измененията на климата от градушки..

публикувано на 23.10.17 в 13:31

Повече хора ще получават хранителни пакети като помощ

Социалното министерство разширява обхвата на получаващите хранителни пакети по оперативната програма за подпомагане на най-нуждаещите се.  С подготвените промени с наредбата към основната група с право на хранителни пакети се добавят три нови..

публикувано на 23.10.17 в 13:11

Безплатен е входът за първия концерт на еуфониум у нас

Уникалният музикален проект "Еуфония" събира в Първо студио на БНР  пианистът Марио Ангелов, китариста  Огнян Весков, Стефан Кожухаров, който ще свири на кахон и Цветан Троянски - на ефониум. Името на инструмента означава "красив звук", а самият..

публикувано на 23.10.17 в 13:01

Комисията за незаконно имущество отне кораб от частно лице

За първи път в историята си Комисията за отнемане на незаконно придобито имущество отне кораб от частно лице. Това стана, след като Върховният касационен съд не допусна обжалване на решение на Великотърновския апелативен съд за отнемане на 300 600..

публикувано на 23.10.17 в 12:51

Жители на Чернево на протест заради изграждането на депо за отпадъци, напрежението ескалира

Жители на село Чернево протестират пред сградата на "Соловей Соди" в Девня срещу изграждането на депо за отпадъци в съседство до селото.  Хората поискаха директорът на завода да слезе при тях, но това не се случи.  Стигна се и до ескалация на..

публикувано на 23.10.17 в 12:32

С какво да заменим провинциалните дискотеки?

Новините са много, но аз се спрях на тази, която ни шокира още в неделя, че двама мъже (баща и син) са загинали при сбиване в дискотека в старозагорското село Паничерево. Скандалът бил между две компании от Нова Загора и Николаево, които са били в..

публикувано на 23.10.17 в 12:30

Болницата в Поморие възстановява дейността си

Болницата в Поморие възстановява дейността си, напусналите лекари се връщат на работа, а отделенията започват прием от този час. Миналата седмица болницата бе затворена заради тежка финансова криза и масово напускане на персонал. Намерена е..

публикувано на 23.10.17 в 12:11

България вече може да обучава кучета за сигнализиране на хипогликемични или хиперглекимични кризи

Фондация "Очи на четири лапи" оповестява на резултатите от пилотния за България проект за обучение на кучета за сигнализиране на хипогликемични кризи при деца и възрастни. В рамките на проекта е обучено и безвъзмездно предоставено първото у нас куче...

публикувано на 23.10.17 в 12:09

Необходими ли са суперхрани в детските градини

Храни като киноа, авокадо, чиа, сушени боровинки, броколи и брюкселско зеле са включени в новия сборник с рецепти за храненето в детските заведения, който ще бъде одобрен в началото на 2018 г.  В документа ще бъде въведен по-голям грамаж на порциите за..

публикувано на 23.10.17 в 11:54

Публикации в гръцките медии принудиха да се спре изплащането на държавни обезщетения за бивши депутати

Под натиск от медиите гръцките партии в парламента реагираха остро срещу наредба, която позволява на пенсионирани бивши депутати да получат обезщетение от държавата в особено големи размери. Общата сума възлиза на 15 милиона евро за 160 депутати...

публикувано на 23.10.17 в 11:32
Иванка Шалапатова

"Вечерта на добродетелите" започва от 19:30 часа

Фондация"За нашите деца" провежда за осми път благотворителния търг "Вечер на добродетелите" от 19:30 ч. За пръв път обаче той ще е насочен към развитието, а не към оцеляването на децата. Иванка  Шалапатова , директор на Фондацията сподели..

публикувано на 23.10.17 в 11:31

Заедно с високите глоби в Гърция вече ще се отнемат и шофьорски книжки

Министерството на транспорта в Атина внася за гласуване промени в наказателната част на Закона за движение по пътищата. В категорията "високо рисково поведение" влизат вече: говорене по мобилен телефон при шофиране, изхвърляне на цигара от автомобила,..

публикувано на 23.10.17 в 11:26

Иконата на Света Богородица Осеновица ще бъде показана в храмове в Ловчанската епархия

Чудотворната икона на Света Богородица Осеновица, която се съхранява в Рилския манастир още от 12-и век, ще бъде показана в храмове в Ловчанската епархия от днес до 30 октомври. Вярващите ще могат да се докоснат до чудотворната икона в храмовете в..

публикувано на 23.10.17 в 11:15

Мария Спирова: Изисква се огромна сила на духа и вяра, че някой ще ти обърне внимание, за да признаеш за посегателство

Шокиращото в случая с режисьора Харви Уайнстейн беше това, че обикновено не е типично за актриси от голям ранг да правят тези признания. Това каза за предаването „Преди всички“ по „Хоризонт“ журналистът Мария Спирова , която живее и работи в..

публикувано на 23.10.17 в 11:05

Изцяло преобразени и реновирани са детските клиники в "Пирогов"

Детските клиники в болница "Пирогов“ са изцяло преобразени и реновирани. Инициативата е на болницата и на фондация „Америка за България“, а проектът е наречен „Малките герои“. За предаването „Преди всички“ по „Хоризонт“ доц. д-р Христо Шивачев ,..

публикувано на 23.10.17 в 10:40

Акценти от чуждестранния печат

Кризата с Каталуния е основна тема в западните печатни издания. Вестник "Гардиън" излиза със заглавие: "Каталуния обмисля дали да обяви независимост". Изданието уточнява, че регионалното правителство ще заседава, за да реши как да отговори на..

публикувано на 23.10.17 в 10:16

В Благоевград започва мащабна реконструкция на централния площад

В Благоевград започва мащабна реконструкция на централния площад „Георги Измирлиев“ и подплощадното пространство. Проектът е част от програмата на областния център за градско развитие. Четири обекта са включени в проекта, чиято стойност възлиза..

публикувано на 23.10.17 в 10:14
Юлиана Николова

Ю. Николова: Богатите региони в Европа искат повече просперитет за собствените си граждани

Богатите области в Европа искат повече просперитет за собствените си граждани, повече ресурси. Венето и Ломбардия категорично искат по-голяма финансова независимост и повече правомощия върху собствения си бюджет, собствените си финанси.  Това се случва..

публикувано на 23.10.17 в 10:09

„Рентгеновите лучи”

В съвременната медицина навлезе прецизна и съвременна апаратура, която позволява точна диагностика преди оперативно или конвенционално лечение. Разговорът ни с двамата рентгенолози - проф. Милан Тотев от спешната болница „Пирогов”, и доц. Мария Недевска..

публикувано на 23.10.17 в 09:30