Христофор Караджов: Наблюдавам голямо желание сред българите в САЩ да се гласува

В Съединените щати на изборите ще се гласува в 35 секции, колкото е лимитът по закон. Най-много са те във Флорида, Калифорния и Илинойс. ЦИК дори се принуди да се откаже от някои от местата, за които имаше подадени заявления, за да се вмести в законовия..

публикувано на 24.03.17 в 09:25

Рожденото име на извършителя на терористичното нападение в Лондон е Ейдриън Елмс

Рожденото име на извършителя на терористичното нападение в Лондон е Ейдриън Елмс, който по-късно е приел исляма и се е прекръстил на Халид Масуд. Ейдриън Елмс е роден в югоизточния лондонски квартал "Дартфорд" точно на Коледа през 1964 година...

публикувано на 24.03.17 в 09:00

Борислав Мавров: Нараства интересът към новата платформа за ориентиране на избирателя "Време за избор"

Две платформи помагат да избирателите да се ориентират колко близо до техните собствени разбирания стоят предизборните програми на партиите и коалициите, които се явяват на изборите. След отговор на въпроси те показват коя е най-близката до възгледите..

публикувано на 24.03.17 в 08:53

Ива Таралежкова: Партиите излязоха късно с платформите си, с които хората да се запознаят

Партиите, които ще участват на изборите, издадоха много късно своите платформи, с които хората да могат да се запознаят, заяви в предаването "Преди всички" Ива Таралежкова от Форум "Гражданско участие". Тази организация се зае да прочете някои от..

публикувано на 24.03.17 в 08:14

Миньорите от мина "Оброчище" прекратиха протеста

Днес миньорите от "Оброчище" възстановяват работата си на смени  по график, се казва в съобщение на пресцентъра на Министерството на енергетиката. След 4-часови преговори, на които бяха екипи на министерството, на Главната инспекция по труда,..

обновено на 24.03.17 в 07:50
Мосул

Около 400 000 души са в капана на "Ислямска държава" в Стария град в Мосул

Около 400 000 души се намират в капана на джихадистите от групировката "Ислямска държава" в Стария град в Мосул, заяви представителят на Върховния комисариат на ООН за бежанците в Ирак Бруно Джедо , цитиран от Франс прес. Около 600 000 души се намират..

публикувано на 24.03.17 в 07:45

Преглед на печата

"Държавата не си търси вземанията от футболните клубове, а е оставила 31 процента от училищата без спортна база", пише българското издание на авторитетното списание "Икономист" . Справка от Агенцията за приходите показва, че всеки футболен клуб от така..

публикувано на 24.03.17 в 06:30

Полицията в Лондон: Нападателят пред парламента е Халид Масуд

Групировката "Ислямска държава" пое отговорност за терористичния акт в Лондон, съобщи Ройтерс, като се позова на информационна агенция, близка до дижихадистите. Жертвите на терористичното нападение в Лондон са четири, сред тях е и застреляният от..

обновено на 23.03.17 в 22:00

Кметове на общини в Турция с ангажимент за превоз на наши изселници за изборите

Кметове на общини в Турция са ангажирани с превоза на наши изселници за изборите в неделя, установи репортерска проверка на радио Кърджали.  Желаещите да пътуват за България се записват в кметствата, а в социалните мрежи се разпространява списък с..

обновено на 23.03.17 в 21:25

Ф. Джаноти: Приносът на България в ЦЕРН е голям

Приносът на България в ЦЕРН е голям, защото имате отлични учени, посочи генералният директор на Европейската организация за ядрени изследвания - ЦЕРН Фабиола Джаноти на среща с министър-председателя Огнян Герджиков .   По думите на Джаноти, страната..

публикувано на 23.03.17 в 21:09
Министерство на труда и социалната политика

МТСП утвърди списъка с хората, които ще могат да получат дарени храни

Министърът на труда и социалната политика Гълъб Донев утвърди списък на групите нуждаещи се лица, на които ще могат да се предоставят дарени храни, в който попадат и обхванатите от социални услуги. С тази заповед ще може законовата разпоредба, която..

публикувано на 23.03.17 в 20:18
Валентин Вълчев

Валентин Вълчев: Престъпление е работещите в манганова мина да получават такива ниски заплати

Когато няма хора, които да спазват законите в България и няма кой да ги контролира, идва един момент, в който самите работници трябва да изземат нещата в свои ръце и да защитят правата си. Това подчерта в интервю за предаването "Нещо повече" по програма..

публикувано на 23.03.17 в 18:41

В Антверпен предотвратиха терористичен акт

Белгийските сили за сигурност предотвратиха терористичен акт в най-гъсто населения град на страната Антверпен, съобщи кметът Барт Де Вевер . Инцидентът се разиграва малко преди 11 часа местно време на главната търговска улица "Льо Меир" в..

обновено на 23.03.17 в 17:31

Няма нови обвиняеми за трагедията в Хитрино

Няма нови обвиняеми по делото за тежкия транспортен инцидент на гара Хитрино, който стана на 10 декември миналата година, това заяви наблюдаващият прокурор Маргарита Георгиева . До момента обвиняеми са двамата машинисти Димитър Михнев и Радослав Петков..

публикувано на 23.03.17 в 17:29
Димо Гяуров

Ген. Димо Гяуров: Напълно е възможно терористичният акт в Лондон да е извършен само от един човек

Напълно е възможно терористичният акт в Лондон да е извършен само от един човек. Това заяви в интервю за предаването "Нещо повече" на програма "Хоризонт" ген. Димо Гяуров, бивш шеф на Националната разузнавателна служба: Всъщност този атентат..

публикувано на 23.03.17 в 17:23
Най-разпространените три вида врабчета у нас – домашното, испанското и полското (отляво надясно).

И птиците, и времето си имат прелетни тайни

От няколко години икономистът Стив Ханке и астрофизикът Дик Хенри предлагат приемането на единно време без часови зони на Земята, въпреки разбираемите проблеми, които следват от подобна, доста ексцентрична идея – повод да узнаем по каква логика се..

публикувано на 23.03.17 в 17:15

Миньорите от "Оброчище" получават забавените си ваучери за храна

След намесата на Главната инспекция по труда и предприети административни мерки от днес миньорите от мангановата мина получават забавените за месец януари ваучери за храна, съобщиха по-рано за "Хоризонт" от институцията.  От първия ден на миньорския..

публикувано на 23.03.17 в 17:10

Раздадоха наградите на най-добрите в програмата "Научи се да караш ски"

25 000 деца са се научили да карат ски в девет сезона по проект на спортното министерство. Заместник-министърът на младежта и спорта Мая Тодорова награди победителите във финалното състезание на програмата „Научи се да караш ски“, което се проведе на..

публикувано на 23.03.17 в 17:10

Пиян мъж с нож е бил обезвреден в двора на сливенско училище

Мъж, въоръжен с нож, е нахлул в двора на Професионалната гимназия по текстил в Сливен вчера преди обяд. Нападателят е обил безоръжен от охраната и впоследствие арестуван. В юмручния бой е пострадал охранителят. Нападателят е бил видимо пиян..

публикувано на 23.03.17 в 16:58
Константин Занков в студиото на програма „Христо Ботев“

БГ туризъм за българи

В първите дни на пролетта и в предвкусване на Великденските празници неизменно планираме пътешествия и ваканции, които могат да достигнат дори до времето на ранната есен. Случва се да се питаме „защо – не“ и „защо – да“ в България или къде ще се почувстваме..

публикувано на 23.03.17 в 16:20