Самолет се разби в Германия, двама души са загинали

Двама души са загинали при катастрофа на малък самолет в източногерманската провинция Тюрингия, съобщава Bild, като се позовава на полицията. Инцидентът е станал в сряда, 26 септември, на летище на територията на община Алкерслебен. Самолетът..

публикувано на 26.09.18 в 16:07
Фериботът Никопол-Турну Мъгуреле

Протестиращи срещу забраната за лов на дива свиня се канят да блокират ферибота Никопол-Турну Мъгуреле

Мирен протест с неефективни действия провеждат ловци в Никопол при ферибота Никопол-Турну Мъгуреле. Те настояват да няма ограничения за групово ловуване на дивя свиня. Това е вторият протест  а ловци от региона срещу проектозаповед на..

обновено на 26.09.18 в 15:17

Задържан е извършителят на четворното убийство в Каспичан

Задържан е извършителят на четворното убийство в Каспичан. Най-вероятно това е съсед на семейството, каза пред "Хоризонт" вътрешният министър Младен Маринов. Убийството стана днес в частен имот на ул. "Раковска" в Каспичан. Районът е блокиран от..

обновено на 26.09.18 в 14:56
Затворът в Бобов дол отвън

Санират и ремонтират затвора в Бобов дол

Прави се саниране и цялостен ремонт на затвора в Бобов дол, съобщи началникът на комплекса Александър Апостолов. За рехабилитацията правосъдното министерство е отпуснало 1,117 млн. лв. Ремонтира се покривът, санира се 3-етажният комплекс с около..

публикувано на 26.09.18 в 14:47

Експерт: У нас има твърде висок праг на търпимост спрямо неработещите институции

Във връзка с медийните съобщения за инцидент с влак, който по време на движение се разпада на части, от "БДЖ - Пътнически превози" информираха "Хоризонт", че е назначена комисия и се очаква тя да излезе със становище. От компанията твърдят, че има..

публикувано на 26.09.18 в 14:31

Съдът е запорирал имущество на Трайчо Трайков

С разрешение на Софийския градски съд от 10 август е запорирано имущество на бившия енергиен министър Трайчо Трайков за близо два милиона и четиристотин хиляди лева.  Решението е било обжалвано от Трайков, казаха за "Хоризонт" от съда. По..

обновено на 26.09.18 в 14:28

Благотворително бягане "Светулки run" в подкрепа на хората със зрителни увреждания

Софийският планински клуб организира благотворително бягане в подкрепа на хората със зрителни увреждания. Събитието е озаглавено „Светулки run“.  Доброволците ще трябва да пробягат 5-километрово трасе с начало в Борисовата градина, край езерото „Ариана“...

публикувано на 26.09.18 в 14:05

Проф. Никола Григоров: Алкохолът удължава живота, но неусвоеният започва да руши здравето

Алкохолът няма само едно лице* – добро или лошо, твърди един от най-добрите гастроентеролози, известният не само в България проф. Никола Григоров . Алкохолът успокоява, социализира, но и не прощава в един момент води до алкохолна..

публикувано на 26.09.18 в 13:52

Проверяват случай в Русе със съмнения за фалшива операция

16-годишно момиче е прието и лекувано в частна болница в Русе, а след време се установява, че на практика няма следи от операцията, за която има документи. Здравната каса е платила пътека за близо 3000 лева. Случаят сега е на вниманието както на..

публикувано на 26.09.18 в 13:41

На Марс има условия за живот

На Марс от стотици милиони години има зона, която е подходяща за съществуването на микроорганизми, пише Earth and Planetary Science Letters, като се позовава на изследване на учени от университета „Браун“ в Провидънс, САЩ. Анализарийки..

публикувано на 26.09.18 в 13:25
Връх Мачу Пикчу

Екстракти от пътувания с Наталия Илиева

Представяме ви изключително любопитния разговор с нашата колега, дългогодишен музикален редактор в БНР и пътешественик Наталия Илиева. Поводът за него е посещението ѝ в Перу и живите спомени, с които се връща от там. Наталия Илиева е пътуващ човек..

публикувано на 26.09.18 в 13:20
Тазгодишната кампания по настаняване в студентските общежития е съпроводена от напрежение и дълги опашки.

Студентският съвет в СУ иска оставки заради проблеми с кампанията за настаняване в общежития

Студентският съвет на Софийския университет "Св. Климент Охридски" ще поиска оставката на ръководството на поделението за "Социално-битово обслужване" във връзка с проблемите с настаняването на студенти в общежития през тази академична година. Това..

публикувано на 26.09.18 в 12:59

Близо 12 000 повече нарушения на пътя в Кюстендилско спрямо миналата година

Близо 27 000 е броят на констатираните нарушения на Закона за движение по пътищата на Кюстендилския регион за осемте месеца на 2018 година, което е с около 12 хиляди повече, в сравнение със същия период на предходната година. От пътната полиция в..

публикувано на 26.09.18 в 12:57

Изтича срокът за номиниране на конституционен съдия от парламентарните групи

В 18 часа днес изтича срокът за номиниране на конституционен съдия от парламентарните групи. "За първи път се събират такова количество съдии, които ще бъдат подменени - един от парламентарната квота, двама от съдебната квота и един - от президентската",..

публикувано на 26.09.18 в 12:55
В Непал смятат, че с въртене на религиозни барабани и повтаряне на мантри всяко желание е изпълнимо.

Защо суданците не напълняват

Онези от вас, които са слушали миналото издание на Покана за пътуване, си спомнят обещанието да продължа разговора с журналистката от БТА Оля Ал Ахмед, която разби всичките ни представи за Судан, като последната страна, където човек би прекарал..

публикувано на 26.09.18 в 12:40

Депутатите не знаят дали са проверявани от Антикорупционната комисия

Председателят на Антикорупционната комисия Пламен Георгиев обяви в телевизионно интервю, че Комисията проверява депутати от всички парламентарни групи по сигнали за корупция. Оказа се, че депутатите не знаят да са проверявани по каквито и да е сигнали...

публикувано на 26.09.18 в 12:38
Александър Стоянов

Из дебрите на руско-турските войни с Александър Стоянов

Тривековното противоборство между Турция и Русия е обект на мащабно академично изследване на д-р Александър Стоянов, посветено на руско-турските войни. Той анализира 11 конфликта в продължение на 310 години.  Сто и четиридесет години след края на..

публикувано на 26.09.18 в 12:12

Виенският университет отваря врати за хора от третата възраст

Като алтернатива на традиционното редовно следване Виенският университет е създал специална учебна програма за студенти над 55 години, която е обединил под името Studium Generale. Именно така през средновековието са се наричали висшите училища, преди да..

публикувано на 26.09.18 в 12:10

Омбудсманът към КЕВР: Защо цената на природния газ е като през 2015-а, а на парното е с 20% по-висока

Комисията за енергийно и водно регулиране обсъди поскъпването на парното и топлата вода с от 2 до 9 процента от 1-ви октомври. От топлофикациите изразиха опасение, че при тези цени ще търпят загуби, а това ще затрудни и потребителите да си плащат сметките...

публикувано на 26.09.18 в 12:06
Пожарът над Дренково бе локализиран тази сутрин.

Потушен е горският пожар над благоевградското село Дренково

Потушен е пожарът, който избухна снощи над благоевградското село Дренково. Огънят тръгна от запалени сухи треви и храсти снощи, а силният вятър бързо го пренесе в горските територии. През цялата нощ дежурни екипи останаха на място, за да не..

обновено на 26.09.18 в 11:56