Опустелият филипински остров Боракай

От днес влиза в сила забраната за туристи на филипинския остров Боракай

От днес филипинският остров Боракай е затворен за туристи за период от 6 месеца. Причината - островът се е превърнал в "помийна яма" заради замърсяване с отпадни води, които се предполага, че се изхвърлят от местните хотели.  Именно заради..

публикувано на 26.04.18 в 10:31

Заседава Областният съвет за превенция на домашното насилие в област Разград

Заместник-министърът на правосъдието Евгени Стоянов ще участва в годишното заседание на Областния съвет за превенция на домашното насилие в област Разград. Ще бъдат представени добри практики в сферата на превенцията на домашното насилие и..

публикувано на 26.04.18 в 10:23

Министър Радев и вицепрезидентът на Швейцария откриват нов полигон към Академията на МВР

В Академията на МВР в София ще бъде официално открит модерен тренировъчен полигон, създаден с финансовата подкрепа на Швейцария и личен ангажимент на швейцарски експерти. В откриването ще участват вицепрезидентът на Швейцария или Ули Маурер и..

публикувано на 26.04.18 в 09:59

Акценти от чуждестранния печат

Гръцките вестници коментират срещата между премиера Алексис Ципрас и председателя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер днес в Атина Акценти по време на разговорите ще са преговорите между Гърция и нейните кредитори по финализиране на последната..

публикувано на 26.04.18 в 09:31

Ново сдружение ще защитава добрите шофьори

Ново сдружение ще защитава добрите шофьори на пътя. То ще бъде представено днес и се нарича Българското обединение на шофьорите. Неговият заместник-председател Йонко Иванов каза, че не винаги катастрофите у нас са по вина на шофьорите...

публикувано на 26.04.18 в 09:23

Катастрофа затвори пътя София - Варна край Ловеч

Пътят София - Варна е затворен за движение в района на разклона за Ловеч заради катастрофа днес, при която са пострадали двама души, но без опасност за живота. Движението в посока София се осъществява през село Казачево, а в посока Варна - през..

публикувано на 26.04.18 в 09:00
Релефни карти от началото на миналия век. Картата в дясно е първата на Княжество България, одобрена от Министерството на просвещението за учебни цели.

Географската карта разказва: От триангулачните точки и мрежа до интерактивните карти

Дълъг е пътят, изминат от геодезисти, картографи и много други специалисти, докато се стигне до създаването на съвременни, високотехнологични, интерактивни карти. Трудно може да си представим, през какви лични съдби и драми преминава това развитие. У нас..

публикувано на 26.04.18 в 08:45

Служители на НАП излизат на протестно шествие в София

Служители на приходната агенция в София ще проведат тази вечер поредно протестно шествие от ул. „Аксаков“ до централата на НАП на бул. „Дондуков“. Искането на протестиращите е за отмяна на решението за закриване на звено „Оперативен контрол“, с..

публикувано на 26.04.18 в 08:37
Национален парк Пирин

Природозащитници отново на протест срещу строителството в Националния парк "Пирин"

Природозащитници отново организират днес протест в София срещу строителството в Националния парк „Пирин“ с искане за отмяна на Плана за управление на парка. Към това се добавя и ново възражение, каза Константин Иванов от организацията Световен..

публикувано на 26.04.18 в 08:35

Преглед на печата

Всеки трети българин е застрашен от бедност, пише "Стандарт". Живеем най-зле от всички европейци, сочат данни на Евростат. "Българите пазят в банките рекордните 48 милиарда лева", пише "24 часа". За една година сумата е нараснала с 5,5 на сто,..

публикувано на 26.04.18 в 07:00

В Иран е бил арестуван преподавател с двойно британско и иранско гражданство

Преподавател с двойно британско и иранско гражданство е бил задържан в Иран в средата на април от Гвардейците на революцията. Това съобщи вчера нюйоркският Център за човешките права в Иран, цитиран от Ройтерс. Абас Едалат, който преподава компютърни..

публикувано на 26.04.18 в 02:40
Национално сдружение на общините в Република България

Сдружението на общините одобрява два от вариантите за ново райониране

Сдружението на общините одобрява два от вариантите за ново райониране. Изпълнителният директор Силвия Георгиева посочи аргументите: "Промяната трябва да бъде устойчива във времето и поне 20 -25 да не се налага да бъдат променени районите. Този..

публикувано на 26.04.18 в 01:25

Община Велико Търново обяви награден фонд от 75 хиляди евро за изработване на концепция за нов градски център

Община Велико Търново обяви награден фонд от 75 хиляди евро за изработване на концепция за нов градски център. Обявен е международен конкурс за територия от 189 декара. В курса са се включили 6 жени и 7 мъже от 20 до 36-годишна възраст. Цивилните..

публикувано на 25.04.18 в 23:18

4.7 по Рихтер в Румъния

В 20:05 часа българско време в Румъния беше регистрирано земетресение с магнитуд 4,7 по Рихтер, съобщиха от Европейския сеизмологичен център. Епицентърът е в близост до град Брашов, на дълбочина 100 км. Засега няма съобщения за пострадали и..

публикувано на 25.04.18 в 21:29

Жители на Бобов дол протестираха срещу трафика на камиона с въглища

Около 50 жители на Бобов дол блокираха за половин час кръстовище в града в знак на протест срещу трафика на камиони с въглища за ТЕЦ "Бобов дол" покрай жилищата им. Улицата е забранена за движение на тежкотоварни автомобили, но шофьорите не..

публикувано на 25.04.18 в 20:30

Военният университет във Велико Търново провежда курс по военна подготовка

Националният военен университет „Васил Левски“ във Велико Търново провежда курс по начална военна подготовка за цивилни доброволци. Обучението се прави за първи път. В курса са се включили 6 жени и 7 мъже от 20 до 36-годишна възраст. Цивилните не..

публикувано на 25.04.18 в 20:08

Около 20 души са задържани преди началото на срещата между "Левски" и ЦСКА

Около 20 души са задържани преди началото на срещата-реванш за Купата на България между "Левски" и ЦСКА.  Някои от тях са арестувани за притежание на наркотици, а други са носели забранени предмети

публикувано на 25.04.18 в 19:09

Протест пред Министерството на енергетиката заради високи мартенски сметки на парното

Комисията за енергийно и водно регулиране даде тридневен срок на столичната "Топлофикация да предостави подробни данни за мартенските фактури на абонатите си. Дружеството трябва да посочи и за колко от абонатите сметката се изготвя по прогнозни..

обновено на 25.04.18 в 19:07

Прокуратурата прецизира обвиненията срещу кмета на "Младост"

Прокуратурата прецизира обвиненията срещу кмета на "Младост" Десислава Иванчева, заместничката й Биляна Петрова и бившия районен кмет Петко Дюлгеров, като уточни датите и местата, на които, според държавното обвинение, е бил договарян поискания от..

обновено на 25.04.18 в 19:05

Десет от задържаните служители на ДАИ - Благоевград са обвинени в корупция

Десет от арестуваните вчера инспектори от "Автомобилна администрация" (ДАИ) в Благоевград са обвинени в корупция. Те ще останат в ареста за 72 часа.  Съпругът на спецпрокурорка  и братът на главният секретар на Министерството на транспорта са..

обновено на 25.04.18 в 18:56