Патриарх Неофит ще отслужи празничната Света литургия за Петровден в Лозенския манастир

Църквата – и праволславната, и католическата, почитат днес християнските първовърховни апостоли Свети Петър и Свети Павел. Те са наречени първовърховни, защото най-много са се потрудили при поставяне основите на Светата църква Христова, подчертават..

обновено на 29.06.17 в 09:17

Дискутират изграждането на АМ "Хемус" и значението ѝ за Северна България

Национална дискусия за доизграждането на магистрала "Хемус" и нейното значение за възраждане на Северна България ще се проведе по-късно през деня във Велико Търново. Министърът на регионалното развитие Николай Нанков ще представи вариантите за трасето..

обновено на 29.06.17 в 09:02

Хиляда бутилки вода ще бъдат раздадени в София

От 11.00 до 13:30 часа на Женския пазар в София ще бъдат раздадени 1000 бутилки вода. Така по инициатива на изпълнителния директор на пазари "Възраждане" ще бъдат подпомогнати хората, които в горещините са отишли да пазаруват. От дружеството ще са се..

публикувано на 29.06.17 в 08:55

Отбелязваме Деня на река Дунав

На 29 юни отбелязваме Деня на река Дунав. Празникът във Видин ще бъде отбелязан с инициативи на новият Център за обучение, изкуство и култура към регионална библиотека "Михалаки Георгиев", която ще се превърне в библиокораб. Всички желаещи могат..

обновено на 29.06.17 в 08:30

Здраве и стил на живот - избрано от печата

Еврофирми ни мамят с колбаси с вода, съобщава от първата си страница МОНИТОР . Сурово сушен месен продукт от западна марка, продаван у нас е с 3,2% по-високо съдържание на вода, в сравнение с предлагания в магазините в Германия и Австрия. Това е един от..

публикувано на 29.06.17 в 08:15

Забрана на улова на бяла мида за определен период от време предлагат от МЗХ

Министерството на земеделието и храните предлага забрана на улова на бяла мида за определен период, но от браншовата организация настояват срокът да се актуализира. Предстоят проверки от контролните органи за незаконно тралене на морското дъно. На среща..

обновено на 29.06.17 в 08:07

Социалните партньори обсъждат размера на минималната работна заплата за тази година

Националният съвет за тристранно сътрудничество (НСТС) се събира, за да обсъди размера на минималната работна заплата за тази година. Заседанието се налага, след като Върховният административен съд отмени решението на правителството от началото на годината..

публикувано на 29.06.17 в 07:13

Преглед на печата

Всички централни вестници пишат днес за изводите от проверката на Агенцията за безопасност на храните за двойните стандарти в стоките. "Монитор" акцентира- "Еврофирми ни мамят със салами с вода". Половината от храните тук са по-скъпи, отколокото в..

публикувано на 29.06.17 в 07:03

Две непълнолетни момичета с обвинения заради нападението на семейството на заместник главния мюфтия

 Повдигнати са обвинения на две непълнолетни момичета за вчерашното нападение на семейството на заместник главния мюфтия, съобщиха от МВР. Наложена е и мярка „Надзор от инспектор на Детска педагогическа стая“. Обвинението е за действия извършени с..

публикувано на 28.06.17 в 21:33

От септември всички административни документи от държавни и общински органи ще се обменят между тях по електронен път

Всички документи, свързани с административни услуги, предоставяни от държавни и общински органи, ще се обменят между тях по електронен път от септември. Това обяви след днешното правителствено заседание председателят на държавната агенция "Електронно..

публикувано на 28.06.17 в 20:26

Васко Начев: Обвинението срещу Светла Тодорова е несериозно

Обвинението срещу бившия председател на КЕВР Светла Тодорова звучи несериозно, заяви в предаването "Нещо повече" енергийният експерт Васко Начев : Аз бих бил много внимателен по изказ относно това събитие, ако можем да го наречем, тъй като твърде..

публикувано на 28.06.17 в 19:12

Мария Спирова: Заявеното от Мей за статута на европейците може накрая да се окаже нещо съвсем друго

Това, което заяви Тереза Мей по повод статута на европейските граждани на Острова, в крайна сметка може да се окаже нещо съвсем различно,заяви в предаването "Нещо повече" Мария Спирова от Асоциация "Новите европейци": Нищо от тези неща, които..

публикувано на 28.06.17 в 18:23

Жертвите на пожара в жилищния блок в Лондон станаха 80, сочат данни от разследването

80 са жертвите от пожара в блока "Гренфел тауър" в Лондон преди две седмици, смятат от "Скотланд ярд" . А премиерът Тереза Мей съобщи, че 120 многоетажни жилищни сгради във Великобритания не са преминали успешно противопожарните тестове. Според нея..

публикувано на 28.06.17 в 18:23

Британската прокуратура повдигна обвинения на шест души за трагедията на стадион "Хилзбъро"

Британската кралска прокуратура повдигна обвинения в непредумишлено убийство срещу Дейвид Дъкънфийлд , бивш шеф на полицията в Южен Йоркшър, във връзка с трагедията на стадион „Хилзбъро“ в Шефийлд през 1989 година, при която загинаха 96 фенове на..

публикувано на 28.06.17 в 17:49

Адвокат Николай Хаджигенов: Скандалите в съдебната система идват от тези, които са против правосъдната реформа

Скандалите в съдебната система идват от тези, които подкрепят властта и са против правосъдната реформа, заяви в предаването "Нещо повече" адвокат Николай Хаджигенов : Не съм склонен да приема това, че има скандали. Скандали има откъм "кривата"..

публикувано на 28.06.17 в 17:45

Специални екипи ще работят за включване на всички деца в образователната система

Във всяко населено място с училище до 20 август 2017 година ще бъдат сформирани специални екипи, които ще работят за записване на всички деца в детска градина или училище.  Това предвижда проект на  механизъм за съвместна работа на институциите по..

публикувано на 28.06.17 в 17:24
Георги Журков, проф. Симеон Янев, Румен Леонидов и Станини Дешева (отляво надясно) в студиото на програма „Христо Ботев“.

Премълчаният Михайл Хаджийски – „таврийският Йовков“

Преди 100 години в Украйна се ражда извисен дух, таврийски българин, който у нас е напълно забравен. Това е Мишо (Михаил) Панталеев Хаджийски – писател, публицист и общественик. През 1942 г. успява да достигне до България, където приема за своя основна цел..

публикувано на 28.06.17 в 17:20

Двама бивши председатели на ДКЕВР са обвинени в престъпления по служба

Специализираното звено “Антикорупция“  към Софийската градска прокуратура  обвини в престъпление по служба бившите председатели на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (сега КЕВР)  Ангел Семерджиев и Светла Тодорова . Двамата са мерки за..

обновено на 28.06.17 в 17:17

Богомил Николов: Докладът за разминаванията в качеството на храните трябва да бъде публикуван

Докладът за разминаванията в качеството на някои хранителни продукти, които се предлагат у нас и в Западна Европа трябва да бъде публикуван, заяви в предаването "Нещо повече" Богомил Николов от Асоциация "Активни потребители" Ще очаквам с..

публикувано на 28.06.17 в 17:03

От КК "Албена" затрудняват достъпа до морето на деца, които са на лагер, твърди директор на дружество към МОН

От курортния комплекс "Албена" затрудняват достъпа до морето на деца, които са на ученически лагер. Това твърди директор на дружеството "Ученически отдих и спорт" към  Министерството на образованието и науката Цветелина Николова. В писмо до медиите..

публикувано на 28.06.17 в 17:01