Арестуваха въоръжен мъж в близост до британския парламент

Въоръжени полицаи задържаха мъж в близост до британския парламент, съобщи Би Би Си, като се позова на полицията. Очевидец разказа, че е видял на земята два ножа, единият от които бил кухненски. Няма пострадали при инцидента, уточниха от полицията...

публикувано на 27.04.17 в 18:00

МВнР предупреждава пътуващите до Гърция българи за планирана на 1 май обща стачка

Министерството на външните работи предупреждава пътуващите през почивните дни  до Гърция български граждани за планирана на 1 май  24-часова обща стачка.  Очаква се стачката да парализира транспортния сектор в южната ни съседка.  С решение на..

публикувано на 27.04.17 в 17:41
Виетнамските общежития в кр.

Поетапно ще бъдат съборени блоковете в района на Виетнамските общежития

В началото на следващата седмица специализирана работна група с представители на Столичната община, кметове на райони и общински съветници от различни политически сили ще започне преглед и анализ на всички настанителни заповеди на живеещите в района на..

публикувано на 27.04.17 в 17:25

Атанас Щерев, осъден за смъртта на сгазено на пешеходна пътека момиче, ще бъде екстрадиран в България

Атанас Щерев , осъден за смъртта на момиче, което сгази на пешеходна пътека в Бургас, ще бъде екстрадиран в България.  Утре мъжът ще бъде конвоиран от Германия, където е задържан.  Атанас Щерев е с влязла в сила присъда от три години затвор за..

публикувано на 27.04.17 в 17:17
Планината Чепън, в Западна Стара планина, България

Недооцененото планинско богатство на България

Когато планината и човекът се срещнат, се получава нещо велико.                                                                                                                 Неизвестен автор Така си е, но защо толкова късно Институтът по геофизика,..

публикувано на 27.04.17 в 17:10

София ще е домакин на анимационния фестивал "Златен кукер"

От 1-и до 7-и май в София ще се състои Международният фестивал на анимационното кино " Златен кукер ". Освен традиционната филмова програма, форумът ще предложи и богата съпътстваща програма. Карнавално шествие,  майсторски класове, изложби на едни..

публикувано на 27.04.17 в 17:03

Димитър Марков: Активността на прокуратурата е конюнктурна, по скрит за обществото дневен ред

Винаги когато прокуратурата е замесена в скандал , в който трябва да бъде проверявана или разследвана самата тя, за да бъде хвърлен прах в очите на обществото започват някакви проверки, които завършват с фиаско и никога няма осъдени. Всяко от тези..

публикувано на 27.04.17 в 16:57

В София има намаление на регистрираните престъпления

В София има намаление на регистрираните престъпления, отчете директорът на столичната полиция Младен Маринов на заседание на общинския съвет на тема "Сигурност".  Най-често столичани стават жертва на телефонните измамници. Намалели са кражбите на..

публикувано на 27.04.17 в 16:53

СОС одобри изграждането на балнеоложки хотел зад банята в Банкя

Единодушно и с ръкопляскане Столичният общински съвет прие предложението за изграждане на балнеоложки хотел зад банята в Банкя. Общинските съветници одобриха предложението за провеждане на публично оповестен конкурс за учредяване право на строеж..

обновено на 27.04.17 в 16:23

Руски военен кораб потъна в Черно море

Кораб от Руския черноморски флот се сблъска с товарен кораб, плаващ под флага на Того. В товарния кораб е имало добитък. Инцидентът е станал в Черно море, на 40 км. северно от Истанбул. Турската брегова охрана съобщи, че всички 78 души на борда на руския..

публикувано на 27.04.17 в 16:13
Петър Илиев

Петър Илиев: Проверката в НЕК е почнала преди известно време по сигнал на ДАНС

Разходите на Националната електрическа компания за адвокатски услуги по никакъв начин не влизат в цената на тока. Това заяви изпълнителният директор на НЕК Петър Илиев : КЕВР не ни признава такива разходи в цената на тока. Там има много..

публикувано на 27.04.17 в 16:12
Живко Тодоров

Общинският съвет в Стара Загора прие да има референдум за "Бедечка"

Местният парламент в Стара Загора гласува предложението на кмета Живко Тодоров за провеждането на референдум за бъдещето на парка „ Бедечка “. Групата „Запазете Бедечка“ поиска от Общинския съвет да защити обществения интерес, като изпълни свое..

публикувано на 27.04.17 в 15:54

Нови камери и оборудване за столичния КАТ

Пътната полиция в София ще получи ново оборудване от стационарни камери, шумомери и уреди за измерване на замърсяването на въздуха от автомобилите. Това съобщи началникът на столичния КАТ Тенчо Тенев : Оказва се, че минават автомобили, които са малко..

публикувано на 27.04.17 в 15:47

Предимствата на домашното образование

Какви са предимствата на домашното образование и с какво то е по-добро от традиционното училище коментира пред Радио София Петър Порумбачанов , един от защитниците на каузата: Предимствата на домашното образование са свързани с индивидуалния подход,..

публикувано на 27.04.17 в 15:43
Йорданка Фандъкова

2,5 млн.лв. са необходими, за да може Столичната община да се включи в единната система за сигурност

Два и половина милиона лева са необходими, за да може Столичната община да се включи в единна система за сигурността по време на Председателството на Съвета на Европейския съюз през 2018 г.  Това стана ясно на днешното заседание на Столичния общински..

публикувано на 27.04.17 в 15:40

Интерпол проведе операция срещу организираната престъпност в 23 държави

Полицейска операция срещу организирани престъпни групи от цяла Европа е проведена в 23 държави, сред които и България. У нас са задържани хора, опитали се да изнесат огнестрелно оръжие и патрони в Гърция. Операцията е проведена под координацията на..

публикувано на 27.04.17 в 15:26

ВСС няма да проверява случая "ЦУМ гейт"

Висшият съдебен съвет няма да проверява обстоятелствата около среща на главния прокурор с бизнесмените Сашо Дончев и Георги Гергов . Срещу специална проверка гласуваха самият Сотир Цацаров и още 16 от съдебните кадровици. В първия си публичен..

обновено на 27.04.17 в 15:18
Изглед от моста над река Ерма.

Референдумът като начин на употреба: от Трън до Фарьорските острови

Датата на местния референдум в Трън за добив и преработка на метални полезни изкопаеми бе променена с решение на Общинския съвет, с което допитването се насрочва за 11 юни т. г. Това е втори опит на местната власт за референдум, след като първият бе..

публикувано на 27.04.17 в 15:15

Френски съд отказа екстрадицията на Рамуш Харадинай в Сърбия

Съдебният контрол над Рамуш Харанидай е свален, според съобщението на апелационния съд на френския град Колмар. Прокуратурата разполага с петдневен срок за обжалване на решението. С това въпросът за екстрадирането на бившия косовски премиер остава в..

обновено на 27.04.17 в 14:54

Остава в сила забраната водата в Хасково да се ползва за пиене и готвене

Последните резултати от лабораторните проби не дават основание да се преустанови забраната за ползване на питейната вода в Хасково за пиене и готвене. Това съобщиха от Министерство на здравеопазването. Водата може да бъде ползвана без ограничение за къпане..

обновено на 27.04.17 в 14:51