Димитър Бежански, Любомир Методиев и Петър Андасаров (от ляво на дясно) в студиото на програма „Христо Ботев“

Кълве ли риба на рима?

В студиото на „И рибар съм, и ловец съм” са гостували мнозина творци – писатели, артисти, режисьори, певци... Всички те са ни уверявали, че ловът и риболовът им помагат в пряката им работа. Общуването с природата освежава сетивата, успокоява, насочва..

публикувано на 20.04.18 в 16:35

Община Пловдив спира от днес приемането на нови заявления за саниране

Община Пловдив спира от днес приемането на нови заявления за саниране на многофамилни жилищни блокове по Оперативната програма „Региони в растеж". Причината е, че подадените в Общината заявления за саниране са много, а по програмата са осигурени само 18..

публикувано на 20.04.18 в 15:49

Импровизирана ромска махала се разраства в покрайнините на Перник

Нерегламентирано сметище на хълма срещу реставрираната крепост в Перник се е превърнало в дом за десетки роми. Импровизираната махала  се разраства, а жителите на града живеят с усещането, че няма кой да спре този процес. Постройките, обитавани от..

публикувано на 20.04.18 в 15:48
Плаж „Корал“

Ограда ограничава достъпа на автомобили до плаж "Корал"

Ограда ограничава достъпа на автомобили до плаж Корал - показват снимки в социалните мрежи. Според кмета на Царево, ако наистина става дума за общинския път, то още утре ограничението ще бъде премахнато.  Според Атанас Русев от Сдружение "Да запазим..

публикувано на 20.04.18 в 15:44

Гълъб Черпоков: Не е важно какво и колко имаш, а как го ползваш

„Един живот в туризма“ и „Село Орехово – триптих за минали, настоящи и бъдещи поколения“ са двете книги, които 84-годишният ветеран в туристическата индустрия на България Гълъб Черпоков издава през последните няколко години. Пиететът към родното село в..

публикувано на 20.04.18 в 15:20

Шефът на РПУ - Раковски и двама негови подчинени са изнудвали контрабандист на цигари

Задържаният началник на Районното полицейско управление (РПУ) в Раковски Георги Илиев и двама негови подчинени са изнудвали контрабандист на цигари да им даде подкуп от 20 хиляди лева срещу унищожаването на събраните данни от разследване за..

обновено на 20.04.18 в 15:14
Борислав Цеков

Борислав Цеков: Законът за вероизповеданията може да се промени, за да е адекватен на съвременните условия

"В последните години в общоевропейски мащаб се проявяват две тенденции, на които националните законодателства се опитват да отговорят: използването на религията за политически цели и нахлуването на сериозни финансови потоци от среди, свързани с..

публикувано на 20.04.18 в 14:32

Индийската армия се превъоръжава с „Калашников“

Индийската армия ще се превъоръжи с автомати „Калашников“,съобщава Jane's, като се позовава на анонимни източници. Руското оръжие трябва да замени индийските автомати INSAS, създадени през 90-те години на миналия век. Очаква се до края на април..

публикувано на 20.04.18 в 14:12

Щастието като начин на живот

След оповестяване на резултатите от последния Световен доклад за щастие, в който България заема 100-то непрестижно място, търсим отговор на въпросите: важно ли е щастието като начин на живот и какви са причините за официалното деклариране на „българското“..

публикувано на 20.04.18 в 14:10

Варненският съд задържа за срок до 40 дни руски гражданин, който е издирван от Интерпол

Варненският окръжен съд задържа за срок до 40 дни руски гражданин, който е издирван от Интерпол, съобщиха от прокуратурата. В срока на временното задържане се чакат документи от Русия за започване на производство за екстрадиция.  Районният съд в Томск..

публикувано на 20.04.18 в 14:06

Миграционният натиск към България е ограничен заради предприетите мерки през 2017-а

Миграционният натиск към България е ограничен заради предприетите мерки през 2017 г., отчете по време на парламентарния контрол вътрешният министър Валентин Радев.  Регистрирани са над 8000 опита на граждани на трети страни да преминат на територията на..

публикувано на 20.04.18 в 14:04

Муха месарка се охлажда, като прави балони (видео)

Хората се потят, кучетата дишат учестено, котките ближат козината си. Животните са развили интересни хватки за регулиране на температурата на тялото чрез изпаряване. Но по изобретателност един вид муха месарка (Chrysomya megacephala), може..

публикувано на 20.04.18 в 13:57

Акула нападна сърфист на Хаваите

Акула е нападнала 29-годишен сърфист на хавайския остров Кауаи, съобщава Eturbonews.com. Според изданието сърфистът е откаран в болница с наранявания, но без опасност за живота. Той е карал сърф в залив, на който е имало предупредителни..

публикувано на 20.04.18 в 13:34

Eлектронно управление не може да има без регистрова реформа

След инвентаризацията на 17 хиляди регистъра в централната и общинска администрация е ясно, че електронно управление не може да има без регистрова реформа. Това стана ясно на конференция за представяне на проект на концепция и пътна карта за реформата при..

публикувано на 20.04.18 в 13:25
Адвокат Любомир Владикин, проф. Момяна Гунева, адвокат Захари Генов и Анелия Торошанова (отляво надясно) в студиото на програма „Христо Ботев“

Българската държава зад българските граждани

Как трябва да реагира държавата при постъпило искане за екстрадиция на български гражданин? Какво трябва да се направи при казуса на Желяз Андреев от Добрич? Какво представлява споразумението за екстрадиция и каква е разликата между екстрадицията и..

публикувано на 20.04.18 в 13:25

Съдът в Пазарджик освободи от ареста 64-годишния педофил

Окръжният съд в Пазарджик освободи от ареста 64-годишния Марин Рангелов, който е обвинен за блудствени действия с две малолетни момичета. На възрастния мъж е наложена мярка "подписка". Наблюдаващият прокурор Димитрия Ганчева поиска постоянен..

публикувано на 20.04.18 в 12:57

СГС даде ход на делото срещу бившия служебен министър на здравеопазването Илко Семерджиев

Софийският градски съд /СГС/ даде ход на делото срещу бившия служебен министър на здравеопазването Илко Семерджиев. Той е подсъдим, че през март миналата година поискал от директора на Изпълнителната агенция по лекарствата Асена Стоименова да назначи..

публикувано на 20.04.18 в 12:52

КТ "Подкрепа" започва кампания за увеличаване на възнаграждението на час нощен труд

КТ "Подкрепа" започва кампания за увеличаване на възнаграждението на час нощен труд от сегашните 25 стотинки на 2 лева и 55 стотинки. От синдиката уточниха, че близо 400 000 работещи в страната полагат нощен труд. От "Подкрепа" настояват той да се полага..

публикувано на 20.04.18 в 12:49

За финансите като здравеопазване

Държавните болници заработиха по нов стандарт за финансово управление. За общинските той е препоръчителен. Новите поредни правила ще се борят срещу лошата финансова дисциплина и злоупотреби. Като че ли старите не са били срещу това. Дълговете на държавните..

публикувано на 20.04.18 в 12:25

Стоматолози искат диференциран и гъвкав стоматологичен пакет

Диференциран и гъвкав стоматологичен пакет, който да позволява на пациента да ползва стоматологичната услуга, от която се нуждае на момента. Това предлагат на Здравната каса и Здравното министерство от Българската асоциация по естетична стоматология. От..

публикувано на 20.04.18 в 11:08