Цветелин Цветанов

Прокуратурата е внесла в съда обвинителен акт срещу бившия председател на ДАИ Цветелин Цветанов

Прокуратурата е внесла в съда обвинителен акт срещу бившия председател на Агенция "Автомобилна администрация" Цветелин Цветанов и още седем души.  Според прокуратурата престъпната група е манипулирала шофьорски изпити.  От автопревозвачи е била..

публикувано на 24.03.17 в 14:07

Иван Майор: Джамиите в Брюксел са в ръцете на салафитите

Джамиите в Брюксел са в ръцете на салафитите , обяви кметът на белгийска столица Иван Майор .  В интервю за общественото радио той обясни, че твърдението се основава на докладите от разузнаването и полицията, които е чел. Майор предложи..

публикувано на 24.03.17 в 14:01

Филип Филипов: В момента българският народ сам определя в каква посока иска да се развива

По какъв път ще поеме България след изборите? С този въпрос се обърнахме към Филип Филипов – той е физик и философ, майстор на първата наука на човечеството – астрологията. Прогнозирал е с научните методи на астрологията световни събития с точност до ден..

публикувано на 24.03.17 в 13:59

Радио София започва нова игра

Радио София започва нова игра съвместно със Столичната библиотека "Слушайте, за да четете". Началото ѝ ще бъде в понеделник, 27-и март. Какво ще представлява, обяснява директорът на Радио София  Светослав Костов :  Ще има състезателен елемент и..

публикувано на 24.03.17 в 13:51

Около 14 000 полицаи ще се грижат за реда в изборния ден

Близо 14 000 полицаи ще се грижат за реда в изборния ден. Специални мерки полицията в София взема за футболната среща между България и Холандия в събота вечерта. От МВР уточниха, че у нас ще има 12 294 секции и 184 подвижни места за..

публикувано на 24.03.17 в 13:41

Избори 2017 – ще се избегнат ли този път лошите примери от отминали избори

След два дни българските граждани отново ще застанат пред урните за да изберат хората, които ще ги управляват в бъдещия 44 парламент. По време на цялата отминаваща вече изборна кампания Централната избирателна комисия беше в окото на медиите, просто защото..

публикувано на 24.03.17 в 13:35

Ваня Кастрева: Важно е родителите да проверят как ще се формира балът за всяка паралелка след 7 клас

На 19 и 22 май ще се проведат изпитите по български език и математика след 7-и клас. Ваня Кастрева – началник на Регионалното управление по образование в София обясни в предаването "Хоризонт до обед" колко са местата за прием в София тази година:..

публикувано на 24.03.17 в 13:25

Последен ден на предизборната кампания

19 партии и коалиции ще се борят за гласовете на избирателите от района на Кърджали в неделя. Всъщност битката започна далеч преди началото на кампанията и тя е насочена към фрагмент от населението, който до скоро гласуваше анблок за определена..

публикувано на 24.03.17 в 13:21

Почина професор Цветана Кьосева

Почина професор Цветана Кьосева - историк със значителен принос към изучаването историята на България през 19-ти 20-ти век.  Дълги години проф.Кьосева е заместник-директор на Националния исторически музей, а за определен период - и изпълняващ..

публикувано на 24.03.17 в 13:20

Прясното агнешко месо преди Великден ще струва между 13 и 15 лева за килограм, прогнозираха търговци

Прясното агнешко месо преди Великден ще струва между 13 и 15 лева за килограм, прогнозираха за "Хоризонт" търговци. Българските фермери заявяват, че могат да задоволят пазара по Великден и Гергьовден, но отново са притиснати от черния пазар. Над 500..

публикувано на 24.03.17 в 13:18

Прокуратурата в Айтос разследва безплатни екскурзии до Турция с цел гласуване

Прокуратурата в Айтос разследва безплатни екскурзии до Турция с цел гласуване за определена партия. Досъдебното производство е срещу неизвестен извършител, който е организирал въпросните екскурзии, а в замяна е трябвало хората да гласуват за определена..

публикувано на 24.03.17 в 13:10

Правата на хората с тежки увреждания и ролята на държавата

Може ли по законен ред едно семейство с две деца, които са с тежки увреждания – олигофрения, диабет, остеопороза, артрит да защити правата си? Ролята на институциите и държавата за отстояване правата на хората с увреждания да живеят сигурно и достойно в..

публикувано на 24.03.17 в 13:05

Данните на центровете за асистирана репродукция трябва да бъдат публични

Информацията за успеваемостта на  Центровете за асистирана репродукция да е публична, каза поиска пред "Хоризонт" Пенка Георгиева от Пациентски организации "Заедно с теб". Директорът на Фонда за асистирана репродукция д-р Мария Георгиева отговори, че те..

публикувано на 24.03.17 в 12:43

Апел към възрастните

Ако има стълб в тази държава, то това са възрастните хора. Те са строителите на държавата в близкото минало, те са производители на зимнина, те крепят безработните си деца и внуци, те гласуват вместо нас и заради нас, те разхождат, кретайки, правнуци по..

публикувано на 24.03.17 в 12:25

Изложба представя "26 прогнози за следващите 10 години"

Изложба в градинката на "Кристал" в София представя "26 прогнози за следващите 10 години". Под мотото "Бъдещето се случва днес и хората в България и в света трябва да са подготвени за него" премина преоткриването на изложбата. Инициативата се провежда под..

публикувано на 24.03.17 в 12:02

Полицията в Атина арестува българин за участие в международна мрежа за трафик на хора

Общо 955 фалшиви паспорти и лични карти откри при обиск полицията в Атина, както и цялата техника по фалшификация. Мрежата за нелегален трафик на мигранти към европейските страни е действала повече от година. За да арестуват организаторите, полицията..

публикувано на 24.03.17 в 11:43

Инициативата "Заедно в час" набира нови учители

Шест години не стигат. Инициативата „Заедно в час“ след очевиден успех продължава. Целта е да се постигне равен достъп до качествено образование на ученици и в по-отдалечени райони в страната. Включват се училища в по-бедни райони и(ли) с деца, които..

публикувано на 24.03.17 в 11:43

Софийският университет е домакин на годишната конференция на Асоциацията на балканските университети

Софийският университет "Св. Климент Охридски" е домакин на третата годишна конференция на Асоциацията на балканските университети. В организацията членуват 59 висши училища от страните на Балканския полуостров. В предаването "Преди всички"  проф. Иван..

публикувано на 24.03.17 в 11:38

Здравното министерство: Разпространението на морбили у нас е под контрол

Министерството на здравеопазването контролира разпространението на морбили в страната, като за момента потвърдените лабораторно случаи са три, а за още два случая данните не са готови, съобщи министър Илко Семерджиев. Министерството разполага с..

публикувано на 24.03.17 в 11:24

Рокади в "Гранична полиция" със заповед на министър Узунов

Със заповед на министъра на вътрешните работи Пламен Узунов е направена ротация на ръководството на дирекциите на "Гранична полиция“ в Елхово и Смолян. Досегашният директор на "Гранична полиция" - Смолян – комисар Деян Моллов , поема..

публикувано на 24.03.17 в 11:05