Семейство прави шоколад за деца с алергии

Любов и мечта - това са достатъчните две думи, с които млада жена от следващата история обяснява всичко случващо се в живота й. В близкото минало тя упорито изучава политическите науки, маркетинга, а днес прави шоколад. Прави го с любов към детето..

публикувано на 21.11.17 в 12:40

Готино е да си балканец

Има една рубрика в. „Дневник“, която ми е любима. Казва се „Цитат на деня“. Чест автор на рубриката е нашият премиер, но вчера, в рамките на актуалността, първо място в рубриката зае Гришо с изречението: Готино е да си балканец . С тези думи нашето трето..

публикувано на 21.11.17 в 12:30

Само 2% от българските ученици, участвали в ПИЗА 2015, успяват да се справят с най-трудните задачи в иновативния модул

Едва два процента от българските ученици, участвали в международното изследване ПИЗА 2015, успяват да се справят с най-трудните задачи в иновативния модул. В изследването са участвали близо 6000 българчета, предимно от 9-и клас. За първи път,..

публикувано на 21.11.17 в 12:26

За седми път в София ще се състои кариерен ден за тези, които владеят немски и търсят възможности за развитие

Владеете немски език или сте завършили част от обучението си в Германия Тогава имате чудесна възможност да се свържете с големи германски работодатели в България, защото от Гьоте институт, посолството на Германия в София и Алумни Портал Дойчланд за..

публикувано на 21.11.17 в 12:10

Воислав Тодоров: Предвижда се махане на някои трамвайни линии в София в бъдеще

На страницата на столичното направление "Архитектура и градоустройство" е публикувано изменение на Общ устройствен план, който предвижда премахването на ключови трамвайни линии в София. За това сигнализира Воислав Тодоров в който е общински..

публикувано на 21.11.17 в 11:50

Поне 50 души са загинали при самоубийствен атентат в северната част на Нигерия

Най-малко 50 души са загинали при самоубийствен атентат в северната част на Нигерия, съобщава Асошиейтед прес. Атаката е извършена срещу джамия, а нападателят е тийнейджър. Информацията е на АФП.

публикувано на 21.11.17 в 11:29

Проблемът със зазиданите прилепи в Бургас не е изолиран случай

Случващото се в Бургас не е изолиран случай, коментира в предаването "Хоризонт до обед" Вяра Крушкова от фондация "Дивите животни".Защитниците на животните сигнализираха, че прилепи биват запечатвани зад топлоизолацията в саниращи се сгради в момент,..

публикувано на 21.11.17 в 11:25

Окръжната прокуратура в Русе се е самосезирала по репортаж за източване на бюджета за образование

Окръжната прокуратура в Русе се е самосезирала по репортаж на Нова телевизия за източване на държавния бюджет за образование с фиктивни ученици. От Окръжна прокуратура-Русе са възложили на Районната прокуратура в Бяла да извърши проверка по изнесените в..

публикувано на 21.11.17 в 11:10

В капана на кукленската болест

Доктор Снежана Петрова е детски коремен хирург. Професионалният ѝ път преминава главно в родния ѝ град София и във Варна, нейно любимо място, където живее след пенсионирането си. Всеки хирург, правил операции десетки години, запазва навика да поддържа..

публикувано на 21.11.17 в 11:05
Георги Колев

Георги Колев със златен почетен знак за постигнатото в сферата на административното правосъдие

С 10 срещу 1 гласа съдийската колегия на Висшия съдебен съвет реши досегашният председател на Върховния административен съд Георги Колев да бъде награден с Личен почетен знак - Първа степен - златен за постигнатото в сферата на административното..

публикувано на 21.11.17 в 11:02

Еколози: Не сме казали "да" за втори лифт на Банско

Не сме се съгласявали за втори лифт на Банско, каза в предаването "Преди всички" Катерина Раковска от Световния фонд за дивата природа: Никакво "да" не сме казвали на никаква кабинка. Казахме единствено, че има начин проблемът с опашките да бъде..

публикувано на 21.11.17 в 10:55

Бургаската полиция съобщи за нови пътни инциденти с пострадали хора

За нови пътни инциденти с пострадали хора съобщиха от бургаската полиция.  Двама души са били блъснати на пешеходни пътеки в Бургас и в Айтос. 33-годишен мъж е блъснат вчера следобед на кръстовище в Айтос от кола с бургаска регистрация. При друг инцидент..

публикувано на 21.11.17 в 10:55
Главен комисар Николай Николов

Гл. ком. Николай Николов: Противопожарната служба в град Завет няма да бъде закрита

Противопожарната служба в град Завет няма да бъде закрита. Това е заявил директорът на Главната дирекция "Противопожарна безопасност и защита на населението" главен комисар Николай Николов в телефонен разговор с Областния управител на Разград Гюнай..

публикувано на 21.11.17 в 10:46

Банда за разпространение на наркотици е задържана при операция на ГДБОП в Перник

Банда за разпространение на наркотици е задържана при операция на Главната дирекция за борба с организираната престъпност (ГДБОП) в Перник. По първоначална информация са задържани петима души до момента. Престъпната група е била следена от антимафиотите..

публикувано на 21.11.17 в 10:39

Пенка Апостолова – българката, която създаде в Канада йога-шаха

Пенка Апостолова емигрира в Канада през 1990 г. не по своя инициатива, а след съпруга си. По онова време – след падането на режима на Тодор Живков, страната прохожда по пътя на демокрацията в силно турбулентна среда. Съпругът на Пенка е убеден, че..

публикувано на 21.11.17 в 10:28

Владислав Трифонов: "Да живее България" на Адела Пеева показва неща, за които не се говори

Документалният филм на Адела Пеева "Да живее България", чиято премиера ще бъде на 24-ти ноември в рамките на "Киномания", ще послужи като основа за дискусия за съвременния патриотизъм сред преподаватели и студенти в Нов български университет...

публикувано на 21.11.17 в 10:08

Временно е ограничено движението в изпреварващата лента при 181 км на магистрала "Тракия" в посока Бургас

Временно е ограничено движението в изпреварващата лента при 181 км на магистрала "Тракия" в посока Бургас в района на град Чирпан заради катастрофа. Движението се осъществява в активната и аварийна лента и се регулира от Пътната полиция, съобщиха от..

публикувано на 21.11.17 в 09:57

Преглед на чуждестранния печат

Срещата между президента на Русия Владимир Путин и сирийския му колега Башар Асад е централна тема за руските вестници. Путин и Асад обсъдиха в Сочи организацията на политическия процес в Сирия, коментира вестник "Известия" . Изданието обръща внимание и..

публикувано на 21.11.17 в 09:49

Ревизия на прехода

Реални ли са намеренията на властта за проверка на приватизационните сделки и какъв е възможният резултат от подобна икономическа ревизия на прехода? За това говорим в „Нашият ден“ с икономиста Георги Стоев. Повече чуйте от звуковия файл.

публикувано на 21.11.17 в 09:25

Четирима души остават за лечение в болница след тежката катастрофа на пътя Шумен - Силистра

Четирима души остават за лечение в Шуменската болница след тежката катастрофа в понеделник на пътя Шумен-Силистра. Състоянието на пострадалите, сред които е и 14-годишно дете, е стабилно, съобщи за "Хоризонт" директорът на лечебното заведение д-р Атанас..

публикувано на 21.11.17 в 09:13