Валтер Василев ще е временно изпълняващ длъжността председател на Държавната агенция за метрологичен и технически надзор

Валтер Василев е определен за временно изпълняващ длъжността председател на Държавната агенция за метрологичен и технически надзор с решение на Министерския съвет. Досегашният председател Александър Манолев е освободен поради избирането му за..

публикувано на 25.04.17 в 22:00

Утре се очакват проблеми с водоподаването в Котел

Част от град Котел остана без вода през целия ден днес. Очаква се проблеми с водоподаването да има и утре. Причината е дезинфекция на водоемите и водопреносната мрежа. Утре от 8 до 17 часа ще бъде спряна водата на Високата зона в района около..

публикувано на 25.04.17 в 20:53

Директорът на „Държавно ловно стопанство Дикчан“ в Сатовча е освободен от длъжност

Заради системни нарушения в горите и неупражнен управленски контрол директорът на „Държавно ловно стопанство Дикчан“ в Сатовча Пламен Поюков е освободен от длъжност. Заповедта за прекратяване на договора е подписана от Дамян Дамянов , директор..

публикувано на 25.04.17 в 20:47

9 безработни ще бъдат назначени за шест месеца на ГКПП-та в Благоевградска област

9 безработни ще бъдат назначени за шест месеца на граничните контролно-пропускателни пунктове в Благоевградска област. Това предвижда одобрената от министъра на труда и социалната политика регионална програма за насърчаване на заетостта. Дейностите,..

публикувано на 25.04.17 в 20:41

Община Сливен предвижда увеличаване на такса смет през следващите две години

Община Сливен предвижда увеличаване на такса смет през следващите две години. Мярката е част от оздравителния план на общината за излизане от финансовата криза. Очаква се общинските съветници да приемат оздравителния план, съгласно който на общината..

публикувано на 25.04.17 в 20:25

Петиция срещу поскъпването на топлоенергията в Плевен събра 600 подписа само за час

600 подписа бяха събрани само за час под протестна петиция срещу 30-процентното поскъпване на топлоенергията в Плевен. Подписката е по инициатива на партия АБВ. Лидерът Константин Проданов каза: За нас не е обосновано. Призоваваме целият..

публикувано на 25.04.17 в 20:17

Седем села в Смолянска област са останали без нито един жител

Седем села в Смолянска област са останали без нито един жител според информация на Териториалното статистическо бюро. Жителите на областта в края на миналата година са били 109 425 души, като това е с 15,6 на сто, или с 20 306 души по-малко от..

публикувано на 25.04.17 в 20:01

Предложението за замразяване на депутатските заплати беше отхвърлено

Временната комисия за промени в правилника на Народното събрание отхвърли предложението на БСП за замразяване на депутатските заплати и то няма да бъде гласувано утре в пленарната зала.

публикувано на 25.04.17 в 19:57

Турски военни самолети бомбардираха кюрдски военни в района Синджар в Ирак и в Североизточна Сирия

Турски военни самолети бомбардираха кюрдски военни в района Синджар в Ирак и в Североизточна Сирия. Загинали са повече от 20 бойци. В изявление на турската армия се казва, че ударите са били част от кампания срещу групи, свързани с обявената за незаконна..

публикувано на 25.04.17 в 19:51

Шест български тунела от трансевропейската пътна мрежа се нуждаят от основен ремонт

Шест български тунела от трансевропейската пътна мрежа се нуждаят от основен ремонт, съобщиха от Пътната агенция. Проверката бе по повод тежкото произшествие в тунел "Ечемишка", на автомагистрала "Хемус", когато загина движеща се в автомобил жена...

публикувано на 25.04.17 в 19:39

Прокурори изискаха документи по наказателно производство за престъпления във връзка с изграждането на Лот 1 на магистрала „Марица“

Прокурори и следователи от специализираното звено „Антикорупция“ изискаха от агенция „Пътна инфраструктура“ документи по наказателно производство за престъпления по служба и безстопанственост във връзка с изграждането на Лот 1 на магистрала „Марица“...

публикувано на 25.04.17 в 19:36

Няма да има формула за автоматично определяне на минималната заплата

Няма да има формула за автоматично определяне на минималната заплата, а размерът й ще се определя на преговори всяка година, като държавата ще се намесва при липса на консенсус между синдикатите и работодателите, обяви служебният социален министър Гълъб..

публикувано на 25.04.17 в 19:22

Природният газ - цени и политика

Паралелно със скандала Цацаров - Дончев - Гергов и проверките на прокуратурата в Комисията за енергийно и водно регулиране, малко по-незабелязано тече и още един сюжет с газов привкус. Става въпрос за позицията на един от членовете на енергийния..

публикувано на 25.04.17 в 18:47

Близо 80 процента от българите над 65-годишна възраст живеят в „тежки материални лишения“

Близо 80 процента от българите над 65-годишна възраст живеят в „тежки материални лишения“. Те не могат да посрещат безпроблемно сметките си и да се хранят редовно, показва анализът на Евростат за страната ни. Общият брой на сънародниците ни в тази..

публикувано на 25.04.17 в 18:43

Иванка Тръмп участва в Берлин в среща на влиятелни представителки на нежния пол от Г-20

Иванка Тръмп пристигна тази сутрин на първата си официална визита в Берлин. Дъщерята на американския президент Доналд Тръмп беше поканена от канцлера Ангела Меркел да участва в женския форум на Г-20. Там присъстват и холандската кралица Максима ,..

обновено на 25.04.17 в 18:13
Проф. Светлана Стойчева (вляво) и Венета Гаврилова в студиото на предаването.

Чавдарчето е примерно дете…

Добро, послушно, ученолюбиво, прилежно, трудолюбиво, бдително, дръзновено, отговорно… Откакто през Възраждането у нас прохожда литературата за деца, тя с малки изключения явно или скрито възпитава младите читатели, представяйки им положителни и отрицателни..

публикувано на 25.04.17 в 17:10
Диляна Георгиева, Слав Иванов и Ирина Вълчанова в студиото на предаването (отляво надясно).

От Хондурас, през Коста Рика до Танзания

В рубриката „География на сетивата“ ни гостуват Диляна Георгива и Слав Иванов. И двамата обичат да пътешестват. За тях всяко едно пътуване е преживяване, пълно с прекрасни емоции, които никога не забравят. Обиколили са Африка, Южна и Северна Америка, а Слав..

публикувано на 25.04.17 в 17:10

Да очакваме ли задълбочаване на проблема с урановото замърсяване на питейни води

Темата за замърсяването с уран на питейните води в някои региони у нас коментира в ефира на "Хоризонт" Нанко Видев , който е магистър по химия, физика и регионална икономика, бивш главен секретар на Министерството на земеделието, бивш директор на РИОСВ..

публикувано на 25.04.17 в 17:08

Разбиха канал за трафик на мигранти при Русе, вероятно в схемата е замесен и полицай

Канал за превеждане на мигранти е разбит на граничния пункт "Дунав мост" при Русе. Според първоначалната информация от прокуратурата в схемата има замесен и полицай от Гранична полиция. Престъпната дейност на организаторите на канала е проследена в..

публикувано на 25.04.17 в 17:04

Прокуратурата и ГДБОП призоваха пострадалите от престъпната група в Плевен да съдействат на разследващите

Ръководителите на специализираната прокуратура Иван Гешев и на ГДБОП Ивайло Спиридонов призоваха пострадалите от действията на неутрализираната вчера организирана престъпна група в Плевен да съдействат на разследващите, като им гарантираха защита...

публикувано на 25.04.17 в 16:56