д-р Стойчо Кацаров

Стойчо Кацаров: Искането на оставка на Плочев е недопустима намеса на изпълнителната власт в законодателната

Поисканата оставка на управителя на НЗОК е недопустима намеса на изпълнителната власт в законодателната, защото председателят на Касата се избира от Народното събрание. Това каза в интервю за предаването „Хоризонт до обед“ д-р Стойчо Кацаров ,..

публикувано на 16.02.18 в 11:49

Готови ли сме за "Живот с тийнейджър"

"Живот с тийнейджър – предизвикателство и възможност" е озаглавена практическата лекция, организирана от фондация Digital Kids, като част от проявите, посветени на дигиталната грамотност и иновативно образование. Събитието ще се проведе в неделя от..

публикувано на 16.02.18 в 11:42

Столичната община подменя отоплителните уреди на 30 домакинства в район "Нови Искър"

Столичната община ще подмени на 30 домакинства в район "Нови Искър" отоплителните печки, в които се изгарят дърва и въглища, с отоплителни уреди, в които могат да се използват само пелети. Идеята за смяна на отоплителните уреди е на Сдружение "За..

публикувано на 16.02.18 в 11:38
Учените от университета

Ново семейство антибиотици открити в пръст

Учени от университета "Рокфелер" в Ню Йорк откриха ново семейство антибиотици в проби пръст, предаде БТА. Естествените съединения могат да бъдат използвани срещу труднолечими инфекции. Съединенията, наречени малацидини, лекуват няколко..

публикувано на 16.02.18 в 11:29

Надзиратели и съдебна охрана на протест пред Съдебната палата в София

Служителите в затворите и съдебната охрана ще информират европейските правосъдни министри при какви условия работят и какви са възнагражданията им. В рамките на възобновените си протести, надзиратели и съдебна охрана от София излязоха пред Съдебната..

обновено на 16.02.18 в 11:27

Във Варна организират кампания за кръводаряване "Дари кръв – вземи билет"

Кампания за кръводаряване организират Българският младежки червен кръст във Варна и Районният център по трансфузионна хематология. Тя е с надслов "Дари кръв-вземи билет" и ще се състои в социалната чайна в морската столица.Идеята е кръводарителите да..

публикувано на 16.02.18 в 11:18

Община Павликени завежда иск срещу немски инвеститор

Община Павликени завежда иск срещу немски инвеститор. Претенциите са срещу "Лигнум Холдинг" да върне 464 декара земеделска земя и да плати над 23 хиляди лева, дължими за арендни вноски за последните две стопански години. Преди 5 години Община..

публикувано на 16.02.18 в 11:06

БТА – една от първите информационни институции в света

На 16 февруари се навършват 120 години от излизането на първия бюлетин на Българската телеграфна агенция (БТА), написан лично от директора на агенцията Оскар Искандер – доктор по философия, редактор и издател. В бюлетин от 4 страници са събрани..

публикувано на 16.02.18 в 10:49

Кметът на Хасково внесе сигнал до прокуратурата за такса "Детски градини"

Кметът на Хасково  Добри Беливанов  внесе още един сигнал до прокуратурата за такса "Детски градини", която е 1 лев на ден и е гласувана от Общинския съвет. Това е вторият сигнал до прокуратурата за тази седмица. Градоначалникът даде на прокурор и..

публикувано на 16.02.18 в 10:31
Луковмарш

Утре ще се проведе Луковмарш въпреки призивите за отмяната му

Луковмарш ще се проведе въпреки призивите за отмяната му. Това обявиха организаторите на националистическото факелно шествие, насрочено за утре. Обвиненията, че Луковмарш проповядва неонацизъм и антисемитизъм, са безпочвени, заявиха от Българския..

публикувано на 16.02.18 в 10:19

Благотворителен базар събира средства за бездомни животни

Неправителствената организация Dare 2 Care Animals организира своето традиционно предмартенско благотворително събитие в полза на бездомни животни - спасени от улицата, изхвърлени или пострадали котета и кучета, за които се грижат временни приемни..

публикувано на 16.02.18 в 10:05

Преглед на чуждестранния печат

Стрелбата в гимназия в американския щат Флорида, при която загинаха 17 души, е основна тема в западния печат. Президентът Доналд Тръмп отново изведе на преден план психическото здраве на извършителя за сметка на контрола върху притежанието..

публикувано на 16.02.18 в 09:44

Националният военно-исторически музей привлича деца с образователна програма за Левски

По повод 145-годишнината от обесването на Васил Левски Националният военно-исторически музей ще представи безплатно най-успешната си образователна програма “Васил Левски - вчера и днес”. Това ще се случи на 17 и 18 февруари (събота и неделя) от 10.30 ч. и..

публикувано на 16.02.18 в 09:30

Архивирай, запази данните само за себе си

Редовният архив е ключът към опазването на личната информация. Той предпазва данните ни от криптиране и присвояване. А начините за източване на ценна информация не са малко. Проблемите могат да възникнат както от неправилното сваляне на файлове, което всеки..

публикувано на 16.02.18 в 09:30

Стрелецът от училището във Флорида беше изправен пред съда

Стрелецът от училището във Флорида беше изправен пред съда. 19-годишният  Никълъс Крус  беше обвинен в предумишлено убийство. От полицията заявиха, че той се е признал за виновен за нападението. При стрелбата загинаха 17 души.  В същото време от..

публикувано на 16.02.18 в 09:23

Автомобил с трима младежи беше изваден от преспите на затворения път Шипка – Бузлуджа

Автомобил с трима младежи беше изваден от пожарната от преспите на затворения път Шипка – Бузлуджа. Младежите са подали сигнал към 3.30 сутринта, но спасителната операция е била затруднена заради силния вятър и големите снегонавявания. В автомобила е..

публикувано на 16.02.18 в 08:56

Здраве и стил на живот - избрано от печата

Болниците са длъжни да осигуряват комплексно лечение на онкоболните, гласи проектонаредбата на здравното министерство за пакета лечение, плащан от здравната каса, пише СЕГА . Това означава, че болницата трябва да предостави на пациента целия комплекс от..

публикувано на 16.02.18 в 08:48

Старозагорското копие на Самарското знаме ще бъде представено във Велико Търново

Старозагорското копие на Самарското знаме ще бъде представено за първи път във Велико Търново. Реликвата ще бъде посрещната с военен ритуал пред музея "Възраждане и Учредително събрание" от 11 часа. Гост на проявите ще бъде посланикът на Руската..

публикувано на 16.02.18 в 07:57

Мобилен събирателен пункт за опасни отпадъци ще бъде разположен в кв. "Павлово"

Мобилен събирателен пункт за опасни отпадъци ще бъде разположен в столичния квартал "Павлово" пред районната администрация "Витоша". Пунктът ще работи от 8.30 до 14.30 часа. Събират се живак и живакосъдържащи уреди, лакове и бояджийски материали,..

публикувано на 16.02.18 в 07:49

Китай посреща Нова година

В Китай отбелязват Лунната нова година, която през 2018-а е под знака на Жълтото земно куче. Кучето е символ на лоялност и честност, а неговият знак влезе в сила и у нас късно снощи българско време. Според легендата всяка година носи името на едно..

обновено на 16.02.18 в 07:28