Прокуратурата иска постоянен арест за шестимата задържани за трафик на мигранти на АМ "Тракия"

Прокуратурата иска постоянен арест за шестимата, които бяха задържани за трафик на мигранти на магистрала "Тракия" в неделя. Очаква се решението на Пловдивския районен съд. Сред арестуваните е и Анелия Велева - координатор на Националния фронт за..

публикувано на 26.07.17 в 15:51

Арх. Любо Георгиев: Разрушаването на паметника "1300 години България" е акт на безсилие

Моята мечта е София да бъде един страхотен град, който да привлича повече хора за живеене и за туризъм, заяви арх. Любо Георгиев - директор на ОП “Софпроект” в ефира на Радио София. Нямаме култура за диалог в България. Много се наежваме един срещу друг и..

публикувано на 26.07.17 в 15:48
Архив

Фандъкова призова за засилено полицейско присъствие в Борисовата градина

Като изключително тревожни определи кметът на София Йорданка Фандъкова нападенията от последните дни в центъра на София. Искам да изкажа своята съпричастност към пострадалите. Надявам се наистина хората да видят бързата реакция на полицията и най-вече..

публикувано на 26.07.17 в 15:33

Протест "Правосъдие, а не суджуци" се проведе пред Народното събрание

Представители на инициатива "Правосъдие за всеки"  излязоха на символичен протест пред Народното събрание под надслов "Правосъдие, а не суджуци!", като се обявиха срещу променитe в Закона за съдебната власт и Наказателно-процесуалния кодекс...

обновено на 26.07.17 в 15:08
Председателят на ДАБЧ Петър Харалампиев с част от децата, наградени в конкурсите на Агенцията.

Талантливи българчета от цял свят бяха отличени в конкурсите на Държавната агенция за българите в чужбина

Българчета от цял свят се събраха в концертната зала на Военния клуб в София, за да получат наградите си за участие в конкурсите по изобразително изкуство, литература и пеене, организирани от Държавната агенция за българите в чужбина. Образът на..

публикувано на 26.07.17 в 15:05
Деница Златева

Деница Златева беше разпитана от Специализираното звено "Антикорупция" по казуса "НДК"

Близо час бившият служебен вицепремиер за Деница Златева дава показанията т.нар. дело "НДК". Обвиняаем по него е бившият директор на Националния дворец на културата Мирослав Боршош . Златева обясни, че на 2 май - в края на мандата ѝ като принципал за..

обновено на 26.07.17 в 15:03

Българският лекарски съюз настоява за близо 4 милиарда лева бюджет за здравеопазване за 2018-а

Бюджет в размер на около 4 милиарда лева за здравеопазване през 2018-а година поискаха от Българският лекарски съюз. Тези средства гарантират баланс на приходите и разходите, без да залагат предварителни дефицити в системата, обяви председателят на..

публикувано на 26.07.17 в 14:58

Ако има българска матура в Европа, училищата ни ще се препълнят с ученици

Официално бе открита юбилейната 10-та годишна конференция на Асоциацията на българските училища в чужбина. По традиция откриването се състоя в Аулата на Софийския университет „Климент Охридски” със съдействието на Министерството на образованието и науката...

публикувано на 26.07.17 в 14:57
Министърът на образованието и науката Красимир Вълчев (дясно) и Западно и средноевропейският митрополит Антоний

Тази есен отварят врати нови 44 български училища зад граница

Министерството на образованието работи за въвеждане на дистанционно обучение по български език и литература, за да може повече деца от различни краища на света да го научат. Това каза министърът на образованието Красимир Вълчев в приветствието си към..

публикувано на 26.07.17 в 14:08

Ремонти и катастрофа затрудняват движението по АМ "Тракия"

Движението по магистрала "Тракия" в района на Ихтиман ще бъде пренасочено по обходен маршрут от 21.00 часа тази вечер до 5.00 сутринта. Причината е премахване на пешеходния мост над магистралата, при мотел "Ихтиман". Съоръжението е в лошо състояние. То е..

публикувано на 26.07.17 в 14:05
Сергей Игнатов

Сергей Игнатов: 80% от влизащите в т.нар. "елитни училища" си подготвят багажа за "Терминал 2"

В България можем кампанийно да постигаме резултати, но най-голямата ни трудност е да работим ежедневно, с малки стъпки да постигаме малки победи. Това каза в предаването "12+3" Сергей Игнатов , министър на образованието в периода 2009 – 2013-а година...

публикувано на 26.07.17 в 13:55
Проф. Асен Балтов

Директорът на "Пирогов" иска 250 000 лева допълнителна месечна субсидия заради спешните пациенти

Болница "Пирогов" се нуждае от повече пари, за да се справи с натрупаните задължения. Пред "Хоризонт" директорът проф. Асен Балтов подчерта, че болницата има необходимост от допълнителна субсидия, при която да се удвои себестойността на един спешно..

публикувано на 26.07.17 в 13:27

Учредяват сдружение "Лидери за европейско образование"

От 22 юли в процес на учредяване е Сдружение "Лидери за европейско образование" /ЛЕО/. Правят го група студенти, вдъхновени от примера на Кезим Медев, човекът, който се осмели да изобличи преподавателят от УНСС, който за празен лист на изпит..

публикувано на 26.07.17 в 13:11
НДК

Павлина Живкова: Комисията за НДК беше абсурдна

Докладът на временната парламентарна комисия за НДК изглежда доста абсурдно, това не е доклад - това са стенограми от заседанията на комисията. Самото създаване на комисията беше политически акт. Това каза в предаването "12+3" журналистът от "Труд"..

публикувано на 26.07.17 в 13:09

Български и американски части със съвместно антитерористично учение в Пловдив

Специализираният отряд за борба с тероризма участва в Пловдив и София в българо-американско учение за противодействие на тероризма, съобщи МВР.  Тренировките са днес и утре, съвместно с представители на американските специални части.  Участва..

публикувано на 26.07.17 в 13:01

"Множества на несъгласните: Антропология на протестните движения от 2009 до 2013 г. в България"

"Множества на несъгласните: Антропология на протестните движения от 2009 до 2013 г. в България“ – така се казва изследването на Валентина Георгиева от Софийския университет. В периода от 2009 до 2013 г. в България най-масовата и..

публикувано на 26.07.17 в 12:56

43-годишен мъж от Дупница е убит тази сутрин в Пловдив

43-годишен мъж беше застрелян в пловдивския парк "Лаута". Това е станало, докато мъжът е разхождал кучето си. По предварителна информация убитият е бил собственик на соларно студио. На този етап не са установени очевидци на покушението...

обновено на 26.07.17 в 12:46

Чухте ли?

За кой ли вече път се заприказва в държавата ни за класовете за прослужено време и отново се хванаха за гушите синдикатите и работодателите. Едните искат едно, другите не дават да се пипа друго, едните се оплакаха на министър-председателя, другите ги..

публикувано на 26.07.17 в 12:35

Доброволци от „Подарете книга” помагат на изоставените деца да се научат да четат

„ О пражненията” от училището могат да бъдат и забавни, щом заедно с теб истински приятел разплита формули, високопарни думи и бягащ смисъл, заложени в уроците, сякаш за да ти вгорчат живота. Именно с тази мисия са се заели доброволците от фондация..

публикувано на 26.07.17 в 12:33

Класацията "Новатори в образованието" 2017

Образователната ни система е изправена пред значими промени, които през следващите години ще променят изцяло представата ни за процеса на обучение и мястото на училището в него. Днес интернет позволява на учениците да достъпват до всяко..

публикувано на 26.07.17 в 12:28