БХК: Има множество пропуски в работата на кризисните центрове за деца в страната

Доклад на Българския хелзинкски комитет (БХК) извади наяве множество пропуски в работата на кризисните центрове за деца в страната. Документът обхваща данните от изследване в периода 12 май -15 септември 2016 година. Изследването е извършено в 21..

публикувано на 24.02.17 в 11:51

Кампания учи децата как да ползват безопасно асансьори и ескалатори

Инициатива популяризира начините и мерките за безопасност при ползването на асансьори и ескалатори при децата. Партньори в кампанията са Държавната агенция за метрологичен и технически надзор и Фондация „Асансьорна безопасност“. Дейността на..

публикувано на 24.02.17 в 11:23

Окончателен вариант на системата за прием в първи клас в София

Общинските съветници на София приеха окончателен вариант на правилата за прием в първи клас на територията на Столичната община. Най-много точки ще носи настоящият адрес, когато той съвпада с постоянния и е в границите на училище от същата територия...

публикувано на 24.02.17 в 11:10

София със система за обществени велосипеди

София е напът да се сдобие със система за обществени велосипеди, след като Столична община избра концесионер, който да разработи отдаването на велосипедите под наем. Вчера решението бе одобрено като точка първа на заседанието на Общинския съвет...

публикувано на 24.02.17 в 11:05

Две жени загинха при пътни инциденти в страната

Катастрофа между двама неправоспособни водачи, единият от които употребил и алкохол, завърши с тежки травми и опасност за живота на единия. Произшествието е станало на четвъртокласния път между селата Братя Даскалови и Гранит около 16.30 часа в..

публикувано на 24.02.17 в 10:52

Ученици от 304 училища в страната в състезание по спелуване на английски език

От днес до 2 март над 6600 ученици от 304 училища в цялата страна ще се състезават по произнасяне, по-известно като спелуване, на английски език. Най-добрите 30 ученици ще участват в националния финал на 6 май в София и ще определят шампиона на..

публикувано на 24.02.17 в 10:43

Националният парк "Рила" навършва 25 години

Най-големият в България, националният парк "Рила", навършва днес 25 години. Според управата на парка популацията на много животински видове се е увеличила, а биологичното разнообразие се е възстановило и е нараснало, открити са и редица нови видове...

публикувано на 24.02.17 в 10:40

Продължава блокадата на работниците пред обувния завод във Ветрен

Протестната блокада на работниците пред обувния завод в град Ветрен продължава втори ден. Те не позволяват на собствениците на фирмата да изкарат основните машини, тъй като все още очакват заплатите си за декември и полагащите им се обезщетения. В..

публикувано на 24.02.17 в 10:32

За поредна година „Мартенски вълшебства“ красят столичния район „Студентски“

За поредна година „Мартенски вълшебства“ красят район „Студентски“ в София. Деца от детски градини украсяват за поредна година дръвчетата с бели и червени конци, каза Димитър Дилчев , кмет на район „Студентски“:  Тази година децата сами..

публикувано на 24.02.17 в 10:31

Зачестяват емоционално-поведенческите проблеми при децата

Тази година SOS Центърът за обществена подкрепа в София навършва 10 години. Като него има още три – в Перник, Велико Търново и Габрово. В тези центрове се развива програмата „Подкрепа на семейството“. Тя е насочена към деца в риск да загубят грижата на..

публикувано на 24.02.17 в 10:19

Максимален брой секции ще бъдат отворени във Великобритания за предстоящия парламентарен вот

В около половината избирателни секции във Великобритания вече са подадени достатъчно заявления за гласуване, съобщи за "Хоризонт" Виктор Кузманов от клуб "Милениум България". До края на февруари, когато изтича срокът за заявления, ще има..

обновено на 24.02.17 в 10:18

Предаварийната ситуация в "Полимери" ще обсъдят областният управител на Варна и вицепремиерът Стефан Янев

Областният управител на Варненска област Тодор Йотов ще се срещне с вицепремиера и министър на отбраната Стефан Янев в София, за да го запознае с предаварийната ситуация на територията на девненски завод „Полимери”, където се съхраняват над 2600 тона от..

публикувано на 24.02.17 в 10:02

Акценти от чуждестранния печат

Пресата в Германия обсъжда терористичната заплаха в страната след арести по подозрения за ислямистка дейност. Броят на ислямистите в страната, готови да извършат атентат, е нараснал до 1600 души, съобщава Frankfurter Allgemeine . Директорът на немските..

публикувано на 24.02.17 в 09:51

Предизвикателствата пред БДЖ за изход от кризата

Форум за балкански транспорт и инфраструктура, Движение за европейско развитие на българските железници и синдикати организират кръгла маса на тема „Предизвикателствата пред БДЖ за изход от кризата, време за действие“. Очаква се дискусията да събере..

публикувано на 24.02.17 в 09:45

Директорите на областни дирекции на МВР на национално съвещание заради изборите

Национално съвещание заради предстоящите избори ще проведе Министерството на вътрешните работи. Ще участват директорите на областните дирекции на МВР в страната. След съвещанието се очаква политическото ръководство да даде повече информация около..

публикувано на 24.02.17 в 09:24

Л. Стефанов: Политиците трябва да запълнят дупката, която изкопаха в доверието на хората

Крайно време е политиците да си отворят сърцата и когато обещават, да говорят реални и смислени неща. Това каза по повод започващата днес предизборна кампания политологът Любомир Стефанов . Според него българските политици са изгубили доверието..

публикувано на 24.02.17 в 09:21

Пациентската гледна точка има значение

Пациентската гледна точка има значение. Това ще заявят днес за пореден път от Конфедерация "Защита на здравето". На среща с медиите ще бъдат засегнати граждански политики в здравеопазването – Закон за пациента, пръстов отпечатък,..

публикувано на 24.02.17 в 08:53

Жители на Елин Пелин правят подписка в подкрепа на сирийско семейство

Жители на Елин Пелин ще се съберат, за да демонстрират подкрепа и солидарност със сирийското семейство, на което беше отказана регистрация в града. Инициативата има страница в социалната мрежа фейсбук, както и петиция в подкрепа на семейството...

публикувано на 24.02.17 в 08:26

Р. Стефанов: Антикорупцията не е била приоритет при управлението на еврофондовете през годините

"Европейските фондове и уроците от тяхното управление в България и в Румъния" e темата на кръгла маса, която Центърът за изследване на демокрацията организира днес. Целта на дискусията е да се обсъди как европейските финансови ресурси..

публикувано на 24.02.17 в 08:14

Информационна кампания в Смолян за намиране на работа и обучение на младежи

Министерството на труда и социалната политика ще проведе информационна кампания в Смолян за популяризиране на възможностите за намиране на работа и за обучение на младежи до 29 години. В Регионалния исторически музей в града експерти ще информират..

публикувано на 24.02.17 в 08:07