Три сигнала за бомба са получени днес в София

Три сигнала за бомба са получени днес в рамките на 20 минути. Първият от тях е на Централна гара, вторият в Министерски съвет, а последният е на летище София. В 15 часа и 25 минути неизвестен мъжки глас се обажда на Централна гара и съобщава, че има..

публикувано на 29.05.13 в 15:38

Граждански организации готвят протест заради идеята отново да се пуши в заведенията

Граждански организации се подготвят за протест заради предложението отново да се пуши в заведенията. За това предупредиха от гражданската инициатива "България без дим". Според тях официалните данни за 2012 г. показват, че забраната за тютюнопушене..

публикувано на 29.05.13 в 13:26

Безлов: Времето ще покаже дали апатията на българите ще слезе до обичайните нива

ftp://files.bnr.bg/Horizont/Aktualni_2/2905Bezlov.mp3 Анализаторът Тихомир Безлов е на мнение, че по отношение на търпимостта на хората наблюдаваме нещо, което не сме виждали от 90-те години. Безспорно улицата не е съгласна с това, което става в..

публикувано на 29.05.13 в 13:18

Новият генерален директор на БНР встъпи в длъжност

Новият генерален директор на Българското национално радио Радослав Янкулов встъпи днес в длъжност. Той беше представен в Първо студио на радиото от досегашния ръководител на медията Валери Тодоров . 30 минути продължи срещата в Първо студио. Че оставя..

публикувано на 29.05.13 в 13:07
Град Варна - кандидат за Европейска младежка столица 2016

Европейска младежка седмица 26 май – 2 юни

ftp://files.bnr.bg/HristoBotev/bez granici/130529_bez_granici.mp3 • Насърчаването на младежката заетост – водеща инициатива в Европа. Интервю с д-р Милена Ангелова, заместник-председседател на Европейския център на работодателите и предприятията с публично..

публикувано на 29.05.13 в 12:17
Единият от мостовете над Босфора

Започна строежът на третия мост над Босфора в Истанбул

"Явуз Султан Селим" ще се нарича новият, трети, мост над Босфора, който ще свързва Европа и Азия и чиято първа копка бе поставена днес. На грандиозната церемония по този повод присъстваха президентът Абдуллах Гюл , премиерът Ердоган , министри,..

публикувано на 29.05.13 в 11:30

Френската полиция арестува предполагаемия нападател на военен близо до Париж

Френската полиция арестува предполагаемия нападател на военен от антитерористичните служби, който бе ранен в събота в бизнесквартала Дефанс край Париж. Задържаният е привърженик на радикалния ислям. 22-годишен мъж беше арестуван сутринта в град Вериер в..

публикувано на 29.05.13 в 11:00

ОС на Стара Загора прекрати предсрочно договора на фирмата "Нелсен чистота"

Общинският съвет в Стара Загора прекрати предсрочно договора за концесията на фирмата "Нелсен чистота". В края на миналата година след бурни пререкания местният парламент продължи за още 4 години договора на "Нелсен чистота", а..

публикувано на 29.05.13 в 10:07

Два протеста се състояха пред парламента

Два малобройни протеста съпровождаха заседанието на парламента. Независими едни от други граждани, представители на партия РЗС, както и група "зелени", се обявиха срещу гласуването на правителството на Пламен Орешарски. Около трийсетина..

публикувано на 29.05.13 в 08:56

Съдът в Пазарджик прие втора езикова експертиза и отложи делото срещу имамите

Съдът в Пазарджик прие втората част от експертизата на документи на арабски език, изготвена от вещото лице Александър Шунин , въпреки твърденията на защитата, че вещото лице няма необходимата компетентност по арабски език в хода на делото срещу 13-те..

публикувано на 29.05.13 в 08:07

Румънски тир се преобърна край Кресна

ТИР с румънска регистрация се преобърна рано тази сутрин на ГП Е-79 край Кресна, съобщава БГНЕС. Водачът не е пострадал. На пътното платно не е имало следи от спирачен път. На прав участък товарният автомобил е преминал през насрещната лента, скъсал е..

публикувано на 29.05.13 в 06:44

Георги Петрунов: Специализацията на прокурорите е изключително важна

ftp://files.bnr.bg/Horizont/Aktualni_2/2905petrunov.mp3 Специализацията на прокурорите е изключително важна . Това каза експертът от "РискМонитор" Георги Петрунов в предаването "Преди всички". Това, което липсва в България, е..

публикувано на 29.05.13 в 06:37

Робърт Ливърмор: Специализираният съд в България функционира много добре

ftp://files.bnr.bg/Horizont/Aktualni_2/2905livermore.mp3 За мен специализираните структури в България до момента са надвишили моите очаквания. Да се създаде една институция от нулата за такъв кратък период от време и тя да заработи, е огромно..

публикувано на 29.05.13 в 06:07

Протест пред НС при гласуването на кабинета "Орешарски"

ftp://files.bnr.bg/Horizont/Aktualni_2/2905slavchev.mp3 Успоредно с работата в Народното събрание и очакваното гласуване на кабинета "Орешарски", пред сградата на парламента ще има протест. Инициативата е на недоволни граждани, които искат..

публикувано на 29.05.13 в 05:42
Радослав Янкулов

Новият генерален директор на БНР встъпва в длъжност

Новият генерален директор на Българското национално радио Радослав Янкулов встъпва в длъжност днес. Освежаване на програмите и реорганизация на някои от радиостанциите обеща Янкулов преди ден в Съвета за електронни медии: Има какво да опитаме да..

публикувано на 29.05.13 в 05:22

Млад кмет ще управлява Ловеч днес

Община Ловеч ще има млад кмет за един ден. Това ще бъде деветокласникът от Езиковата гимназия Марин Маринов , а негов заместник ще е осмокласничката от Природоматематическата гимназия Светла Данова . Инициативата е на Общинския ученически съвет и..

публикувано на 29.05.13 в 05:05

В Русе започва електронното записване в детските градини

В Русе започва електронното записване в детските градини. За първи път родителите ще могат да използват регистрация чрез сайта на общината. Електронната система ще разпределя децата на случаен принцип при равни показатели и критерии. Началото на..

публикувано на 29.05.13 в 04:54

Корабът "Союз" се скачи успешно с МКС

Руският космически кораб "Союз" успешно се прикачи към Международната космическа станция, предаде ИТАР-ТАСС. На станцията пристигнаха руският космонавт Фьодор Юрчихин , американската астронавтка от НАСА Карън Найбърг и италианският астронавт от..

публикувано на 29.05.13 в 04:51

Всеки пети младеж в Европа не може да чете или пише правилно

Всеки пети младеж в Европа не може да чете или да пише правилно. Тези данни оповести еврокомисарят по образованието, културата и многоезичието Андрула Василиу на семинар "Образованието в нестабилните държави след 2015 година". Същата статистика..

публикувано на 29.05.13 в 04:47

Продължава делото срещу 13-те имами в Пазарджик

Днес предстои поредното заседание на делото срещу 13-те имами в Пазарджик. Мюсюлманските духовници са обвинени в проповядването на антидемократична идеология, насаждането на религиозна омраза и членство в нерегистрираната у нас ислямистка организация..

публикувано на 29.05.13 в 04:38