Шеста пехотна рота преди да замине, за да охранява летището в Кандахар

Генерал Атанас Самандов: Ранените войници са в Баграм, утре най-вероятно ще бъдат транспортирани

ftp://files.bnr.bg/Horizont/AktualniPredavania/26_01 AFGANISTAN.mp3 В момента ранените войници в Афганистан се намират в болница в град Баграм, в здравно заведение на многонационалните сили, в която има има развити необходимите отделения за лекуване на..

публикувано на 26.01.10 в 13:08

Болниците ще сключат с 14% по-малко договори със Здравната каса

С 14 на сто по-малко в сравнение с миналата година ще бъдат договорите, които ще сключат болниците със Здравната каса за лечение по клинични пътеки. 52 лечебни заведения ще работят само до 3 клинични пътеки, защото не могат да покрият новите критерии за..

публикувано на 26.01.10 в 12:51

Най-старата църква в Свищов е пред срутване

Най-старата църква в Свищов "Свето Преображение Господне" се е пропукала и е заплашена от срутване. Огромна дупка се е появила на пода, по фасадата и стените има множество пукнатини. Съществува опасност да падне една от колоните, която държи..

публикувано на 26.01.10 в 10:37

Прокуратурата в Димитровград ще разследва законността на завършилата трагично екскурзия до Охрид

Районната прокуратура в Димитровград ще проверява дали екскурзията в Охрид, при която загинаха 15 души, е организирана законно. От Софийската градска прокуратура са отделили част от материали от разследването за трагедията в Охридското езеро, отнасящи се до..

публикувано на 26.01.10 в 10:24

Цената на тока най-вероятно ще се повиши с около 5% от лятото

От лятото цената на тока най-вероятно ще се повиши с около 5%, каза председателят на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране Ангел Семерджиев. Той посочи още, че проверката на компанията ЧЕЗ, която снабдява с ток Западна България, е показала, че..

публикувано на 26.01.10 в 09:56

Военният самолет с тримата ранени в Кандахар български рейнджъри е пристигнал в Германия

Военният самолет с тримата ранени в Кандахар български рейнджъри е пристигнал в Германия. Това съобщиха за "Хоризонт" от военното министерство като обещаха повече информация за състоянието им по-късно. Според арабиста Владимир Чуков..

публикувано на 26.01.10 в 09:52

Движението през ГКПП "Илинден" е спряно, ГКПП "Кулата" е затворен за товарни автомобили

В 12.00 часа ГКПП "Ексохи" беше блокиран отново от гръцки фермери. През ГКПП "Илинден" е спряно пропускането на всички видове автомобили, съобщиха от "Гранична полиция". В 11.00 часа днес гръцките земеделци отново блокираха..

публикувано на 26.01.10 в 09:37

Минусови температурни рекорди са регистрирани в цяла България

Минус 25,5 градуса е отчетената температурата тази нощ в Добрич. В 16 града на страната е имало рекордно ниски температури. Минус 21 градуса е температурата, измерена тази сутрин в Русе, което е абсолютен рекорд за януари. Близка до тази температура е..

публикувано на 26.01.10 в 08:50

Депутати ще обсъждат проектозакона за ГМО поради опасения за лобизъм

Приетият на първо четене проектозакон за ГМО ще бъде дискутиран на съвместно заседание на парламентарните комисии по околната среда и водите и по земеделие. Целта е да се изчистят възникналите опасения, че проектозаконът има лобистки характер. Тезата за..

публикувано на 26.01.10 в 08:25

Митничарите отбелязват професионалния си празник

Днес е професионалният празник на митниците. Нашата митническа служба отбелязва 26 януари заедно с митническите администрации на 174 държави-членки на Световната митническа организация. Тази година честванията са посветени на ефектите и поуките от..

публикувано на 26.01.10 в 08:14

Отменено е бедственото положение в община Вeтрино

Отменено е бедственото положение във варненската община Вeтрино. Пристанище Варна е затворено заради намалена видимост. Летището работи нормално. Във Варна и още 10 общини днес няма да има учебни занятия. В цялата Силистренска област днес няма да има..

публикувано на 26.01.10 в 08:12
От БАН излязоха с препоръчаната от правителството визия за реформи, но ще искат още пари за наука. На снимката: председателят на БАН акад. Никола Съботинов, премиерът Бойко Борисов и финансовият министър Симеон Дянков

Ермак Димов: Сливане на научни звена в БАН не по-рано от 1-ви април

ftp://files.bnr.bg/Horizont/AktualniPredavania/26.01.BAN_reformi.mp3 Сливането на научни звена в БАН може да стане не по-рано от 1-ви април , прогнозира в предаването "Преди всички" Ермак Димов , председател на синдикалния академичен съюз в БАН...

публикувано на 26.01.10 в 08:02

Подготвя се проект за нов Наказателно -процесуален кодекс

Подготвя се проект за нов Наказателно -процесуален кодекс, който се очаква да е факт до края на годината, обяви пред "Хоризонт" Анелия Мингова , представляваща Висшия съдебен съвет. Тя съобщи, че приключва подготовката на единни критерии за..

публикувано на 26.01.10 в 07:06

КНСБ е против увеличаването на възрастта за пенсиониране

КНСБ е против увеличаването на възрастта за пенсиониране, което е един от вариантите за пенсионна реформа. Синдикатът подкрепя намерението за изплащане на действителния размер на пенсията. Вицепрезидентът на КНСБ Иван Кокалов коментира в предаването на..

публикувано на 26.01.10 в 07:03

Комисията по досиетата проверява дали Кристалина Георгиева е била агент на ДС

Комисията по досиетата ще изготви днес или най-късно утре необходимата справка за новия кандидат за eврокомисар Кристалина Георгиева , каза за предаването "Преди всички" на "Хоризонт" председателят на Комисията Евтим Костадинов ...

публикувано на 26.01.10 в 06:24
Преди време обещаваха на пенсионерите да ги водят на море, сегашното управление заложи на реформа в пенсионната възраст

Д-р Иван Кокалов: Трябва да има стабилност на входа на пенсионната система

ftp://files.bnr.bg/Horizont/AktualniPredavania/26.01.Kokalov_pensii.mp3 " В предлаганите варианти на пенсионна реформа се стабилизира изходът - с увеличаване на осигурителен стаж и възраст, за нас е важно да се стабилизира входът на системата - кой,..

публикувано на 26.01.10 в 05:54

В община Видин е обявена тридневна ваканция заради ниските температури

Поради ниските температури, в община Видин е обявена тридневна ваканция до четвъртък включително. В 11 общини във Варненска област днес също няма да се провеждат учебни занятия. Това са общините Аврен, Аксаково, Бяла, Белослав, Варна, Вълчи дол, Ветрино,..

публикувано на 26.01.10 в 05:45

Пореден опит за старт на делото срещу Христо Ковачки

Състав на Софийския градски съд ще направи пореден опит да даде старт на процеса срещу Христо Ковачки. Бизнесменът е подсъдим за данъчни нарушения в размер на повече от 16 млн лв. Споровете около това дали Министерството на финансите и НАП са в правото на..

публикувано на 26.01.10 в 05:13

Процедурата за избор на инвеститори за АЕЦ "Белене" ще започне до края на годината

Министърът на икономиката Трайчо Трайков уточни в Берлин, че процедурата за избор на инвеститори за АЕЦ "Белене" ще започне до края на годината. Освен германската фирма RWE, която вече бе кандидат за инвеститор в атомната електроцентрала, но..

публикувано на 26.01.10 в 05:09

Военният министър отхвърли твърдението, че атаката в Кандахар е насочена срещу него

Министърът на отбраната Николай Младенов отхвърли възможността да е бил цел на ракетната атака в Кандахар. Той коментира атаката пред журналисти след завръщането си късно снощи от Афганистан. Веднага след като стъпи на българска земя Младенов беше..

публикувано на 26.01.10 в 05:07