\r\nСъпрузите Зорница Христова и Марин Бодаков, и дъщеря им Ана Бодакова в студиото на предаването.

Литературният критик Марин Бодаков и съпругата му Зорница Христова гости в „Моето семейство”

ftp://files.bnr.bg/HristoBotev/Semejno radio/100501_Budakov_Hristova.mp3 Защо по време на тоталната криза едно семейство още не е попаднало в нея? Откровено за кризата, поезията, дупките по пътищата и в душите ни, данъците, които плащаме с днешна дата за..

публикувано на 30.04.10 в 09:04

НЗОК е превела парите за март за личните лекари

Здравната каса е превела днес към районните здравноосигурителни каси средствата, с които да се плати на личните лекари и специалистите изработеното през месец март. Преведените суми са и за заплащане на зъболекарите и за медико-диагностични дейности...

публикувано на 30.04.10 в 08:39

Пресечен е канал за трафик на антики

Канал за трафик на антики пресякоха антимафиоти от ГДБОП при съвместна операция със служителите на главната дирекция в Сливен. Акцията е проведена на територията на столицата и Нова Загора. Антични керамични съдове, монети, накити, средновековни артефакти..

публикувано на 30.04.10 в 08:15

150 сигнали за нарушения на личните данни са подадени през 2009 г.

Най-много сигнали за нарушения на Закона за защита на личните данни през миналата година е имало в сферата на финансовите, кредитните и осигурителните услуги. Това е записано в доклада на специализираната комисия, който беше приет от Народното събрание. В..

публикувано на 30.04.10 в 07:33

Съдопроизводството според Лисабонския договор

ftp://files.bnr.bg/Horizont/AktualniPredavania/3004 MDimitrov.mp3 Укрепване на единното прилагане на новото процесуално законодателство - това е един проект, който се изпълнява от Върховния касационен съд и Върховния административен съд. От вчера в рамките..

публикувано на 30.04.10 в 06:29

Делото срещу Стоян Балтов продължава с новия заподозрян

Софийският градски съд ще гледа делото за убийството на студента Стоян Балтов . Подсъдими са Александър Данаилов, Вили Георгиев и Светлозар Стоилов . Досега за убийството на 21-годишния младеж, станало преди година пред затворената вече дискотека..

публикувано на 30.04.10 в 04:47

Преглед на печата

Заместник земеделският министър Преслав Борисов е уволнен вчера, пише "24 часа ". Подозрението е за конфликт на интереси, лобистки промени в закона за земята и искане на комисионни по европроекти, отбелязва изданието, като посочва, че от..

публикувано на 30.04.10 в 04:43

Премиер и вицепремиер отговарят на въпроси на депутатите

С първо четене на законопроекти за изменение и допълнение на Кодекса за социално осигуряване и Годишния отчет за дейността на Комисията за защита на личните данни ще започне днешната работа на парламента. Във времето за парламентарен контрол на въпроси на..

публикувано на 30.04.10 в 04:24

Няма огромни опашки пред данъчните служби в последния ден за подаване на декларации

Изненадващо пред офисите на приходната агенция в София в сутрешните чесове нямаше опашки, въпреки, че днес е последния ден в който се подават данъчните декларации за доходи получени през миналата година. От НАП очакваха хиляди документи в последния момент...

публикувано на 30.04.10 в 04:14

Кое е по-важно за здравеопазването - политиката или финансирането

ftp://files.bnr.bg/Horizont/AktualniPredavania/2904 DSacheva.mp3 Според голяма част от участниците в провелата се в Пловдив дискусия за здравеопазването основният дефект на здравната реформа е недостатъчният бюджет за извършването й. Първият въпрос на..

публикувано на 29.04.10 в 20:02

Данък добавена стойност ще бъде увеличен

Сигурно е, че данък добавена стойност ще бъде увеличен. Премиерът Бойко Борисов заяви тази сутрин пред Българската национална телевизия, че това ще бъде временна мярка. Ние ще вдигнем ДДС. С колко изчисляват в момента. И на базата на това, повтарям..

публикувано на 29.04.10 в 16:39

Реформата в здравеопазването е без алтернатива

Реформата в здравеопазването е без алтернатива и тя е очаквана не само от съсловието, но и от всички български граждани. Около това мнение се обединиха в Пловдив участниците в дискусия за бъдещето на българското здравеопазване. Дискусията беше организирана..

публикувано на 29.04.10 в 16:31

Земетресение с магнитут 3,5 по Рихтер е регистрирано в Източните Родопи

Земетресение е регистрирано в късния следобед в Западните Родопи. Трусът е бил с магнитуд 3,5 по Рихтер и е регистриран в 17,15 часа. Усетен е в района на Сърница, Гоце Делчев и Сатовча. Засега това е единичен земен трус, възможно е да бъдат регистрирани и..

публикувано на 29.04.10 в 16:12

Генералният директор на БНТ Уляна Пръмова е оповестила готовността си да се оттегли от поста

Генералният директор на БНТ Уляна Пръмова официално е оповестила готовността си да се оттегли от поста след избора на нов директор и преди изтичането на мандата й, информираха от СЕМ. Председателят на СЕМ Георги Лозанов е връчил на Пръмова лицензията..

публикувано на 29.04.10 в 15:05

Техническите прегледи на ППС да бъдат записвани

Техническите прегледи на ППС да бъдат записвани, предвиждат промени в Закона за движението по пътищата. Депутатите гласуваха промените на първо четене. Строги санкции предвижда законът за техническите пунктове при нарушение. Глобите достигат до 5 хиляди лева..

публикувано на 29.04.10 в 15:01

Децата стават все по-жестоки в проявите си на насилие

Децата стават все по-жестоки в проявите си на насилие. Това сочи изследване на Научно изследователски институт по криминология на МВР. Всяка седмица в Образователната комисия към парламента постъпват жалби на деца, жертви на насилие, информира председателят..

публикувано на 29.04.10 в 14:57

Работодателите да плащат първите три дни в съотношение 70 процента от дневната надница

Последното предложение на правителството за болничните, което е обсъдено на днешния тристранен съвет, е работодателите да плащат първите три дни в съотношение 70 процента от дневната надница. Бизнесът е съгласен да поеме трите дни, но да плаща 50 на сто...

публикувано на 29.04.10 в 14:54

Министърът на отбраната иска фонд за научни изследвания в областта на отбраната

Министърът на отбраната Аню Ангелов иска да се създаде фонд, който да финансира научни изследвания в областта на отбраната. Един от вариантите е при сделки с оръжия фирмите да отчисляват процент, който да отива във фонда. Поради изчезване на регулярните..

публикувано на 29.04.10 в 14:06

Всички общопрактикуващи лекари в София ще заплащат еднакъв наем

Всички общопрактикуващи лекари и стоматолози в София ще заплащат еднакъв наем за помещенията в ДКЦ-тата – 10 на сто от пазарния. Това реши Столичният общински съвет. Лекарите в София започват да заплащат различно за наеманите от тях помещения в ДКЦ-ата след..

публикувано на 29.04.10 в 14:00

Полицията ще помага на частните съдебни изпълнители

Полицията ще помага на частния съдебен изпълнител при принудителното изпълнение на съдебна заповед. Това прие на първо четене парламентът с промени в ГПК. Промените бяха внесени от депутата от "Атака" Огнян Стоичков с мотива, че общински..

публикувано на 29.04.10 в 13:57