Автобус по линията Кишинев - София е блокиран на границата

Повече от 12 часа автобус по линията Кишинев - София е блокиран на българо-румънската граница. Снощи към 23 часа автобусът с 30-те пътници стигнал до Дуранкулак. Два роторни снегорина от Добрич и Шабла са изпратени на помощ. По график автобусът е трябвало..

публикувано на 20.01.10 в 11:12

Румяна Желава: Не са ми оказвали натиск да се оттегля

ftp://files.bnr.bg/Horizont/News/0120 jeleva.mp3 Министърът на външните работи Румяна Желева обясни пред БНР, че върху нея не е оказван натиск да се оттегли както като кандидат за еврокомисар, така и като външен министър. По думите й решението да се..

публикувано на 20.01.10 в 11:07

Все още има селища без ток и вода, затруднено е движението в Добричка област

ftp://files.bnr.bg/Horizont/News/0120 obstanovka.mp3 Усложнена е обстановката в североизточна България след обилните снеговалежи.  Само пет основни пътни отсечки са отворени в Добричка област. Има села без ток и вода. Във Варненска област ситуацията се..

публикувано на 20.01.10 в 11:01

7 случая на морбили са регистрирани в Бяла Слатина

В ромския квартал в Бяла Слатина са регистрирани 7 случая на морбили. Първите болни са установени миналата седмица. От РИОКОЗ - Враца са проучили огнищата на заразното заболяване, в резултат на което 290 души са ваксинирани срещу морбили, паротит и рубеола...

публикувано на 20.01.10 в 10:34

Над 20 сигнала за закъсали автомобили са получени в Силистра

Над 20 сигнала за закъсали в снега леки и товарни автомобили са получени през изминалата нощ в ГЗ в Силистра. Проходими при зимни условия са главните пътища в областта. Много от междуселските пътища още не са разчистени. Затворен остава участъкът от пътя..

публикувано на 20.01.10 в 10:14

Росица Стелианова прогнозира безработица до 10% през януари

Безработицата у нас през януари няма да надхвърли 10 процента, каза пред БНР директорът на Агенцията по заетостта  Росица Стелианова  . Тя не смята за сериозни прогнозите на бизнеса за безработицата от 20 процента през тази година. Чрез оперативна програма..

публикувано на 20.01.10 в 09:24

До 2 часа е закъснението в графика на автобусите между София и Варна

Със закъснение от 40 мин. до два часа се движат автобусите между София и Варна. Причината за закъснението е бавното движение на транспортните средства заради снежната обстановка. Няма блокирали или аварирали автобуси. Най-проблемните зони са около Шумен и..

публикувано на 20.01.10 в 09:18

Турски шофьор, убил двама при катастрофа, остава в ареста

Великотърновският окръжен съд наложи мярка задържане под стража на 47-годишен турски шофьор, предизвикал тежка катастрофа с двама загинали. На 17 януари в Прохода на републиката Юмел Хаял от Бурса, при шофиране с висока скорост, удари лека кола в района на..

публикувано на 20.01.10 в 08:15

Ново 20: ГЕРБ реши да приеме оставката на Румяна Желева като външен министър

Взето бе политическо решение, че се приема оставката на Румяна Желева и като министър на външните работи, след като тя се оттегли като кандидат за еврокомисар, заяви министърът на вътрешните работи  Цветан Цветанов пред БНТ. Вицепремиерът потвърди това и..

публикувано на 20.01.10 в 06:54

20 януари е краен срок за договорите на болниците с РЗОК

На 20 януари изтича крайният срок, в който лечебните заведения могат да подадат документи за сключване на договори с Регионалните здравноосигурителни каси. Колко болници не отговарят на критериите или не са сключили договори по определени клинични пътеки,..

публикувано на 20.01.10 в 06:33

Правителството обсъжда българското гражданство, парламентът - отбраната

Правителството ще разгледа на днешното си заседание проект за изменение и допълнение на Закона за българското гражданство. Министрите ще обсъдят и доклад, свързан със спогодба между България и Германия за избягване на двойното данъчно облагане...

публикувано на 20.01.10 в 05:24

Бедственото положение остава в сила в няколко общини в Североизточна България

Втори ден 7 общини от Варненска област и бургаската община Руен са в бедствено положение.Само 5 основни пътни отсечки са отворени в Добричка област. Има села без ток и вода. Обстановката Остава в сила обявеното бедствено положение в община Руен - Бургаска..

публикувано на 20.01.10 в 05:19

Продължава блокадата на ГКПП "Кулата-Промахон"

Продължава блокадата от страна на гръцки фермери на граничния пункт "Кулата -Промахон". Късно снощи за кратко протестиращите пропуснаха през границата само леки автомобили и микробуси. Тази сутрин Кулата е изцяло затворена, над 150 тира са..

публикувано на 20.01.10 в 05:08

Преглед на печата

Вицепрезидентът на Световната банка Кристалина Георгиева е новият кандидат на България за еврокомисар, пише Дневник . Темата е водеща за почти всички централни издания. Изслушването на Георгиева от Комисията по развитие на Европарламента ще бъде на трети..

публикувано на 20.01.10 в 04:56

Зимната обстановка продължава да се усложнява

В Североизточна България продължава да вали сняг, на някои места снегонавяванията са над един метър. Бедствено положение е обявено в шест варненски общини и бургаската община Руен. Всички пътища в Добричка област са затворени, има селища без ток и вода...

публикувано на 19.01.10 в 17:11

Прогноза за времето

  През нощта и утре до обяд все още в по-голямата част от страната снеговалежите ще продължат с тенденция на отслабване, а утре след обяд в югозападната половина и на спиране. Разкъсвания на облачността ще настъпят в крайните югозападни райони. Вятърът в..

публикувано на 19.01.10 в 16:26
Кристалина Георгиева, вицепрезидент на Световната банка, е новият избор на премиера Бойко Борисов за еврокомисар

Кристалина Георгиева: Ситуацията е нажежена, но лесно може да се успокои

ftp://files.bnr.bg/Horizont/AktualniPredavania/19.01.Kristalina.mp3 " Ситуацията е нажежена, но лесно може да се успокои. Най-важното сега за нас, българите е да се концентрираме в това да покажем най-доброто от себе си, това е моята задача ",..

публикувано на 19.01.10 в 16:21

Блокадата на ГКПП "Илинден-Ексохи" бе снета

Блокадата на ГКПП Илинден-Ексохи на пътя Гоце-Делчев - Драма бе снета и всички чакащи автомобили преминаха през българо-гръцката граница. Стачкуващите гръцки фермери предупредиха, че пунктът ще бъде затворен отново утре в 11 часа, но до тогава ще бъдат..

публикувано на 19.01.10 в 16:02

Съдът в Търговище заличи от регистрите "Български червен полумесец"

Окръжният съд в Търговище реши да заличи от регистрите „Български червен полумесец” на братята Али и Юзеир Юзеирови, които направиха опит да създадат и нова партия -”Мюсюлман-демократичен съюз". Съгласно Женевските конвенции, в България легитимната..

публикувано на 19.01.10 в 15:17

Добричка област е блокирана

  Всички пътища в Добричка област са затворени. Навсякъде има осигурено присъствие на Пътна полиция. В цялата област продължава да вали обилен сняг. Образуваните от студения вятър снегонавявания стигнаха до 1,5 метра.В 6 от 8-те общини на областта..

публикувано на 19.01.10 в 14:51