Бюрократичните недоразумения пречат на малките населени места да печелят средства по европроекти

Бюрократичните недоразумения пречат на малките населени места да печелят средства по европроекти, твърди кметът на добруджанското село Дъбовик Стоянка Първева. Тя е завършила курс за разработване и управление на проекти и е един от учредителите на..

публикувано на 16.10.09 в 12:56

През септември пазарът на едро на хранителните стоки остава спокоен

По данни на Държавната комисия по стоковите борси и тържищата, през септември пазарът на едро на хранителните стоки остава спокоен. Спрямо август е отчетен спад на цените на повечето хранителни стоки с около 2-3 процента. Слабо увеличение има на цената на..

публикувано на 16.10.09 в 12:56

Лекарите ще бъдат проверявани точно какъв обем и каква медицинска дейност са извършили през годината

Лекарите ще бъдат проверявани точно какъв обем и каква медицинска дейност са извършили през годината. Това заяви зам.-министърът на здравеопазването Валерий Митрев. Валерий Митрев обясни, че ако например един лекар е извършил само 20 операции от апандисит..

публикувано на 16.10.09 в 12:56

Премиерът Борисов посети в МВР болница пребития полицай Д. Димитров

Премиерът Бойко Борисов посети в МВР болница пребития на 20 септември в центъра на Перник полицай Димитър Димитров. Пред медиите Борисов заяви, че състоянието на пострадалия полицай се стабилизира. Министър-председателят каза, че е дал срок издирваните..

публикувано на 16.10.09 в 12:56

Симеон Дянков: От 2010 година се увеличава вноската за здравно осигуряване от 4 на 6 %

От догодина ще бъде повишена вноската за здравно осигуряване на лицата под 18 години, на пенсионерите и на военнослужещите от 4% на 6%. Това съобщи председателят на Парламентарната комисия по здравеопазване Лъчезар Иванов. При обсъждането на промените в..

публикувано на 16.10.09 в 12:56

ДСБ: ГЕРБ не прави задълбочена ревизия на управлението на Тройната коалиция

От партия "Демократи за силна Бълагрия" смятат, че ГЕРБ не прави задълбочена ревизия на управлението на Тройната коалиция. Затова Синята колиция ще бъде "гарант и коректив" в борбата с мафията и за възстановяване на европейското доверие..

публикувано на 16.10.09 в 12:55

Б. Борисов обеща шест нови автомобила за огнеборците до седмица

Министър-председателят Бойко Борисов поднесе венец пред Паметника на Незнайния войн по случай 14 септември - професионален празник на Противопожарната охрана в България. В церемонията пред Паметника на Незнайния войн участваха и заместник-министърът на..

публикувано на 16.10.09 в 12:55

76 са общинските депа, които вече не приемат отпадъци

76 са общинските депа, които вече не приемат отпадъци и в които е започнала рекултивация. Предстои на тези места да не се забелязва, че е имало сметище. Това каза Евдокия Манева, зам.-министър на околната среда и водите, в интервю за предаването на БНР..

публикувано на 16.10.09 в 12:55

Криминално проявен мъж е убит в Бургас

\n Криминално проявен млад мъж е убит в Бургас около 13.15 ч. днес, съобщиха от пресслужбата на полицията в града. Убийството е извършено в комплекс "Меден рудник". Убитият е Калоян Стоянчев - Рижия /23 г./. Задържан за престъплението е Петко..

публикувано на 16.10.09 в 12:55

Бившият зам-министър на финансите Д. Ивановски бе разпитан по делото срещу Веселин Георгиев

\n Бившият заместник-министър на финансите Димитър Ивановски бе разпитан днес по делото срещу директора на Републиканска пътна инфраструктура Веселин Георгиев, който е обявен в престъпление по служба в периода юли 2006-ноември 2007 година. Според..

публикувано на 16.10.09 в 12:55

2% от блокираните здравни вноски може да се ползват за лекарства на онкоболните

2% от здравните вноски, които са блокирани от БНБ като резерв, могат да бъдат отблокирани, за да се ползват за осигуряване на лекарства на онкоболните. Това обяви Теодора Захариева от Центъра за защита на правата в здравеопазването. Тя каза това след среща..

публикувано на 16.10.09 в 12:55

СГС ще проверява болнични по делото "Маргини"

Поредно заседание по делото срещу братята Красимир и Николай Маринови и още четирима души е насрочено в Софийския градски съд. Прогнозите са процесът отново да не тръгне по същество заради поредицата от болнични, които над година представя адвокатът на..

публикувано на 16.10.09 в 12:55

Й. Фандъкова: Да се увеличи броя на психолозите и педагогическите съветници в училищата

\n Основният приоритет в образованието през следващите години е свързан с увеличението на броя на психолозите и на педагогическите съветници в училище, каза пред журналисти в 71-во СОУ в Казичене министърът на образованието, младежта и науката Йорданка..

публикувано на 16.10.09 в 12:55

Казусът с т. нар. "царски имоти" не трябва да бъде политизиран

Казусът с т. нар. "царски имоти" не трябва да бъде политизиран, заяви заместник-председателят на НДСВ – Огнян Герджиков пред "Хоризонт". Герджиков напомни, че лично Симеон Сакскобургготски е настоявал за проверка. През седмицата стана..

публикувано на 16.10.09 в 12:55

Й. Фандъкова: Номинирането ми като кандидат на ГЕРБ е чест и голяма отговорност

\n Номинирането ми от софийската организация на ГЕРБ като кандидат на партията за кмет на Столичната община е едновременно чест и голяма отговорност, каза министърът на образованието, младежта и науката Йорданка Фандъкова. Предстои номинацията ми да бъде..

публикувано на 16.10.09 в 12:55

Велоколона ще шества в София

Колоездачи ще преминат в колона по столичните булеварди днес, съобщиха от сдружението "Велоеволюция" - организатор на проявата, която цели да докаже, че хората с велосипеди в София са много и че искат "да управляват безопасно любимите си..

публикувано на 16.10.09 в 12:55

Делото срещу Петър Петров-Амигоса беше отложено

Заради отсъстващ съдебен заседател беше отложено делото срещу Петър Петров-Амигоса и още трима души, подсъдими за това, че чрез контрабанда на цигари са изпрали близо 100 милиона лева. Така в рамките на 1 година процесът, който е на ниво „заключителни..

публикувано на 16.10.09 в 12:55

В общо 121 училища и детски градини в София са били извършени ремонти

\n В 75 училища и 46 детски градини са били извършени ремонти на стойност 10 млн. лв., сочи справката на дирекция "Образование", която беше представена днес на съветниците от комисията по образование на Столичния общински съвет. \n От 2004 г. до..

публикувано на 16.10.09 в 12:55

Депутатите ще обсъдят законопроекта за изменение на Търговския закон

\n Народните представители ще се занимаят с второ четене на законопроекта за изменение и допълнение на Търговския закон и изменения в правилника на Народното събрание. В редовния петъчен парламентарен контрол на въпроси на депутати ще отговарят..

публикувано на 16.10.09 в 12:55

Арестувани са трима полицаи

Полицейски шеф от 5-то РПУ и други двама служители на МВР са били задържани преди минути при съвместна операция на Софийската градска прокуратура с отдел "Вътрешна сигурност" на МВР. Това научи БНР от източници близки до разследването. В случая..

публикувано на 16.10.09 в 12:55