Правителството ще работи за облекчаване на регулаторните режими

Правителството ще работи за облекчаване на регулаторните режими, ускоряване на процедурите за придобиване на българско гражданство и насърчаване на научните изследвания. По тези въпроси Кабинетът ще предложи законодателни промени, заяви премиерът Бойко..

публикувано на 13.01.10 в 10:09

Иван Костов: Румяна Желева трябваше да бъде по-подготвена за атаките в ЕП

Съпредседателят на "Синята коалиция" Иван Костов коментира, че Румяна Желева е трябвало да бъде по-подготвена за атаките в Европарламента. Според него, Желева е трябвало да предостави документите, с които да се защити от обвиненията за конфликт на..

публикувано на 13.01.10 в 09:05
България тепърва ще се бори с изхвърлянето на старите електоуреди на общите сметища 

Магазините за продажба на електрически уреди трябва да приемат старите безплатно

ftp://files.bnr.bg/Horizont/AktualniPredavania/13.01.El_uredi_reziklirane.mp3 Информираността на населението е първостепенна задача за администрацията и на бизнеса, който управлява отпадъци от електрическо и електронно оборудване , обясни пред..

публикувано на 13.01.10 в 08:47

Нивото на река Дунав при Лом спада

С 13 см е паднало нивото на река Дунав при Лом през последното денонощие. В момента нивото на реката е 733 см. Намаляла е опасността от заливане на централния кей на пристанищния комплекс. Вчера оставаха само 4 см до въвеждането на следващата степен на..

публикувано на 13.01.10 в 08:37

Няма информация за пострадали българи при земетресението в Хаити

Министерството на външните работи няма информация за пострадали българи при земетресението в Хаити, съобщи говорителят на ведомството Драговест Горанов. България няма официално представителство в Хаити, най-близкото дипломатическо представителство е в Куба,..

публикувано на 13.01.10 в 08:27

Малкия Маргин бе обявен за общодържавно издирване

Николай Маринов - Малкия Маргин, бе обявен за общодържавно издирване. Мярката му за неотклонение бе изменена в задържане под стража. Причина за това бе неявяването му на съдебното заседание по делото срещу него и брат му Красимир Маринов, гледано от..

публикувано на 13.01.10 в 07:58

Борисов: Оценките за слабото представяне на Р. Желева са заради подривната дейност на БСП

Оценките за слабото представяне на Румяна Желева при изслушването й вчера за еврокомисар са резултат от подривната дейност на левицата, смята премиерът Бойко Борисов. Нека поздравим БСП за подривната дейност, каза той в отговор на журналистически въпроси в..

публикувано на 13.01.10 в 07:54

Въведени са временни ограничения за преминаването през проходите Рожен, Пампорово и Превала

В Смолянска област са въведени временни ограничения за преминаването през проходите Рожен, Пампорово и Превала заради снеговалежите през нощта. Забранено е преминаването на тежкотоварни автомобили с ремаркета и полуремаркета, съобщиха от Областното пътно..

публикувано на 13.01.10 в 07:05

Граждани ще протестират в София срещу скъпата електроенергия

Представители на Организацията за обществена самозащита "Едно" ще протестират днес в София срещу скъпата електроенергия. Протестът ще започне пред централата на ЧЕЗ и ще продължи пред Министерството на финансите и пред Народното събрание...

публикувано на 13.01.10 в 06:49

Петър Ганев: Не виждам заплахи от влизането ни в еврозоната

ftp://files.bnr.bg/Horizont/AktualniPredavania/13.01.Anketa_Evrozona.mp3 ftp://files.bnr.bg/Horizont/AktualniPredavania/13.01.Evrozona_Petar Ganev.mp3 Не виждам заплахи от влизането ни в еврозоната , структурно няма нещо голямо да се промени в икономиката..

публикувано на 13.01.10 в 06:48

Правителството ще разглежда промени в Закона за храните

Земеделските производителите ще могат да продават малки количества суровини и храни от животински произход на крайните потребители. Това предвиждат промени в Закона за храните, които правителството ще обсъжда на днешното си заседание. Голямата разлика..

публикувано на 13.01.10 в 05:33

"Топлофикация" - Велико Търново спира подаването на природен газ

Подаването на природен газ за дружеството "Топлофикация" във Велико Търново ще бъде спряно в 8 часа тази сутрин. Доставчикът "Овергаз север" прибягва към тази мярка, тъй като "Топлофикация" не е превела в договорения срок..

публикувано на 13.01.10 в 05:30

Поредно заседание по делото срещу Маргините

В Софийския градски съд ще се проведе поредното заседание по делото срещу братята Маринови, известни като Маргините. Oбвиненията срещу тях са за организиране на убийството на ген. Любен Гоцев и на покойните Иван Тодоров-Доктора и Никола Дамянов. Маргините..

публикувано на 13.01.10 в 05:27

НС започва подготовка за въвеждане на модерна система за гласуване

Започва новата парламентарна сесия. Очаква се още в началото отделните политически групи да излязат с декларации. От днес народните представители ще дават и пръстови отпечатъци за новата система за гласуване, която ще заработи следващата седмица. По..

публикувано на 13.01.10 в 05:24

Преглед на печата

Изслушването на българския кандидат за еврокомисар Румяна Желева пред Европейския парламент започна със скандал за бизнеса й и продължи с неубедителното й представяне по въпросите на евентуалния й ресор, отбелязва Дневник . "Червените подляха вода на..

публикувано на 13.01.10 в 04:58

Прогноза за времето

  През нощта ще има значителна облачност. В Южна България ще завали предимно сняг, който до сутринта ще достигне и източните райони. Минимални температури между минус 3° и плюс 2°, в София около минус 2°. През деня над Западна България облачността ще..

публикувано на 12.01.10 в 18:09

Железничарите, които протестираха вчера, са получили заплатите си

Железничарите, които протестираха вчера на Централна гара - София, са получили заплатите си. На днешната среща между представители на Синдиката на железничарите към КНСБ и ръководството на БДЖ обаче не бе постигната договореност по нито едно от синдикалните..

публикувано на 12.01.10 в 17:20

Борис Панкин не бе допуснат в сградата на НМТ "Стефан Македонски"

Трупата на Националния музикален театър "Стефан Македонски" не допусна новоизбрания директор - режисьорът Борис Панкин, да влезе в сградата на театъра. По-рано днес беше разпространено отворено писмо до всички институции, в което се казва, че..

публикувано на 12.01.10 в 16:57

Жена от Чепеларе роди близнаци в дома си

27-годишната Стела Димитрова от Чепеларе е родила децата си в нощта срещу 11-ти януари, съобщиха от болницата в Смолян. Раждането в къщата започнало спонтанно без никакви болки и признаци, разказва майката, която с двете си рожби вече има три деца с..

публикувано на 12.01.10 в 15:27

БСП е открила конфликт на интереси в декларацията на Румяна Желева

Малко преди в Европейския парламент да започне изслушването на българския кандидат за еврокомисар Румяна Желева , БСП обяви, че е открила конфликт на интереси в декларацията й за времето, в което тя е била евродепутат. Международният секретар на партията..

публикувано на 12.01.10 в 15:04