МВР отпуска помощ на семействата на загинали полицаи

По 3 хиляди лева ще получат семействата на полицаите Кънчо Кънев и Петър Георгиев, загинали в катастрофа при изпълнение на служебния си дълг. Това съобщи във Велико Търново министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов, след като се поклони пред тленните..

публикувано на 08.04.10 в 11:35

Прокуратурата повдигна обвинение на бившия директор на "Информационно обслужване"

Софийската градска прокуратура повдигна обвинение на Иво Николов, бивш изпълнителен директор на "Информационно обслужване" АД. Повдигнати са му три обвинения. Николов е обвинен, че от 29 януари 2008 г. до 30 април 2009 г., в качеството си на..

публикувано на 08.04.10 в 11:29

САС остави в ареста Цонев, Сантиров и Попов

Софийският апелативен съд остави в ареста бившия военен министър Николай Цонев, съдията Петър Сантиров и бившия главен секретар във Финансовото министерство Тенчо Попов. Софийският градски съд постанови преди дни задържането на тримата във връзка с..

публикувано на 08.04.10 в 11:14

Бойко Борисов: Договорите за електроразпределителните дружества са лобистки

Премиерът Бойко Борисов заяви, че договорите за приватизацията на електроразпределителните дружества са правени изцяло лобистки. Борисов се надява с дивидентите, които ще платят дружествата, да се запълни дупката в бюджета. А ако те не се съобразят с..

публикувано на 08.04.10 в 08:54

ВСС отстрани временно от длъжност съдия Петър Сантиров

Висшият съдебен съвет отстрани временно от длъжност съдията от Софийския градски съд Петър Сантиров, който беше арестуван заедно с бившия военен министър Николай Цонев. Предложението за отстраняването на съдия Сантиров е на главния прокурор Борис Велчев. То..

публикувано на 08.04.10 в 08:37

Президентът върна за ново обсъждане текстове от поправките в НПК

Президентът Георги Първанов върна за ново обсъждане отделни текстове от Закона за изменение и допълнение на Наказателно-процесуалния кодекс. Това съобщиха от прессекретариата на държавния глава. Законът беше приет от Народното събрание на 25 март. В..

публикувано на 08.04.10 в 08:35

Борис Велчев дава отрицателна оценка за репликите на Роман Василев

Оценката ми за поведението на Роман Василев е силно отрицателна. Мисля, че той сбърка и трябва да бъде наказан, заяви главният прокурор Борис Велчев преди заседанието на ВСС. Той добави, че по никакъв начин няма да приеме цялата кариера на един прокурор да..

публикувано на 08.04.10 в 07:47

Инвеститорите, искащи да строят ветроенергийни паркове, не осъществяват инвестицията

Голяма част от инвеститорите, които заявяват намерения да строят ветроенергийни паркове, реално не осъществяват инвестицията, а променят предназначението на земеделската земя със спекулативна цел, заяви за "Хоризонт" зам.-министърът на земеделието..

публикувано на 08.04.10 в 07:36

Евтим Костадинов: Пътят беше труден, но равносметката е добра

ftp://files.bnr.bg/Horizont/AktualniPredavania/08.04 EFTIM KOSTADINOV.mp3 "Пътят беше труден, но след тези три години равносметката е добра". Това каза в предаването "Преди всички" Евтим Костадинов, председател на Комисията за..

публикувано на 08.04.10 в 07:29

Министър Найденов е внесъл доклада за заменките в прокуратурата

Министърът на земеделието Мирослав Найденов е внесъл в прокуратурата сигнал за близо 5 хиляди заменки на земеделски земи, извършени в периода 1998-2009 г. Поводът е поредното писмо на Европейската комисия, с което ни информират, че държавата може да бъде..

публикувано на 08.04.10 в 06:56

Георги Стоев: Без спешни мерки икономическата криза може да се превърне в политическа

Ако управляващите не предприемат спешни мерки за овладяване на натрупващия се бюджетен дефицит, рискуват до няколко месеца икономическата криза да се превърне в политическа, прогнозира икономистът от "Индъстри уоч" Георги Стоев . Според него още..

публикувано на 08.04.10 в 06:40

Ев. Костадинов: Комисията по досиетата спечели доверието на гражданите

През трите години от създаването си Комисията по досиетата е упяла да спечели доверието на гражданите, заяви пред "Хоризонт" нейният председател Евтим Костадинов . " Тази година предстои голямото прибиране на архивни документи от..

публикувано на 08.04.10 в 06:29

Мая Христова: Прекратяването на договорите с електроразпределителните дружества е крайна мярка

Прекратяването на договорите с електроразпределителните дружества е много крайна мярка, заяви пред "Хоризонт" заместник министърът на енергетиката Мая Христова . Според нея в момента такова нещо не се обсъжда, тъй като това е просто една правна..

публикувано на 08.04.10 в 05:42

400 души кандидатстват за 230 работни места в строителството на АМ "Тракия"

400 души кандидатстват за 230 работни места в строителството на АМ "Тракия". Те подадоха заявления на организираната специално трудова борса в Сливенския военен клуб. Кандидатите за работа на АМ "Тракия" са от Сливен, Нова Загора,..

публикувано на 08.04.10 в 04:57

САС ще заседава по мярката за неотклонение на Николай Цонев

Състав на Софийския апелетивен съд ще заседава по мярката за неотклонение на бившния военен министър Николай Цонев, съдията Петър Сантиров и бившия главен секретар във финансовото министерство Тенчо Попов. Преди няколко дни Градският съд остави тримата в..

публикувано на 08.04.10 в 04:44

Възобновява се делото за катастрофата в местността "Бакаджика"

Делото за катастрофата в местността "Бакаджика", при която на 28 май миналата година загинаха 18 души, ще бъде възобновено в Ямболския окръжен съд. Днес вероятно ще бъдат изслушани двамата подсъдими по делото. Съдът разпита над 120 свидетели и..

публикувано на 08.04.10 в 04:06

Преглед на печата

Заради съдебните процедури около търга за изграждане на системата за подготовка на новите документи за самоличност се наложило продуктът да бъде направен за 6 месеца и да бъде предаден, без да е тестван в реални условия. Това са заявили за Труд източници..

публикувано на 08.04.10 в 03:45

Няма пострадали при катастрофата на автобус по пътя Русе-Бяла

Няма пострадали пътници при катастрофата на автобус по пътя Русе-Бяла - съобщи говорителят на полицията в Русе Даниела Малчева. Инцидентът е станал, след като шофьорът не спрял на сигнал, подаден от строителен работник в ремонтиран пътен участък. За да не..

публикувано на 07.04.10 в 16:47

Експериментално в София ще бъде пусната нова трамвайна линия

Експериментално ще бъде пусната нова трамвайна линия с номер 4, съобщиха от Центъра за градска мобилност. Първоначално линията ще работи от 10 април до 10 юли. Причината за въвеждането в експлоатация на новата линия е голямото натоварване по трамвайната..

публикувано на 07.04.10 в 16:36

Директорът на Европол е впечатлен от оперативните резултати на българската полиция

Директорът на Европол Робърт Уейнрайт определи като ефективна законодателната рамка по въпросите за "прането" на пари и конфискацията на имущество, придобито от престъпна дейност. След среща с министъра на вътрешните работи Цветан Цвeтанов Уейнрайт..

публикувано на 07.04.10 в 16:18