Прогноза на времето

Ще има по-често значителна облачност и на места, главно в Западна България и Родопската област ще превалява дъжд, а в източните райони ще бъде с повече слънце. В крайната западна част на Дунавската равнина ще има условия и за мъгли. Там дневните температури..

публикувано на 07.11.09 в 15:22

5 медици от ВМА ще заминат за Украйна заради усложнената обстановка с новия грип

Петима медици от ВМА ще заминат в понеделник за Украйна заради усложнената обстановка там с новия грип. Те ще посетят районите, в които живеят българи, ще занесат медикаменти, консумативи, защитни костюми и маски на стойност 300 хил. лв. Решението е на..

публикувано на 07.11.09 в 15:00

Р. Желева: Съгласувателната процедура с президента е спазена

Министърът на външните работи Румяна Желева смята, че съгласувателната процедура с президентската администрация по искането да се прекратят мандатите на посланиците ни в Турция и САЩ Бранимир Младенов и  Лъчезар Петков е спазена. Ден преди решението на..

публикувано на 07.11.09 в 14:41

В България няма регистрирани случаи на животни, заразени с вируса A /H1N1/

В България няма установени случаи на животни, заразени с вируса А /H1N1/. Това съобщиха от правителствената информационна служба. По разпореждане на премиера Бойко Борисов, земеделското и здравното министерство предприемат превантивни мерки заради..

публикувано на 07.11.09 в 13:08

Г. Първанов: На този етап скандалите около ДАНС не дискредитират агенцията

Президентът Георги Първанов смята, че на този етап скандалите около ДАНС не дискредитират агенцията. Въпреки че не е привърженик на честите промени, държавният глава би подкрепил промените в ДАНС, ако това ще помогне на правителството да се бори с..

публикувано на 07.11.09 в 13:00

Паразитно растение остави без вода стралджанско село

Паразитно растение остави за ден без вода стралджанското село Джинот, съобщиха от ВиК-Ямбол. Така наречената "лисича опашка" е запушила водопроводната мрежа и дебитът за часове е намалял от 2 литра в секунда на 10 грама. Рязко спадналото..

публикувано на 07.11.09 в 12:46

Драстично увеличение на сигналите за деца в риск в Ямболско

Драстично са се увеличили сигналите за деца в риск в Ямболско. На горещия телефон в отдел "Закрила на детето" в областния град от началото на годината са получени близо 200 сигнала, докато за същия период на миналата година та са били 90 - съобщи..

публикувано на 07.11.09 в 10:26

България трябва да преговаря с Русия за статута на българския Център на промишлеността

България трябва да преговаря с Русия за статута на българския Център на промишлеността в Москва. Това каза в интервю за "Хоризонт" министърът на външните работи Румяна Желева. Преди два дни руски командоси направиха обиск в сградата и арестуваха..

публикувано на 07.11.09 в 09:50

Г. Първанов няма да подпише на този етап указите за отзоваването на посланици ни в Турция и САЩ

Президентът Георги Първанов няма да подпише на този етап указите за отзоваването на българските посланици в Турция и САЩ Бранимир Младенов и Лъчезар Петков. Правителството поиска предсрочното прекратяване на мандатите им заради нарушения при изборите през..

публикувано на 07.11.09 в 09:45

Посолството на Германия отваря врати

20 години след обединението на източната и западната част на Германия, някои части на бившата ГДР изглеждат по-добре от федералната република, заяви за предаването на "Хоризонт" "Събота 150" посланикът на Германия у нас Матиас Хьопфнер..

публикувано на 07.11.09 в 08:56

Днес е Архангелова задушница

Днес е Архангелова или Мъжка задушница - една от трите големи задушници, които православните християни отбелязват всяка година. На този ден се отдава почит към паметта на мъртвите, вечна признателност на офицерите и войниците, загинали за България. Според..

публикувано на 07.11.09 в 08:38

Румяна Желева: Ако няма нов избирателен кодекс, няма гаранции за изборите в чужбина

ftp://files.bnr.bg/Horizont/AktualniPredavania/07.11.jeleva_rokadi.mp3 "В резултат на двете дисциплинарни дела срещу поланиците ни в САЩ и Турция оставам с впечатлението, че при сега действащата нормативна база, не сме в състояние да осигурим..

публикувано на 07.11.09 в 08:34

Преглед на печата

Безспорно водещата тема за всички всекидневници е обявената грипна епидемия в цялата страна. "Задължително с маски по улицата искат кметове" - четем на първата страница на вестник Стандарт . Изданието допълва, че за първи път у нас е обявена..

публикувано на 07.11.09 в 08:27

Прогноза на времето

Над страната ще има разкъсана облачност, значителна над Западна България, където на места ще превалява дъжд. Над останалата част от страната облачността ще намалява временно и до слънчево. Ще духа слаб, северно от планините и в Източна България умерен, южен..

публикувано на 06.11.09 в 17:32

Министър Н. Младенов се надява на допълнителни целеви средства в бюджета на отбраната

Министерството на отбраната подготвя документ, с който да се обясни какви са финансовите затруднения на ведомството. Министър Николай Младенов се надява на допълнителни целеви средства в бюджета на отбраната за следващата година. Вероятно ще се наложи..

публикувано на 06.11.09 в 17:18

Изпълнителният директор на "Български пощи" е освободен от длъжност

Министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Александър Цветков освободи главния изпълнителен директор на "Български пощи" Енцислав Харманджиев, съобщиха от ведомството. За главен изпълнителен директор е назначен Милен..

публикувано на 06.11.09 в 16:30

Петър Димитров: Няма нищо криминално в разхода за АЕЦ "Белене"

Няма нищо криминално в разхода за АЕЦ "Белене", нищо скрито. Просто продължаваме с атаката към министрите от предишното правителство. Така ексминистърът на икономиката Петър Димитров коментира думите на своя наследник Трайчо Трайков, че ще..

публикувано на 06.11.09 в 16:23

Министър Трайчо Трайков не е допуснал конфликт на интереси

Енергийният министър Трайчо Трайков не е допуснал конфликт на интереси, смята Парламентарната комисия за борба с корупцията. Това е отговорът на сигнала, който КБ подаде срещу министър Трайков. Решението на комисията ще бъде окончателно след като на..

публикувано на 06.11.09 в 15:37

Министър Караджова подкрепя идеята за саниране на жилища с пари от продадени квоти парникови газове

Екоминистърът Нона Караджова подкрепя идеята да бъдат санирани жилища с пари от продадени квоти парникови газове. Идеята лансира вчера министър Росен Плевнелиев, според когото 720 000 панелни жилища могат да бъдат санирани с пари от продажба на емисии..

публикувано на 06.11.09 в 15:32

Малинка Бондаренко и Красимир Георгиев:"С 10 стотинки ще поскъпне курса за обучение на шофьори, ако в изпитните автомобили се сложат камери"

ftp://files.bnr.bg/Horizont/Sport/obuchenie.mp3 С 10 стотинки ще поскъпнат купсовете за обичение на шофьори, като в изпитните автомобили се сложат камари. Това заявиха в предаването "Хора,пътища,автомобили" Малинка Бондаренко - управител на УТЦ на..

публикувано на 06.11.09 в 15:25