Едночасов протест започват в завода ТЕРЕМ в Търговище

Едночасови протестни действия започват във Военно-ремонтния завод ТЕРЕМ - Хан Крум в Търговище. Те се организират от синдикалната организация на КТ "Подрепа". Исканията на работниците са за изплащане на дължими трудови възнаграждения и осигуряване..

публикувано на 09.04.10 в 06:39

Валентин Кирчев: Напълно възможно е токът да поевтинее от юли

Напълно възможно е токът да поевтинее от юли, каза пред „Хоризонт” зам.-председателят на Държаваната комисия за енергийно и водно регилиране  Валентин Кирчев . Това ще стане ако електроразпределителните дружества ограничат разходите си. Това е напълно..

публикувано на 09.04.10 в 06:30

Валентин Кирчев: Възможно е цените на тока да паднат от юли

ftp://files.bnr.bg/Horizont/AktualniPredavania/9.04 VALENTIN KIRCHEV.mp3 Напълно е възможно цените на тока да паднат от юли, при положение, че " разходите на компаниите бъдат ограничени и те поемат част от несгодите, които поема нашето общество",..

публикувано на 09.04.10 в 05:43

Паметникът на свободата в Русе има нужда от спешно укрепване

Експертна комисия е препоръчала спешни мерки за укрепване на 100-годишния паметник на свободата в Русе. Комисията е установила, че в резултат на влиянието на атмосферните условия и околната среда са се появили ерозирали участъци по гранитната колона и по..

публикувано на 09.04.10 в 05:00

Започва изложението "Изберете българското"

Повече от 270 български фирми ще представят продукцията си на 11-то издание на изложението „Изберете българското”, което се открива днес в НДК. Въпреки кризата, фирмите остават на пазара заради доверието в българските стоки и услуги. Организаторите планират..

публикувано на 09.04.10 в 04:53

В Александровска болница преглеждат безплатно днес

От 10 до 14 часа днес специалистите в Александровска болница в София ще преглеждат безплатно пациенти от цялата страна. Лечебното заведение провежда инициативата под надслов „Здравето е отговорност” за девета поредна година. Всички, които желаят да се..

публикувано на 09.04.10 в 04:50

Преглед на печата

Кабинетът намали едностранно със 7% дълга си към фирмите, съобщава СЕГА на първата си страница. Една от най-важните антикризисни мерки - бързо изплащане на сумите, които държава дължи на компаниите, претърпя сериозна метаморфоза. Според одобрената от..

публикувано на 09.04.10 в 04:17

САС освободи Цветелин Кънчев срещу 20 000 лева гаранция

Срещу гаранция от 20 000 лева Софийският апелативен съд освободи Цветелин Кънчев от ареста. Тримата обжалваха определение на Софийския градски съд от преди Великден, който потвърди задържането им под стража. Кънчев и още двама подсъдими бяха обвинени, че..

публикувано на 08.04.10 в 16:30

МВР задържа отпечатването на документи, приети с бърза поръчка

МВР задържа отпечатването на документи за самоличност с биометрични данни, приети с бърза поръчка, съобщиха от ведомството. Причината е софтуерният проблем в системата, която специалистите на "Сименс" отстранявали. Изпълняват се експресните и..

публикувано на 08.04.10 в 15:35

Мирослав Найденов: "Прокуратурата ще провери списък от 5 000 сделки"

ftp://files.bnr.bg/Horizont/AktualniPredavania/0804MNay3.mp3 Министърът на земеделието Мирослав Найденов внесе сигнал в прокуратурата за 5 000 заменки на земеделски земи, които трябва да бъдат разследвани по съмнения за злоупотреби. На прокуратурата са..

публикувано на 08.04.10 в 14:54

Над половината българи искат да се разкрие агентурното минало на всички публични личности

Повече от половината българи смятат, че трябва да се разкрие агентурното минало на всички публични личности, свързани с бившите комунистически тайни служби. Това става ясно от проучване на НЦИОМ 3 години след създаването на Комисията по досиетата. Два..

публикувано на 08.04.10 в 14:50

Тотю Младенов разпореди проверка в Агенцията по социално подпомагане

Министърът на труда и социалната политика Тотю Младенов заяви в Хисаря, че е разпоредил проверка в Агенцията по социално подпомагане, за да бъде установен броят на хората, които получават социални помощи, без да имат право на това. В скоро време ще видите,..

публикувано на 08.04.10 в 14:32

Тотю Младенов: "Убеден съм, че пенсионната реформа ще бъде направена бързо и внимателно"

ftp://files.bnr.bg/Horizont/AktualniPredavania/0804TMlad.mp3 Учуден съм, че през последните 10 дни, когато ние активно разработвахме със синдикатите и с работодателите антикризисните мерки, непрекъснато се повтаряше, че сме спрели пенсионната реформа, каза..

публикувано на 08.04.10 в 14:02

Сливенската прокуратура обвини кмета Лечков в безстопанственост

Окръжната прокуратура в Сливен е образувала досъдебно производство срещу кмета на града Йордан Лечков. То е за безстопанственост и престъпление по служба. Производството се води за престъпление по чл. 219 от НК, за това, че през периода август 2008 –..

публикувано на 08.04.10 в 13:33

Борис Велчев: "Роман Василев сбърка и трябва да бъде наказан"

ftp://files.bnr.bg/Horizont/AktualniPredavania/0804Velchev.mp3 Оценката ми за поведението на Роман Василев е силно отрицателна и аз му го казах още същия ден, заяви главният прокурор Борис Велчев по повод репликите на заместник-градския прокурор Василв при..

публикувано на 08.04.10 в 13:21

Между 10 и 15 деца годишно имат нужда от присаждане на бъбрек

Между 10 и 15 деца у нас годишно имат нужда от присаждане на нов бъбрек, информира д-р Димитър Русинов, лекуващ лекар на деца с бъбречна недостатъчност. 16-годишно момиче от Добрич беше успешно транспланитрано в Клиниката по урология на "Пирогов"...

публикувано на 08.04.10 в 12:25

Работници от "Балканстрой" протестират за неизплатени заплати

Над 200 служители и работници от разложката фирма "Балканстрой" протестират срещу работодателите си за неизплатени от 5 месеца заплати. Въпреки несъгласието на кметството тази сутрин те са организирали шествие от офисите на фирмата до централния..

публикувано на 08.04.10 в 12:17

Ромската общност в Европа има ограничен достъп до социални услуги и високоплатена работа

Ромската общност в Европа има ограничен достъп до социални услуги и високоплатена работа в сравнение с останалото население. Това показва доклад на Световната банка, представен на днешния Международен ден на ромите. Европейските икономики губят годишно..

публикувано на 08.04.10 в 12:10

Не е повдигнато ново обвинение срещу кмета на Ямбол

Срещу кмета на Ямбол Георги Славов не е повдигнато ново обвинение, съобщиха от Окръжната прокуратура. Преди два месеца Славов беше обвинен от прокуратурата във финансови злоупотреби в размер на 2 милиона лева при изграждането на уличен водопровод и..

публикувано на 08.04.10 в 12:04

МВР отпуска помощ на семействата на загинали полицаи

По 3 хиляди лева ще получат семействата на полицаите Кънчо Кънев и Петър Георгиев, загинали в катастрофа при изпълнение на служебния си дълг. Това съобщи във Велико Търново министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов, след като се поклони пред тленните..

публикувано на 08.04.10 в 11:35