Продължават проблемите с тока и водата в Сливенско, Бургаско, Ямболско и Габровско

Продължават проблемите с електрозахранването, водоснабдяването и прекъснатите телефонни връзки в някои общини в Сливенска, Бургаска, Ямболска и Габровска област. Трети ден 18 села в Котленския балкан и 5 в Сливенския са без ток и с блокирани междуселищни..

публикувано на 20.10.11 в 11:29

Продължава предизборната търговия с гласове

Продължава търговията с гласове преди изборите. БНР научи за още три опита за купуване на гласове на различни места в страната. От 54-годишен мъж от село Радомирци, община Червен бряг, са иззети 1 400 лева, в банкноти по 20 лева. В дома на задържания са..

публикувано на 20.10.11 в 11:05
Най-важното в борбата с остеопорозата е профилактиката.

Световен ден за борба с остеопорозата

ftp://files.bnr.bg/HristoBotev/Nashiyat den/111020_d-r Maria Papazova.mp3 Тази година кампанията за борба с остеопорозата преминава под мотото на Международната фондация по остеопороза “Останете високи, говорете открито за здравето на вашите кости”...

публикувано на 20.10.11 в 11:03
Един от кратерите на вулкана Ирасу - езерото на дъното му мени цвета си в зависимост от силата на светлината и часа.

Коста Рика - богатият бряг

ftp://files.bnr.bg/HristoBotev/Nashiyat den/111021_Posoki_Kosta Rika.mp3 Обичам тази страна. И имам причини за това. Първо, там много добре се грижат за околната среда. Националните паркове, резерватите и защитените територии заемат над 30 процента от..

публикувано на 20.10.11 в 10:41

Стена от къща се срути в центъра на София

Стена на стара сграда се срути в центъра на София и причини сериозни щети на три автомобила. Инцидентът е станал при ремонт на съседна сграда малко преди 10.00 часа на ъгъла на улиците "Тимок" и "Веслец", когато багерист, нает от..

публикувано на 20.10.11 в 10:26

ВСС отложи избора за ръководител на Окръжния съд Хасково

Висшият съдебен съвет отложи избора за ръководител на Окръжния съд Хасково заради проверка на единия от кандидатите за поста - Росен Русев , който в момента е и.д. административен ръководител на съда. Проверката на прокуратурата започна в края на юни,..

публикувано на 20.10.11 в 09:32

Полицията издирва 13-годишния Божидар Жечев от София

Полицията издирва 13-годишно момче, от столичния квартал "Княжево", което е в неизвестност от понеделник. Божидар Жечев не се е прибрал у дома си след училище и майка му подала сигнал за издирването му. От полицията уточняват, че преди време..

публикувано на 20.10.11 в 08:03

Кашон със строителни отпадъци вдигна на крак полицията в София

Кашон със строителни отпадъци вдигна на крак полицията в София. Малко след 8 часа на телефон 112 гражданин е подал сигнал, че кашон с надпис "Не пипай!" е поставен вход на метростанция "Сердика". На мястото били изпратени полицейски..

публикувано на 20.10.11 в 07:41

Обстановката в община Болярово се нормализира

Обстановката в община Болярово постепенно се нормализира. Без ток са 3 села. В 11 часа ще започне заседание на кризисния щаб в общината, на което се очаква да бъде отменено бедственото положение. Екипи на електроразпределителното дружество работят за..

публикувано на 20.10.11 в 06:10

Ангелина Митова: За 2011 г. сме получили от ОЛАФ около 10 сигнала за злоупотреби с евросредства

ftp://files.bnr.bg/Horizont/Aktualni/2010mitova.mp3 Броят на образуваните досъдебни производства при нас е много по-голям от това, което ОЛАФ разследва. Това е резултат от една страна на работата на административно-контролните органи, от друга страна – на..

публикувано на 20.10.11 в 05:28

Премиерът ще се срещне с директора на тайните служби на САЩ и с еврокомисаря по развитието

Министър-председателят Бойко Борисов и министърът на културата Вежди Рашидов ще посетят базиликата "Света София", където ще се запознаят с извършващите се ремонтни дейности и ще разгледат новите археологически открития под базиликата...

публикувано на 20.10.11 в 05:13

Нобелов лауреат ще изнесе лекция в Медицинския университет

Нобеловият лауреат по химия за 2009 година проф . Ада Йонат ще бъде гост на България в четвъртък. Тя ще изнесе лекция в Медицинския университет на тема "От основната наука към съвременното антибиотично лечение", с което ще бъде отбелязана..

публикувано на 20.10.11 в 05:04

Пловдивският апелативен съд гледа делото по жалба на Лазар Колев

Пловдивският апелативен съд заседава делото по жалба на Лазар Колев , осъден на доживотен затвор за убийството на сестрите Белнейски. Наказанието бе определено от Пазарджишкия окръжен съд, като към присъдата „без право на замяна”, магистратите постановиха..

публикувано на 20.10.11 в 04:59

Преглед на печата

Брутален опит за завладяване и злоумишлено спиране на вестниците "24 часа", "168 часа" и "Труд" дни преди изборите бе предотвратен вчера, пише 24 часа . Рано сутринта съдия изпълнител влезе в Полиграфическия комбинат с..

публикувано на 20.10.11 в 04:18

Министър Трайков: Ще възродим минодобива в Смолянския регион

ftp://files.bnr.bg/Horizont/News/1910 trajow-rudnik-wrba.mp3 Възобновяването на работата в рудниците в Смолянско ще осигури хиляда работни места, заяви министърът на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков при огледа на рудник „Върба”...

публикувано на 19.10.11 в 18:48

Продължава ликвидирането на последиците от снежните бури в засегнатите райони

Екипи от Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" успяха да пробият път през преспите и да изведат четирима души, останали в махала Гърневци, Великотърновско, съобщиха от пресцентъра на МВР. Екипи от Сливен достигнаха на..

публикувано на 19.10.11 в 18:06

Екоминистерството ще проверява сигналите за обгазяване на Никопол

Българо-румънска експертна група ще направи проверка във връзка със сигналите за непрекъснато обгазяване на Никопол с амоняк от предприятието за производство на торове в Турну Мъгуреле, съобщи министърът на околната среда и водите Нона Караджова. Тя заяви,..

публикувано на 19.10.11 в 17:05

Земеделското министерство за доклада на ОЛАФ: Няма доказани злоупотреби с европейски средства, а съмнителни сигнали

В частта си за земеделието докладът на Европейската служба за борба с измамите (ОЛАФ) засяга сигнали, а не доказани злоупотреби, съобщиха от Министерството на земеделието и храните. В отчета на ОЛАФ за 2010 година се посочва, че в България се разследват..

публикувано на 19.10.11 в 16:28

Програмите на кандидатите за ректор на СУ "Св. Климент Охридски" публикувани

Софийският университет "Свети Климент Охридски" публикува на сайта си концепциите на кандидатите за ректор на първото висше училище у нас. Професорите Иван Илчев, Валери Стефанов, Петър Славейков и Божидар Ангелов извеждат за решаване сходни..

публикувано на 19.10.11 в 16:10

От съображения за сигурност ЦИК не показа пред журналистите истинските бюлетини

ftp://files.bnr.bg/Horizont/Aktualni/1910CIK.mp3 На последната преди изборите пресконференция, дадена от ЦИК, журналистите не видяха истинските бюлетини, а вместо тях им бяха  показани примерни книжа. Стана ясно, че това се прави от съображения за..

публикувано на 19.10.11 в 14:18