Допълнителни правила при ловните дружинки

Ловните дружинки са длъжни да носят аптечка с медикаменти и материали от първа необходимост. Това реши преди откриването на ловния сезон Ловният съвет, който е консултативен орган към Агенцията по горите. При отстрел на едър дивеч в общините в Южна България,..

публикувано на 29.09.11 в 08:37

Юрген Рот: Никога не съм срещал името на Кирил Рашков

Разследващият германски журналист Юрген Рот , автор на книгата "Българските демони", заяви в интервю за "Хоризонт", че никога не е срещал името на Кирил Рашков сред имената на свързаните с организираната престъпност в България: Никога..

публикувано на 29.09.11 в 08:27
Министър Тотю Младенов на посещение в село Балван

Кризисният център за работа с деца в Балван стана на пет години

ftp://files.bnr.bg/Horizont/Aktualni/2909balvan.mp3 ftp://files.bnr.bg/Horizont/Aktualni/2909kamelia.mp3   Кризисният център за работа с деца жертви на трафик в Балван, Великотърновско отбелязва пет години от създаването си с кръгла маса, на която ще бъде..

публикувано на 29.09.11 в 08:15
Има опасност за живота на бизнесмена Васил Лазаров, който бе нападнат в столичния квартал

Вучков: Проверява се дали полицията в Асеновград е покровителствала Рашкови

Инспекторатът на МВР проверява дали полицията в Асеновград не е покровителствала фамилията на Кирил Рашков . Това съобщи изпълняващият длъжността вътрешен министър Веселин Вучков . Проверката ще бъде на два етапа, обясни Вучков: Искам тя да бъде..

публикувано на 29.09.11 в 08:07

МО получи награда

Министерството на отбраната беше отличено от Програма "Достъп до информация" с Почетна грамота за принос в свободата на информация по случай Международния ден на правото да знам. Наградата е в категорията "Институция, най-добре организирала..

публикувано на 29.09.11 в 07:47

Борис Велчев: Няма прокурорски чадър над Кирил Рашков

Главният прокурор Борис Велчев отрече над Кирил Рашков да е имало прокурорски чадър. Проверка за това покровителстван ли е бил той през години все пак се прави, стана ясно от думите на Обвинител номер едно: Този човек поражда много въпроси, обаче се..

публикувано на 29.09.11 в 07:03

СУ открива 124-та си учебна година

Най-старото висше училище у нас, Софийският университет "Свети Климент Охридски', открива тържествено 124-та си учебна година. По традиция ректорът и членовете на Академичния съвет, облечени в тоги и предвождани от жезълоносец, ще поднесат цветя пред..

публикувано на 29.09.11 в 06:38

Социолог: При балотаж на президентските избори, борбата ще бъде между ГЕРБ и БСП

Ако се стигне до балотаж на президентските избори, борбата ще бъде между Росен Плевнелиев и Ивайло Калфин, прогнозира в предаването на "Хоризонт" "Преди всички" социологът Петя Лазарова от Центъра за анализи и маркетинг. Категорично..

публикувано на 29.09.11 в 06:35

Звезда Ванкова: Полицейското насилие е намаляло в арестите

Полицейското насилие е намаляло в арестите за сметка на нарастналите случаи на насилие на обществени места, съобщи в предаването на "Хоризонт" -"Преди всички" Звезда Ванкова от институт "Отворено общество". Това е записано в..

публикувано на 29.09.11 в 06:26

Започва мониторинг на домовете за настаняване на чужденци

ftp://files.bnr.bg/Horizont/Aktualni/2909police.mp3   Институт О творено общество представя днес окончателния си Национален доклад по проект "Гражданско наблюдение в полицията". По този повод в ефира на „Преди всички” прозвуча интервю със..

публикувано на 29.09.11 в 06:20

Безплатни прегледи организира кардиологичната общност за Световния ден на сърцето

Безплатни прегледи, беседи и консултации организира кардиологичната общност в днешния Световен ден на сърцето. В здравното ведомство ще бъде представен националния електронен регистър на извършените процедури в инвазивната кардиология. Кампанията за..

публикувано на 29.09.11 в 05:52

Кристалина Георгиева ще говори пред студенти от Американския университет

Еврокомисарят Кристалина Георгиева ще говори пред студенти от Американския университет в България за някои от най-мащабните хуманитарни кампании в света и за методите, които Европейският съюз прилага, за решаването на кризите. Темата на лекцията е..

публикувано на 29.09.11 в 05:44

Премиерът ще открие пречиствателна станция за отпадни води в Балчик

Премиерът Бойко Борисов ще открие градската пречиствателна станция за отпадни води в Балчик. Финансовият меморандум на "Интегрирания проект за водния сектор на Балчик" е с бюджет 21 милиона и 600 хиляди евро и е подписан от българска страна през..

публикувано на 29.09.11 в 05:41

Отново провал при избора за ръководител на Апелативния специализиран наказателен съд

За втори път се провали изборът за административен ръководител на Апелативния специализиран наказателен съд. Нито един от четиримата кандидати не успя да събере необходимия минимум от 13 гласа подкрепа от членове на Висшия съдебен съвет. Сега ще бъде..

публикувано на 29.09.11 в 05:18

Депутатите ще обсъдят промените в закона за МВР

Очаква се депутатите да обсъдят на първо четене промените в закона за Министерството на вътрешните работи, внесени от депутата от ДПС Христо Бисеров . Според промените, МВР трябва да остане само на бюджетна издръжка, като отпадне възможността за..

публикувано на 29.09.11 в 05:07

Таксиметрови шофьори от Несебър протестират срещу чуждите таксита

Таксиметрови шофьори от Несебър ще протестират срещу чуждите таксита, които работят в общината през летния туристически сезон. Мирното шествие от автомобили ще тръгне от Стария град, ще премине покрай сградата на общината и ще завърши в курортното селище..

публикувано на 29.09.11 в 04:53

Ехо от Катуница

ftp://files.bnr.bg/Horizont/Aktualni/2009asenovgrad.mp3 ftp://files.bnr.bg/Horizont/Aktualni/2909sliven.mp3 ftp://files.bnr.bg/Horizont/Aktualni/2909vasileva.mp3 Напрежението като ехо от Катуница - в серия от репортажи и интервюта предаването "Преди..

публикувано на 29.09.11 в 04:47

Преглед на печата

Дела за невнесени данъци за милиони левове ще заведе държавата в съда срещу Кирил Рашков, са съобщили разследващи и магистрати пред 24 часа . Властите ще използват времето, в което той е арестуван за заплаха за убийство, за да съберат доказателства за..

публикувано на 29.09.11 в 04:47

Девет града в страната протестираха заради смъртта на двете момчета

Смъртта на двете момчета в Катуница и последвалите събития и снощи бяха повод за протести в девет града на страната. Най-масови са били проявите в Асеновград, Пловдив и София. По данни на МВР са задържани 10 души, сред тях трима непълнолетни...

публикувано на 29.09.11 в 04:39

10 души са задържани при протестите в сряда

10 души, сред които трима непълнолетни, са били задържани от полицията по време на протестите заради събитията в Катуница в сряда. Шествията в страната тази вечер са преминали без нарушения на обществения ред, съобщиха от МВР. В събиранията са участвали..

публикувано на 28.09.11 в 20:08