Министър Нона Караджова

"Напоителни системи" става публично дружество

Няколко държавни предприятия, сред които "Язовири и каскади", "Напоителни системи", ще бъдат преструктурирани и ще се превърнат в публични дружества. Предвижда се още да се публикуват решенията за изразходването на средствата за различни..

публикувано на 13.06.11 в 17:00

Църквата "Света Троица" в Добрич чества 100 години от освещаването си

100 години от освещаването си чества църквата "Света Троица" в Добрич. Света литургия отслужи Варненският и Великопреславски метрополит Кирил. От ранни зори църквата се изпълва с хора. Смирени с китка цвете и свещ в ръка, малки и големи си..

публикувано на 13.06.11 в 16:54

Варненският окръжен съд остави в ареста Валентин Василев

Варненският окръжен съд остави в ареста Валентин Василев, разследван заедно с други трима души за участие в престъпна група за производство и пласиране на фалшиви евро, долари и лева. Групата е действала на територията на Шумен, Варна и Нови Пазар...

публикувано на 13.06.11 в 16:49
Министър Росен Плевнелиев

Росен Плевневлиев: Изборите за президент не са на дневен ред

Министърът на регионалното развитие и благоустройството Росен Плевнелиев заяви, че изборите за президент не стоят за него по никакъв начин на дневен ред и добави, че се работи здраво по пътищата. Министърът отрече да е получавал предложение от премиера..

публикувано на 13.06.11 в 16:10

Опасни партиди пилешки кюфтета са иззети от магазини в с. Розино

Екипи на пловдивската дирекция по безопасност на храните са открили пилешки кюфтета от опасна партида в два от трите магазина в село Розино. 70 души от карловското село вчера бяха приети с хранително натравяне след празненство, на което са яли от месните..

публикувано на 13.06.11 в 15:01

ВМА и МВР болница ще се обединят

Военно-медицинската академия и МВР болница ще се обединят. Концепцията беше представена днес, а според вътрешния министър Цветан Цветанов тази организация на работата ще бъде в интерес на служителите в сектор "Сигурност": Имаме в Министерство..

публикувано на 13.06.11 в 14:33

Над 1800 души са потърсили помощ в Центъра за психично здраве в Русе

Над 1800 души са потърсили медицинска помощ в Центъра за психично здраве в Русе. Доктор Теменужка Матева смята, че освен тежките психически заболявания, които се изострят през пролетта и есента, голям проблем са депресиите в ежедневието на хората...

публикувано на 13.06.11 в 14:27

Обновената пречиствателна станция в Кубратово бе официално открита

Отпадъчните води от София ще се пречистват по европейски стандарти след модернизацията на пречиствателната станция в Кубратово. Обновеното съоръжение бе открито от премиера Бойко Борисов , министъра на околната среда Нона Караждова и кметът на София..

публикувано на 13.06.11 в 14:20
Министър Маргарита Попова

Обмисля се декриминализация на някои престъпления, присъстващи в НК

С декриминализация на някои престъпления ще се направи опит да бъде разтоварена съдебната система. Работна група към Министерството на правосъдието обмисля да предложи на Народното събрание близо една трета от текстовете в Наказателния кодекс да отпаднат..

публикувано на 13.06.11 в 14:04

51 общини са кандидатствали за изграждане на центрове от семеен тип

Следващите три години правителството ще съсредоточи усилия върху закриването на домовете за деца с увреждания и за медико-социални грижи за деца до 3 години, както и върху децата, лишени от родителски грижи. Това съобщи в Русе социалният министър Тотю..

публикувано на 13.06.11 в 13:23

Областният координатор на ДПС за Силистренско е подал оставка

Областният координатор на ДПС за Силистренска област Ерол Адем е подал оставка. Според членове на движението, разривът е настъпил след скандал между него и депутата от ДПС Гюнай Сефер по повод кандидатурите за предстоящите избори. Временно..

публикувано на 13.06.11 в 13:18

Г. Шишков иска да се анулират резултатите от вота на сините в Симеоновград

Областният председател на СДС в Хасково  Георги Шишков настоява да бъдат анулирани резултатите от вота за кандидат-президент на Синята коалиция в Симеоновград и една секция в Свиленград. Според него, роми са гласували срещу 10 лева и са били извозвани с..

публикувано на 13.06.11 в 12:44
Министър Маргарита Попова

Министър Попова очаква бърза проверка по случая със "Софийски имоти"

Правосъдният министър Маргарита Попова призова Висшия съдебен съвет да направи проверка на информациите, че новият председател на Софийския градски съд Владимира Янева е бавила едно от делата срещу "Софийски имоти". Както стана ясно, бащата на..

публикувано на 13.06.11 в 12:30

Средният успех от външното оценяване след 7 клас е Добър 4

Средният успех от националното външно оценяване след седми клас е Добър 4 и по български език и литература, и по математика. Това съобщи Евгения Костадинова от просветното министерство. От миналата година това оценяване се провежда заедно с изпита за..

публикувано на 13.06.11 в 12:21

Ще стане ли Ердоган новият Баща на нацията?

ftp://files.bnr.bg/HristoBotev/Nashiyat den/110613_Turtzia.mp3 Привържениците на турския премиер Реджеп Ердоган и Партията му на справедливостта и развитието за трети пореден път спечелиха победа в парламентарните избори и то при очертаваща се тенденция за..

публикувано на 13.06.11 в 11:55

Първата кандидатура за кмет на Силистра беше обявена днес

Първата официална кандидатура за кмет на Силистра беше обявена днес. Заявка да управлява общината направи изключеният от ГЕРБ настоящ председател на Общинския съвет Александър Сабанов . Той обяви, че ще се кандидатира като независим. Сабанов призна, че..

публикувано на 13.06.11 в 11:29

Пребиха испанец, надзираващ строежа на водния цикъл в Смолян

Началникът на надзора на строителството на водния цикъл в Смолян - Алехандро Перес е бил нападнат и пребит. Испанецът с немско гражданство е настанен в травматологичното отделение на смолянската болница с фрактура на черепа и лявата ръка, както и..

публикувано на 13.06.11 в 11:24

Премиерът: Радостно е, че много роми минават към Синята коалиция

Премиерът Бойко Борисов заяви, че не се меси в работата на другите партии. Той каза това по повод предварителните избори, проведени от Синята коалиция, на които бяха избрани кандидатите за президент и за кмет на София. Те и сега са в управлението на..

публикувано на 13.06.11 в 11:17

Продължава делото срещу групата на "Наглите"

Процесът срещу групата за отвличания "Наглите" продължи с разпит на собственичката на една от къщите, в която се предполага, че са държани жертвите. В рамките на днешното съдебно заседание беше проведена и очна ставка между свидетели, разпитвани..

публикувано на 13.06.11 в 11:11

200 мастербокса цигари задържани на ГКПП "Капитан Петко войвода"

На граничния пункт "Капитан Петко войвода" е предотвратен опит за контрабанда на 200 мастербокса цигари, съобщават от агенция "Митници". Те са открити в товарен автомобил, който, според документите, пътувал от Гърция за Румъния...

публикувано на 13.06.11 в 10:19