Коалиция за България сезира КС за 4 текста от Закона за държавния бюджет за 2010 г.

Коалиция за България е внесла в Конституционния съд искането за обявяването на противоконституционност на четири текста от Закона за държавния бюджет за тази година. Според Любен Корнезов тези текстове дават право на МС да прави промени в бюджета, без да..

публикувано на 14.01.10 в 11:47

Яне Янев: Бойко Борисов да освободи 11 министри от кабинета

Партия "Ред, законност и справедливост" поставя ултиматум на премиера Бойко Борисов до 26 януари да внесе в Народното събрание искане за освобождаването на 11 министри и да внесе нов състав на Министерския съвет. Това каза председателят на..

публикувано на 14.01.10 в 11:34

Разбиха лаборатория за отглеждане на марихуана

Полицията във Враца разби лаборатория за отглеждане на марихуана с високо съдържание на активно вещество. Инсталацията е била разположена в необитаема къща в Старо село, община Мездра. При акцията са задържани двама мъже от Костинброд. Единият е криминално..

публикувано на 14.01.10 в 11:17

Таксата за детските градини ще бъде обсъждана на следващото заседание на СОС

Увеличението на таксата за детските градини в София ще бъде обсъждано на следващото заседание на Столичния общински съвет. Причината това да не стане днес, както се очакваше, е, че все още не е изтекъл срокът за обществено обсъждане на наредбата, която..

публикувано на 14.01.10 в 09:59

На първо четене бяха приети промените в Закона за закрила и развитие на културата

Министърът на културата трябва да обяви конкурси за директори на всички държавни културни институти два месеца след влизането в сила на приетите днес на първо четене промени в Закона за закрила и развитие на културата. В момента има директори с безсрочни..

публикувано на 14.01.10 в 09:48

Прокуратурата повдигна ново обвинение на Красимир Маринов

Днес прокуратурата е повдигнала ново обвинение на Красимир Маринов - Големия Маргин - за организиране и ръководене на престъпна група за разпространение на наркотици. Обвинение за участие в групата е повдигнато и на Стефан Бонев-Сако и на още петима..

публикувано на 14.01.10 в 09:36

Борис Велчев: Логично е да се разчита на показания на Наглите

Според главния прокурор Борис Велчев , логично е при разкриването на групата на Наглите разследващите да разчитат и на показания на част от задържаните. По думите му, само вътрешни хора могат да помогнат да се изясни точно как е функционирала престъпната..

публикувано на 14.01.10 в 08:34

Eвропейски ден за здравословно хранене на децата

ftp://files.bnr.bg/Horizont/AktualniPredavania/14.01.Hranene_deza.mp3 Днес е Европейски ден за здравословното хранене и готвене за деца . В България денят се отбелязва за трети път и се организира от представителството на Европейската комисия и..

публикувано на 14.01.10 в 07:53

Започва делото срещу "бандата с кирките"

В Бургаския окръжен съд започва делото срещу организираната престъпна група, ръководена от Николай Мечков и Николай Далакманов , известна като „бандата с кирките”. По случая са повдигнати обвинения срещу 9 души за разпространение на наркотици и..

публикувано на 14.01.10 в 06:58

Ива Пушкарова: Извънпроцесуалните контакти на разследващите не са незаконни

ftp://files.bnr.bg/Horizont/AktualniPredavania/14.01.Iva_Pushkarova.mp3 Напълно нормално е в процеса на изясняване на проблеми около определено престъпление правозащитните органи да търсят извънпроцесуални контакти , което не ги прави нерегламентирани,..

публикувано на 14.01.10 в 06:55

СОС обсъжда увеличаването на таксата за детските градини

Столичните общински съветници ще обсъждат дали да се увеличи таксата за детските градини в София. Кметът Йорданка Фандъкова предложи таксата да бъде увеличена от 40 на 60 лева. Няколко дни след встъпването си в длъжност кметът Йорданка Фандъкова обяви,..

публикувано на 14.01.10 в 06:46

САС решава ще остане ли за постоянно в ареста Красимир Маринов

Софийският апелативен съд днес ще решава да остане ли за постоянно в ареста Красимир Маринов – Големия Маргин . В събота състав на СГС му наложи най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража” по обвинение, че е поръчал с брат си Николай..

публикувано на 14.01.10 в 06:34

Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред ще обсъжда промените в ЗЕС

За втори път тази седмица Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред ще обсъжда промените в Закона за електронните съобщения. Само преди два дни МВР окончателно потвърди, че няма да има пряк интерфейс, който да следи трафика на мобилните интернет..

публикувано на 14.01.10 в 06:17

Очаква се днес Жозе Барозу да коментира конфликта на интереси на Румяна Желева

Очаква се днес председателят на ЕК Жозе Барозу да излезе с позиция за конфликта на интереси на българския кандидат-комисар Румяна Желева . Късно снощи източници от комисията „Развитие” в ЕП съобщиха, че са изпратили на Барозу писмено искане да предостави..

публикувано на 14.01.10 в 06:02

Парламентът ще обсъди промени в Закона за закрила и развитие на културата

Директорите на културните институти в чужбина да бъдат назначавани за срок от 3 години, предвиждат промени в Закона за закрила и развитие на културата, които парламентът ще разгледа на първо четене. В него се предлага още министърът на културата да обявява..

публикувано на 14.01.10 в 05:47

Преглед на печата

Фиаското на Румяна Желева при изслушването й и за еврокомисар в Европейския парламент е на път да постави в кризисна ситуация одобрението на цялата Европейска комисия, която се гласува анблок, пише Дневник . Затова вчера цял ден в Брюксел се говореше за..

публикувано на 14.01.10 в 05:34

Н. Младенов е разпоредил НВУ да получи авансово 250 хил. лева

Министърът на отбраната Николай Младенов съобщи във Велико Търново, че утре Националния военен университет "Васил Левски" ще получи 250 хиляди лева, за да покрие част от дълговете си към местната "Топлофикация". Парите са от бюджета на..

публикувано на 13.01.10 в 16:25

Започна събирането на пръстови данни от депутатите

В парламента започна събирането на данни от пръстите на депутатите, за да бъде въведена новата система за гласуване. По думите на председателя Цецка Цачева това ще сложи край на гласуването с чужди карти. Депутатите от ГЕРБ дадоха първи пръстови данни...

публикувано на 13.01.10 в 15:46

420 души могат да останат без работа, заради спор между предприятия

420 души могат да останат без работа, а други 500 да бъдат пуснати в неплатен отпуск, заради неуредени отношения между химическите предприятия „Солвей соди” и „Агрополихим” в Девня. Причината е, че двете предприятия не могат да се разберат за сумата, която..

публикувано на 13.01.10 в 15:42

Общините, ползващи едно депо за отпадъци, да плащат еднаква цена

Общините, които ползват едно регионално депо за отпадъци ще плащат еднаква цена за третиране на сметта. Към тези разходи ще се начислява и такса за депониране на отпадъците, която ще бъде въведена с акт на Министерския съвет. Тази такса е нова и с нея..

публикувано на 13.01.10 в 15:29