Йорданка Фандъкова е безспорният фаворит на ГЕРБ за кмет на София

Председателят на ГЕРБ и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов потвърди, че партията ще издигне кандидатурата на министъра на образованието Йорданка Фандъкова за кмет на София. По думите му Фандъкова е най-подходяща, защото е сред успешните бивши..

публикувано на 16.10.09 в 12:56

439 договора са сключени по оперативните програми от 15 юли до края на август

\n Общо 439 договора са сключени по оперативните програми от 15 юли до края на август, съобщи правителствената информационна служба. Само за август сключените договори са 210 и са на стойност 8 милиона лева. \n Справката в информационните системи на..

публикувано на 16.10.09 в 12:56

М. Кукушева: Искаме Агенция за храните до края на годината

Очаква се до края на годината да бъде изградена Агенцията за храните, съобщи пред БНР председателят на Управителния съвет на Федерацията на хлебопроизводителите и сладкарите в България Мариана Кукушева . По думите й тази агенция е необходима за да се..

публикувано на 16.10.09 в 12:56

Трима души са загинали при катастрофи през последното денонощие

\n Трима души са загинали при пътни инциденти през последното денонощие, съобщиха от пресцентъра на МВР. \n В страната са станали 16 произшествия. Ранени са 16 души, като за живота на един от тях има опасност. \n В София са регистрирани 105 леки и една..

публикувано на 16.10.09 в 12:56

Иван Димов: ВСС ще направи сериозен анализ на своята дейност

Още следващия месец ВСС ще направи сериозен анализ на своята дейност. Специално внимание Съветът ще обърне и на изпълнението на съдебната реформа. Това каза за „Хоризонт” членът на ВСС Иван Димов. Иван Димов : Ние сме подготвили нова Наредба за..

публикувано на 16.10.09 в 12:56

Може да бъде удължен със седмица срокът за възражения по финансовия отчет за 2008 г.

Срокът за възражение по финансовия отчет на Министерския съвет за 2008 г. може да бъде удължен с една седмица. Това съобщи председателят на Сметната палата Валери Димитров. Преди седмица той връчи на премиера отказ от заверка на отчета на МС за миналата..

публикувано на 16.10.09 в 12:56

Абонатите на "Топлофикация" София дължат близо 230 милиона лева

Абонатите на "Топлофикация" София дължат близо 230 милиона лева, което е два пъти повече от дълга на дружеството към "Булгаргаз". Това съобщи за "Хоризонт" изпълнителният директор на столичната топлофикация Петко Милевски. За..

публикувано на 16.10.09 в 12:56

Железничарите настояват за незабавно изплащане на заплатите за юли и авансите за септември

Синдикатът на железничарите настоява за незабавно изплащане на заплатите за юли и авансите за септември. Предложените антикризисни мерки в държавните железници няма да доведат до трайно стабилизиране на компанията, посочват от синдиката. Те дават за пример..

публикувано на 16.10.09 в 12:56

Столичната община ще следи за отсъстващите деца в училищата със случаи на новия грипен вирус

Столичната община ще следи всеки ден за броя на отсъстващите деца в двете училища, където бяха регистрирани случаи на новия грипен вирус. От здравното министерство обявиха, че на този етап не се налага предприемането на противоепидемични мерки. Пред..

публикувано на 16.10.09 в 12:56

От 2010-а фермерите няма да получават субсидии

От 2010 година фермерите няма да получават субсидия за литър качествено мляко за генофонд "За декар земя", защото никоя от тези помощи не е заявена в Брюксел. Това обяви Таня Ангелова, изпълнителен директор на Асоциацията на българските..

публикувано на 16.10.09 в 12:56

Премиерата на "Ерата на глупостта" у нас заедно с тази в още 45 страни

Промените в климата, нефтът, войната и човешката глупост са темите на филма "Ерата на глупостта" на режисьора Франи Армстронг. Лентата е комбинация от документално, игрално и анимационно кино. Премиерата е тази вечер от 19.45 ч. в София и в още..

публикувано на 16.10.09 в 12:56

Повишаването на акциза на тютюневите изделия ще доунищожи "Булгартабак"

Повишаването на акциза на тютюневите изделия ще доунищожи "Булгартабак Холдинг", каза в Бургас лидерът на БСП Сергей Станишев . Коментарът му беше по повод предложението на правителството за увеличаване на акциза на цигарите през следващата..

публикувано на 16.10.09 в 12:56

Бюрократичните недоразумения пречат на малките населени места да печелят средства по европроекти

Бюрократичните недоразумения пречат на малките населени места да печелят средства по европроекти, твърди кметът на добруджанското село Дъбовик Стоянка Първева. Тя е завършила курс за разработване и управление на проекти и е един от учредителите на..

публикувано на 16.10.09 в 12:56

През септември пазарът на едро на хранителните стоки остава спокоен

По данни на Държавната комисия по стоковите борси и тържищата, през септември пазарът на едро на хранителните стоки остава спокоен. Спрямо август е отчетен спад на цените на повечето хранителни стоки с около 2-3 процента. Слабо увеличение има на цената на..

публикувано на 16.10.09 в 12:56

Лекарите ще бъдат проверявани точно какъв обем и каква медицинска дейност са извършили през годината

Лекарите ще бъдат проверявани точно какъв обем и каква медицинска дейност са извършили през годината. Това заяви зам.-министърът на здравеопазването Валерий Митрев. Валерий Митрев обясни, че ако например един лекар е извършил само 20 операции от апандисит..

публикувано на 16.10.09 в 12:56

Премиерът Борисов посети в МВР болница пребития полицай Д. Димитров

Премиерът Бойко Борисов посети в МВР болница пребития на 20 септември в центъра на Перник полицай Димитър Димитров. Пред медиите Борисов заяви, че състоянието на пострадалия полицай се стабилизира. Министър-председателят каза, че е дал срок издирваните..

публикувано на 16.10.09 в 12:56

Симеон Дянков: От 2010 година се увеличава вноската за здравно осигуряване от 4 на 6 %

От догодина ще бъде повишена вноската за здравно осигуряване на лицата под 18 години, на пенсионерите и на военнослужещите от 4% на 6%. Това съобщи председателят на Парламентарната комисия по здравеопазване Лъчезар Иванов. При обсъждането на промените в..

публикувано на 16.10.09 в 12:56

ДСБ: ГЕРБ не прави задълбочена ревизия на управлението на Тройната коалиция

От партия "Демократи за силна Бълагрия" смятат, че ГЕРБ не прави задълбочена ревизия на управлението на Тройната коалиция. Затова Синята колиция ще бъде "гарант и коректив" в борбата с мафията и за възстановяване на европейското доверие..

публикувано на 16.10.09 в 12:55

Б. Борисов обеща шест нови автомобила за огнеборците до седмица

Министър-председателят Бойко Борисов поднесе венец пред Паметника на Незнайния войн по случай 14 септември - професионален празник на Противопожарната охрана в България. В церемонията пред Паметника на Незнайния войн участваха и заместник-министърът на..

публикувано на 16.10.09 в 12:55

76 са общинските депа, които вече не приемат отпадъци

76 са общинските депа, които вече не приемат отпадъци и в които е започнала рекултивация. Предстои на тези места да не се забелязва, че е имало сметище. Това каза Евдокия Манева, зам.-министър на околната среда и водите, в интервю за предаването на БНР..

публикувано на 16.10.09 в 12:55