Баща и син загинаха при пожар в София

Баща и син загинаха при пожар в квартал "Младост 1"  в София. Телата на Спартак и Павел Тановски са били открити от пожарникарите в апартамента им в блок 43. Мъжете са били клошари и са събирали стари вещи. Искра от електрически уред вероятно е..

публикувано на 15.11.11 в 07:24

Петко Николов, КЗК: Намаляват нарушенията при обществените поръчки

ftp://files.bnr.bg/Horizont/Aktualni_1/1511nikolov.mp3 Председателят на Комисията за защита на конкуренцията Петко Николов коментира в „Преди всички”, че напоследък намаляват нарушенията при възлагане и изпълнение на обществени поръчки. Стабилен остава..

публикувано на 15.11.11 в 07:08

Без вода до довечера ще са части "Панчарево", "Витоша", "Овча купел" и "Банкя"

Без вода до довечера ще са части от районите "Панчарево", "Витоша", "Овча купел"  и "Банкя", съобщиха от "Софийска вода". Спирането се налага заради авария на Рилския водопровод и строително-монтажни работи..

публикувано на 15.11.11 в 06:52

Синдикатът на служителите в затворите обсъжда евентуални протести

Ръководството на Синдиката на служителите в затворите ще обсъди евентуални протести, каза в интервю за БТА председателят на синдиката Иван Петров . Според него не е изключено след заседанието да бъде обявена готовност за ефективни действия. Има вероятност..

публикувано на 15.11.11 в 06:35

Преглед на печата

От 24 часа научаваме, че Йордан Йорданов от експедицията ни в Антарктида е получил инфаркт. Той бил спасен от хеликоптер и фрегати на Чили и Бразилия. Все още не са ясни пораженията, обяснил полярникът. Стандарт излиза с водещо заглавие, цитат от..

публикувано на 15.11.11 в 05:38

Депутатите ще разгледат на първо четене промени на данъчните закони

На извънредно заседание народните представители ще разгледат промени в Данъчноосигурителния процесуален кодекс, в Закона за данъците върху доходите на физическите лица, в Закона за акцизите и данъчните складове. Депутатите ще обсъдят на първо четене и два..

публикувано на 15.11.11 в 05:28

Във Варна започна дело за избора на общински съветници

Даниела Стойнова - кор. на БНР във Варна Административният съд във Варна даде ход на делото,образувано по жалбите на АТАКА, Политическо движение "Социалдемократи", БСП и кандидати за кметове и съветници срещу решението на Общинската..

публикувано на 14.11.11 в 19:31

Спешна проверка на Деветашката пещера заради "Непобедимите 2"

Цецка Николова - кор. на БНР в Плевен Регионалната инспекция по опазване на околната среда и водите в Плевен спешно провери Деветашката пещера край Ловеч. Поводът са постъпите сигнали, че снимките на филма „Непобедимите 2”, които започват вътре в..

публикувано на 14.11.11 в 17:08

Ще правят извънреден одит на Общинска банка

Евелина Стоянова Извънреден одит на "Общинска банка" поискаха общинските съветници в София. На 11 ноември Столичната община си върна управлението на банката.  Финансовата институция ще бъде проверявана за периода януари 2010 г. - октомври..

публикувано на 14.11.11 в 16:57

Държавата очаква план за спасяване на болницата в Девин

Радостина Чернокова - кор. на БНР в Смолян Новото ръководство на Община Девин трябва да изготви до две седмици план за запазване на общинската болницата. Това стана ясно на работна среща в областната управа с министъра на здарвеопазването Стефан..

публикувано на 14.11.11 в 16:39

България настоява за истината за процеса срещу българските медици в Либия

Министърът на външните работи Николай Младенов е заявил пред колегите си от ЕС, че България настоява да излезе наяве истината за съдебния процес срещу българските медици в Либия, съобщиха от външното министерство. Младенов е откроил две сфери, в които е..

публикувано на 14.11.11 в 15:33

Безпилотни самолети облитат района над взривилите се складове

Безпилотни самолети облитат района над бившите военни складове край севлиевското село Ловнидол, където преди два дни се взривиха снаряди. След последния взрив тази сутрин ситуацията в района на инцидента е спокойна. Първият безпилотен самолет е заснел..

публикувано на 14.11.11 в 15:17

ОССЕ даде положителна оценка на правителство за Катуница

От ОССЕ са дали положителна оценка на действията на българското правитество след събитията в Катуница през септември. Оценката се съдържа в писмо, изпратено до министър Николай Младенов от директора на Бюрото по демократичните институти и правата на..

публикувано на 14.11.11 в 15:04

Промишлената зона на Велинград остава без ток

Промишлената зона на Велинград остава без ток заради двудневна профилактика. Заради сериозни финансови загуби частните фирми подготвят колективен иск към дружеството EVN. От велинградския му клон заявиха, че по правило профилактиките се извършват през..

публикувано на 14.11.11 в 14:56

РЗС предлага сливане на СЕМ и КРС

Драстично намаление на бюджета на МВР за догодина обсъдиха на работна среща финансовият министър Симеон Дянков и лидерът на РЗС Яне Янев . По време на втората работна среща между финансовия министър Симеон Дянков и лидера на РЗС Яне Янев е постигнато..

публикувано на 14.11.11 в 14:24

Прокуратурата се отказа от анонимния свидетел по делото "Масларова"

Прокуратурата се отказа от анонимния свидетел по делото срещу бившия социален министър Емилия Масларова . Според прокуратурата показанията му не били от съществено значение за доказване на обвинението, което е за източването на близо 11 милиона лева от..

публикувано на 14.11.11 в 14:01

НИМ получи 10 000 много ценни паметници на културата

Десет хиляди изключително ценни паметници на културата, конфискувани в полза на държавата през 2004 г., бяха предадени на Националния исторически музей със заповед на финансовия министър Симеон Дянков . Сред находките са и оловни печати на царете от Първото..

публикувано на 14.11.11 в 13:52

Цветозар Томов депозира молбата си за напускане на Пловдивския университет

Доцентът по социология Цветозар Томов депозира молбата си за напускане като преподавател в Пловдивския университет "Паисий Хилендарски" в знак на протест срещу удостояването на Христо Стоичков с почетното звание "Доктор хонорис кауза"..

публикувано на 14.11.11 в 13:38

3 години и 8 месеца лишаване от свобода за кмета на Ямбол

3 години и 8 месеца лишаване от свобода и 4 години без право да заема длъжността кмет присъди Ямболският окръжен съд на кмета на града Георги Славов . Съдът призна за виновен кмета Георги Славов, че е нарушил Закона за обществените поръчки и за общинския..

публикувано на 14.11.11 в 13:03

В София арестуваха иранец с опиат за над 400 хил. лева

Трафикант на опиум е арестуван в София с опиат за над 400 хиляди лева. 31-годишният иранец е бил част от международна мрежа за пренос на дрога. При операция в гръцката столица Атина пък са задържани негови партньори - още двама ирански граждани и грък. При..

публикувано на 14.11.11 в 12:48