Емилия Масларова определя проект "Красива България" като много успешен

Бившият социален министър Емилия Масларова отказа да коментира твърденията, че е участвала в злоупотреби по проекта „Красива България”. Пред „Хоризонт” Масларова каза, че не е запозната с резултатите от направената ревизия, но определя проектът като много..

публикувано на 16.10.09 в 12:52

Изплатени са заплатите на служителите от "Напоителни системи"

Заплатите на служителите от „Напоителни системи” в цялата страна, които повече от половин година не бяха получавали възнагражденията си, са изплатени. Това съобщи пред БНР земеделският министър Мирослав Найденов . Назначеното след уволнението на..

публикувано на 16.10.09 в 12:52

Представителят на ЕК Фабио Коласанти проверява напредъка в областта на електронните съобщения

Генералният директор на генералната дирекция "Информационно общество и медии" на Европейската комисия Фабио Коласанти  и ръководената от него делегация у нас проверяват напредъка на България в областта на електронните съобщения във връзка с..

публикувано на 16.10.09 в 12:52

18-годишен младеж от столичното 69-то СОУ нападна с нож 16-годишно момче

18-годишен младеж от столичното 69-то СОУ "Димитър Маринов" нападна с нож 16-годишно момче в непосредствена близост до учебното заведение. Инцидентът е станал заради момиче от столичния квартал "Младост". Според деца, които са били с..

публикувано на 16.10.09 в 12:52

МЗ осигури безплатни лекарства за пациенти с мултирезистентна туберкулоза

\n За първи път в България Министерството на здравеопазването осигури безплатни лекарства за пациенти с мултирезистентна туберкулоза, която не се повлиява от стандартната терапия. Пациентите с тази диагноза у нас са 50. Те се настаняват..

публикувано на 16.10.09 в 12:52

Не са установени фрактури на черепа при прегледите на Спаска Митрова във ВМА

Най-вероятно Спаска Митрова ще има нужда единствено от психотерапевтично лечение. Това каза д-р Димитър Колев, началник на неврологичното отделение във ВМА. Д-р Димитър Колев: Във връзка с оплакванията й от страна на сърдечно-съдовата система, от..

публикувано на 16.10.09 в 12:52

Анастасов: Ще се създаде общинска полиция

Председателят на парламентарната комисия по вътрешна сигурност Анастас Анастасов заяви пред БНР, че ще се създаде общинска полиция с промени в Закона за МВР. Контролът върху работата на новите структури ще се упражнява от областните дирекции на полицията...

публикувано на 16.10.09 в 12:52

Установена е корупционна схема, свързана с АЕЦ "Белене"

Установена е корупционна схема при изкупуването на материали при демонтажните дейности на АЕЦ "Белене", съобщи министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов . Той уточни, че проверката е била направена съвместно с Министерството на икономиката,..

публикувано на 16.10.09 в 12:52

Срокът за определяне на осигурителните прагове се удължава до края на месеца

Срокът за определяне на минималните осигурителни прагове за 2010 г. се удължава до края на месеца, съобщиха от социалното министерство. В 32 сфери на икономиката все още няма споразумения между работодатели и синдикатите за това. Праговете до този момент са..

публикувано на 16.10.09 в 12:52

Специализирана полицейска операция тече в столичния квартал "Гоце Делчев"

Специализирана полицейска операция тече в столичния квартал "Гоце Делчев" от ранните утринни часове. Това потвърдиха за БНР от пресцентъра на МВР. Освен засиленото полицейско присъствие, е бил забелязан и автомобил "Ауди" с потрошено..

публикувано на 16.10.09 в 12:52

Делото срещу австралиеца Полфрийман продължава в края на октомври

\n Заради неявяването на вещо лице делото срещу австралиеца Джок Полфрийман ще продължи в края на октомври. Нередовно призованият експерт е на мисия в Косово и ще се наложи специално да бъде командирован, за да се яви пред българския съд и да защити..

публикувано на 16.10.09 в 12:52

Мартин Димитров: Пикът на кризата се очертава да бъде тази зима

Посоката е правилна. Това, което се случи като намаляване на бюджетните разходи, беше задължително. Но по отношение на мерките, които да помогнат фирмите да не фалират и да запазят работните места, смятам, че правителството много закъсня в конкретиката ...

публикувано на 16.10.09 в 12:52

Близо 550 митнически служители ще бъдат съкратени

553-ма митнически служители ще бъдат съкратени след реформирането на системата, като почти една четвърт от тези, които ще бъдат освободени от работа, са били ръководители и началници на митници до момента. Преобразуват се митническите учреждения като..

публикувано на 16.10.09 в 12:52

Министър Фандъкова се включи в акция за безопасност по пътя

Министърът на образованието, младежта и науката Йорданка Фандъкова и ученици от училището "Пенчо Славейков" в столицата извървяха разстоянието от училището до образователното министерство като част от акцията за безопасност по пътя...

публикувано на 16.10.09 в 12:52

Оптимистична прогноза за цените на парното през следващия отоплителен сезон

Цените на парното и на топлата вода най-вероятно няма да се увеличават през целия следващ отоплителен сезон. Това прогнозира новият председател на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране Ангел Семерджиев. Председателят на комисията Ангел..

публикувано на 16.10.09 в 12:52

Правителството обсъжда Антикризисна програма

На днешното си заседание правителството ще обсъди Антикризисна програма, включваща ускорено възстановяване на ДДС, намаляване на междуфирмената задлъжнялост и стъпки за ускореното приемане на страната ни в Еврозоната. Вчера Националният съвет за..

публикувано на 16.10.09 в 12:52

М. Димитров: Предложенията в доклада за президента са популистки

© 'Снимка:   www.medicalbg.com' \n Мартин Димитров Според Мартин Димитров от СДС предложенията в изготвения за президента доклад са популистки, грешни и наивни. Що се отнася до срещата при президента, Мартин Димитров също каза, че тя е твърде..

публикувано на 16.10.09 в 12:52

12 октомври е празник на българската община

\n От седем години 12 октомври е празник на българската община. 12 октомври е избран, защото на тази дата през 1882 г. в брой 117 на Държавен вестник е публикуван първият Закон за общините и градското управление. \n Годишната среща на местните власти ще..

публикувано на 16.10.09 в 12:52

В МРРБ ще бъде отчетена работата по 41 проекта по ОП "Регионално развитие"

Министърът на регионалното развитие и благоустройството Росен Плевнелиев и заместникът му Георги Прегьов ще отчетат резултатите от работата по 41 проекта, които временно бяха преустановени. Министър Плевнелиев ще представи и резултатите от работното си..

публикувано на 16.10.09 в 12:52

България ще настоява за прозрачен процес за попечителството над детето на Спаска Митрова

България ще настоява за прозрачен съдебен процес в Македония за родителските права на детето на Спаска Митрова. Това стана ясно след среща на външния министър Румяна Желева с излязлата от затвора българска гражданка. На делото, насрочено на 30 ноември,..

публикувано на 16.10.09 в 12:52