„Евранет”: Евровъзможности за всички възрасти

ftp://files.bnr.bg/HristoBotev/Evranet/evranet_2011_09_03.mp3 • Ловешкото сдружение „Екомисия 21 век” осъществява проект „Възрастни природозащитници” с подкрепата на секторната програма „Грюндвиг”. • Фондация „Национален алианс за работа с доброволци” и..

публикувано на 01.09.11 в 10:32

Мирослав Найденов разпореди проверка за разстреляния делфин край къмпинг "Корал"

Министърът на земеделието и храните д-р Мирослав Найденов разпореди проверка за разстреляния делфин край къмпинг "Корал". Тя ще бъде извършена от Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури (ИАРА). Изпълнителният директор на ведомството..

публикувано на 01.09.11 в 10:29

Собственикът на ограбения през месец май трезор остава в ареста

Последно обновена: 15:20 часа Софийският градски съд отказа да пусне от ареста собственика на ограбения през май трезор Борислав Ралчев . Ралчев поиска да бъде променена мярката му за неотклонение заради продължителния срок на задържане и заради..

публикувано на 01.09.11 в 10:20

Синята коалиция: ГЕРБ се меси в работата на държавни органи

Синята коалиция има данни за политическо вмешателство на ГЕРБ  в работата на Агенция „Пътна инфраструктура” и Областното пътно управление във Велико Търново. Това заяви депутатът Иван Иванов, който   разпространи два документа в подкрепа на твърдението..

публикувано на 01.09.11 в 10:05

Георги Първанов: Оставам привърженик на идеята за коалиция

Президентът Георги Първанов смята, че правителството не е постигнало конкретни ефекти от своята политика през първите две години от мандата. В интервю за Би Ти Ви държавният глава похвали кабинета за инфраструктурните проекти, но го разкритикува остро за..

публикувано на 01.09.11 в 09:32

Студентите в столицата вече могат да подават по електронен път заявления за място в общежитие

Студентите в столицата вече могат да подават по електронен път заявления за място в общежитие. За 2 часа бяха подадени 28 молби. Според Петко Горанов от Софийския университет "Свети Климент Охридски" желаещите да живеят в общежитие са намалели, в..

публикувано на 01.09.11 в 08:56

Критериите за технически паспорти на сградите трябва да са готови до края на октомври

Критериите, по които ще бъдат изработени технически паспорти на сградите, трябва да бъдат готови до края на октомври. Това каза пред "Хоризонт" Емил Тодоров от Българската асоциация на архитектите и инженерите-консултанти. Технически паспорт..

публикувано на 01.09.11 в 08:33

Премиерът ще направи първа копка на пътя за Гърция през прохода Маказа

Премиерът Бойко Борисов и министрите Росен Плевнелиев и Ивайло Московски ще присъстват на началото на строителството на втория етап от пътя за Гърция през прохода Маказа. Трасето е с дължина близо 30 км. и ще свърже Кърджали със село Подкова, откъдето..

публикувано на 01.09.11 в 07:36

Янка Такева: В страната има 500 свободни места за учители

500 са свободните места за учители в цялата страна две седмици преди началото на новата учебна година, съобщи за БТА председателят на Синдиката на българските учители Янка Такева . Няма глад за учители, твърди тя. Най-много педагози се търсят в големите..

публикувано на 01.09.11 в 07:07

Парламентът отхвърли ветото върху промените в Закона за дипломатическата служба

Обновена в:   11:45 ч. Народното събрание започна заседанието си с преразглеждане на върнатите от президента Георги Първанов промени в Закона за дипломатическата служба. Депутатите отхвърлиха ветото със 129 гласа на депутати от ГЕРБ, "Атака" и..

публикувано на 01.09.11 в 06:55

Четири деца са приети в "Пирогов" след инциденти

Момиче на 15 години е прието в "Пирогов" със счупване на гръдната кост, след падане от около 7 метра в района на НДК. От здравното заведние уточняват, че няма опасност за живота й. В болницата са приети и 3 деца с тежки изгаряния от вряла вода. Те..

публикувано на 01.09.11 в 06:48

Преглед на печата

Огнен ад се задава с края на жътвената кампания, пише  Труд . Горчивият опит на огнеборците сочи, че ще има бум на палежите в ожънатите блокове, тъй като стопаните палят стърнищата. 32 000 нови безработни преброи Европейската статистика за година, посочва..

публикувано на 01.09.11 в 06:25

Депутатите ще обсъдят законопроект, разрешаващ евтаназията

Депутатите ще обсъдят на първо четене законопроект, разрешаващ евтаназията, внесен от Любен Корнезов . Ако проектът бъде окончателно одобрен, прилагането на евтаназия да бъде разрешено в България при изрична молба на болния или на неговите близки...

публикувано на 01.09.11 в 06:12

Минималната работна заплата вече е 270 лeва

Минималната работна заплата вече е 270 лева, а не досегашните 240 лв. Увеличава се и добавката към пенсията на починал съпруг от 20 % на 26,5 %. По-високата пенсия ще получават 700 000 души. Увеличението повишава и таксата за преглед при личния лекар,..

публикувано на 01.09.11 в 06:01

Два кораба са заседнали по река Дунав

Два кораба са заседнали по река Дунав, заради ниските води. Украински тласкач е спрял край Вардим, а друг, под сръбски флаг, почти е затворил водния път до остров Белене. Екипажите не са се съобразили с ниското ниво на реката, заради което има поне 10..

публикувано на 31.08.11 в 17:40

Георги Първанов: Не стоя зад никой от кандидатите за президент

Не стоя зад никой от кандидатите за президент, заяви действащият президент на България Георги Първанов в Перник по повод изявленията на Волен Сидеров , че тайно подкрепя двама от номинираните. Господин Сидеров непрекъснато се съизмерва с мен, което е..

публикувано на 31.08.11 в 17:17

Приятели на Лора започнаха подписка за промяна, която да намали инцидентите на пешеходните пътеки

Приятели и съученици на 20-годишна Лора Иванова спряха движението на пешеходна пътека във Варна. Те поставиха цветя, за да си спомнят шофьорите, че когато хора преминават през пътното платно, трябва да намаляват скоростта. На 17-и юли тази година Лора..

публикувано на 31.08.11 в 17:11

Българските турци поискаха избирателни секции и извън дипломатическите представителства

В писмо до Централната избирателна комисия Организацията на българските турци в Истанбул "Бултюрк" поиска да бъдат разкрити избирателни секции и извън българските дипломатически представителства в Турция за президентските избори на 23 октомври...

публикувано на 31.08.11 в 16:48

България е поискала задържаните в Гърция моряци да бъдат у нас, докато тече следствието

Двама от българските моряци, които през юли бяха обвинени, че участват в организирана престъпна група за контрабанда на цигари в Гърция, са със здравословни проблеми. Това съобщи министърът на външните работи Николай Младенов. България е готова да поеме..

публикувано на 31.08.11 в 16:38

Движението по международния път Е-79 София-Кулата е ограничено заради пожар

Обновена в:   20:45 ч. Заради пожар в района на село Усойка бе въведен пропускателен режим на международния път Е-79 София-Кулата. Говорителят на областната дирекция на МВР в Кюстендил Катя Табачка съобщи, че пламъците са обхванали и горския масив край..

публикувано на 31.08.11 в 15:26