Две коли и три мотоциклета катастрофираха тежко край Перник

Тежка катастрофа е станала на пътя Радомир-Перник. В местността "Бела вода" са се сблъскали две леки коли и три мотоциклета. Все още не се знае дали има пострадали. Заради катастрофата движението от Радомир към Перник е отклонено по маршрута..

публикувано на 16.10.09 в 12:59

Над 1 200 000 са неосигурените български граждани

Над 1 200 000 са неосигурените български граждани в момента, каза в интервю за предаването "Преди всички" на "Хоризонт" зам.-министърът на здравеоапзването Валерий Митрев. Предстои да се реши как ще става погасяването на невнесените..

публикувано на 16.10.09 в 12:59

НС на БСП обсъжда материалите за предстоящия 47-и конгрес на партията

Националният съвет на БСП обсъжда на закрито заседание материалите за предстоящия 47-и конгрес на партията. Тече обсъждането на дневния ред отзад-напред, т.е. последната точка за законодателните приоритети на БСП, а най-важните обсъждания, които предстоят..

публикувано на 16.10.09 в 12:59

Иван Искров ще положи клетва за втори мандат като управител на БНБ

\n Полагането на клетва от Иван Искров пред депутатите като управител на БНБ е включено в днешната работна програма на Народното събрание. \n Във времето за парламентарен контрол на въпроси и питания ще отговарят вицепремиерите Цветан Цветанов и Симеон..

публикувано на 16.10.09 в 12:59

Пазарджишки криминалисти разследват случай на въоръжен грабеж

Пазарджишки криминалисти разследват случай на въоръжен грабеж. Престъплението било извършено вчера сутринта, когато в обменно бюро в областния град нахлули двама маскирани въоръжени мъже. Единият от тях ударил 35-годишната касиерка, след което нападалите..

публикувано на 16.10.09 в 12:59

Клепетко определи като "истерична реакция" забраната за Черни в Пловдив

Посланикът на Чехия у нас Мартин Клепетко определи като "истерична реакция" отказа на кмета на Пловдив да допусне скандалния чешки скулптор Давид Черни в града за участие в изложба. Въпреки това Клепетко изрази неодобрение към участието на Черни..

публикувано на 16.10.09 в 12:59

Градската конференция на БСП утвърди номинацията на Георги Кадиев за кандидат за кмет на София

Лидерът на БСП Сергей Станишев заяви пред началото на градската конференция на партията в София, че отчита като грешка това, че не си е подал оставката след загубата на парламентарните избори. Конференцията на столичната организация на БСП трябва да..

публикувано на 16.10.09 в 12:59

Софийските социалисти ще гласуват кандидатурата на Кадиев за кмет

11-тата Градска конференция на столичната организация на БСП ще гласува номинацията на червения общински съветник Георги Кадиев като кандидат на социалистите за кмет на София. Конференцията ще определи и задачите за участието на столичната организация в..

публикувано на 16.10.09 в 12:59

Пчеларите искат субсидия от МЗХ на стойност 10 млн. лв.

Българските пчелари ще поискат субсидия от Министерството на земеделието и храните на стойност 10 милиона лева. Областните браншови съюзи ще се съберат, за да декларират подкрепата си за исканите средства, обясни председателят на Софийския пчеларски съюз..

публикувано на 16.10.09 в 12:59

Текстове от Закона за амнистията могат да бъдат обявени за противоконституционни

Работна група от Министерския съвет и Парламентарната група на ГЕРБ подготвя мотиви за сезирането на Конституционния съд за обявяване на текстове от Закона за амнистията за противоконституционни. Според текстовете се амнистират лица, включително и..

публикувано на 16.10.09 в 12:59

Капиталът за учредяване на дружество ще бъде два лева

\n Два лева да е капиталът за учредяване на дружество, решиха депутатите с промени на второ четене в Търговския закон. Досега този праг беше 5000 лева. Дяловете на съдружниците не могат да бъдат по-малки от 1 лев, решиха още народните представители. За..

публикувано на 16.10.09 в 12:59

Г. Първанов: Необходим е нов модел на финансиране на висшето образование

Кризата на може да бъде аргумент за съкращаване на разходите по образование и наука. Това каза в приветственото си слово при откриването на новата учебна година в Алма Матер президентът Георги Първанов . По думите му средствата за образование не трябва..

публикувано на 16.10.09 в 12:59

Още днес детето на Спаска Митрова трябва да бъде при нея

Според македонските закони още днес детето на Спаска Митрова трябва да бъде при нея. Това каза министър Божидар Димитров, попитан, дали българската държава има полезен ход, с който да й помогне да си вземе детето. Според македонското законодателство,..

публикувано на 16.10.09 в 12:58

Народното събрание прие доклада за дейността на съдилищата за 2008 година

© 'Снимка:   bglegis.com' Председателят на ВКС Лазар Груев Закриването на районните съдилища ще възпрепятства достъпа на гражданите до правосъдие, каза председателят на ВКС Лазар Груев . В доклада е посочено, че най-натоварени са съдиите в..

публикувано на 16.10.09 в 12:58

Единствен по рода си компютърен томограф ще работи в УБ "Света Екатерина"

Единствен по рода си на Балканския полуостров компютърен томограф вече ще работи в Университетската болница "Св. Екатерина". Японският апарат може да направи за 1/3 от секундата пълно изследване на възможностите на човешкото сърце. Поради..

публикувано на 16.10.09 в 12:58

Подписано е споразумение за сътрудничество между МРРБ и Асоциация „Прозрачност без граници”.

Ако бъдат установени нередности в концесионния договор за магистрала „Тракия”, той ще бъде даден на прокуратурата, заяви министър Росен Плевнелиев. Той каза това, след като беше подписано споразумение за сътрудничество между Министерството на регионалното..

публикувано на 16.10.09 в 12:58

До дни ще стане ясен кандидатът на ГЕРБ за кмет на София

До няколко дни ще стане ясен кандидатът за кмет от ГЕРБ на София, каза премиерът Бойко Борисов. Той посочи, че в момента текат събранията в градската организация на ГЕРБ. За кандидат се спряга министърът на образованието Йорданка Фандъкова.

публикувано на 16.10.09 в 12:58

Предотвратени са опити за внасяне на оръжие в Централния софийски затвор

\n Охраната на Централния софийски затвор е предотвратила опити за внасяне на оръжие. В интервю за "Хоризонт", директорът на Главната дирекция "Изпълнение на наказанията" Петър Василев призна, че в затворите има канали за внасяне на..

публикувано на 16.10.09 в 12:58

Михаил Миков: Новите функции на ДАНС са пребалансиране на интереси

"Пребалансиране на интереси", нарече новите функции на ДАНС бившият министър на вътрешните работи Михаил Миков в предаването на "Хоризонт" "Преди всички". Той коментира и промените, които управляващите възнамеряват да..

публикувано на 16.10.09 в 12:58

Доц. Г. Котов: Нужно е ДАГ да работи с МРРБ и МЗХ за "царските имоти"

По повод т. нар. "царски имоти" директорът на Държавната агенция по горите доц. Георги Костов посочи необходимостта от съвместна работа с ведомството на министър Плевнелиев и изтъкна, че възстановяване на правото на собственост е на наследниците..

публикувано на 16.10.09 в 12:58