Г. Кадиев изрази съмнение в данъчната амнистия

Приемането на данъчна амнистия може да доведе дотам, че хората да не плащат данъци в очакване на следваща подобна мярка, каза за "Хоризонт" Георги Кадиев , член на Изпълнителното бюро на БСП. Според Кадиев антикризисните мерки на правителството..

публикувано на 22.03.10 в 07:46

Плевенският окръжен съд ще заседава по делото за влака София-Кардам

В Окръжния съд в Плевен за днес и утре е насрочено заседание по делото за пожара във влака София-Кардам през февруари 2008 година, когато загинаха девет души. Подсъдими са трима служители от системата на БДЖ. Според магистратите, делото може да бъде..

публикувано на 22.03.10 в 06:31

Продължават протестите срещу дупките по улиците

Сдружение „Младежка интернет медия” организира протести в цялата страна под надслов „България срещу дупките”. Протестът в столицата ще започне в 12 часа на пл. „Народно събрание”. В Сливен също ще има протест срещу дупките и разкопаните улици. Протестно..

публикувано на 22.03.10 в 06:21

Преглед на печата

Данък "лукс", таван на чиновническите заплати и емитиране на облигации ще пълнят хазната, пише " Труд ", като цитира част от антикризисните мерки, обявени след извънредно правителствено заседание вчера от премиера Бойко Борисов...

публикувано на 22.03.10 в 05:30

Велико Търново чества своя празник

Днес е празникът на Велико Търново. На 22 март старата столица чества събитие от българската история-битката на цар Иван Асен втори при Клокотница през 1230 година над епирския деспот кир Тедор Комнин. След победата в тази битка българската държава става..

публикувано на 22.03.10 в 05:21

Прогноза за времето

И през следващото денонощие времето в страната ще се задържи топло. Постепено през деня облачността ще се увеличава и вплътнява, но все още ще остава без валежи. В предобедните часове вятърът в Дунавската равнина и по Черноморието временно ще се усили от..

публикувано на 21.03.10 в 16:01

Дянков: Имаме консенсус по 80 % от мерките на синдикатите и работодателите

Имаме консенсус по 80 процента от предложените мерки на синдикатите и работодателите, каза пред журналисти министърът на финансите Симеон Дянков след срещата си с работодатели и синдикати в централата на КНСБ. По думите му в предлаганите мерки има..

публикувано на 21.03.10 в 15:57

330 дка градинки са изчистени в София днес

На втория ден от пролетното почистване на София са изчистени над 730 дка улични платна и 330 дка градинки и междублокови пространства. Става дума за кварталите "Ботунец", "Дианабад", районите "Връбница", "Подуяне" и..

публикувано на 21.03.10 в 15:46

След студената вода на полицаите

ftp://files.bnr.bg/Horizont/AktualniPredavania/2103 MVRsta4ka.mp3 Съботният протест на полицаите е повод за сериозен разговор с Валентин Попов - председател на Синдикалната федерация на полицаите и със заместник-министъра на вътрешните работи Павлин..

публикувано на 21.03.10 в 15:36

Хероин за 1 милион лева е задържан на Калотина

Задържан е хероин, укрит в спално купе във влака Истанбул-Белград, съобщиха от агенция "Митници. Пратката е задържана след щателна митническа проверка на спален вагон, част от композиция, пътуваща от Истанбул за Белград. Митническите служители от..

публикувано на 21.03.10 в 14:54

Граждани протестираха срещу отпадането на пълната забрана за пушене на обществени места

Граждани се обявиха срещу отпадането на пълната забрана за пушене на обществени места. Тези промени в Закона за здравето трябва да влязат от 1 юни. Протестно шествие се проведе днес в София.  Организаторите на днешния протест се обединяват в социалната..

публикувано на 21.03.10 в 14:30

Голяма част от хората, работили за бившата ДС, са отишли на работа в МВР

Голяма част от хората, работили за бившата ДС, след това са отишли на работа в МВР. Това каза Екатерина Бончева от Комисията по досиетата по повод проверката на служителите на Вътрешното министерство. Пред "Хоризонт" Бончева очерта още една..

публикувано на 21.03.10 в 13:14

Правителството обсъжда приемането на данък "Лукс" и таван на заплатите на държавните служители

Данък "Лукс" и таван на заплатите на държавните служители са част от антикризисните мерки, които правителството обсъжда днес. Това съобщи министър-председателят Бойко Борисов на извънредна пресконференция в Министерския съвет. Според прогнозите..

публикувано на 21.03.10 в 12:36

Агенцията по трансплантации поиска промени в Закона за донорството

Агенцията по трансплантации се обяви за промени в Закона за донорството. Обсъжда се въвеждането на кратък срок за реакция при случаи на мозъчна смърт. Идеята е между 6 и 8 часа, след като човек изпадне в такава смърт, да бъдат намерени близките му, които да..

публикувано на 21.03.10 в 11:59

Аню Ангелов: Плащането на личните вноски на военните трябва да бъде компенсирано

Плащането на личните вноски на военните трябва да бъде компенсирано със същата сума към заплатата, заяви пред "Хоризонт" министърът на отбраната Аню Ангелов . " Защото 95-а година то беше въведено, най-напред за военнослужещите. Никой..

публикувано на 21.03.10 в 11:15

Масирана полицейска проверка на нощните заведения в област Пловдив

Над 100 нощни заведения в Пловдив, Карлово, Хисар, Първомай, Раковски и Асеновград са били проверени снощи при масирана полицейска акция. Сред посетителите в заведенията полицаите са открили 9 малолетни и непълнолетни. Съставени са два акта на родители от..

публикувано на 21.03.10 в 11:01

Изгубени здравни права могат да не бъдат възстановени в определени случаи

Данъчната агенция предупреди, че изгубени здравни права могат да не бъдат възстановени в определени случаи. Това може да стане, ако бъде преведена грешна сума за здравни осигуровки или бъде пропуснато да се впише име или Единен граждански номер. Вноските..

публикувано на 21.03.10 в 10:57

Пламен Стоилов: Най-големият проблем е неразкриването на знакови убийства

Най-големият проблем е неразкриването на знакови убийства, каза в предаването "Неделя 150" следователят и председател на специалната комисия към ВСС Пламен Стоилов . Според него има сериозно активизиране в работата на МВР и прокуратурата...

публикувано на 21.03.10 в 10:34

Разпореден е оглед на сградата във Велико Търново, в която избухна взрив

Кметът на Велико Търново Румен Рашев е наредил да бъде направен оглед на сградата в центъра на града, в която снощи избухна взрив, след изтичане на газ от неизправна бутилка с пропан-бутан. По първоначални данни, въпреки мощната експлозия, конструкцията..

публикувано на 21.03.10 в 09:48

Синдикати и работодатели са се обединили около четири пакета с антикризисни мерки

Синдикатите и работодателите са се обединили около четири пакета с мерки за излизане от кризата. Това обяви пред "Хоризонт" председателят на Българската стопанска камара Божидар Данев . Той отказа да назове предложенията, преди те да бъдат..

публикувано на 21.03.10 в 09:27