Изчезнал е документ от делото "Галерия"

Изчезнал е документ от делото Галерия. Това е заявил бившият председател в държавната агенция Национална сигурност Петко Сертов пред парламентарната комисия за контрол на ДАНС. Членът на комисията Яне Янев уточни, че чрез документа Сертов е възложил..

публикувано на 16.10.09 в 12:49

Тотю Младенов алармира за нередности в ТЕЛК и източване на бюджета

През последните 4 години чрез промените в Нормативната уредба са зададени възможности за източване на бюджета, алармира министърът на труда и социалната политика Тотю Младенов заради извършени проверки за нарушение при изписването на помощни средства и..

публикувано на 16.10.09 в 12:49

Фандъкова: Учебните програми ще се актуализират на 4 години

Учебните програми да се актуализират на всеки четири години. Това ще бъде заложено в новия Закон за училищното образование, съобщи просветният министър Йорданка Фандъкова , на дискусия за средното образование. На нея присъства и зам.-председателят на..

публикувано на 16.10.09 в 12:48

НОИ: От 18 до 26 септември ще се изплащат обезщетенията за безработни

Заради предстоящите празнични дни, изплащането на обезщетенията за безработица ще започне на 18 септември и ще приключи на 26 септември. Това съобщиха от Националния осигурителен институт.

публикувано на 16.10.09 в 12:48

Безплатни прегледи за определяне на сърдечно-съдовия риск в "Пирогов"

Безплатни прегледи за определяне на сърдечно-съдовия риск ще се извършват днес в "Пирогов" по повод Световния ден на сърцето. Консултациите на предварително записалите се пациенти ще се правят в кабинет 126 на Спешното приемно консултативно..

публикувано на 16.10.09 в 12:48

С. Александров: Експертите, изготвили доклада за президента, не са били на едно мнение

Пред "Хоризонт" Стоян Александров , един от авторите на доклада за президента по отношение на данъчната политика каза, че експертите, изготвили предложенията, не са били на едно мнение по много от въпросите. Александров подчерта, че самият той не..

публикувано на 16.10.09 в 12:48

Георги Кадиев е кандидатът на БСП за кмет на София

\n Софийският градски съвет на БСП определи Георги Кадиев за кандидат на партията за кмет на столицата на предстоящите частични избори на 15 ноември. Кандидатурата трябва да бъде потвърдена на заседание на Градската партийна конференция на 7 октомври от..

публикувано на 16.10.09 в 12:48

Мирослав Найденов: Предстоят промени в ДФ "Земеделие"

\n В Държавен фонд "Земеделие", към който са съсредоточени погледите на земеделските производители и на Европейската комисия за нормално усвояване на средствата, трябва да се направят промени. Това коментира министърът на земеделието Мирослав..

публикувано на 16.10.09 в 12:48

Тотю Младенов не е съгласен с увеличаването на пенсионната възраст за жените

Министърът на труда и социалната политика Тотю Младенов не е съгласен с увеличаването на пенсионната възраст за жените. Той определи като неприемливо предложението на финансовия министър Симеон Дянков те да се пенсионират на 63, вместо на 60 години. Тотю..

публикувано на 16.10.09 в 12:48

Костов: Президентът се опитва да бъде алтернатива на управлението

Лидерът на ДСБ Иван Костов смята, че президентът Георги Първанов се опитва да бъде алтернатива на управлението. Костов каза това след заседание на ръководството на ДСБ.  "Обстоятелството, че правителството се запази с антикризисната си управленска..

публикувано на 16.10.09 в 12:48

Кметът на Асеновград е наказал виновните лица заради сбирката на неонацисти

Заради сбирката на неонацисти в общинския клуб "Библиотеката" в Асеновград кметът Христо Грудев е наказал с последно предупреждение за уволнение Катерина Христева, технически организатор в отдел "Култура" на общината, и Снежана Митева,..

публикувано на 16.10.09 в 12:48

Безплатни кардиологични прегледи в болница "Токуда" в София

Безплатни кардиологични прегледи ще има в болница "Токуда" в София. По повод Световния ден на сърцето в отделението по кардиология ще бъдат прегледани 300 пациенти с аритмия. Консултациите ще бъдат в събота, 26-и септември, от 8 часа. Желаещите..

публикувано на 16.10.09 в 12:48

Г. Костов: Кризата в горския сектор е по-сериозна, отколкото обществото знае

Председателят на Държавната агенция по горите Георги Костов заяви за предаването на "Хоризонт" "Преди всички", че кризата в горския сектор е по-сериозна, отколкото обществото знае. Въведеният от новото правителство мораториум върху..

публикувано на 16.10.09 в 12:48

НС намали директорите в "Железопътна инфраструктура"

Народното събрание намали числеността на Управителния съвет на Националната компания "Железопътна инфраструктура" от петима на трима членове, един от които, както и досега, ще бъде генералният директор на компанията. По този начин с гласуваните..

публикувано на 16.10.09 в 12:48

Обсъжда се създаването на общинско предприятие за почистване на столицата

До края на седмицата ще стане ясно колко ще струва на София създаването на общинско предприятие за чистота. Столичната община е възложила изработването на финансова обосновка. Крайното решение дали да има такова предприятие пък ще бъде на Столичния общински..

публикувано на 16.10.09 в 12:48

В. Методиев: Не се предвижда закриване на Комисията по досиетата

\n Веселин Методиев от Синята коалиция заяви пред "Хоризонт", че законопроектът на сините за създаване на Институт за национална памет за престъпленията срещу българския народ не предвижда закриване на Комисията по досиетата. " Има..

публикувано на 16.10.09 в 12:48

Комисията за защита на потребителите спря от продажба детски облекла

Комисията за защита на потребителите спря от продажба детски облекла, обувки и аксесоари, както и дамски и мъжки спортни обувки, за които има съмнения, че са заплаха за здравето на потребителите. Опасните стоки са открити при проверки по сигнали и по време..

публикувано на 16.10.09 в 12:48

Полицейският протест в столицата е без конкретни искания

"Върховенството на закона да е за всички" е надсловът на днешния полицейски протест. Иван Павлов - председател на синдикалната федерация в МВР обясни в предаването "Неделя 150" на БНР, че за разлика от предишните протести за заплати,..

публикувано на 16.10.09 в 12:48

Асоциацията на индустриалния капитал получава 8 млн. лв по оперативна програма

Над 8 милиона лева ще получи Асоциацията на индустриалния капитал за срок от пет години по Оперативна програма "Развитие на човешките ресурси". Това стана ясно след подписване на споразумение за "Повишаване на гъвкавостта и ефективността на..

публикувано на 16.10.09 в 12:48

Парламентът обсъжда на първо четене промените в Закона за културното наследство

Заседанието на Народното събрание започна с обсъждане на промените на първо четене в Закона за културното наследство. С тях отпада досегашното изискване за доказване на собственост върху движими културни ценности - национално богатство да става с официален..

публикувано на 16.10.09 в 12:48