Полицейският протест в столицата е без конкретни искания

"Върховенството на закона да е за всички" е надсловът на днешния полицейски протест. Иван Павлов - председател на синдикалната федерация в МВР обясни в предаването "Неделя 150" на БНР, че за разлика от предишните протести за заплати,..

публикувано на 16.10.09 в 12:48

Асоциацията на индустриалния капитал получава 8 млн. лв по оперативна програма

Над 8 милиона лева ще получи Асоциацията на индустриалния капитал за срок от пет години по Оперативна програма "Развитие на човешките ресурси". Това стана ясно след подписване на споразумение за "Повишаване на гъвкавостта и ефективността на..

публикувано на 16.10.09 в 12:48

Парламентът обсъжда на първо четене промените в Закона за културното наследство

Заседанието на Народното събрание започна с обсъждане на промените на първо четене в Закона за културното наследство. С тях отпада досегашното изискване за доказване на собственост върху движими културни ценности - национално богатство да става с официален..

публикувано на 16.10.09 в 12:48

Над 50 апартамента ще бъдат предоставени за използване на около 100 млади учени от БАН

Над 50 апартамента в общежития ще бъдат предоставени за използване на около 100 млади учени от БАН, съобщи министърът на образованието, младежта и науката Йорданка Фандъкова в приветствието си на тържествения концерт за 140-та годишнина на академията. По..

публикувано на 16.10.09 в 12:48

Цената на хляба няма да се покачва

Цената на хляба ще се задържи на сегашното ниво, прогнозираха от браншовата камара на индустриалните хлебопроизводители. Тенденцията е цените в цялата страна да се изравнят около средната стойност на хляба в големите градове.

публикувано на 16.10.09 в 12:48

Държавата ще връща "Топлофикация"-София отново на Столична община

Тече процесът по прехвърлянето на собствеността на „Топлофикация” София от държавата към Столична община. Енергийният министър Трайчо Трайков каза, че заемът, който Българският енергиен холдинг отпусна на дружеството, за да си погаси дълговете към..

публикувано на 16.10.09 в 12:48

Отбелязваме Европейския ден за пътна безопасност

Днес отбелязваме Европейския ден за пътна безопасност по решение на Европейската комисия, като целта е да се намали броя на убитите по пътищата на Европа. Тази година посланието на КАТ Пътна полиция към водачите е „Внимание и толерантност на пътя. Шофьори,..

публикувано на 16.10.09 в 12:48

НС ще обсъжда отчета на Съвета за електронни медии за 2008 г.

Парламентът ще започне работа с обсъждане на отчета на Съвета за електронни медии за 2008 г. Нотариусите да имат достъп до базата данни на звеното за български документи за самоличност, предвиждат промените в едноименния закон, който депутатите ще..

публикувано на 16.10.09 в 12:48

Премиерът Бойко Борисов ще открие учебната година в 78-мо училище в Банкя

\n Премиерът Бойко Борисов ще присъства на откриването на учебната година в 78-мо училище в Банкя. Вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов ще бъде в 11-то столично училище "Св. Пимен Зографски" в "Дианабад". \n..

публикувано на 16.10.09 в 12:48

Бившият министър Е. Желев беше разпитван в качеството си на свидетел

\n "Не съм обвиняем". Това заяви бившият здравен министър Евгений Желев на излизане от сградата на Криминална полиция. Там той беше разпитан в качеството си на свидетел, по нередностите в Специализираната болница за активно лечение по онкология..

публикувано на 16.10.09 в 12:48

Днешният КСНС не е закъснял, смята Лютви Местан

© 'Снимка:   i.actualno.com' Лютви Местан Днешният КСНС не е закъснял, каза Лютви Местан , влизайки в Президентството преди началото на заседанието на КСНС. По думите му и днес е сравнително висок емоционалният градус, свързан с промените във..

публикувано на 16.10.09 в 12:48

9 души загинаха при пътни инциденти през изминалото денонощие

\n Девет души са загинали, 32 са ранени, като петима са с опасност за живота при пътни инциденти, станали през изминалото денонощие. Това съобщи пресцентърът на МВР. \n От началото на годината по пътищата на страната са загинали 640 души, а 6236 са били..

публикувано на 16.10.09 в 12:48

Изследвани са 7 контактни лица с починалия от новия грип А(H1N1)

\n Общо седем контактни лица с първия починал от новия грип са изследвани за наличието на вирус A(H1N1) , съобщиха от Министерството на здравеопазването. Сред тях не е бащата на починалия. Бащата е в добро състояние и е приет в болница "Света..

публикувано на 16.10.09 в 12:48

Румен Овчаров: Законът не забранява да се разкриват офшорни сметки ако е според изискванията

Според депутата от КБ Румен Овчаров не е случаен моментът, в който Мария Капон подава сигнал срещу него в парламента и прокуратурата. Председателят на ПК за борба с корупцията Яне Янев съобщи по-рано, че Капон е подала сигнал в комисията и прокуратурата..

публикувано на 16.10.09 в 12:48

Доказването на собствеността върху културни ценности вече може да става и без официален държавен документ

Доказването на собствеността върху културни ценности, национално богатство вече може да става и без официален държавен документ. Това решиха депутатите с приетите на първо четене промени в Закона за културното наследство. Най-голям спор предизвика..

публикувано на 16.10.09 в 12:48

Сергей Станишев: Кандидатурата за български еврокомисар трябва да е с висок авторитет

Според лидера на БСП Сергей Станишев кандидатурата за български еврокомисар трябва да е с висок авторитет и доверие в Европейската комисия. Станишев направи този коментар по повод обявената от премиера Бойко Борисов кондидатура на ГЕРБ външният министър..

публикувано на 16.10.09 в 12:48

Патриарх Максим отслужи тържествен молебен за празника на София

Патриарх Максим отслужи тържествен молебен за празника на София. На церемонията по издигане на столичното знаме на площад "Свети Александър Невски" присъстваха президентът Георги Първанов, премиерът Бойко Борисов, председателят на Народното..

публикувано на 16.10.09 в 12:48

Р. Плевнелиев: Дефицитът на пътната агенция ще бъде изчистен през 2010 г.

Дефицитът на пътната агенция от 132 и половина милиона лева ще бъде изчистен през следващата година. Тогава ще бъдат платени дължимите суми на фирми за извършени, но неразплатени дейности, съобщи министърът на регионалното развитие Росен Плевнелиев.

публикувано на 16.10.09 в 12:47

Н. Беронов: Конституционният съд фактически даде зелена улица за иманярството

Според юриста от Конституционния съд Пламен Киров не става дума за амнистия в решението на съда, с което притежателите на антики и национално богатство ще могат да доказват правото си на собственост с какъвто и да е документ, както и да се позовават на..

публикувано на 16.10.09 в 12:47

Овчаров: След скандала "Топлофикация" спадна събираемостта на задълженията на дружеството

Бившият енергиен министър Румен Овчаров заяви пред състав на Софийския градски съд, че с избухването на скандала "Топлофикация" рязко е спаднала събираемостта на задълженията на дружеството. По думите на Овчаров, медийният шум е създал сериозно..

публикувано на 16.10.09 в 12:47