От догодина безработните ще получават помощи безсрочно

От догодина безработните ще получават социални помощи безсрочно.Срокът за отговор на молбите за помощи става две седмици.  Според сегашните разпоредби останалите без работа в трудоспособна възраст могат да взимат такава помощ непрекъснато за срок от 12..

публикувано на 10.02.10 в 18:04

Арестуваха Алексей Петров при акция "Октопод", Хамстерът се предаде

ftp://files.bnr.bg/Horizont/News/0210_Cvetan_Cvetanov_2.mp3 При полицейска операция под кодовото име „Октопод” беше задържан Алексей Петров , съветник на бившия председател на ДАНС Петко Сертов . Заедно с него са арестувани още 13 души. Около 4 часа..

публикувано на 10.02.10 в 17:09

Четири нови музея ще бъдат изградени в София

4 музея ще бъдат изградени в София през следващите 3 години, съобщи министърът на културата Вежди Рашидов . Освен музеи за история на София и за визуални изкуства ще бъде създаден и музей на тоталитарното изкуство, обясни той. Най-печелившият музей в..

публикувано на 10.02.10 в 16:22

Около 200 ТИР-а чакат на Кулата

Около 200 ТИР-а чакат откъм Промахон за влизане в България от Гърция. В момента пунктът Кулата  отново е затворен за товарни автомобили. Леките коли и автобусите могат да преминават. Днес пропуснатите в посока Гърция ТИР-ове са общо 230, уточни..

публикувано на 10.02.10 в 16:07

Отменено е бедственото положение в две русенски общини

Отменено е бедственото положение в русенските общини Иваново и Сливо поле. Бедствената ситуация в другите две общини – Две могили и Борово остава. Продължава интензивното преминаване на превозни средства през Дунав мост, като опашката от изчакващи ТИР-ове..

публикувано на 10.02.10 в 16:03

На България ще бъдат наложени санкции зради договори по ИСПА

На България ще бъдат наложени санкции заради сключени от предишното ръководство на Министерството на околната среда и водите 6 договора за проекти, финансирани по програмата ИСПА. Общата стойност на договорите е 55 милиона евро. Проектите са реализирани в..

публикувано на 10.02.10 в 15:56

Божидар Нанев: Епидемията от морбили е овладяна до голяма степен

Епидемията от морбили до голяма степен е овладяна, обяви министърът на здравеопазването Божидар Нанев . Огнищата на болестта са в Сливен и Ямбол. По думите на министъра, заразените не са били имунизирани с години, а и са отказвали да се подложат на..

публикувано на 10.02.10 в 15:30

Вътрешната парламентарна комисия ще се съобрази с президентското вето на Закона за митингите

Парламентарната комисия по вътрешна сигурност и обществен ред ще се съобрази с ветото на президента Георги Първанов върху текстове от Закона за митингите. Така времето за уведомяване при събиране ще остане 48 часа, а не както беше прието 72. Зоната за..

публикувано на 10.02.10 в 15:28

КНСБ подготвя протести заради неизплатени заплати

КНСБ подготвя протести в много предприятия от различни браншове заради неплатени заплати. В Пловдив вицепрезидентът на синдиката Валентин Никифоров уточни, че общата сума на забавените заплати и то само във фирмите, където организацията има структури, е..

публикувано на 10.02.10 в 15:19

Бюджетът на МВР няма да се актуализира до юни

Бюджетът на МВР няма да бъде актуализиран до юни. Полицейският синдикат, обаче, ще бъде поканен да участва в дискусията за следващата актуализация през май, стана ясно на среща с премиера Бойко Борисов . От синдиката предлагат част от приходите, които..

публикувано на 10.02.10 в 15:15

България получи зелена светлина по още две оперативни програми

Европейската комисия даде зелена светлина на България по още две опаративни програми. Така страната ни ще може да разчита на над 3 милиарда и 300 хиляди евро до 2013 година в областите „Транспорт” и „Конкурентноспособност”. Транспортният министър..

публикувано на 10.02.10 в 14:52

Неправителствени организации искат закон за отмяна на замените с държавна земя

Девет неправителствени организации и синдикати от Варна искат приемането на Закон за отмяна или анулиране на скандалните замени и сделки с държавна земя. Организациите заявяват това в обръщение до гражданите,  парламента, президента и премиера...

публикувано на 10.02.10 в 14:48

България ще поиска ЕК да признае замените на гори за държавна помощ със задна дата

ftp://files.bnr.bg/Horizont/News/0210_Boris_Velchev.mp3 ftp://files.bnr.bg/Horizont/News/0210_Miroslav_Naidenov.mp3 България ще поиска Европейската комисия да признае сделките за замени на гори, сключени при предишното правителство за допустима държавна..

публикувано на 10.02.10 в 14:15

Радио Благоевград има нов музикален студиен комплекс

Радио Благоевград вече има нов музикален студиен комплекс. Той разполага с две студия за запис във всички музикални стилове и жанрове. Апаратните са оборудвани с най-модерните технологии в съвременния звукозапис и дават възможност за концерти с преки..

публикувано на 10.02.10 в 14:10

230 хиляди влизат всяка година в болница заради болести на белите дробове

Над 230 хил. българи влизат всяка година в болница заради болести на белите дробове. Повече от 14 хил. души пък се разболяват от злокачествени образувания на дихателните органи. Тези данни припомниха от Българското дружество по белодробни болести, които..

публикувано на 10.02.10 в 13:49

350 милиона допълнително ще получат болниците с договори с НЗОК

Допълнителни 350 млн. лв. ще бъдат насочени към болниците, които имат договори със Здравната каса. Парите ще дойдат от данъчната и митническата агенция, които пък трябва да съберат повече от заложеното в бюджет 2010, каза финансовият министър Симеон Дянков..

публикувано на 10.02.10 в 13:46

Разпети петък става официален празник, решиха депутатите

Велики петък става официален петък става официален празник, решиха депутатите.  Мотив за предложението е, че това е ден на духовно пречистване преди Великден и според каноните на християнската религия тогава не се работи. Друга промяна в трудовия кодекс е,..

публикувано на 10.02.10 в 13:33

Строителен предприемач напада репортер на "Господари на ефира"

Репортер на предаването „Господари на ефира” на БТВ беше нападнат във Велико Търново по време на снимки. 23-годишният журналист Димитър Върбанов проучвал жалби срещу 55-годишния строителен предприемач Христо Чепанов . При среща с него предприемачът..

публикувано на 10.02.10 в 13:29

Комисията "Кушлев" внесе иск за отнемане на имущество на Коце Маца

Комисията за установяване на имущество, придобито от престъпна дейност внесе иск в Софийски градски съд за отнемане в полза на държавата на имущество на Костадин Хаджииванов , по-известен като Коце Маца . Искът за имуществото на президента на ФК „Беласица”..

публикувано на 10.02.10 в 13:25

Диабетиците ще доплащат 4.80 за датски инсулини

Oколо 50 хил. болни от диабет ще трябва да доплащат по 4,80 лв. средно на месец за три от инсулините на датска фармацевтична фирма,  обяви зам.-директорът на Здравната каса Албена Златарева . Причината е, че фирмата вече няма да поема разликата между..

публикувано на 10.02.10 в 13:18