ДКЕВР: Няма да има увеличение на цената на парното и топлата вода

\n \n \n Парното и топлата вода няма да поскъпват до края на годината, прогнозира заместник-председателят на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране Валентин Кирчев. Възможно според него е цената на топлото да не се вдига и до края на..

публикувано на 16.10.09 в 12:50

Задържана е престъпна група за изнудване

Престъпна група от седем души е задържана за изнудване. Седмината поискали подкуп от името на високопоставени държавни служители, с които изнудваният е имал отношения. Групата е задържана при операция на прокуратурата и ГДБОП в Пловдив и Варна, съобщи..

публикувано на 16.10.09 в 12:50

Меглена Кунева: Единна европейска сметка за ток и газ би могла да бъде въведена и у нас

През миналата година в Европейската комисия от България са постъпили 55 000 оплаквания, главно в областта на енергетиката и най-вече срещу качеството, а не толкова срещу цената на електроенергията. Това съобщи еврокомисарят по защита на потребителите..

публикувано на 16.10.09 в 12:50

Над 22 хил. абонати на "Топлофикация" Пловдив дължат пари на дружеството

Над 22 хиляди абонати на "Топлофикация" Пловдив дължат пари за парно отопление, съобщиха от дружеството. Пловдивчани са натрупали задължения от над 9 млн лв от 2006 г. досега. От топлофикацията твърдят, че това им създава трудности с..

публикувано на 16.10.09 в 12:50

Арестуваният архитект на Община Поморие ще бъде обвинен за престъпления по служба

Арестуваният вчера архитект на Община Поморие Светозар Рашков ще бъде обвинен за престъпления по служба, съобщиха от полицията в Бургас. \n Според полицията Светозар Рашков има обща фирма със служител на общината, който е отговарял за европейските..

публикувано на 16.10.09 в 12:50

Две хиляди лева подкуп са поискали тримата полицаи от V РПУ

Две хиляди лева подкуп поискали тримата полицаи от V РПУ, които бяха задържани снощи. Това съобщи вътрешният министър Цветан Цветанов. Полицаите поискали сумата от двама софиянци с нисък социален статус, като ги заблудили, че срещу тях тече разработка на..

публикувано на 16.10.09 в 12:50

Прокуратурата проверява всички лица, които фигурират в телефоните на т. нар. Красьо от Плевен

Прокуратурата проверява всички лица, които фигурират в телефоните на така наречения Красьо от Плевен. По повод досъдебното производство срещу представящия се за съдебен лобист Красимир Георгиев, градският прокурор Николай Кокинов уточни, че се разпитват..

публикувано на 16.10.09 в 12:50

Интернет портал ще скъсява пътя на дарителите към децата

Интернет портал с информация за институциите за деца има амбицията да скъси пътя на дарителите към децата. Това обявиха създадетелите на сайта "Светлинка". Проектът не е комерсиален и има подкрепата на Държавната агенция за закрила на детето...

публикувано на 16.10.09 в 12:50

Борис Велчев иска пряко информация за престъпления, а не чрез медиите

Главният прокурор Борис Велчев призова всички български граждани, които имат данни за престъпления да ги предоставят в прокуратурата, а не да я призовават да разследва чрез медиите. Последните изказвания по случая „Будимир Куйович” той нарече пореден..

публикувано на 16.10.09 в 12:49

Камен Михов: Възможно е да има ново разследване по случая "Майкъл Шийлдс"

Майкъл Шийлдс Възможно е да има ново разследване по случая Майкъл Шийлдс. Това заяви в предаването "12+3" Камен Михов, началник на отдел Международна помощ към Върховната касационна прокуратура. Той уточни, че това може да стане когато..

публикувано на 16.10.09 в 12:49

Прокуратурата започва разпитите на оцелелите от "Илинден"

В началото на следващата седмица ще бъдат проведени разпитите на оцелелите при потъването на кораба „Илинден” в Охридското езеро, заместник градският прокурор Божидар Джамбазов пред БНР. Два-три екипа от следователи ще разпитват на място свидетелите,..

публикувано на 16.10.09 в 12:49

Б. Борисов изрази разочарование от закъснялото освобождаване на Спаска Митрова

Премиерът Бойко Борисов изрази съжаление, че въпреки усилията на България македонската държава едва сега е пуснала Спаска Митрова. " Аз няколко пъти говорих и с техния премиер. Направихме огромни усилия, да я пуснат предсрочно. Точната дума е, че..

публикувано на 16.10.09 в 12:49

77 милиона лева от парите за разходи на Здравната каса за тази година може да бъдат съкратени

Има опасност 77 милиона лева от парите за разходи на Здравната каса за тази година да бъдат съкратени. Основание за това дават и текстове от Закона за държавния бюджет, и затова Касата, Лекарският и Зъболекарският съюз искат среща с финансовия министър...

публикувано на 16.10.09 в 12:49

М. Найденов ще поиска проверка и във Фонд "Българска гора"

Министърът на земеделието Мирослав Найденов ще поиска проверка от прокуратурата и във Фонд „Българска гора”. Причина за проверката са сигнали от депутати за плащане в размер на 2 и половина пъти по-скъпо за възстановяване на декар гора през фонда, в..

публикувано на 16.10.09 в 12:49

Симеон Дянков оттегли предложението за двойни лихви при просрочване

Министърът на финансите Симеон Дянков е оттеглил предложението си за двукратно увеличение на лихвите при просрочия, съобщиха от пресцентъра на Министерския съвет. Министрите днес обсъждаха възможността за двойно увеличаване на наказателните лихви при при..

публикувано на 16.10.09 в 12:49

Железничари в Г. Оряховица протестират ефективно заради неизплатени заплати

Седем ръководители движение на жп гарата в Горна Оряховица са отказали да започнат смяната си в 6.00 часа тази сутрин заради неизплатени заплати за август и септември и аванс за октомври. Служителите на БДЖ са се явили на работа с един час по-късно...

публикувано на 16.10.09 в 12:49

Министър Найденов ще открие гроздобера в град Килифарево

Министърът на земеделието и храните Мирослав Найденов ще открие гроздобера в град Килифарево. По-късно той ще посети националния събор на животновъдите на връх Шипка, организиран от Националната асоциация на млекопроизводителите в България.

публикувано на 16.10.09 в 12:49

Над 1,4 млн. лева забавени възнаграждения са били изплатени след проверки

Над 1.4 млн. са забавените трудови възнаграждения, които са изплатени в резултат на съвместните дейности на Инспекцията по труда и НАП. Най-много са нарушенията в секторите транспорт, строителство, производство на облекло, хотелиери и ресторантьорство...

публикувано на 16.10.09 в 12:49

ГЕРБ и "Атака" искат да се закрие Бюрото за контрол на СРС

Парламентарните групи на ГЕРБ и „Атака” предложиха да бъде закрито Бюрото за контрол на Специалните разузнавателни средства.  Парламентарната група на Коалиция за България обяви, че няма да подкрепи предложението. Според вносителите на промяната..

публикувано на 16.10.09 в 12:49

Президентът Георги Първанов ще връчи наградата "Джон Атанасов" за 2009 г.

\n Президентът Георги Първанов ще връчи наградата "Джон Атанасов" за постижения в развитието на информационното общество за 2009 г. \n Наградата беше учредена от държавния глава през 2003 г. и се присъжда всяка година на млад българин със значим..

публикувано на 16.10.09 в 12:49