Анелия Торошанова и адв. Любомир Новиков

Българка в германски затвор търси справедливост

Една българка е в затвор в Бавария по обвинение за „помагачество при нелегално влизане и нелегално пребиваване“ на територията на Федерална република Германия. В Европейската заповед за арест са описани обстоятелства, свързани с твърдения за осъществена от..

публикувано на 16.11.18 в 13:15
Къща-музей П.К.Яворов

Провали се търгът за къщата на Яворов

Поради липса на оферти се провали търгът, обявен от частен съдебен изпълнител за продажба на къщата, в която е живял поетът Пейо Яворов със съпругата си Лора. Следващият търг ще е след месец. И мотът е на търг заради неуредени финансови отношения на..

обновено на 16.11.18 в 13:03
Десислава Иванчева и Биляна Петрова остават под домашен арест

Десислава Иванчева и Биляна Петрова напускат ареста

Отстранената като кмет на столичния район "Младост" Десислава Иванчева и бившата ѝ заместничка Биляна Петрова напускат ареста. Заради необратимо влошаване на здравословното им състояние съдията от Специализирания наказателен съд Ино Хинов уважи искането..

публикувано на 16.11.18 в 12:51
Посланикът на Франция Ерик Льобедел откри тази седмица изложбата „Клемансо, военен предводител“.

Посланик Ерик Льобедел: Посланието в изложбата за Клемансо е да работим съвместно, а не един срещу друг

Френският посланик Ерик Льобедел заяви пред БНР, че посланието на изложбата „Клемансо, военен предводител“ в София е работим съвместно, а не един срещу друг. „Важно е да не се затваряме в себе си, да не се отказваме да прилагаме силата на..

публикувано на 16.11.18 в 12:36

Врани-хулиганки обстрелват с камъни жителите на московски район

Врани-хулиганки обстрелват с камъни жителите на 40-етажен блок в московския район Северно Чертаново, пише руското издание vesti.ru. Марина Назарова разказва, че хвърлен от птиците камък паднал на 2 метра от тригодишната ѝ дъщеря. Засега..

публикувано на 16.11.18 в 12:30
Влакът не може да продължи по маршрута си, докато в него текат следствени действия

Мъж и жена са задържани за убийство с нож във влак край Вакарел

Полицията спря влак в района на Вакарел заради намушкан мъж в един от вагоните, който впоследствие е починал. Мъж и жена са задържани за убийството. По първоначална информация, те са брат и сестра, а вероятната причина за убийството - отправена забележка..

обновено на 16.11.18 в 11:53

БНР организира дискусия за изборите за Европейски парламент догодина

Българското национално радио организира днес дискусия, посветена на предстоящите догодина избори за Европейски парламент. Визията за бъдещето на Европейския съюз, предизвикателствата и политическите трансформации ще обсъдят в Студио 2 на..

обновено на 16.11.18 в 11:47

Корин Велла: Убиха Дафни, за да замълчат всички други

В „Мрежата“ по програма „Христо Ботев“ на БНР ще излъчим единственото интервю дадено за българска медия с Корин Велла, сестра на убитата малтийска журналистка Дафни Галиция. Поводът е една година от жестокото убийство на Дафни Галиция в Малта. На въпроса..

публикувано на 16.11.18 в 11:40

Риба живее вече 80 години в аквариум (видео)

Аквариумът „Стайнхарт“ в Сан Франциско този месец отбелязва 80 години, откакто един от обитателите му - двойнодишащата риба Матусал живее в него, предаде БТА. Матусал е дълга 1,2 м. Тя пристига в аквариума от Австралия през 1938 г. Тогава..

публикувано на 16.11.18 в 11:28

Акценти от чуждестранния печат

Възходът на „Зелени“ в Германия продължава. Последните проучвания на общественото мнение показват, че партията може да разчита на подкрепата 23% от избирателите, което я превръща във втора политическа сила в страната, отбелязва водещото издание Дер..

публикувано на 16.11.18 в 10:20

83 двойки в Разлог утре ще отпразнуват заедно своите златни и сребърни сватби

83 двойки в Разлог утре ще отпразнуват заедно своите златни и сребърни сватби. В предаването „Преди всички“ управителят на Обредния дом в града Рени Рачева посочи, че к метът на града ще бъде символичен кум на събитието. „Това е една много..

публикувано на 16.11.18 в 10:16

Учителят Чавдар Тошков за доверието, което гради личности

Той е единият от наградените тази година от гражданската формация „Тийчинг алфа“ за смелостта да излиза от рамките на методическите стереотипи и да развива у учениците си умения за критично мислене и анализ. Не приема понятието „иновативни методи“, защото..

публикувано на 16.11.18 в 10:05

Ани Торозова: Случаите на сексуално насилие над деца се увеличават

Случаите на сексуално насилие над деца през последните години се увеличават, заяви в предаването „Преди всички“ Ани Торозова – координатор на социалната услуга „Зона заКрила“, която ще бъде представена днес от Асоциация „Анимус“. „Насилието..

публикувано на 16.11.18 в 10:00

Биляна Гяурова: ВСС все по-често пропуска възможността да действа проактивно

"ВСС все по-често пропуска възможността да действа проактивно, той просто следва събитията и постоянно е изправен в ролята на това да бъде догонващ и обясняващ се, а това само налива вода в мелницата на тази популистка вълна в България". Това..

публикувано на 16.11.18 в 09:19

Близо 10 см снежна покривка се е натрупала на прохода "Шипка"

Близо 10 см снежна покривка се е натрупала на прохода "Шипка". Платното е разчистено, но настилката е мокра и частично заледена. Шофьорите трябва да се движат с особено внимание заради мъглата и заснежената настилка , особено на участъка около..

публикувано на 16.11.18 в 09:18

Мъж стреля с газов пистолет по протестиращи в Перник

Изнервен младеж откри стрелба с газов пистолет по част от протестиращите снощи в Перник. Няма пострадали при инцидента. Той е задържан по-късно след преследване на територията на 6-о РПУ в София. 24-годишният студент в Американския..

публикувано на 16.11.18 в 08:56

Д-р Тотев: Кадровият проблем в здравеопазването ще срути системата

Кадровият проблем в здравеопазването е основен, той ще срути системата, освен финансовият. Това заяви в предаването „Преди всички“ д-р Неделно Тотев - председател на Сдружението на общинските болници. Трябва да се смени самата система, каза..

публикувано на 16.11.18 в 08:55

Преглед на печата

Според Стандарт, партиите обсъждат три сценария за избори. Възможен е вот през март, май или ноември. Анализът е на екип на вестника. По повод протестите срещу високите цени на горивата , Стандарт пише "Горивата са скъпи за джоба ни, но не и..

публикувано на 16.11.18 в 08:36
митрополит Борис Неврокопски

Научна сесия в Благоевград по повод годишнината от рождението и смъртта на митрополит Борис Неврокопски

С научна сесия в Благоевград ще започнат двудневните чествания на 130-годишнината от рождението  и 70 години от мъченическата смърт на видния духовник и общественик митрополит Борис Неврокопски.  Историци, университетски преподаватели и духовници ще..

публикувано на 16.11.18 в 08:14

Отбелязваме Деня за по-чист въздух

За първа година в страната се отбелязва Деня за по-чист въздух. Инициативата е на Столичната община, откъдето призовават гражданите да не използват личните си автомобили до края на деня. В кампанията ще участват министерства, районни администрации,..

обновено на 16.11.18 в 08:11