Председателят на САС Веселин Пенгезов отрече да има връзка с Алексей Петров

Председателят на Софийския апелативен съд Веселин Пенгезов категорично отрече да познава Алексей Петров или когото и да е от така наречената група на Октоподите. Пeнгезов обясни, че е бил посъветван от председателя на Върховния касационен съд Лазар..

публикувано на 25.03.10 в 14:36

3 500 лв. максимална заплата за лекарите и директорите в държавни болници

Таванът на заплащането на лекари и директори на държавни болници да бъде 3 500 лева, препоръчва министърът на здравеопазването Божидар Нанев . Той е препоръчал да бъдат преработени вътрешните правила за образуването на заплатите в болниците. По думите му..

публикувано на 25.03.10 в 14:14

Откраднаха камиона на ансамбъл "Българе"

Камионът на фолклорния ансамбъл "Българе" е бил откраднат тази нощ от паркинг в столичния квартал "Левски". В него е била цялата осветителна и озвучителна техника и реквизит, необходими за концертите на ансамбъла. Кражбата ще попречи..

публикувано на 25.03.10 в 14:03
Патриарх Максим отслужи литургия по повод празника Благовещение в катедралата

Празнуваме Благовещение

ftp://files.bnr.bg/Horizont/AktualniPredavania/2503Blagovets.mp3 Днес Българската православна църква чества Благовещение. Литургията за празника бе отслужена в катедралата "Св. Неделя" в София от патриарх Максим. Светлият празник се почита от..

публикувано на 25.03.10 в 13:24

Половин килограм живак бе изхвърлен на улицата в Старозагорско

Половин килограм живак е бил изхвърлен близо до тротоар в старозагорското село Крън. След сигнал в полицията в Казанлък, районът е бил поставен под полицейска охрана, а екип на Гражданската защита е обработил разлива и е събрал живака. Изгребан е и..

публикувано на 25.03.10 в 12:04

С 10 на сто по-малко ще харчат за заплати държавните ведомства

Правителството прие постановление за заплатите в бюджетните организации и дейности. Държавните ведомства могат да разходват до 90 на сто месечно от утвърдените разходи за заплати. Според правителственото постановление се запазват минималните и..

публикувано на 25.03.10 в 11:57

Мустафа Хаджи: Заменката за турско гробище в Суходол е законна

ftp://files.bnr.bg/Horizont/News/0325 tursko.mp3 Замяната на земя за изграждането на гробищен комплекс за мюсюлманите, живеещи в София, е направена по съвсем законен начин. Това съобщи главният мюфтия Мустафа Хаджи . Той обяви намерението да се изгради..

публикувано на 25.03.10 в 11:53

Полицай пострада при проверка на автомобил

Полицай пострада при задържането на мъж, заподозрян в превозването на крадени вещи. Инцидентът е станал във великотърновското село Самоводене през нощта. Главният полицай Кънчо Кънчев спрял за проверка автомобила на 22-годишния Борислав Райков от Велико..

публикувано на 25.03.10 в 11:47

Предложения за промени в НПК скараха депутатите

Предложенията за промени в Наказателно-процесуалния кодекс, които предвиждат показанията на анонимни свидетели и от СРС-та да бъдат основа за присъда, скараха народните представители. Промените в текстовете бяха приети, но депутатите от Коалиция за България..

публикувано на 25.03.10 в 11:41

София ще има заместник кмет по сигурността

В София ще има заместник кмет по сигурността, обществения ред и управлението на кризи. Решението беше прието на заседанието на Столичния общински съвет. След няколко седмици ще стане ясно кой ще поеме ресора „Сигурност, обществен ред и управление при..

публикувано на 25.03.10 в 11:37

Лъчезар Иванов: "Готов е новият Закон за здравното осигуряване"

ftp://files.bnr.bg/Horizont/AktualniPredavania/2503 Zdrave.mp3 Днес и утре в София се провежда дискусия за необходимостта от реформа в здравното осигуряване у нас. Председателят на здравната комисия в НС и заместник-председател на парламента Лъчезар Иванов..

публикувано на 25.03.10 в 10:26

Бойко Борисов: Във ведомствата не трябва да има по- високи заплати от тези на министрите

До края на деня всеки министър трябва да направи преглед кои заплати на служителите във ведомствата им са по-високи от тази на самия министър. След това месечните възнаграждения трябва да бъдат намалени. Това е разпоредил премиерът Бойко Борисов на днешното..

публикувано на 25.03.10 в 10:01

До края на годината природният газ може да поскъпне с нови 15%

До края на годината природният газ може да поскъпне с нови 15%, сочат изчисленията на "Булгаргаз". Това съобщи изпълнителният директор на дружеството Димитър Гогов по време на общественото обсъждане на цените на енергоносителите. Най-вероятно..

публикувано на 25.03.10 в 09:56

Резервен адвокат да бъде назначаван при липсата на титуляра

Резервен адвокат да бъде назначаван при липсата на титуляра, реши парламентът с промени в Наказателно-процесуалния кодекс. Против промяната се обявиха от ДПС и Коалиция за България. Според Христо Бисеров от ДПС по този начин ще възникне професията на..

публикувано на 25.03.10 в 09:44

Прокуратурата поиска 15 години затвор за Людмил Стойков и Марио Николов

Затвор малко под 15 години поиска прокуратурата за бизнесмените Людмил Стойков и Марио Николов . Държавното обвинение твърди, че те са създали и ръководили организирана престъпна група, изпрала близо 7.5 милиона евро, източени по програма САПАРД...

публикувано на 25.03.10 в 09:30

Безработицата в Силистренска община достигна 11.46 %

Безработицата в Силистренска община е 11.46 на сто при средна за страната 10.26 %. Затова кметовете започват да предлагат на безработни от селата да се включат в квалификационни курсове по оперативната програма "Развитие на човешките ресурси"...

публикувано на 25.03.10 в 09:27

Аню Ангелов: Не се предвиждат съкращения в щаба на отбраната

Не се предвиждат съкращения в щаба на отбраната, съобщи военният министър Аню Ангелов . Причината е, че миналата година са били направени 20 процента съкращения в Генералния щаб.

публикувано на 25.03.10 в 08:51

СГС отложи делото за убийството на студента Стоян Балтов

Софийският градски съд /СГС/ отложи делото за убийството на студента Стоян Балтов за 30 април. Защитата на единия от подсъдимите - Александър Данаилов, не се яви на днешното заседание по делото. Тя се оказа ангажирана по дело в Кюстендил, но този случай..

публикувано на 25.03.10 в 08:47

Готвят се промени в Закона за етажната собственост

Работи се по промени в Закона за етажната собственост, с които да се облекчи достъпът до евросредства при санирането на сградите. Една от промените предвижда сдружение от собственици да се сформира от 66 или 75 на сто от живущите, а не сто процента, както е..

публикувано на 25.03.10 в 08:45

Новият Закон за здравното осигуряване е готов

Готов е новият Закон за здравното осигуряване, съобщи за "Хоризонт" неговият автор – председателят на парламентарната здравна комисия Лъчезар Иванов . С новия законопроект българите вече ще имат алтернатива. " Освен избора на НЗОК, те ще..

публикувано на 25.03.10 в 08:30