Правителството предвижда да увеличи ДДС с 2 % за една година

Правителството предвижда да увеличи ДДС с два процента за една година. Това обяви пред "Хоризонт" Мика Зайкова от КТ "Подкрепа", цитирайки получения преди малко пакет от мерки за бюджетни икономии. Сред мерките, които правителството..

публикувано на 22.03.10 в 14:54

Военното министерство готви съкращение на 490 щатни бройки

Съкращение на 490 щатни бройки са предвидени в новия устройствен правилник на Министерството на отбраната, който се предвижда да бъде одобрен на заседание на Министерския съвет на 25 март. Това съобщи на пресконференция във Велико Търново министърът на..

публикувано на 22.03.10 в 14:41

Агенцията за борба с градушките се преобразува в търговско дружество

Агенцията за борба с градушките ще се преобразува в търговско дружество -съобщи министърът на земеделието Мирослав Найденов. Преструктурирането е било обсъдено на среща при вицепремиера Симеон Дянков като част от мерките за намаляване на държавните разходи...

публикувано на 22.03.10 в 14:22

Четири публични компании ще управляват големите язовири

Четири публични компании ще управляват държавните съоръжения във водния сектор и големите язовири. Намеренията са до края на годината да бъде готова стратегията за водния сектор, съобщи министър Нона Караджова . Вероятно при новия начин на управление на..

публикувано на 22.03.10 в 13:49

Протестиращи срещу дупките в София заплашиха да блокират всички пътища в страната

Протестиращи срещу дупките в София заплашиха да блокират всички пътища в страната, ако общината не вземе мерки за ремонт на улиците и не осигури участие на гражданските организации в решаването на проблема. Срокът, който протестиращите дават на местната..

публикувано на 22.03.10 в 13:13

Въоръжен мъж обра банков клон в София

Неизвестен мъж е откраднал пари от касиерката на банков клон в столичния квартал "Овча купел", съобщиха от МВР. Не е ясно каква е сумата, но не става въпрос за обир на трезор, уточниха от пресцентъра. Сигналът е подаден в полицията в 13.50 часа...

публикувано на 22.03.10 в 13:11

Шести блок на АЕЦ "Козлодуй" е бил изключен късно снощи

Шести блок на АЕЦ "Козлодуй" е бил изключен късно снощи, след като се е задействала системата за защита. Председателят на Агенцията за ядрено регулиране Сергей Цочев съобщи за БНР, че случаят няма отношение към безопасността и околната среда...

публикувано на 22.03.10 в 12:48

Зад проекти за строителство в защитени територии не стоят инвеститорски намерения

Зад повечето от одобрените проекти за строителство в защитени територии по северното черноморие не стоят реални инвеститорски намерения, каза министърът на околната среда Нона Караджова. Заради одобрени проекти за строителство в няколко защитени територии..

публикувано на 22.03.10 в 12:44

Антикорупционната комисия на ВСС разпита Ангел Христов

ftp://files.bnr.bg/Horizont/AktualniPredavania/2203AngHr.mp3 След публикации, че Ангел Христов, единия от братята Галеви, и съдията от Върховния административен съд (ВАС) Панайот Генков са били заедно в столичен ресторант, Ангел Христов бе повикан днес пред..

публикувано на 22.03.10 в 12:24

България и Катар ще създадат междудържавна компания

България ще предложи до пет проекта в различни сфери, които да бъдат финансирани от Катар. Това стана ясно след срещата на премиера Бойко Борисов с катарския му колега шейх Хамад Бин Джасем ал Тани . В Доха двамата се договориха да бъде създадена..

публикувано на 22.03.10 в 12:17

Ангел Христов: Не познавам съдията от ВАС Панайот Генков

Дупнишкият бизнесмен Ангел Христов, известен като един от т.нар. "братя Галеви", заяви пред антикорупционната комисия на Висшия съдебен съвет, че не познава съдията от Върховния адвминистративен съд Панайот Генков. Така той отрече информацията на..

публикувано на 22.03.10 в 12:15

България към ЕК: Заменките не са държавна помощ, а престъпление

България ще отстоява позицията, че заменките на земи не са държавна помощ, а престъпление, за което има повдигнати обвинения. Това е официалното становище на правителството, което ще бъде представено в Брюксел на 24-ти март, съобщи земеделският министър..

публикувано на 22.03.10 в 12:11

Евгени Милев - Гейзо предизвика скандал в съдебната зала

Арестуваният Евгени Милев , с прякор Гейзо, предизвика скандал в съдебната зала. Той обвини съдията от Софийския окръжен съд Пламен Петков, за да го върне отново в ареста. Преди дни Сливнишкият районен съд го пусна на свобода срещу 2 хиляди лева...

публикувано на 22.03.10 в 12:06

Държавата плаща до края на март 130 милиона лева на строителните фирми

Държавата ще плати до края на март общо 130 милиона лева от задълженията си към строителните фирми. Това обяви министърът на регионалното развитие и благоустройството Росен Плевнелиев . " Това, с което се ангажирах към края на март се случва. Аз Ви..

публикувано на 22.03.10 в 12:02

За и против общинската полиция

ftp://files.bnr.bg/Horizont/AktualniPredavania/2203OP.mp3 Въпреки, че с последните промени в закона за МВР бе дадена възможност местните власти да създават Общинска полиция, кметовете все още не проявяват интерес. До момента единствено Столична община..

публикувано на 22.03.10 в 11:26

Социалните помощи за деца ще са обвързани със задължително имунизиране

От 1 май социалните помощи за деца ще бъдат давани само, ако децата са имунизирани. Трайно безработните ще бъдат подпомагани срещу полагане на обществено полезен труд. Мерките ще се наложат с промените в правилника за соициално подпомагане, съобщи заместник..

публикувано на 22.03.10 в 11:11

Данък "Лукс" ще бъде събиран от общините

Министърът на финансите Симеон Дянков  даде някои разяснения за предлагания от правителството данък „лукс” за богати хора. Този данък ще бъде събиран от общините, обясни Дянков. До края на деня той ще прегледа предложенията, направени от синдикати и..

публикувано на 22.03.10 в 11:05

Цветанов: Въпросът за "Цанков камък" има морален характер

Министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов отказа да коментира дали консултантският договор на лидера на ДПС Ахмед Доган за хидровъзела „Цанков камък” е законен или не. Според вицепремиера и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов въпросът..

публикувано на 22.03.10 в 11:03
Представители на неправителствени организации раздаваха зеленчуци на народните представители по време на дебатите по закона за ГМО

Има ли ГМО в продуктите на пазара?

ftp://files.bnr.bg/Horizont/AktualniPredavania/22.03 LIUBIMA DONKOVA.mp3 ftp://files.bnr.bg/Horizont/AktualniPredavania/22.03 SVETLA NIKOLOVA.mp3 Само в една единствена, централна лаборатория в софийската РИОКОЗ се изследват проби за наличие на..

публикувано на 22.03.10 в 08:47

Синдикатите: Искаме замразяване на цените за ток, газ, вода и парно до края на годината

Синдикатите очакват да получат окончателния пакет от антикризисни мерки на правителството, съобщи за „Хоризонт” заместник председателят на КНСБ Пламен Димитров . По думите му съгласуваните мерки на синдикатите и бизнеса ще донесат между 5 и 8 милиарда лева..

публикувано на 22.03.10 в 08:09