Открива се процедура за търсене на нефт и газ край Силистар

Правителството открива на днешното си заседание процедура за търсене на нефт и газ в българския шелф на Черно море край Силистар. Ще бъдат представени и доклади на министъра на земеделието Мирослав Найденов за обсъжданията, проведени на две заседания на..

публикувано на 16.10.09 в 12:49

Започва събиране на дългове към общините

Агенцията за държавни вземания започва акция за събиране на дългове към общините. Онези, които не са платили местните си данъци и такси, както и глоби, ще получат уведомление за доброволно плащане. Ако не се издължат, имущество, равно на дълговете им, ще..

публикувано на 16.10.09 в 12:49

КСНС подкрепи график за неотложни мерки в областта на правосъдието

Участниците в Консултативния съвет за национална сигурност подкрепиха график за неотложните мерки в работата на правителството в областта на съдебната реформа, правосъдието и вътрешните работи. Съветът излезе със становище, в което се посочва необходимостта..

публикувано на 16.10.09 в 12:49

Международна конференция в сферата на земеделието започва в София

Предизвикателствата пред социалния диалог в сектор "Земеделие" в новите страни членки в ЕС ще бъдат обсъждани на започващата днес в София международна конференция. Ще участват представители на Еврокомисията и на Европейския икономически и социален..

публикувано на 16.10.09 в 12:49

Днес е внесен обвинителният акт срещу бизнесмена Христо Ковачки

Градският прокурор на София Николай Кокинов обяви, че днес е внесен обвинителният акт срещу бизнесмена Христо Ковачки. Доказателствата срещу Ковачки за това, че е извършил данъчни престъпления за близо 16 милиона лева са събрани в 350 тома. Обвинителният..

публикувано на 16.10.09 в 12:49

Абонатите на топлофикациите в Плевен, Враца и Бургас може да останат без парно и топла вода

Абонатите на топлофикациите в Плевен, Враца и Бургас може да останат без парно и топла вода през предстоящия отоплителен сезон. Заради натрупаните задължения към "Булгаргаз" газовата компания е изпратила предупредителни писма до дружествата, че..

публикувано на 16.10.09 в 12:49

Нова инициатива на ЕС срещу затлъстяването на децата

ЕС започва нова инициатива в борбата срещу затлъстяването при децата. Тя се състои от три пътуващи изложения, които ще тръгнат от Брюксел. В ЕС около 22 млн. деца са с наднормено тегло, като 5 млн от тях са със затлъстяване, сочат данните. Новата..

публикувано на 16.10.09 в 12:49

Представят в София новите предписания за лечение на левкемии и лимфоми

Дружеството по хематология организира национална конференция по хематология и Балкански хематологични дни от днес до 20 септември в София. На форума ще бъдат представени и новите предписания за лечение на левкeмии и лимфоми. Според специалистите, у нас..

публикувано на 16.10.09 в 12:49

Реалната цена на хляб от 750 грама в момента е около 1.20 лв

Минимална защитна цена от 80 стотинки за хляб от 750 грама и регистрация по ДДС на всички производители на храни поискаха от Федерацията на хлебопроизводителите и сладкарите. Така според тях ще се ограничи сивият сектор в бранша, който достига 60 на сто...

публикувано на 16.10.09 в 12:49

Средствата в държавната осигурителна система са намалели драстично

Средствата в държавната осигурителна система за последните няколко години са намалели драстично, каза зам.-социалният министър Христина Митрева на дискусия за финансирането на осигурителната система. Зам.-финансовият министър Владислав Горанов обясни,..

публикувано на 16.10.09 в 12:49

Психологическа пригодност - условие за кандидатстване за професионален военен

Психологическа пригодност е едно от новите условия за кандидатстване за професионален военен. Това се предлага с промените на Закона за отбраната, обявени днес. Постоянен секретар към министерството ще има право да повишава и понижава в ранг, назначава и..

публикувано на 16.10.09 в 12:49

Г. Илиев: Използването на СРС-та може да доведе до по - ефективно доказване на престъпления

Използването на специалните разузнавателни средства може да доведе до по-голяма бързина и ефективност при доказване на престъпленията, заяви в предаването на "Хоризонт" "Преди всички" Гроздан Илиев , заместник-председател на Върховния..

публикувано на 16.10.09 в 12:49

Борисов: Осигурени са 185 млн. евро за втората част на Софийското метро

Европейската комисия е изпратила решение, с което одобрява съфинансирането по оперативната програма "Транспорт" на разширението на метрото в София от пътен възел "Надежда" до бул. "Черни връх". Това съобщи премиерът Бойко..

публикувано на 16.10.09 в 12:49

Партия "Обединени земеделци" решава дали да напусне Синята коалиция

Партия "Обединени земеделци" с лидер Анастасия Мозер ще реши днес дали да напусне Синята коалиция. Разногласия между партията и съпредседателите на Синята коалция възникнаха заради нарушения в броя на записаните в протоколите гласове при..

публикувано на 16.10.09 в 12:49

"Гражданска защита" ще направи тест на сирените в 10 града на 1 октомври

"Гражданска защита" уведомява, че на 1- ви октомври, в 10 града у нас ще бъде задействана сиренната система чрез излъчване на новите национални сигнали за тревога и за край на тревогата. Сирените ще бъдат задействани в четвъртък от 11,00 часа,..

публикувано на 16.10.09 в 12:49

Комисията "Кушлев" иска обезпечение за имуществото на Христо Ковачки

Софийският градски съд уважи искане на комисията "Кушлев" по бъдещ иск за отнемане в полза на държавата на имущество, придобито от престъпна дейност от Христо Ковачки. Общата стойност на обезпеченото имущество надхвърля 143 милона и 411 хиляди..

публикувано на 16.10.09 в 12:49

Вл. Каролев: Мерките на правителството за пълнене на хазната са недостатъчни

© 'Снимка:   www.dnevnik.bg' Владимир Каролев Мерките на правителството за пълнене на хазната са недостатъчни, смята икономистът Владимир Каролев от НДСВ. Според него по популистки съображения правителството се е отказало от бързите реформи веднага..

публикувано на 16.10.09 в 12:49

Изчезнал е документ от делото "Галерия"

Изчезнал е документ от делото Галерия. Това е заявил бившият председател в държавната агенция Национална сигурност Петко Сертов пред парламентарната комисия за контрол на ДАНС. Членът на комисията Яне Янев уточни, че чрез документа Сертов е възложил..

публикувано на 16.10.09 в 12:49

Тотю Младенов алармира за нередности в ТЕЛК и източване на бюджета

През последните 4 години чрез промените в Нормативната уредба са зададени възможности за източване на бюджета, алармира министърът на труда и социалната политика Тотю Младенов заради извършени проверки за нарушение при изписването на помощни средства и..

публикувано на 16.10.09 в 12:49

Фандъкова: Учебните програми ще се актуализират на 4 години

Учебните програми да се актуализират на всеки четири години. Това ще бъде заложено в новия Закон за училищното образование, съобщи просветният министър Йорданка Фандъкова , на дискусия за средното образование. На нея присъства и зам.-председателят на..

публикувано на 16.10.09 в 12:48