Акценти от чуждестранния печат

Турция твърди, че е предупредила навреме Съединените щати и Русия за ударите в Сирия и Ирак, пише турското издание "Хюриет" .  Намеренията на Анкара са били обявени дни по-рано, а два часа преди операцията са били предупредени отново и военните аташета на..

публикувано на 27.04.17 в 10:02

Калина Крумова: Българинът е загубен в различните видове политически системи

Институтът за политика ще представи резултатите от проучването "Избори след избори". Изследването включва близо 50 въпроса, които проследяват нагласите по ключовите теми от обществените дебати.  Българинът е загубен в различните видове политически..

публикувано на 27.04.17 в 09:39

Складове за оръжие край летището в Дамаск са били поразени от израелски въздушен удар

Израелски въздушен удар е поразил склад за оръжие на ливанската групировка "Хизбула", намиращ се близо до международното летище в сирийската столица Дамаск. Това е съобщил за Ройтерс източник от разузнавателна служба в региона, пожелал анонимност. На..

публикувано на 27.04.17 в 09:37

Протест в Стара Загора в защита на парк "Бедечка"

Протест пред общината в Стара Загора в защита на парка "Бедечка". Няколко десетки природозащитници се обявяват срещу предложението на кмета Живко Тодоров да се проведе референдум за бъдещето на парка. Протестиращите, които прекараха нощта в палатковия..

обновено на 27.04.17 в 09:11

Дани Каназирева: Отмяната на решението за акциите в Панаира е правилно

Отмяната на решението Община Пловдив да придобие над 20 на сто от дарените от държавата акции на Международния панаир, е правилно, заяви в предаването "Преди всички" Дани Каназирева – общински съветник от "Съюз за Пловдив", които се обявиха против..

публикувано на 27.04.17 в 09:08
затвор

В Плевен представят оценката за състоянието на затворите през 2016 г.

В Плевен ще бъде представена оценката за състоянието на затворите през изминалата година. Данните ще изнесе заместник-омбудсманът Диана Ковачева . Докладът е изготвен от експертите в специализираната дирекция при омбудсмана, която осъществява наблюдение в..

публикувано на 27.04.17 в 08:29

Голям взрив е имало в района на международното летище в Дамаск

Голяма експлозия е поразила района на международното летище в сирийската столица Дамаск, съобщи Сирийският център за наблюдение на човешките права. Взривът беше огромен и е можелo да бъде чут в Дамаск , обясни говорителят на центъра Рами Абдурахман..

обновено на 27.04.17 в 08:08

Преглед на печата

Темата за прокурорската проверка в НЕК е сред водещите за печатните издания днес. Вестник "24 часа" поставя акцент върху това, че НЕК е ощетена с един милион лева от неизгодни договори с адвокатски кантори.  "Разследват НЕК за договори с адвокати" пише..

публикувано на 27.04.17 в 07:05

Пожар изпепели печатницата в Марикостиново

Голям пожар изпепели печатницата в петричкото село Марикостиново. Пожарът е възникнал около 18ч. в голяма производствено-складова база, намираща се непосредствено да главен път Е-79. По първоначални данни, огънят е тръгнал от голямо помещение, което се е..

публикувано на 26.04.17 в 21:56

Предвижда се таксата за смет в Сливен да бъде увеличена с близо 20%

Събирането и извозването на отпадъците в Сливен струва на общината близо 8 милиона лева годишно. В хазната обаче постъпват едва 3,5 милиона лева от такса смет и се налага тя да бъде увеличена. Предвижда се таксата да нараства с по 17 на сто през следващите..

публикувано на 26.04.17 в 20:51

В Разград не достигат средствата за безплатен транспорт на учениците

В Разград се очертава огромен дефицит на средства за осигуряване на безплатния транспорт на учениците, който е задължителен по новия закон за средното образование. За шестте месеца от началото на годината общината е получила 73 000 лева субсидия за тази..

публикувано на 26.04.17 в 20:43

Прокуратурата е открила в НЕК 19 договора ощетяващи държавата

Над 8 часа продължи проверката на прокуратурата в Националната електрическа компания. Наблюдаващият прокурор Емилия Варадинова каза, че до момента са установени 19 договора, които са неизгодни и ощетяват държавата. Тя допълни, че във въпросните договори..

публикувано на 26.04.17 в 20:16

10 деца с хранително натравяне в Русе

10 деца и две жени от персонала в детската градина в село Босилковци, община Бяла, са приети в Университетската болница на Русе с хранително натравяне. Децата са на възраст между 3 и 5 години. Седем от тях са приети в болницата рано тази сутрин с оплаквания..

публикувано на 26.04.17 в 19:59
Весислава Антонова

В. Антонова: Журналистите и медиите са развили резистентност към това, което констатира докладът на "Репортери без граници"

България не само е на 109-о от 180 места в годишната класация за свобода на словото на „Репортери без граници“,   но е и първата,  с която започва категорията „лошо състояние на свободата на медиите“. В Европа в такова състояние са само още 3..

публикувано на 26.04.17 в 18:56

В. Дърева: Гергов е водил сепаративни разговори с ГЕРБ за коалиция ГЕРБ-БСП, но никой не го е упълномощавал

Вън от съмнение е, че Сашо Дончев е сериозен интригант. Той се опита да забърка, да омърля в този скандал президента на Републиката. Ходи и тръби как писмо от Съюза на издателите е било изпратено до президента, но излезе че съюзът не се е събирал да..

публикувано на 26.04.17 в 17:56

Ирански гражданин е задържан с 214 кг хероин на "Капитан Андреево"

Окръжната прокуратура-Хасково привлече като обвиняем 31 годишен иранец за контрабандата на 214 килограма хероин за близо 14 милиона лева. Хероинът е открит във фабрично затворени консерви с подправка за пилета. Стоката е превозвана от Иран за Полша. При..

публикувано на 26.04.17 в 17:55

Отложиха приемането на Стратегията за личностно развитие на образованието

Общинските съветници от Постоянната комисия по образование, култура и наука   отложиха приемането на Стратегията за личностно развитие на децата и учениците 2017-2019 г. Мотивът за забавянето е, законовият срок, според който стратегията трябва..

публикувано на 26.04.17 в 17:41

Глобиха ВиК във Велинград, тъй като не е информирало за наднормен уран във водата

Водоснабдителното дружество във Велинград е санкционирано с 15 хиляди лева. Причината е, че четири месеца е премълчавало за наличието на уран, който е два пъти над нормата в питейната вода на града . Наказателната мярка е на Регионалната здравна инспекция..

обновено на 26.04.17 в 17:33

А. Христова: Мотивацията на всички страни е за далечен хоризонт на кабинета „Борисов -3“

Струва ми се, че темата за срещата в кабинета на Георги Гергов се преекспонира, защото българите знаят, че всички ръководители на големи институции в тази държава „пият кафе“. Те се познават и много често комуникират неформално.   Това е норма в..

публикувано на 26.04.17 в 17:14

Павел Генадиев и списание „Художник” – изискан вкус в началото на ХХ век

В българската културна история има периоди, когато са ставали неща, равни, а понякога дори превъзхождащи събития и случки не само в балканските, а и в европейските страни. Един такъв период е в началото на ХХ век, когато у нас се разгръща културно движение,..

публикувано на 26.04.17 в 17:10