62 са образуваните досъдебни производства против избирателните права на гражданите

В навечерието на изборите от прокуратурата обявиха, че общо 62 са образуваните досъдебни производства против избирателните права на гражданите.  Най-много са те на територията на Апелативен район София - 18.  По 15 са делата в Апелативните райони Бургас..

публикувано на 25.03.17 в 16:23

Общината в Ловеч започна мащабно пролетно почистване

Общината в Ловеч започна мащабно пролетно почистване. Пролетното почистване включва и измиване на улиците в града, което се извършва след 22.00 часа, съобщи кметът Корнелия Маринова :  Да премахнем този слой прах, който вятърът носи и който е опасен и..

публикувано на 25.03.17 в 15:47

Сигнал за агитация на пазар в Хасково е бил подаден по обед в полицията

Сигнал за агитация на пазар в Хасково е бил подаден по обед в полицията.  Проверка от Районната избирателна комисия е установила, че под навес са намерени кашони с тениски и шапки с логото на една от политическите сили, която се явява на изборите...

публикувано на 25.03.17 в 15:43

Тържествена света литургия за Благовещение във Варна

Тържествена света литургия за Благовещение отслужиха в катедралния храм „Свето Успение Богородично” във Варна.  Стотици варненци и гости на града дойдоха с цветя, за да украсят иконите на Божията майка и да измолят закрила за децата и семействата си...

публикувано на 25.03.17 в 14:55

Ефрем Камберов: Напливът от гласоподаватели от България в Аджалар ще е много голям

Ще има много голям наплив от гласоподаватели, дошли от България в Аджалар, прогнозира в интервю за предаването "Събота 150"   Ефрем Камберов , който е спечелил за България две европейски титли по борба свободен стил и който от 2004-а насам..

публикувано на 25.03.17 в 14:48

Преместваме часовниците с един час напред

Тази нощ в 3 часа преместваме часовниците с един час напред.  Как да променим режима си, за да се чувстваме работоспособни, обясни пред "Хоризонт" Божидар Димитров , професор по психофизиология. Всяка смяна на часа на ставане или в случая..

публикувано на 25.03.17 в 14:46

Поклонници от цялата страна се събраха на Благовещение в Черепишкия манастир

Стотици поклонници от цялата страна се събраха на празника Благовещение в Черепишкия манастир. Звън на прочутите Черепишки камбани възвести началото на Празничната литургия, оглавена от Врачанския митрополит Григорий . В проповедта си той открои..

публикувано на 25.03.17 в 14:41

Иракската армия временно спря офанзивата в Мосул

Иракските сили временно спряха настъплението към Мосул заради голям брой цивилни жертви, предаде Ройтерс. Граждани, успели да избягат от обсадения район, са съобщили, че въздушните удари на коалицията, в която участват Ирак, САЩ и други страни, разрушават..

публикувано на 25.03.17 в 14:25

Стотици миряни се събраха на Благовещение в Рупите, за да почетат имения ден на Ванга

По заръка на Ванга в комплекс „Рупите“ беше открита нова зала за кръщаване и венчаване.  Стотици миряни се събраха на  Благовещение, за да почетат имения ден на пророчицата, а сред официалните гости беше и премиерът Огнян Герджиков . Новият свещен..

публикувано на 25.03.17 в 14:23

Според РИК в Пазарджик не е имало незаконна агитация във велинградското село Света Петка

Според Районната избирателна комисия в Пазарджик не е имало незаконна агитация от имама Ибрахим Юмер във велинградското село Света Петка. Сигналът е препратен за становище от Централната избирателна комисия.  Говорителят на РИК в Пазарджик  Георги..

публикувано на 25.03.17 в 14:20

Доц. З. Попов: Римските договори са трасетата, по които тръгва да се развива процесът на интеграция

Днешният ден е доста знаменателен в целия процес на европейска интеграция, защото за разлика от договора за въглища и стомана, който е сключен няколко години преди Римските договори, Римските договори са може би по-съществената част на регламентиране на..

публикувано на 25.03.17 в 14:05
Роб Уотсън

Роб Уотсън: Нападателят в Лондон се е насочил към най-близкия и достъпен вход на парламента

Случайно или не в седмицата, в която Европа отдаваше почит към загиналите при терористичните атаки от 22 март миналата година в Брюксел, а във Вашингтон международната коалиция срещу терористичната групировка "Ислямска държава" обсъждаше по-ефективни..

обновено на 25.03.17 в 13:42
Константин Егерт

Константин Егерт: Кремъл иска да види Европа "на различни скорости"

Не очаквам нищо сензационно от срещата на лидерите на Европейския съюз в Рим. Мисля, че това ще бъде демонстрация на единство по случай юбилея ,  заяви в интервю за предаването "Събота 150" руският журналист Константин Егерт : В края на краищата..

публикувано на 25.03.17 в 12:02
Райна Асенова, балканист-журналист от БТА

Райна Асенова: "Европа на много скорости" ще изхвърли Западните Балкани от този процес

Когато говорим за бъдещето на Европа, то няма как да не отделим място и за още един от приоритетите на ЕС, а именно разширяването му в посока Западните Балкани - процес, който дълго време се отлага по различни причини и води до умора в онези страни от..

обновено на 25.03.17 в 11:20

Сайт информира гласоподавателите в чужбина за вота утре

Информационен и координационен сайт за българите в чужбина дава пълна информация къде може да се гласува извън България. Предлагат се отговори и на най-важните въпроси, свързани с предсрочните парламентарни избори утре. Сайтът се поддържа с подкрепата на..

публикувано на 25.03.17 в 11:10

Трима българи арестувани в Гърция за разреждане на горива

Гръцката полиция арестува трима българи, участвали в канал за трафик на химикали от България. Химикалите са използвани за разреждане на горива. Полицията разполага с пълни данни за начина, по който е действала мрежата за внос на забранени химикали. Тримата..

публикувано на 25.03.17 в 10:59
Щефани Вайс

Щ. Вайс: Ако не всички лидери подпишат декларацията от Рим, това ще бъде сигнал за разединение

След като Великобритания напуска, а виждаме колко много хора са разочаровани от начина, по който функционира той, 27-те държави се опитват да запазят единството и решимостта си да се държат едни за други, обясни в интервю за предаването "Събота 150"..

публикувано на 25.03.17 в 10:54
Мариян Карагьозов

М. Карагьозов: Европа не бива да позволява на територия й да се провежда индоктриниране

Европа позволи, може би късогледо, в продължение на две десетилетия на нейна територия да се развиват джихадистки мрежи, да се развиват групи от хора, които планират насилие, обясни в интервю за предаването "Събота 150" експертът по въпросите на..

публикувано на 25.03.17 в 10:45

Протестите на Капитан Андреево продължават

Протестите на Капитан Андреево срещу т.нар "изборен туризъм" продължават. Ситуацията засега е спокойна. Край границата са останали около 30 души, прекарали нощта в палатки и автомобили. Охраняват ги служители на жандармерията, които взимат мерки пътят при..

публикувано на 25.03.17 в 08:50

Британската полиция освободи шест задържани във връзка с атентата в Лондон

Британската полиция освободи без обвинения шест от десетте задържани за атаката близо до парламента в Лондон, предаде Асошиейтед прес. Шестте лица, две жени и четирима мъже, са арестувани в Бирмингам, където доскоро живеел и атентаторът Халид Масуд ...

публикувано на 25.03.17 в 07:54