БСП: Здравеопазването продължава да се влошава

В декларация на Парламентарната група на Коалиция за България се казва, че ситуацията в здравеопазването продължава да се влошава и достига критично състояние. НЗОК продължава да забавя плащанията към лекарите. Държавата не плаща за здраве, въпреки че има..

публикувано на 11.03.10 в 09:33

Бившият депутат от РЗС Димитър Чукарски ще се върне в НС

Бившият депутат от РЗС Димитър Чукарски обяви, че ще се върне в парламента. След разпадането на РЗС депутатите от групата спряха да посещават заседанията на Народното събрание.

публикувано на 11.03.10 в 09:07

Обстановката в страната се нормализира след обилните снеговалежи

Обстановката в Хасковска област след обилните снеговалежи се нормализира. Няма селища без електричество, всички пътища са отворени и проходими. Бедственото положение в областта беше отменено. Няма бедстващи общини във Варненска област. Само в община..

публикувано на 11.03.10 в 08:54

НЗОК ще преведе средства на договорните си партньори

Националната здравноосигурителна каса ще преведе към районните здравноосигурителни каси средствата за дейност през януари. За медико - диагностична дейност ще бъдат изплатени 6 млн лв, за специализирана извънболнична помощ - 12 млн.. Болниците ще получат 60..

публикувано на 11.03.10 в 08:52
Екипът на документалния сериал

Документалната поредица “Радиото” вече в Женева, а през май и в Хелзинки на 36-ата Международна фичър конференция

Докато творческият екип на документалния сериал “Радиото” умува върху седми епизод, който ще се казва "Бойно поле", четвърти епизод - "Нулева точка", вече получи международно признание, на специалната си среща в Женева Работната група за документалистика на..

публикувано на 11.03.10 в 08:02

Министър Цветанов не се отзова на поканата на ВСС за разговор по повод "Октопод"

Вицепремиерът и вътрешен министър Цветан Цветанов не се отзова на поканата на Висшия съдебен съвет за разговор по повод негово изказване, че се опасява, че "Октопод"-ът е достигнал и до Съвет-а. В писмо Цветанов заявява, че е ангажиран с..

публикувано на 11.03.10 в 07:53

Симеон Дянков: Налице са първите сигнали, че икономиката излиза от кризата

Имаме първите сигнали, че икономиката излиза от кризата. В края на годината България ще има по-добри икономически показатели, а до дни правителството ще излезе с пакет от около 30 мерки за подкрепа на бизнеса при излизането от кризата. Това каза от..

публикувано на 11.03.10 в 07:51

МЗХ ще представи промените в Закона за опазване на земеделските земи

Министерство на земеделието и храните организира дискусия, на която ще бъдат представени промените в Закона за опазване на земеделските земи. Дискусията ще бъде трудна, прогнозира пред "Хоризонт" зам.-министърът на ведомството Преслав Борисов и..

публикувано на 11.03.10 в 07:37

Георги Близнашки: Казусът между Първанов и Дянков да бъде решен с политически средства

Вместо отстраняване от длъжност, юристът и бивш конституционен съдия Георги Близнашки призова пред "Хоризонт" неприятният казус между президента и вицепремиера да бъде решен с политически средства. " Очевидно не засяга личния живот, в..

публикувано на 11.03.10 в 07:34

Очаква се да бъде даден пореден ход на делото срещу Митьо Очите

В Бургаския окръжен съд за трети път се очаква да бъде даден ход делото за пране на пари срещу Димитър Желязков-Митьо Очите. Освен Желязков, подсъдими са майка му Станка, чичо му Иван Панайотов и приятелката му Антигона. Според обвинението, близките на..

публикувано на 11.03.10 в 06:20

Тримата мъже от Пазарджик, които откриха стрелба срещу полицаи, остават в ареста

На 72 часа ще бъде удължен арестът на тримата мъже от Пазарджик, които при опит за обир на златарско ателие в ромския кв. "Изток" откриха стрелба срещу полицаи. Акцията по задържането им премина без жертви и инциденти. До момента е установено,..

публикувано на 11.03.10 в 06:16

СДС представя икономическата си програма за излизане от кризата

СДС организира кръгла маса, посветена на икономическата програма на партията за излизане от кризата. В дискусията ще участват индустриалци, работодатели и специалисти. Само преди дни икономическите експерти на СДС прогнозираха, че дефицитът към края на..

публикувано на 11.03.10 в 06:12

Депутатите ще изслушат министър Дянков за възнагражденията в публичната сфера

Работата в Народното събрание ще започне с изслушване на финансовия министър Симеон Дянков за решенията на правителството относно трудовите възнаграждения в публичната сфера. Искането беше поставено от Коалиция за България по време на дискусиите за..

публикувано на 11.03.10 в 05:37

В Хасково остава бедственото положение

Бедствено положение остава само в община Хасково, съобщиха от Гражданска защита. В областта в пет села няма ток. През изминалата нощ най-много сняг е валял в община Лом и в област Видин. 7 пътни участъци във Видинско са затворени. 14 са изтеглените..

публикувано на 11.03.10 в 05:02

Преглед на печата

Въпреки дефицитите в здравната система, наложили увеличаването на здравните осигуровки от 8 на 10% от началото на април, държавата няма да увеличи парите, които внася в Националната здравноосигурителна каса. Има вероятност дори да намали трансферите си,..

публикувано на 11.03.10 в 04:50

Престрелка между полицаи и крадци в Пазарджик

Престрелка е избухнала между полицаи и крадци в Пазарджик. По първоначална информация, нападателите са се опитвали да ограбят бижутерско ателие. Опитът за обир е станал в квартал "Изток", който е ромският квартал на Пазарджик. Златарското ателие..

публикувано на 10.03.10 в 17:15

Двама рецидивисти избягаха от полицейско управление в Харманли

Директорът на окръжната дирекция на полицията в Хасково Петьо Петров е разпоредил проверка на Районното полицейско управление в Харманли, откъдето са избягали двама мъже на 28 и 22 години. Бившите затворници са били повикани в полицейското управление на..

публикувано на 10.03.10 в 17:09

Прогноза за времето

През нощта ще вали в цялата страна - предимно сняг, в  Югоизточна България и по Черноморието - дъжд. На места ще се образуват поледици. Ще бъде ветровито – ще духа до умерен, в Дунавската равнина и източните райони временно до силен вятър от..

публикувано на 10.03.10 в 16:34

РЗС проведе протестен митинг в София

Партия "Ред, законност и справедливост" проведе в София протест под наслов "Нова Конституция, нова държава". Шествието тръгна от НДК, премина по булевард „Витоша” и стигна до Министерския съвет. Пред храма „Свети Александър Невски”,..

публикувано на 10.03.10 в 16:27

България отбеляза 67-та годишнина от спасяването на българските евреи

С възпоменателна церемония пред паметната плоча до сградата на НС беше отбелязана 65-та годишнина от края на Холокоста и 67 години от спасяване на българските евреи. На днешния ден българските евреи най-силно, в сравнение с другите дни на годината, казват..

публикувано на 10.03.10 в 16:01