С. Александров: Експертите, изготвили доклада за президента, не са били на едно мнение

Пред "Хоризонт" Стоян Александров , един от авторите на доклада за президента по отношение на данъчната политика каза, че експертите, изготвили предложенията, не са били на едно мнение по много от въпросите. Александров подчерта, че самият той не..

публикувано на 16.10.09 в 12:48

Георги Кадиев е кандидатът на БСП за кмет на София

\n Софийският градски съвет на БСП определи Георги Кадиев за кандидат на партията за кмет на столицата на предстоящите частични избори на 15 ноември. Кандидатурата трябва да бъде потвърдена на заседание на Градската партийна конференция на 7 октомври от..

публикувано на 16.10.09 в 12:48

Мирослав Найденов: Предстоят промени в ДФ "Земеделие"

\n В Държавен фонд "Земеделие", към който са съсредоточени погледите на земеделските производители и на Европейската комисия за нормално усвояване на средствата, трябва да се направят промени. Това коментира министърът на земеделието Мирослав..

публикувано на 16.10.09 в 12:48

Тотю Младенов не е съгласен с увеличаването на пенсионната възраст за жените

Министърът на труда и социалната политика Тотю Младенов не е съгласен с увеличаването на пенсионната възраст за жените. Той определи като неприемливо предложението на финансовия министър Симеон Дянков те да се пенсионират на 63, вместо на 60 години. Тотю..

публикувано на 16.10.09 в 12:48

Костов: Президентът се опитва да бъде алтернатива на управлението

Лидерът на ДСБ Иван Костов смята, че президентът Георги Първанов се опитва да бъде алтернатива на управлението. Костов каза това след заседание на ръководството на ДСБ.  "Обстоятелството, че правителството се запази с антикризисната си управленска..

публикувано на 16.10.09 в 12:48

Кметът на Асеновград е наказал виновните лица заради сбирката на неонацисти

Заради сбирката на неонацисти в общинския клуб "Библиотеката" в Асеновград кметът Христо Грудев е наказал с последно предупреждение за уволнение Катерина Христева, технически организатор в отдел "Култура" на общината, и Снежана Митева,..

публикувано на 16.10.09 в 12:48

Безплатни кардиологични прегледи в болница "Токуда" в София

Безплатни кардиологични прегледи ще има в болница "Токуда" в София. По повод Световния ден на сърцето в отделението по кардиология ще бъдат прегледани 300 пациенти с аритмия. Консултациите ще бъдат в събота, 26-и септември, от 8 часа. Желаещите..

публикувано на 16.10.09 в 12:48

Г. Костов: Кризата в горския сектор е по-сериозна, отколкото обществото знае

Председателят на Държавната агенция по горите Георги Костов заяви за предаването на "Хоризонт" "Преди всички", че кризата в горския сектор е по-сериозна, отколкото обществото знае. Въведеният от новото правителство мораториум върху..

публикувано на 16.10.09 в 12:48

НС намали директорите в "Железопътна инфраструктура"

Народното събрание намали числеността на Управителния съвет на Националната компания "Железопътна инфраструктура" от петима на трима членове, един от които, както и досега, ще бъде генералният директор на компанията. По този начин с гласуваните..

публикувано на 16.10.09 в 12:48

Обсъжда се създаването на общинско предприятие за почистване на столицата

До края на седмицата ще стане ясно колко ще струва на София създаването на общинско предприятие за чистота. Столичната община е възложила изработването на финансова обосновка. Крайното решение дали да има такова предприятие пък ще бъде на Столичния общински..

публикувано на 16.10.09 в 12:48

В. Методиев: Не се предвижда закриване на Комисията по досиетата

\n Веселин Методиев от Синята коалиция заяви пред "Хоризонт", че законопроектът на сините за създаване на Институт за национална памет за престъпленията срещу българския народ не предвижда закриване на Комисията по досиетата. " Има..

публикувано на 16.10.09 в 12:48

Комисията за защита на потребителите спря от продажба детски облекла

Комисията за защита на потребителите спря от продажба детски облекла, обувки и аксесоари, както и дамски и мъжки спортни обувки, за които има съмнения, че са заплаха за здравето на потребителите. Опасните стоки са открити при проверки по сигнали и по време..

публикувано на 16.10.09 в 12:48

Полицейският протест в столицата е без конкретни искания

"Върховенството на закона да е за всички" е надсловът на днешния полицейски протест. Иван Павлов - председател на синдикалната федерация в МВР обясни в предаването "Неделя 150" на БНР, че за разлика от предишните протести за заплати,..

публикувано на 16.10.09 в 12:48

Асоциацията на индустриалния капитал получава 8 млн. лв по оперативна програма

Над 8 милиона лева ще получи Асоциацията на индустриалния капитал за срок от пет години по Оперативна програма "Развитие на човешките ресурси". Това стана ясно след подписване на споразумение за "Повишаване на гъвкавостта и ефективността на..

публикувано на 16.10.09 в 12:48

Парламентът обсъжда на първо четене промените в Закона за културното наследство

Заседанието на Народното събрание започна с обсъждане на промените на първо четене в Закона за културното наследство. С тях отпада досегашното изискване за доказване на собственост върху движими културни ценности - национално богатство да става с официален..

публикувано на 16.10.09 в 12:48

Над 50 апартамента ще бъдат предоставени за използване на около 100 млади учени от БАН

Над 50 апартамента в общежития ще бъдат предоставени за използване на около 100 млади учени от БАН, съобщи министърът на образованието, младежта и науката Йорданка Фандъкова в приветствието си на тържествения концерт за 140-та годишнина на академията. По..

публикувано на 16.10.09 в 12:48

Цената на хляба няма да се покачва

Цената на хляба ще се задържи на сегашното ниво, прогнозираха от браншовата камара на индустриалните хлебопроизводители. Тенденцията е цените в цялата страна да се изравнят около средната стойност на хляба в големите градове.

публикувано на 16.10.09 в 12:48

Държавата ще връща "Топлофикация"-София отново на Столична община

Тече процесът по прехвърлянето на собствеността на „Топлофикация” София от държавата към Столична община. Енергийният министър Трайчо Трайков каза, че заемът, който Българският енергиен холдинг отпусна на дружеството, за да си погаси дълговете към..

публикувано на 16.10.09 в 12:48

Отбелязваме Европейския ден за пътна безопасност

Днес отбелязваме Европейския ден за пътна безопасност по решение на Европейската комисия, като целта е да се намали броя на убитите по пътищата на Европа. Тази година посланието на КАТ Пътна полиция към водачите е „Внимание и толерантност на пътя. Шофьори,..

публикувано на 16.10.09 в 12:48

НС ще обсъжда отчета на Съвета за електронни медии за 2008 г.

Парламентът ще започне работа с обсъждане на отчета на Съвета за електронни медии за 2008 г. Нотариусите да имат достъп до базата данни на звеното за български документи за самоличност, предвиждат промените в едноименния закон, който депутатите ще..

публикувано на 16.10.09 в 12:48