Проведена е специализирана операция срещу неправилното паркиране в София

\n 10 акта и 21 фиша за неправилно паркиране е съставила столичната полиция в рамките на специализирана операция срещу неправилното паркиране в София . Акцията е проведена между 22 ч. снощи и 6 ч. днес и е обхванала питейни и увеселителни заведения в..

публикувано на 16.10.09 в 13:00

До края на 2009 г. са предвидени 11.5 милиона лева за степените "старши учител" и "главен учител"

\n До края на 2009 г. са предвидени 11.5 милиона лева за степените "старши учител" и "главен учител". Това каза пред журналисти в 119-о СОУ в столицата министърът на образованието, младежта и науката Йорданка Фандъкова. \n Тя посочи,..

публикувано на 16.10.09 в 13:00

И. Иванова: Комисията за конфликт на интереси в НС и ВАС могат да освободят от длъжност член на ВСС

Ръководителят на Правната програма към Фондация "Отворено общество"   Иванка Иванова заяви, че Комисията за конфликт на интереси към Народното събрание и Върховният административен съд могат да постановят конфликт на интереси за магистратите от..

публикувано на 16.10.09 в 13:00

Има опасност мегапроцесът за източване на близо 7,5 млн. лева от САПАРД да бъде блокиран

Прокуратурата все още не разполага с информация за обмислената от Софийския градски съд възможност да бъде сезиран Съдът на европейските общности в Люксембург по делото срещу бизнесмените Людмил Стойков и Марио Николов. Ако се стигне до искане за..

публикувано на 16.10.09 в 13:00

Цветан Цветанов: Единствено премиерът може да разпореди проверка в ДАНС

Министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов заяви, че единствено премиерът може да разпореди проверка в ДАНС по повод твърденията на бившия главен секретар на МВР Валентин Петров, че службата е укривала данни от разработката „Куйович”. Цветанов допълни,..

публикувано на 16.10.09 в 13:00

Издателство "Братство" в Сърбия търси финансова помощ от българското правителство

Директорът на издателство „Братство”, което издава едноименния вестник за българите в Сърбия, Небойша Иванов, поиска финансова помощ от българското правителство. Причината за искането на помощ от българската държава е намаляването със 75% от средствата,..

публикувано на 16.10.09 в 13:00

82 мерки влизат в антикризисната програма на правителството

Над 80 мерки влизат в краткосрочната програма на правителството за справяне с кризата, съобщи финансовият министър Симеон Дянков след заседание на кабинета. Той беше категоричен, че за момента най-важната задача е да се балансира бюджетът за тази година..

публикувано на 16.10.09 в 13:00

Акцизите върху алкохола и горивата няма да се увеличават

Правителството няма да вдига акциза за алкохола и горивата, но ще увеличи този върху цигарите, заяви премиерът Бойко Борисов след работна среща с министрите за Бюджет 2010. Миналата седмица финансовият министър Симеон Дянков обяви, че акцизът върху..

публикувано на 16.10.09 в 13:00

Румен Овчаров ще свидетелства по делото срещу Вальо Топлото

© 'Снимка:   paper.standartnews.com' Бившият енергиен министър Румен Овчаров Около 8.30 трябва да започне заседание в Софийския градски съд по делото срещу бившия директор на "Топлофикация София" Валентин Димитров и борда на директорите за..

публикувано на 16.10.09 в 13:00

Столичната полиция задържа мъж, заподозрян в нападение на деца в София

Столичната полиция задържа мъж, заподозрян в нападение на деца в София, съобщиха от МВР. Става въпрос за нападателя, който убождаше деца със спринцовки, предимно в кварталите "Люлин" и "Надежда". От началото на годината бяха..

публикувано на 16.10.09 в 13:00

Специализиран екип на хърватската фирма "Дубина" ще извади кораба "Илинден"

След 10 часа българско време, специализираната хърватска фирма "Дубина" ще започне операцията по изваждането на потъналия кораб Илинден, който се намира на 6 м дълбочина в Охридското езеро.  Специализираният екип на хърватската фирма..

публикувано на 16.10.09 в 13:00

Правителството одобри промени в закона за ДАНС

Правителството одобри промени в закона за Държавната агенция "Национална сигурност", чиято цел е да не се дублират функциите на ДАНС и МВР. Приоритет в работата на ДАНС остават контраразузнавателната, информационно-аналитичната и прогностична..

публикувано на 16.10.09 в 13:00

Иван Антикаджиев е кандидатът на ССД за кмет на София

Съюзът на свободните демократи издига д-р Иван Антикаджиев за кандидат за кмет на София. При представянето му той беше определен като „автентичната дясна кандидатура”. Лидерът на ССД Стефан Софиянски определи д-р Антикаджиев като „достоен и компетентен”,..

публикувано на 16.10.09 в 13:00

ДФ "Земеделие" ще изплати 301 проекта по САПАРД до края на годината

© 'Снимка:   www.dnevnik.bg' Изпълнителният директор на Държавен фонд "Земеделие" Калина Илиева Изпълнителният директор на Държавен фонд "Земеделие" Калина Илиева е заявила пред двете парламентарни комисии по земеделие и по..

публикувано на 16.10.09 в 13:00

Идеи на МЗ за преструктуриране на болничната помощ

Всички специализирани болници и диспансери в дадена област на страната да се обединят във високо технологични лечебни заведения. Това е една от идеите на здравното министерство за преструктуриране на болничната помощ, обяви зам.-министърът на..

публикувано на 16.10.09 в 13:00

За два месеца МРРБ е спестило на данъкоплатците 65 млн. лв.

\n \n \n \n \n \n \n \n За два месеца от началото на мандата си Министерството на регионалното развитие и благоустройството е направило икономия от 65 млн. лв. на данъкоплатците. Това съобщи министър Росен Плевнелиев...

публикувано на 16.10.09 в 13:00

1.2 млн. обезщетение поиска основният свидетел срещу т.нар. "Братя Галеви"

1.2 млн. обезщетение за причинените му материални и морални щети, поиска основният свидетел срещу т.нар. "Братя Галеви" Пламен Миланов. Кюстендилският окръжен съд започна процеса срещу двамата дупнишки бизнесмени и още петима души, обвинени, че..

публикувано на 16.10.09 в 13:00

Състоянието на простреляния в "Люлин" остава непроменено

\n \n \n Непроменено остава състоянието на 26-годишния Йоан П., който бе прострелян в автомобила си в столичния квартал "Люлин", съобщиха от "Пирогов". \n Мъжът е в състояние на изкуствена кома, със стабилни жизнени показатели, но..

публикувано на 16.10.09 в 13:00

Няма категорична версия за причината за пожара във влака София - Кардам

\n Цецка Николова - кор. на БНР в Плевен \n \n Днес е третият ден по делото в Плевен за пожара във влака София - Кардам. Няма категорична версия какво е причинило запалването, при което на 28 февруари миналата година загинаха девет души. В..

публикувано на 16.10.09 в 12:59

Арестуван е Росен Ефремов, обвинен за побой над полицай

\n Арестуван е обявеният за общодържавно издирване Росен Ефремов, който, заседно с Йордан Харалампиев, беше обвинен за побой над полицай от столичната дирекция "Криминална полиция", предаде агенция "Фокус". \n Ефремов е известен..

публикувано на 16.10.09 в 12:59